به گزارش ایرنا، محسن حاجی میرزایی امروز - سه شنبه - در سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: در شرایط شیوع ویروس کرونا باید استفاده مناسبی از ظرفیتها شود تا مخاطرات به حداقل برسد.
وی افزود: برای به حداقل رساندن مخاطرات در جامعه با کمک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درصدد هستیم با عرضه سیم کارت شاد یک محیط امن در شبکه مجازی ایجاد کنیم.
وزیر آموزش و پرورش از مدیرکل استانهای آموزش و پرورش خواست تا فعال سازی شبکه اینترنت و گسترش ارتباطات را مورد توجه قرار دهند، چراکه باید از این ظرفیت در خصوص افزایش سرعت اطلاع رسانی و دریافت و ارسال پیام ها استفاده کرد.
حاجی میرزایی با بیان این که آموزش و پرورش یک شبکه ارتباطی است، ادامه داد: هیچ بخشی در کشور ظرفیت نظام تعلیم و تربیت را ندارد و براین اساس کاغذ نمیتواند ابزار مناسبی برای برقراری ارتباط در این شبکه باشد، از این رو باید ارتباطات در آموزش و پرورش گسترش یابد و گفت و گوهای عمیقی به منظور همراستا شدن انجام شود.
وی با یادآوری این که در فرآیند آموزش امسال اصل بر حضور است، افزود: شیوه کار در سال تحصیلی جدید با آموزش مجازی در سال گذشته تفاوت دارد، چراکه در سال تحصیلی گذشته آموزش مجازی از نیمسال دوم شروع شد، در آن زمان تمامی دانشآموزان و معلمان یکدیگر را میشناختند اما با آغاز سال تحصیلی و یا در شرایط انتقال دانشآموز به مقاطع دیگر کلاس، ترکیب کلاس و معلم جدید است.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد اگر به آموزش رسمیت داده نشود، قادر به ادامه کار نخواهیم بود، هیچ روشی نمی تواند جایگزین روش حضوری در آموزش شود، شرکت دانشآموزان در کلاس درس میتواند ظرفیتها و مهارتهای ذهنی را توسعه دهد.
حاجی میرزایی با تاکید بر این که مدرسه در کنار آموزش، مسؤولیت توسعه مناسبات اجتماعی را برعهده دارد، گفت: بسیاری از پیچیدگیهای ذهنی افراد در ارتباط با دیگران کاهش مییابد، از این رو برگزاری کلاسهای حضوری بسیاری از مشکلات دانش آموزان را سادهتر میکند.
مدارس باید تمام روزها باز باشد
وی در ادامه اعلام کرد: مدارس باید در تمام روزهای هفته باز و فعال باشد، مدرسه ها حتی در مناطق عمومی به جز روزهای تعطیلی عمومی باید باز باشند، در صورتی که تعداد دانشآموزان زیاد است، باید گروهبندی شود تا خروج و ورود آنها با هم تلاقی نداشته باشد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که حضور دانشآموزان باید در مدارس حفظ شود، افزود: حضور در اجتماعات خطرناک است اما باید به فرزندان یاد داد که از خودشان مراقبت کنند. باید حداکثر سخت گیری در رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود اما زندگی در جریان باشد.
معاونان آموزش و پرورش هر هفته به مدارس بروند
حاجی میرزایی درباره شرایط مدارس در سال تحصیلی جدید نیز اظهار داشت: معاونان آموزش و پرورش در مناطق باید یک روز در هفته به مدارس بروند و از نزدیک با روند فعالیت در مدارس از نظافت تا تعامل همکاران با خانوادهها و دانشآموزان نظارت کنند.
وی افزود: وضعیت همه دانشآموزان در مدارس باید مشخص باشد، آبروی نظام تعلیم و تربیت را نباید به آسودگی طلبی افراد بی مسوولیت فدا کرد، مدیر یک مدرسه باید نسبت به هر یک از دانشآموزان احساس مسوولیت کند، احساس مسوولیت نسبت به فرزندان این مرز و بوم که نزد ما امانت هستند، نمونه ای از دینداری است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: هر مدرسه باید یک طرح مشخص داشته باشد، همچنین این که باید برنامه تمامی آموزگاران تعریف شده باشد و کار نباید رها شود.
حاجی میرزایی ادامه داد: مدرسه باید با خانوادهها در ارتباط تنگاتنگ باشد، ضروری است که برنامه آموزش و مدارس با اولیا درمیان گذاشته شود تا با اطلاع از جزییات آموزش و پرورش را در فرآیند آموزش یاری دهند.
وی با بیان این که باید در مدارس رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی جدی گرفته شود، تصریح کرد: بودجه ای برای ضد عفونی کردن و رعایت پروتکلهای بهداشتی به حساب آموزش و پرورش استانها واریز شده است، بازهم اگر کاستی وجود داشته باشد، پرداخت می شود اما باید این کار با جدیت تمام دنبال شود.
سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور صبح امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش، معاونان و مشاوران وزیر و مدیران کل حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گشایش یافت. این اجلاس دو روزه است.
معاون آموزش متوسطه:شبکه شاد در آغاز سال تحصیلی بهروزرسانی میشود
- معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گفت: در آغاز سال تحصیلی شبکه شاد بهروزرسانی و زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری آن تقویت خواهد شد.
به گزارش روز سه شنبه مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، علیرضا کمرئی با اشاره به دستورالعمل بازگشایی مدارس در قالب سه سناریو در وضعیتهای سهگانه اعلامشده از طرف ستاد ملی کرونا اظهار داشت: در وضعیت سفید بازگشایی عادی با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی خواهد بود. در شرایط زرد دانشآموزان با رعایت فاصلهگذاریها به مدرسه میروند و در وضعیت قرمز آموزش از طریق فضای مجازی و تلویزیون و سایر روشها خواهد بود.
وی افزود: وضعیت متغیر است. این موضوع را ستاد ملی کرونا اعلام میکند و طبق دستورالعملها کار خواهیم کرد. هر وضعیتی ممکن است تبدیل به وضعیت دیگر شود.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزشوپرورش ادامه داد: برنامه هفتگی مدارس در سه حالت برنامه پایداری خواهد بود و تکلیف دانش آموزان مشخص است. در وضعیت زرد در مدارس پرتراکم ناچار به حفظ فاصلهگذاری هستیم. در وضعیت زرد، طبق پیشبینی ۳۵ درصد مدارس کمتر از۵۰ دانشآموز دارند و مشکلی از نظر فاصلهگذاری ندارند، ولی در بقیه ۶۵ درصد باقیمانده باید با تقسیمبندی دانشآموزان به دو گروه زوج و فرد به آموزش حضوری ادامه دهیم.
وی درباره نحوه حضور دانشآموزان در وضعیت زرد در مدارس متراکم گفت: در مدارس متوسطه اول دو روز شاهد حضور گروه زوج و دو روز گروه فرد در مدرسه خواهیم بود و یک روز هم به آموزش غیرحضوری اختصاص دارد. در متوسطه دوم دو روز حضور گروه فرد، دو روز گروه زوج و دو روز آموزش غیرحضوری خواهیم داشت.
آموزش در مناطق قرمز غیرحضوری است
کمرئی درباره مناطقی که ستاد کرونا آن را قرمز اعلام کرده است، گفت: در مناطق قرمز آموزشها غیرحضوری است.
وی درباره پلتفرم آموزشی برای آموزشهای آنلاین گفت: پلتفرم اصلی شبکه شاد است، ولی در مدارس غیردولتی پلتفرمهای دیگر هم استفاده خواهند شد که به شبکه شاد اتصال و ارتباط خود را حفظ خواهند کرد. پیشبینیهای فنی لازم در این زمینه صورت گرفته است.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزشوپرورش درباره مشکلات نرمافزار شاد گفت: از زمان شروع به کار شاد تا امروز قابلیتهای شبکه شاد مورد تحلیل قرار گرفته و امکانات تازهای به آن افزوده شده است. این هفته نیز از نسخه جدید شاد رونمایی خواهد شد. در اپلیکیشن جدید شاد شاهد تقویت زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری خواهیم بود. بازنویسی نسخه وب انجام شده، بانک سؤالات و سرویس آزمون ساز اضافه شده، مشکلات احراز هویت برطرف و پخش زنده به برنامه اضافه شده است. همچنین صفحه شخصی معلمان اضافه شده و جذابیتهای بصری برنامه تغییر کرده است. امکان برگزاری مسابقات در آن ایجاد شده است که همه این امکانات در نسخه جدید شاد ظرف یکی دو روز آینده رونمایی خواهد شد. معلمان با شاد جدید راحتتر میتوانند آموزش دهند و قابلیتهای خود را نشان دهند.
کمرئی درباره آمار دانشآموزانی که هنوز از شبکه شاد استفاده نمیکنند، گفت: این ارقام در حال تغییر است. میتوانیم اطلاعات دانشآموزان را در سناد بررسی کنیم و ببینیم عضو شاد هستند یا خیر.
وی همچنین درباره مشکلات دسترسی به آموزش مجازی در مناطق دورافتاده گفت: امکان دارد در بعضی مناطق محروم دانش آموزان دستگاه نداشته باشند یا به اینترنت دسترسی نداشته باشند که از آموزشهای جایگزین برای آنها استفاده میکنیم.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش از تلویزیون بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای آموزشی نام برد و گفت: تلاش میکنیم با کمک تلویزیون فضای فراگیر آموزشی ایجاد کنیم تا افرادی که به فضای مجازی دسترسی ندارند از این طریق ادامه تحصیل دهند. چنانچه دانشآموزی از هیچیک از این امکانات برخوردار نباشد برای آنها درسنامههایی در نظر میگیریم تا به کمک آن آموزش آنها تداوم یابد
بازگشایی دانشگاهها از ۱۵ شهریور/ شرط برگزاری کلاسهای حضوری
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: بازگشایی دانشگاهها با توجه به شرایطی که هر دانشگاهی دارد از ۱۵ شهریورماه خواهد بود.
به گزارش مهر، علی خاکی صدیق درباره بازگشایی دانشگاهها گفت: بازگشایی دانشگاهها با توجه به شرایطی که دارند از ۱۵ شهریورماه خواهد بود.
وی ادامه داد: ممکن است برخی از دانشگاهها از ۲۲ شهریورماه، برخی ۲۵ شهریورماه و برخی ۲۹ شهریور ماه بازگشایی کنند که بستگی به شرایط دانشگاهها دارد چون در طول تابستان دانشگاههایی بودند که ترم تابستان برگزار کرده و هنوز یک سری از کارهای ترم تابستان آنها باقی مانده است و لذا آمادگی برای آغاز سال تحصیلی را از ۱۵ شهریور ندارند.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: دانشگاهها با توجه به شرایط دانشگاه خود تصمیم میگیرند از چه روزی بازگشایی کنند، عمده کلاسها نیز به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و به صورت محدود برخی دانشگاهها که امکان داشته و تردد دانشجویی ندارند و بیشتر دانشجویان آنها بومی است میتوانند یک سری کلاس حضوری برگزار کنند.
وی با اشاره به آمادهسازی خوابگاهها گفت: خوابگاهها زیر نظر معاونان دانشجویی دانشگاهها در حال آماده شدن هستند و احتمالاً با ظرفیت ۵۰ درصدی دانشجو پذیرش خواهند کرد.
خاکی صدیق افزود: دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویانی که دارای کلاسهای عملی، آزمایشگاهی و کارگاهی هستند در اولویت اسکان در خوابگاه هستند.
وی درباره برگزاری کلاسها به صورت حضوری نیز گفت: به صورت محدود در برخی از دانشگاهها شاید بتوانیم کلاسهای حضوری هم داشته باشیم ولی محور اصلی ما آموزش الکترونیکی است چون تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاهها حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد، دانشجویان غیر بومی هستند بنابراین کلاس حضوری باعث نقل و انتقال و حرکت بین شهرها میشود لذا توصیه ما بر آموزش الکترونیکی است.
خاکی صدیق تاکید کرد: در شرایطی که دانشگاهها بتوانند پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و دانشجویان مجبور به حرکت بین شهری نشوند میتوانند کلاس حضوری داشته باشند.
وی درباره اینکه با توجه به تاخیر در برگزاری کنکور، قبول شدگان فرصت شرکت در کلاسها را خواهند داشت گفت: ترم اول برای نو ورودان دانشگاهها از آبان است و طبق برنامه سازمان سنجش در اواخر مهر و اوایل آبان این اسامی به دانشگاهها داده شود.
وی افزود: ثبت نام به صورت الکترونیکی انجام میشود و دانشجویان ترم خود را آغاز میکنند که در ادامه تحصیل دچار وقفه نشوند و روال ترمی دانشگاهها هم برهم نریزد.
- 12
- 6