جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۵۳ - ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۵۴۱۵
آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش:

تلاش دولت برای به صفر رساندن بدهی به فرهنگیان تا ۲ سال آینده

سیدمحمد بطحایی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دولت تلاش می‌کند بدهی به فرهنگیان را ظرف یکی دو سال آینده به صفر برساند، گفت: امروز مدارس به دلیل کمبود سرانه نمی‌توانند هزینه‌های خود را تأمین کنند و مجبور هستیم اعلام کنیم، والدین در حد توان به مدارس کمک کنند.

به گزارش فارس، «سیدمحمد بطحایی» وزیر آموزش و پرورش امشب در برنامه تهران ۲۰ سیما، با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید، اظهار داشت: تا چند روز دیگر بیش از ۱۳ میلیبون دانش‌آموز در نزدیک به ۱۰۵ هزار مدرسه سال تحصیلی خود را آغاز می‌کنند؛ ضمن اینکه نزدیک به ۱۳۸ میلیون جلد کتاب نیز توزیع شده و در شهر تهران نیز از ۲۵ شهریور توزیع می‌شود.

 

وی در خصوص «معوقات فرهنگیان به ویژه معوقات مربوط به سال ۸۸» افزود: به دلیل کسری بودجه‌ای که آموزش و پرورش با آن مواجه بوده است، بخشی از مطالبات فرهنگیان از سال‌های پیش باقی مانده است؛ البته در حوزه بازنشستگان برخی از فرایندهای مالی پس از بازنشستگی، از حوزه آموزش و پرورش خارج می‌شود.

 

وزیر آموزش و پرورش یادآور شد:‌ دولت این جدیت را دارد تا معوقات فرهنگیان را به صفر برساند و امیدواریم ظرف یک تا ۲ سال آینده بدهی‌ها را به صفر برساند.

 

بطحایی در خصوص «آخرین وضعیت دانش‌آموزان حادثه دیده هرمزگانی»، تصریح کرد: بعد از بروز این حادثه دو کار را شروع کردیم؛ یکی گزارش کوتاه‌مدت بود و در آن تأکید داشتیم که آیا ضوابط آیین‌نامه‌های مربوطه رعایت شده است و آیا قصوری در این خصوص وجود داشته که این گزارش آماده شده و ۲ روز پیش منتشر شد.

 

وی یادآور شد: تیم دیگری را خارج از معاونت پرورشی و فرهنگی تشکیل دادم و دیروز گزارش مقدماتی دادند و ظرف سه روز آینده گزارش نهایی منتشر می‌شود؛ ضمن اینکه مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و دادستانی به این موضوع ورود کرده‌اند و تیم مشترکی از دستگاه‌های مرتبط تشکیل شده است.

 

وزیر آموزش و پرورش ابراز داشت: بنده به عنوان وزیر تکلیف قانونی و شرعی دارم تا اولاً دانش‌آموزان و مربی‌ای که در این حادثه فوت شده‌اند، به حقوق خود برسند؛ ضمن اینکه ۸ نفر از دانش‌آموزان کماکان مجروح بوده و در بیمارستان بستری هستند؛ البته وزارت بهداشت نیز مجدانه موضوع را دنبال می‌کند.

 

*اجرای کنترل کیفیت مدارس در سال تحصیلی جدید

بطحایی در خصوص «افزایش کیفیت در آموزش و پرورش»، متذکر شد: درست است که آموزش و پرورش امروز با محدودیت‌هایی مواجه است، اما این دلیل نمی‌شود تا از کیفیت غفلت کنیم؛ ضمن اینکه یکی از برنامه‌هایی که ظرف سال تحصیلی جدید آن را عملیاتی خواهیم کرد، این است که با توجه به امکانات و نیروی انسانی مدارس بررسی کنیم که سطح کیفیت آنها کجا است و چرا بین مدارس دولتی و غیر دولتی تفاوت وجود دارد و قرار است کیفیت لازم را بالا ببریم.

 

وی اضافه کرد: بخشی از افزایش کیفیت به این موضوع است که محتوایی که به دانش‌آموزان ارائه می‌شود، در زندگی اجتماعی آنها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد؛ مانند مهارت زندگی و سبک زندگی ایرانی و اجتماعی؛ در نتیجه باید بخشی از سبد یادگیری آنها را خالی کنیم و از مهارت‌ها و الگوی زندگی ایرانی و اجتماعی آن را پر کنیم.

 

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای افزایش کیفیت باید این مسیر را جدی‌تر جلو ببریم، گفت: ما به عنوان دولت و حاکمیت فضایی در آموزش ایجاد کردیم که اولیای دانش‌آموزان ناخواسته به این سمت می‌روند که از دوره ابتدایی دانش‌آموزان را برای موفقیت در کنکور آماده می‌کنند.

 

*اجرای برنامه‌های فوق‌برنامه در کنار کتب درسی

بطحایی با اشاره به برنامه‌ها برای افزایش کیفیت در آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: در طول سال تحصیلی جدید قصد داریم، در کنار کتاب‌های درسی برنامه‌‌های فوق‌ برنامه ناظر بر کیفیت را که طراحی کرده‌ایم، اجرا کنیم.

 

وی متذکر شد: این مهارت‌ها مانند آموزش محیط زیست و مصرف آب است که باید آموزش تکمیلی را در کنار کتاب‌های درسی به دانش‌آموزان ارائه دهیم و معلم باید به روش فعال این موضوعات را به دانش‌آموزان آموزش دهد که این برنامه را در دست اجرا داریم و چهار تا پنج مفهوم در این خصوص را مدنظر داریم.

 

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به موضوع مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان، افزود: وقتی دانش‌آموزان از مدرسه بیرون می‌آیند از یکسری مهارت‌هایی که باید یاد بگیرند، بی‌بهره هستند؛ در حالی که یکی از برنامه‌های پنجم توسعه که برای آموزش و پرورش وضع شده، این بوده است تا دانش‌آموزان یک مهارت را آموزش ببینند.

* آموزش یک یا دو مهارت به دانش‌آموزان

بطحایی با اشاره به همکاری آموزش و پرورش با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برای آموزش مهارت به دانش‌آموزان، عنوان کرد: آموزش پودمان‌هایی شامل مجموعه‌ای از دو تا سه مهارت که یک مهارت را ایجاد می‌کنند، از سال گذشته با کمک این سازمان شروع شده است و ما امیدواریم امسال یک یا دو مهارت را به اجرا درآوریم.

 

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان نیاز دارند در زندگی فردی و اجتماعی در سطحی از مهارت، از ابزار و امکانات استفاده کنند، گفت: دانش‌آموزان باید در مدرسه چیزهایی را فرا گیرند که در بیرون از مدرسه به آن نیاز دارند؛ مانند مهارت تفکر، گفت‌وگو کردن، مطالعه‌کردن، صبور بودن و مدارا کردن که متأسفانه این موضوعات را در مدارس کمتر تمرین می‌کنیم.

 

* در مدارس غیر دولتی تخلفاتی در خصوص شهریه وجود دارد

وزیر آموزش و پرورش در خصوص «گلایه مردم از شهریه بالای مدارس غیردولتی» متذکر شد: الگویی برای شهریه مدارس تهیه شده بود که باید اجرا می‌شد؛ البته تخلفاتی وجود دارد که بنده اخیراً به معاون مشارکت‌ها و مدارس غیر دولتی تأکید کردم با اعزام بازرسان به این مدارس این زمینه را فراهم کنند تا مدارس یاد شده براساس الگوی تعیین شده شهریه دریافت کنند.

 

بطحایی بیان داشت: مدل و الگوی این مدارس بسته به هزینه‌هایی است که این مدارس دارند در شهرهای مختلف متغیر است و این مدل هر سال تهیه می‌شود، اما بنده تأیید می‌کنم که در برخی مدارس غیردولتی از این مدل تخطی می‌شود.

 

وی در خصوص مدارس دولتی و نحوه رسیدگی به تخلفات آنها اظهار داشت: تشکیلاتی را در مناطق، استان و وزارتخانه داریم که اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات است و به تخلفات انجام شده رسیدگی می‌کند؛ البته مردم باید به حقوق خود در مدارس آگاه باشند.

 

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تعداد دانش‌آموزان از سال گذشته روبه صعود گذاشته است، گفت: تا سال ۱۴۰۰ تعداد دانش‌آموزان به ۱۴.۵ میلیون می‌رسد و افزایشی برابر یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش‌آموز خواهیم داشت.

 

*مجبور هستیم از کمک اولیا به مدارس استفاده کنیم

بطحایی در خصوص «کمک‌های اولیای دانش‌آموزان به مدارس دولتی»، افزود: ای کاش می‌توانستیم تمام هزینه‌های مدارس را تأمین کرده و اعلام می‌کردیم، هیچ ولی دانش‌آموزی حتی کمک داوطلبانه نیز به مدارس نداشته باشد، اما امروز این شرایط مهیا نیست و به دلیل کمبود سرانه مدارس، آنها نمی‌توانند هزینه‌های خود را تأمین کنند و مجبور هستیم اعلام کنیم، والدین در حد توان به مدارس کمک کنند که امیدواریم روزی برسد که اعلام کنیم نیازی به کمک والدین نداریم.

 

وی در خصوص «انتقاد از عدم توجه به جوان‌گرایی در آموزش و پرورش»، یادآور شد: سیاست کلی دولت توجه به جوان‌گرایی است و ما نیز در آموزش و پرورش به این سمت می‌رویم و یقین دارم حتماً میانگین سنی مدیران آموزش و پرورش در سال آینده کاهش می‌یابد.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش