پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۸۲۰
آموزش و پرورش

رئیس سازمان مدارس غیردولتی :

کاهش شکایت از مدارس غیردولتی/ روند نظارت بر مدارس جدی تر می شود

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,مدارس غیردولتی
رئیس سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی و خانواده وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه روند نظارت بر مدارس غیردولتی با تفویض اختیار به استان ها جدی تر می شود، گفت: فرآیند نظارت بر این مدارس در سه سال گذشته رضایتمندی عمومی را به دنبال داشته و با کاهش شکایات مواجه بودیم.

به گزارش ایرنا، مرضیه گرد روز شنبه اظهار داشت: یکی از اقدامات مناسب که بر اساس قانون همه ارکان آموزش و پرورش مکلف به اجرای آن هستند تفویض اختیار به ادارات کل استانها،شهرستانها، مناطق و نواحی است که در اولین قدم شورای نظارت بر مدارس غیردولتی تشکیل شد تا بتوانیم در این شوراها از نزدیک مشکلات هر منطقه را بررسی کنیم.

 

وی با بیان اینکه در سال جاری بعد از ابلاغ این بخشنامه اعضای شورای نظارت شناسایی شدند، اظهار داشت: در قانون قبل، اختیارات و وظایف موسسان مدارس غیردولتی محدود بود اما در قانون جدید وظیفه پاسخ‌گویی به مسائل پرورشی و آموزشی به عهده آنها گذاشته شده است. 

 

معاون وزیر آموزش و پرورش از تاسیس شورای هماهنگی موسسان مدارس غیردولتی به عنوان دومین گام پس از تفویض اختیار به استان ها نام برد و یادآور شد: قبلا این شورا را بر اساس یک مصوبه داخلی شورای نظارت مرکزی داشتیم اما به استناد قانون تفویض اختیار به استان ها آیین نامه داخلی برای این شورا تدوین و برای اجرا به دیگر استان ها ابلاغ شد.

 

گرد ادامه داد: بر اساس این آیین نامه موسسان مدارس غیردولتی که واجد شرایط بودند نمایندگان خود را در سطح مناطق آموزش و پرورش معرفی کردند و پس از انتخاب و تایید مناطق در سطح استان با تشکیل یک مجمع، شورای موسسه استانی انتخاب و در نهایت یک نفر برای حضور در مجمع عمومی کشور معرفی شد.

 

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس مجمع عمومی موسسان مدارس غیردولتی ۱۳ تیر ماه امسال تشکیل و انتخابات برای تعیین شورای هماهنگی موسسان کشوری صورت گرفت و اکنون بررسی های قانونی دیگر برای فعالیت این شورا در حال انجام است تا اعضای این شورا به طور رسمی و در جایگاه قانونی در کنار آموزش و پرورش قرار گیرند و پاسخگوی بسیاری از مسئولیت های سنگینی که به عهده آنها گذاشته شده است، باشند.

 

رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی و خانواده تصریح کرد: امسال نظارت بر مدارس غیردولتی بر اساس قانون به ادارات مناطق و شورای نظارت بر مناطق گذاشته شد اما در هر صورت این تفویض اختیار، از مسئولان وزارت آموزش و پرورش سلب مسئولیت نمی کند.

 

گرد ادامه داد: بر این اساس وزارت آموزش و پرورش و ادارات کل در کنار شورای نظارت مناطق آموزش و پرورش بر عملکرد فعالیت مدارس غیردولتی نظارت خواهند کرد و به نظر می رسد امسال نظارت از سطوح بهتری برخوردار باشد زیرا با بررسی های صورت گرفته مشخص شد که پیش از این، نظارت ها روند مناسبی نداشته به گونه ای که برخی مدارس غیردولتی از سال ۱۳۸۸ تاکنون هیچ گونه نظارتی بر فعالیت آنها انجام نشده است.

 

وی بیان داشت: به عنوان مثال گروه های نظارتی متشکل از نمایندگان سازمان مدارس غیردولتی اداره کل منطقه و موسسان غیردولتی به مناطق مختلف تهران اعزام شده اند تا فعالیت مدارس را بررسی کنند و در صورت اعلام شکایت از مدارس ابتدا شورای نظارت موظف به رسیدگی است و اگر روند پیگیری شکایت های مردمی به درستی اجرا نشود این وظیفه سازمان مدارس غیردولتی است تا مسئولان خود را مورد سوال قرار دهد.

 

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,مدارس غیردولتی

 

* تخلف مدارس غیردولتی در حوزه شهریه به حداقل رسیده است

 

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه امسال آرامش نسبی در سطح مدارس غیردولتی را شاهد هستیم که نشان دهنده اعتماد متقابل خانواده ها و مدارس است، گفت: یکی از بهترین اتفاقات که در قانون مورد تاکید قرار گرفته، استرداد شهریه مازاد از مدارس غیردولتی توسط شورای نظارت است بنابراین اگر چنانچه با تخلف موسس یا موسسان این مدارس مواجه شویم شورای سیاستگذاری رسما می تواند نسبت به استرداد وجوه اقدام کند.

 

رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی و خانواده با اشاره به اینکه تخلف در حوزه شهریه طبق اطلاعات رسیده به حداقل رسیده است، گفت: میزان دقیق تخلفات در پایان نظارت ها اعلام می شود.

 

گرد یادآور شد: برغم اینکه تعیین شهریه مدارس غیردولتی منطقی و طبق الگو انجام شده اما برخی از موسسان ابراز نارضایتی کرده اند که چرا شهریه مدرسه آنها تنها ۶ درصد یا ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده حال آنکه هر گونه افزایش شهریه و تفاوت درصد بر اساس آیین نامه الگوی شهریه اعمال می شود.

 

وی با بیان اینکه در حوزه فعالیت های فوق برنامه مدارس غیردولتی نیز امسال نظارت جدی خواهیم داشت اظهار داشت: انجام هر گونه فوق برنامه بعد از ساعت ۱۴:۳۰ در مدارس غیردولتی باید صورتجلسه انجمن اولیا و مربیان و مجوزهای لازم را همانند سایر مدارس دولتی داشته باشد و متناسب با نوع فوق برنامه ای که ارائه خواهند کرد در هر مدرسه هزینه آن تعیین شده و سپس در ادارات کل شهرستان ها و مناطق آموزش و پرورش بررسی شود.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: همچنین این مساله با جدیت دنبال می شود که سطح برنامه هایی چون اردوهای پرورشی و آموزشی و کلاس های فوق برنامه دیگر که از سوی مدارس غیردولتی پیشنهاد می شود از شهریه مدرسه افزایش پیدا نکند و تاکید شود که شرکت در این برنامه ها کاملا اختیاری است.

 

به گفته گرد خط قرمزهای تعیین شده برای فعالیت مدارس غیردولتی باید رعایت شود و سازمان مدارس غیردولتی از یک سو خود را مدافع دانش آموزان و اولیا می داند و از سوی دیگر بر نقش حاکمیتی و حق موسسان نیز توجه دارد.

 

* مراکز آموزشی برای فعالیت در سنین دانش آموزی باید مجوز داشته باشند 

 

وی یادآورشد: سازمان مدارس غیردولتی همچنین بر فعالیت مراکز آموزشی غیردولتی که در اوقات فراغت فعالیت بیشتری دارند نظارت خواهد کرد و از ادارات آموزش و پرورش شهرستان ها، مناطق و ناحیه ها انتظار داریم بازدید از این مراکز را شروع کنند و ما نیز بر این فرایندها نظارت خواهیم کرد.

 

رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی و خانواده عنوان کرد: هر مرکز آموزشی که بدون مجوز آموزش و پرورش در حوزه سنین دانش آموزی اقدام به برگزاری کلاس یا برنامه ای تحت عنوان پرورشی، آموزشی و تربیت بدنی داشته باشد به مراجع ذیصلاح قانونی معرفی خواهد شد.

 

گرد ادامه داد: امسال به هیچ وجه از این موضوع چشم پوشی نمی کنیم زیرا مردم باید اطمینان خاطر داشته باشند که این مراکز مورد تایید مرجع معتبری چون آموزش و پرورش است و مربیان و معلمان و مفاد آموزشی که در این مراکز ارائه می شود باید متناسب با سن یادگیری و مصوبات آموزش و پرورش باشد.

 

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,مدارس غیردولتی

وی با اشاره به اینکه گاه تکالیفی در برخی از مراکز آموزشی بر عهده دانش آموزان گذاشته می شود که متناسب با توان ذهنی و آموخته های کتاب های درسی آنان نیست، گفت: مراکز آموزشی که از آموزش و پرورش مجهز دریافت می کنند تمامی منابع مورد استفاده آنها به تایید سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی می رسد.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: سال گذشته با هماهنگی نیروی انتظامی با برخی از مراکز غیر مجاز که توسط وزارت آموزش و پرورش و سازمان مدارس غیردولتی شناسایی و معرفی شده بودند برخورد شد و امسال نیز این کار را با جدیت دنبال کرده و با مراکزی که مجوز نداشته باشند برخورد می شود.

 

گرد تصریح کرد: تمامی ارگان هایی چون شهرداری ها، سراهای فرهنگ، مساجد و وزارتخانه های مختلف که تمایل دارند در تابستان برنامه ویژه گروه سنی دانش آموزان داشته باشند باید با آموزش و پرورش مناطق خود هماهنگی های لازم را صورت دهند و خانواده ها نیز توجه کنند که که برای استفاده از برنامه های اوقات فراغت صرفا به مکان هایی مراجعه کنند که مجوز آموزش و پرورش دارند.

 

وی با اشاره به اینکه مخالف فعالیت مراکز آموزشی در مدارس نیستیم، خاطرنشان کرد: اینگونه مراکز آموزشی برای فعالیت در مدارس باید مجوز لازم را از ادارات کل آموزش و پرورش هر منطقه دریافت کنند و تاکنون موردی از تخلف این مراکز در مدارس گزارش نشده است.

 

اکنون از مجموع حدود ۱۳ میلیون دانش آموز مدارس کشور، حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر (۱۱ درصد) آنان در ۱۴ هزار مدرسه غیردولتی تحصیل می کنند.

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش