پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۰۴ - ۱۲ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۲۹۸۶
آموزش و پرورش

مدیر کل مدارس و مراکز غیر دولتی مطرح کرد؛

صنعتی به نام کنکور داریم که زحمات۱۲ساله را در ۲۵۰تست خلاصه می کند

کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
مدیر کل مدارس و مراکز غیر دولتی گفت: صنعتی به نام کنکور وجود دارد که آموزش و پرورش یکی از معلول‌های آن است و دوازده سال تلاشِ معلم، مدیر و دانش‌آموز را در دویست و پنجاه تست خلاصه می‌کنیم.

به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی، سعید صالح مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی در گفت‌وگو با برنامه ایران امروزِ رادیو ایران گفت: در قانون تاسیس و اداره مدارس غیردولتی دو دسته واحد آموزشی و پرورشی تعریف شده است. مدرسه واحدی آموزشی و پرورشی است که آموزش‌های رسمی از پیش دبستانی تا پایان دوره‌ی متوسطه را ارائه می‌دهد. مورد بعدی مراکز هستند که تعریف آن در قانون موجود است از جمله موسسات کنکور، آموزشگاه‌های زبان، کانون‌های فرهنگی_تربیتی _پرورشی که مجوز خود را از آموزش و پرورش و طبق ماده ۱۹ مصوب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان دریافت کرده‌اند.

وی افزود: مدارس غیر دولتی در برخورداری از کلیه تخفیفات، ترجیهات، معافیت‌های مالیاتی و عوارض مانند مدارس دولتی هستند. یعنی معافیت مالیاتی دارند. اما این شرایط شامل مراکز غیردولتی نمی‌شود و طبق ماده ۲۰ قانون مصوب به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده می‌شود سالانه معادل ۴ درصد شهریه توسط مراکز را دریافت و به حساب درآمدهای خزانه داری کل کشور واریز کند. سپس وجوه واریزی از این محل مطابق اعتبارات مصوب در قوانین در اختیار سازمان مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا این سازمان آن را برای نظارت و کیفیت بخشی به امور آموزش و پرورش غیردولتی مناطق محروم و کم برخوردار هزینه کند و مبلغ دریافتی به‌عنوان علی الحساب مراکز مذکور تلقی و در مفاصا حساب مالیاتی آنان لحاظ شود.

مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی گفت: ملاک عمل آموزش و پرورش از قانون تاسیس ناشی می‌شود. در همین قانون مراکز آموزشی از مالیات معاف نیستند و قاعدتاً ملاک عمل ما است. طبق مکاتبات سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با سازمان امور مالیاتی کشور نیز مذاکراتی در خصوص نحوه محاسبه این مبالغ انجام شده است و عملاً مراکز در حال پرداخت مالیات هستند.

صالح ادامه داد: صنعتی به نام کنکور وجود دارد که آموزش و پرورش یکی از معلول‌های آن است یعنی دوازده سال تلاشِ معلم، مدیر و دانش‌آموز را در دویست و پنجاه تست خلاصه می‌کنیم. لذا معلم را از پایه اول درگیر کنکور می‌کنیم و باید پاسخگوی همه باشد در حالی که نقشی در آن نداریم‌. کنکور فیلتری شده برای کسی که می‌خواهد به دانشگاه برود و جامعه به کسی می‌گوید: معلمِ خوب، که کنکور را بهتر کار می‌کند در حالی که برای آموزش و پرورش منفعتی ندارد که بخواهد برای آن کار کند. این صنعت شامل فعالیت‌ها و اقدامات متنوعی شده است. برخی در تولید تست، برخی چاپ کتاب که مجوزهای آن توسط سایر دستگاه‌ها صادر می‌شود و اگر طبق قانون قراراست مالیاتی اخذ شود مسلماً باید اخذ شود و دستگاه‌های مسئول این امر باید اقدام کنند.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال مراکز از آموزش و پرورش مجوز می‌گیرند و کلاس‌هایی برای کنکور دایر می‌کنند و باید مالیاتش را پرداخت کنند. اما برخی مراکز ممکن است فعالیتشان را متنوع کرده و برای انتشاراتشان از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا مرکز خیریه و یا NGOتشکیل داده و مجوزش را از وزارت کشور دریافت کنند. در اینجا به آموزش و پرورش مربوط نمی‌شود.

صالح افزود: آن زمانی مدارس این کشور دو، سه و یا چهار شیفت بودند از مردم خواسته شد مدرسه داری کنند و حضرت امام هم تایید فرموده و قانونش هم تصویب شد. در همین راستا فرهیختگان جامعه، بازنشستگان آموزش و پرورش سرمایه مادی و معنوی در این راه گذاشته و مدرسه تاسیس کردند. حالا که افرادی داوطلب شده و به ما کمک کردند عده‌ای به آنها هجمه وارد می‌کنند که چرا مدرسه زده اید! در حال حاضر ۱ میلیون و۷۰۰ هزار دانش آموز در کشور در این مدارس درس می‌خوانند و مسئولیت بخشی از نظام تعلیم و تربیت را عهده دار هستند. در واقع والدین به این مدارس اعتماد کرده و فرزندانشان را ثبت نام می‌کنند. ۷۰ درصد دانش‌آموزان ما فرزند کارمندان دولتی هستند. فارغ از موافقت یا مخالفت شخصی با بخش غیردولتی در حال حاضر باید مطابق قانون از ایشان حمایت و نظارت شود.

صالح گفت :۱۷ هزار مدرسه در اقصی نقاط کشور در حال فعالیت هستند که بعضی از آنها فقط ۲۰ دانش‌آموز دارند و برخی هم تخفیف زیادی در شهریه می‌دهند. در حالی که اجاره بها ۸۰ درصد رشد داشته و تورم شدید گریبان گیر آنان هم هست. انواع عوارض شهرداری را هم پرداخت می‌کنند. لذا در اینچنین مباحثی باید به جمیع شرایط مخاطبان یعنی اولیا، دانش‌آموزان، موسسان و نظام تعلیم و تربیت توجه کرده و از اظهار نظرهای غیرکارشناسانه که به اعتماد مردم آسیب می‌زند نیز پرهیز شود.

  • 26
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
جناب مدیر گرامی لطفا پیگیر سوالات نظام قدیم و جدید باشید که مثل سال گذشته شاهد ظلم بزرگی که نظام قدیم شد نباشیم یا اگر امکان دارد تراز مشترک لحاظ نگردد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش