پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۵۱ - ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۰۳۵
آموزش و پرورش

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش:

پیش‌ثبت‌نام به‌شرط پول ممنوع/تعدد مدارس بازار کار غیردولتی‌ها را مختل کرده است

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,مدارس غیردولتی
مدیرکل مدارس غیردولتی آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی در صورت دریافت هزینه ممنوع است، گفت: تمام هزینه‌هایی که خانواده‌ها به مدارس غیردولتی می‌پردازند، شهریه نیست.

به گزارش تسنیم، حسن مسعودی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ثبت‌نام در مدارس غیردولتی همانند مدارس دولتی است. وقتی مدارس سمپاد برای ثبت‌نام، برگزاری آزمون را اعلام می‌کنند نمی‌توان به مدرسه غیردولتی که فقط ۲۰ دانش‌آموز را جذب خواهد کرد اما دو هزار نفر متقاضی دارد بگوییم مقدمات ثبت‌نام را فراهم نکند.

 

وی افزود: معتقدیم پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی انجام نشود اما در این بحث باید نگران مسئله پیش‌‌ثبت‌نام یا نگران مردم باشیم؟ وقتی مردم به این نتیجه رسیده‌اند که فرزندان خود را در یک مدرسه موفق ثبت‌نام کنند و در چنین شرایطی آیا ما حق داریم به‌جای آنها نگران باشیم؟

 

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: زمانی که مردم تقاضا دارند تکلیف ثبت‌نام فرزند خود در مدرسه را زودتر مشخص کنند، پیش‌ثبت‌نام انجام می‌شود و در این رابطه ما باید نگران هزینه‌هایی باشیم که آنها باید برای ثبت‌نام پرداخت کنند.

 

* ثبت‌نام و اخذ شهریه سال آینده از هم‌اکنون ممنوع است

مسعودی با ابراز "اجازه نداریم بار مالی اضافه به خانواده‌ها تحمیل کنیم"، ادامه داد: میان ۱۴ هزار مدرسه غیردولتی ممکن است برخی مدارس از هم‌اکنون با اخذ شهریه سال آینده برای ثبت‌نام اقدام کنند که این کار تخلف است.

 

وی عنوان کرد:‌ موضوع پیش‌ثبت‌نام را نمی‌توان تأیید یا رد کرد، در حقیقت ما وظیفه داریم از حقوق مردم در تمام موضوعات دفاع کنیم و تمام تصمیمات باید در جهت منافع آنها باشد، از سوی دیگر مؤسسی که برای ارائه خدمات آموزشی سرمایه گذاری کرده و مدرسه غیردولتی را تأسیس کرده است باید مورد حمایت قرار بگیرد تا انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری سایر افراد در این بخش فراهم شود.

 

* ضوابط تعیین شهریه مدارس غیردولتی

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: تاکنون هیچ دستورالعملی در رابطه با شروع سال تحصیلی آینده به مدارس ارسال نشده است و الگوی تعیین شهریه مشخص شده و به مؤسسان اعلام کرده‌ایم براساس شاخص‌های تعیین‌شده، موارد مورد نظر خود را ثبت کنند تا ادعای آنها در کمیته تعیین شهریه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تأیید و طی کردن چهار مرحله، شهریه مدرسه غیردولتی تعیین شود.

 

مسعودی افزود: اگر مؤسس یک مدرسه غیردولتی، ادعای انجام فعالیتی را برای سال تحصیلی جدید داشت باید مستندات لازم را ارائه کند تا بر اساس آیتم‌های مختلف شهریه مدرسه مشخص شود، در حقیقت در شورای نظارت که نمایندگانی از مجلس، انجمن اولیا و مربیان، مدیرکل آموزش‌وپرورش و معاونان آموزشی حضور دارند بحث شهریه مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از تصویب در این شورا این مسئله در وزارت آموزش‌وپرورش نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد تا از الگوی شهریه انحرافی نداشته باشد.

 

* تمام هزینه‌هایی که خانواده‌ها به مدارس می‌دهند شهریه نیست

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون هر هزینه‌ای که خانواده‌ها به مدارس غیردولتی می‌دهند، تحت عنوان شهریه تلقی می‌شود، تصریح کرد: پول مربوط به فعالیت‌های فوق‌برنامه به‌عنوان مثال غذا، روپوش یا سرویس مدرسه، شهریه محسوب نمی‌شود. شهریه براساس هفت شاخص که در الگوی شهریه تعیین شده، مشخص می‌شود و هر هزینه دیگری که مردم به مدرسه بابت فعالیت‌های اضافه می‌دهند، شهریه نیست.

 

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: خانواده‌ها تمام هزینه‌های مدارس غیردولتی را بابت شهریه مسائل آموزشی و تربیتی لحاظ نکنند چرا که برنامه‌های درسی و برنامه‌های آموزشی در مدارس تعریف شده و کاملاً منطبق با مصوبات شورای عالی آموزش‌وپرورش است. برنامه آموزشی مدارس غیردولتی نیز همانند سایر مدارس است و نمی‌توان برای این مسائل از خانواده‌ها هزینه‌های اضافه را دریافت کرد.

 

* نحوه تعیین فوق‌برنامه‌های مدارس غیردولتی

مسعودی با اشاره به اینکه خانواده‌ها هنگام ثبت‌نام فرزند خود در مدارس غیردولتی باید قراردادی را که در آن شهریه تعیین شده است امضا کنند، عنوان کرد: خانواده‌ها برای انتخاب فوق‌برنامه‌های درسی و آموزشی آزاد هستند، اگر خانواده‌ها متقاضی فوق‌برنامه باشند، درخواست خود را به مدرسه ارائه می‌کنند و این موضوع با انجمن اولیا و مربیان مطرح می‌شود که در صورت تأیید آنها این موضوع به منطقه آموزش‌وپرورش ارائه می‌شود  و در صورت تأیید منطقه، مدرسه اجازه اجرای این فوق‌برنامه‌ها را خواهد داشت چرا که هر فعالیتی نمی‌تواند در محیط مدرسه انجام شود.

 

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی نیز با هدف نیازسنجی و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز انجام می‌شود و باید توجه داشت که در مدارس غیردولتی بسیاری از دستورالعمل‌ها در جهت ایجاد محدودیت برای مؤسسان است، اگر خانواده‌ای فرزند خود را در مدرسه ثبت‌نام کند و تا ۳۱ شهریور از ثبت‌نام فرزندش در مدرسه منصرف شود، مؤسس موظف است تا پول دریافتی از خانواده‌ها را بازگرداند.

 

* سه‌شیفته‌شدن مدارس پایتخت در صورت عدم‌فعالیت مدارس غیردولتی

وی تصریح کرد: یک‌میلیون و ۵۰۰هزار نفر از دانش‌آموزان کشور در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند و در برخی شهرها مانند تهران اگر مدارس غیردولتی فعالیت نداشته باشند، ممکن است مدارس دولتی سه‌شیفته شوند.

 

* تعدد مدارس به بازار مدارس غیردولتی لطمه می‌زند

مسعودی با اشاره به اینکه تعدد مدارس منجر به آسیب‌زدن به مدارس غیردولتی شده است، افزود: حجم زیادی از دانش‌آموزان مستعد وارد مدارس نمونه دولتی، شاهد و سمپاد می‌شوند و تعداد اندک دیگری باقی می‌مانند که جذب مدارس غیردولتی می‌شوند از نظر ما باید فقط دو نوع مدارس دولتی و غیردولتی داشته باشیم.

 

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: چرا دانش‌آموزانی را که وارد انواع مدارس می‌شوند در اختیار مدارس غیردولتی قرار نمی‌دهند، ما هر برنامه درسی که مدنظر باشد و هر فضای پرورشی و تربیتی را که نیاز است برای آنها فراهم خواهیم کرد.

 

وی با اشاره به اینکه در امتحانات نهایی خرداد سال ۹۴، مدارس غیردولتی مناطق یک تا دوازده، رتبه‌های نخست امتحانات نهایی را کسب کرده‌اند، مطرح کرد: برخی مدارس غیردولتی نیز مجبورند برای تأمین هزینه‌ها از دانش‌آموزان با معدل پایین‌تر ثبت‌نام داشته باشند؛ در شهر تهران ۶۲ مدرسه‌ای که رتبه برتر را دارند از میان مدارس غیردولتی هستند.

 

مسعودی بیان کرد: قانون مدارس غیردولتی نهایی شده است و بر این اساس هفت شاخص در تعیین شهریه تأثیر‌گذار هستند، طبق این قانون، شورای سیاست‌گذاری و نظارت مرکزی می‌تواند در صورت تخلف حکم برگشت شهریه را صادر کند و پیش‌‌ثبت‌نام در قالب دریافت شهریه نیز ممنوع است.

 

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش در رابطه با ورود تعزیرات به بحث تخلفات این مدارس گفت:‌ تعزیرات حق ورود به مدارس غیردولتی را ندارد و در صورت وجود شاکی خصوصی باید با هماهنگی آموزش‌وپرورش در مسیر رسیدگی قرار بگیرد. در صورت وجود شاکی پرونده باید از سوی تعزیرات به شورای نظارت مدارس غیردولتی ارجاع شود.

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش