اصغر بیات در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در گذشته آموزش و پرورش مبتنی بر ترس، تنبیه و کنترل بود ولی امروز باید تعلیم و تربیت مبتنی بر چهار اصل لذت، شادی، رضایت و آزادی یادگیرنده باشد و کسی که قرار است یاد بگیرد باید این چهار اصل برای او برقرار باشد تا یادگیری توام با هیجان و شادی همراه گردد.
این مسئول ادامه داد: باید نگاه مجددی به تعلیم و تربیت داشته باشیم و باید توجه داشت که مفهوم سواد صرفا آموختن الفبا و خواندن و نوشتن نیست امروز سواد ابعاد مختلفی از جمله سواد ارتباطی، سوادعاطفی، سواد رسانهای، سوادشناختی، سواد رایانه،سوادسلامت و ابعاد دیگری را در بر میگیرد که مفهوم آموزش را دچار تغییر و تحول کرده است.
وی اجبار در آموزش را سبب درسگریز و خود یادگیر شدن دانشآموزان دانست و افزود: میل به یادگیری در ذات انسانها وجود دارد و سختگیریها توسط اولیا و معلمان سبب میشود که کودکان دیگر شوق یادگیری نداشته باشند و این بیعلاقهگی سبب کاهش سطح یادگیری در دانشآموزان میشود .
بیات خاطرنشان کرد: تعلیم و تربیت بهعنوان یک کار علمی، تخصصی و حرفهای محسوب میشود و نگاه به مدرسه چه از دید اولیای دانشآموز در خانه و چه از دید اولیای مدرسه باید هماهنگ و با روشهای درست تعلیم و تربیت و مبتنی بر یافتههای علمی و با کمترین تناقض و با هدف نهایی سلامت روانی و خوشبختی دانشآموزان باشد .
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان، یادآور شد: قطعا در دوره ابتدایی استعدادهای واقعی کودکان در قالب یک فرآیند علمی و با استفاده از روشها و ابزارهای تخصصی و دقیق ارزیابی قابل شناسایی بوده و به منظور امکان هدایت صحیح استعدادهای تکتک دانشآموزان، یکی از ضروریات تعلیم و تربیت نوین است.
- 15
- 4