پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۶:۵۶ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۷۵۹
آموزش و پرورش

وزیر اسبق آموزش و پرورش:

آموزش و پرورش نهاد مدنی نیست که بتوان آن را واگذار کرد/ ۹۰ درصد کار معلم جذب محبت است

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,وزیر اسبق آموزش و پرورش
وظایف آموزش و پرورش برای تحول نظام تعلیم و تربیت در برنامه ششم توسعه در قالب ماده ۷۹ به تصویب رسیده است و موارد مبتلابه آموزش و پرورش از نظام رتبه بندی گرفته تا تقویت تشکل های دانش آموزی را در برمی گیرد.

محمود فرشیدی، وزیر اسبق آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایسنا، در تحلیل تاثیر این مصوبات بر پیشبرد اهداف نظام تعلیم و تربیت اظهار کرد: برنامه ششم توسعه نقاط روشنی دارد که اگر مبنای برنامه ریزی قرار بگیرد افق روشنی را ترسیم می‌کند.

 

وی افزود: از جمله مهمترین موکدات برنامه ششم توسعه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. تدوین و بررسی سند تحول بنیادین قریب به ۱۰ سال به طول انجامید. سند تحول یک سرمایه ملی است که مجموعه ای از نیروهای فرهیخته، ارزشمند و خردمند آموزش و پرورش برای تدوین آن تلاش کردند  و مقدماتی فراهم شد تا در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد و مقام معظم رهبری نیز چندین مرتبه بر اجرای آن تاکید داشتند.

 

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه سندتحول نقشه راهی برای آموزش و پرورش است عنوان کرد: در گذشته دولت های مختلف هرکدام بر اساس ضرورت هایی که تشخیص می دادند برنامه هایی را اجرا می کردند و ممکن بود دولت بعدی آن برنامه ها را کنار بگذارد و اقدامات جدیدی را شروع کند. در این میان دانش آموزان ضربه می خوردند.

 

فرشیدی ادامه داد: همین که نقشه ثابتی داریم که مورد تایید کلیت نظام است باعث می شود همه برنامه ریزان، معاونان و دست اندرکاران آموزش و پرروش بر اساس آن حرکت کنند و هر شخصی یک قسمت از این پازل را تکمیل کند تا به اهداف بلندی که در سند ترسیم شده است دست یابیم.

 

یک ویژگی خوب سند تحول این است که یک سند بومی در حوزه آموزش و پرورش است و برای اولین بار بر خلاف روال گذشته که برخی اقدامات بر اساس الگوهای غربی بودند و پس از انقلاب هم اقدام جدی صورت نگرفته بود یک تحولی در حوزه آموزش و پرورش رخ داد تا بر اساس الگوی اسلامی ایرانی که در کشور دنبال می‌کنیم برنامه ریزی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه روح ماده ۷۹ در برنامه ششم توسعه اجرای سند تحول بنیادین است اظهار کرد: در کنار آن به بازمهندسی نیروی انسانی و نظام رتبه بندی معلمان تاکید شده است. رتبه بندی همیشه مورد خواست معلمان بوده است و البته آنچه تحت این عنوان  اجرا شد معلمان را راضی نکرد و آنها معتقد بودند این همان قانون مدیریت خدمات کشوری است و نباید عنوان رتبه بندی به آن داده می شد. مجلس به دنبال این بود که به معنای واقعی، نظام رتبه بندی برای معلمان داشته باشیم و بند دوم این ماده به این موضوع توجه کرد و امید است اجرای دقیق آن باعث شود بخشی از مشکلات معلمان حل شود.

 

وزیر اسبق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش یک دستگاه مولد است گفت:  قبلا یک نگاه اقتصادی حاکم بود و اصالت را به تولید و اقتصاد می دادند، به همین خاطر دستگاهها را به دو دسته تولیدی و مصرفی تقسیم کرده بودند. دستگاه های تولیدی آنهایی بودند که تولید می کنند و مصرفی ها هزینه بر هستند.

 

در این دیدگاه معتقدند هرچه قدر به دستگاههای تولیدی بودجه بیشتر و به مصرفی ها بودجه کمتری اختصاص یابد قطعا آن اقتصاد، اقتصاد بهتری است. با این رویکرد آموزش و پرورش را جزو دستگاههای مصرفی و هزینه بر بردند و روز به‌روز در دولت های گذشته بودجه آموزش و پرورش کمتر شد.

 

فرشیدی افزود: مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغی تصریح کرده اند که آموزش و پرورش یک دستگاه مولد سرمایه اجتماعی و نیروی انسانی است. بزرگترین سرمایه هرکشوری معادنش نیستند بلکه انسان های آن هستند. امید است مسئولان بودجه و برنامه ریزی، اولویت‌هایی برای آموزش و پرورش قائل شوند.

 

وی با اشاره به حاکمیتی بودن آموزش و پرورش اظهار کرد: زمام آموزش و پرورش باید در دست حکومت و دولت باشد و اگر خواست از ظرفیت مردمی و خیران هم استفاده کند باید با نظارت دقیق همراه شود تا افراد سودجو و کاسب وارد این حیطه نشوند. برخلاف برخی گفته ها آموزش و پرورش نهاد مدنی نیست که بتوان آن را واگذار کرد.

 

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی دیگر از بندهای برنامه ششم توسعه سفرهای فرهنگی است که اقدام بسیار خوبی در راستای ارتقای تربیت خواهد بود گفت: در بند دیگری نیز به جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان اشاره شده است. از ابتدای انقلاب و در  زمان شهیدان رجایی و باهنر  مراکز تربیت معلم راه اندازی و  گسترش یافتند. اما برخی که آموزش و پرورش را نمی شناختند معتقد بودند نباید برای تربیت معلم هزینه کنیم، بلکه دانشگاههای دیگر نیرو تربیت می کنند. به همین خاطر تقریبا مراکز تربیت معلم را منحل کردند.

 

فرشیدی ادامه داد: این در حالی است که دانشگاه ها لیسانسه تربیت می کند و نه معلم. حتی اگر مسائل تخصصی تربیتی را درنظر نگیریم، آموزش یک درس با دانستن آن، دو مقوله جدای از هم هستند. فردی که لیسانس ریاضی دارد با فردی که لیسانس آموزش ریاضی دارد با هم تفاوت دارند. ضمن آنکه مباحث روانشناسی، اخلاقی و تربیتی هم مطرح است و در دانشگاه فرهنگیان که تکامل یافته مراکز تربیت معلم است، افراد از دیپلم به مدت چهار سال برای معلمی تربیت می شوند.

 

وی با بیان اینکه اگر فردی از ویژگی‌های معلمی از جمله ویژگی های ظاهری موجه و مناسب برخوردار نباشد نباید وارد این حرفه شود گفت: این اعتراض به خلقت خداوند نیست و باید توجه کرد که معلم باید جذاب باشد تا بتواند تاثیر بگذارد، چه از نظر کلام و چه عاطفه و چه آموزش هایی که باید ببیند باید موجه باشد. ۹۰ درصد کار معلم جذب محبت است و اگر روز اول نتواند این کار را انجام دهد اقدامات دیگرش هم کم تاثیر می شود. معلمی عشق است و وی باید بتواند بار سنگین این امانت را بر دوش بگیرد.

 

وزیر اسبق آموزش و پرورش تاکید کرد: استاندارد معلمی در برخی کشورهای دیگر خیلی بالاست و به این سادگی هرکسی آمد نمی تواند معلم شود. اینکه بر اساس برنامه ششم جذب معلم منحصرا از طریق فرهنگیان باشد بسیار مهم است زیرا سهمیه دانشگاه فرهنگیان را کم کرده بودند و کمی نگران کننده بود.

 

فرشیدی با اشاره به ضرورت تقویت تشکل های دانش آموزی بر اساس برنامه ششم توسعه گفت: تشکل های دانش آموزی  محل رشد دانش آموزان هستند و می توانند بستر شکوفایی خلاقیت دانش آموزان باشند. یکی دیگر از بندهای برنامه ششم توسعه به تکریم خیران مدرسه ساز اشاره دارد.

 

افتخار آموزش و پرورش این است که در این مسیر پیش قدم شد و دستگاههای دیگر الگو گرفتند، منتها بعضا خیران گلایه هایی دارند که گاهی مدرسه می سازند و آموزش و پرورش بی توجهی می کند و مدارس خیرساز را تبدیل به اداره می کند یا می فروشد یا اسم آن را عوض می کند و یا می گویند مالیات هم بدهد که موجب تکدر خاطر خیران می شود که توجه به این موضوع هم اتفاق خوبی بود.

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش