سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۹ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۷۷۲
اخبار کنکور و آزمون ها

بیش از ۹۱ درصد از داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ مجاز به انتخاب رشته شدند| کنکور سال ۱۴۰۲ قطعاً تغییر خواهد کرد

انتخاب رشته کنکور 1400,تغییرالت کنکور 1402
مطابق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور حدود یک میلیون و ۸۳ هزار داوطلب کنکور سراسری ۱۴۰۰ (به عبارتی بیش از ۹۱ درصد) برای انتخاب رشته مجاز شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، کنکور سراسری ۱۴۰۰ در بازه زمانی نهم تا دوازدهم تیرماه امسال برگزاری شد و از یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۷۰۸ داوطلب ثبت‌نام شده و درنهایت ۱ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۳۰ داوطلب حاضر در جلسه آزمون، طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور تعداد یک میلیون و ۸۲ هزار و ۹۰۰ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند.

براین اساس در گروه آزمایشی علوم ریاضی از ۱۴۲ هزار و ۶۲ شرکت‌کننده تعداد ۱۲۶ هزار و ۷۰۶ داوطلب، در گروه آزمایشی علوم تجربی از ۵۵۴ هزار و ۸۶۰ شرکت‌کننده تعداد ۳۵۹ هزار و ۶۷۷ داوطلب، در گروه آزمایشی علوم انسانی از ۳۷۰ هزار و ۱۱۲ شرکت‌کننده تعداد ۳۳۲ هزار و ۱۰۷ داوطلب، در گروه آزمایشی هنر از ۱۲۵ هزار و ۱۲۱ شرکت‌کننده ۳۵ هزار و ۶۴ نفر علاقمند هنر (۷۴ هزار و ۶۷۰ داوطلب) و در گروه علوم آزمایشی زبان‌های خارجی از ۱۷۵ هزار و ۷۷۶ شرکت‌کننده ۲۴ هزار و ۵۳۰ نفر علاقمند زبان (۱۳۰ هزار و ۱۴۶ داوطلب) برای انتخاب رشته مجاز شدند.

طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور نتایج اولیه کنکور سراسری تمامی داوطلبان تا ساعاتی دیگر در درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان منتشر خواهد شد و مجازین به انتخاب رشته پس از انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته می‌توانند انتخاب‌های خود را در سایت سازمان سنجش به ترتیب علاقه و شرایط خود ثبت‌کنند.

کنکور سال ۱۴۰۲ قطعاً تغییر خواهد کرد

دبیر ستاد جامع علمی کشور گفت: کنکور سال ۱۴۰۲ قطعاً تغییر خواهد کرد، داوطلبان عمیق درس بخوانند، تست‌زنی ۴۰ درصد در کنکور ۱۴۰۲ نقش دارد.

انتخاب رشته کنکور 1400,تغییرالت کنکور 1402

به گزارش خبرگزاری آنا؛ نشست خبری منصور کبگانیان دبیر ستاد جامع علمی کشور امروز ۱۰ مرداد در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. در این نشست دبیر ستاد جامع علمی کشور گفت: امروز خبرهای خوبی برای جامعه علمی کشور داریم. مجلس و نهادهای آموزشی به دنبال ساماندهی جدی بودند که خوشبختانه اقدامات انجام شده است.

وی با تشکر از اعضای شورای انقلاب فرهنگی، روسای قوا افزود: در ۱۰ سال اخیر اقدامات فراوان انجام شد و در شرایط کنونی وحدت نظر ایجاد شد.

کبگانیان خطاب به دانش‌آموزان خواستار شرکت در کنکور ۱۴۰۲ گفت: شکایت‌های فراوانی از پدیده کنکور می‌شد چون افراد عمیق درس نمی‌خواندند و به دنبال تکنیک تست‌زنی بودند.

وی افزود: داوطلبان عمیق درس بخوانند، تست‌زنی ۴۰ درصد در کنکور ۱۴۰۲ نقش دارد. باید مسائل تدریجی حل شود. در کنکورهای قبل، آینده یک دانش‌آموز چندساعته رقم می‌خورد اما با تصمیمات جدید امتحانات نهایی در دوران ۲۵ روزه انجام می‌شود. کنکور در حدود ۳۰ روز و با فاصله زمانی مناسب انجام می‌شود.

دبیر ستاد جامع علمی کشور ادامه داد: به برکت فضای مجازی از امنیت امتحانات نهایی مطمئن و از تصحیح عادلانه برگه‌های امتحانی مطمئن هستیم. در تصحیح اوراق اعمال‌نظر نمی‌شود.

کبگانیان ادامه داد: برای مثال به برکت فضای مجازی مشکل تصحیح مجازی برطرف شده و مطالب تشریحی بررسی می‌شود. هدف از این اقدام تحقق عدالت آموزشی است. برای مثال اگر یک دانش‌آموز توانایی خرج و مخارج کنکور را نداشته باشد فقط با مطالعه دروس می‌تواند در کنکور موفق شود.

وی گفت: تب کنکور فروکش نمی‌کند اما یادگیری عمیق انجام می‌شود.

دبیر ستاد جامع علمی کشور خطاب به دستگاه‌های مسئول همچون آموزش‌وپرورش، وزارت بهداشت و... و. تأکید کرد: سازمان‌های مربوطه باید در این شرایط آماده‌باش باشند و حتی برخی بر این باورند که مصوبه نیازمند زیرساخت‌ها است اما مصوبه قطعاً در سال ۱۴۰۲ انجام می‌شود. آموزش‌وپرورش زیرساخت‌ها را محیا کند هم‌اکنون توجه به کتاب و کتب درسی از اهمیت برخوردار است.

به گفته وی هدف از این مصوبه تحقق عدالت آموزشی است. وی افزود: دستگاه‌های امنیتی کمک کنند اطمینان موجود زیر سؤال نرود.

دبیر ستاد جامع علمی کشور خطاب به کلاس‌های کنکور تأکید کرد: شیوه‌ها عوض شده و این مؤسسات بجای تکنیک‌های تست‌زنی به عمق یادگیری توجه کنند. مؤسسات کنکور برای فعالیت از وزارت آموزش‌وپرورش مجوز اخذ کرده کارها را در راستای عمق یادگیری انجام دهند.

دبیر ستاد جامع علمی کشور ادامه داد: اگر در راستای توسعه علمی مؤسسات کنکور فعالیت کنند تعطیل نمی‌شوند.

دبیر ستاد جامع علمی کشور با بیان اینکه جهت گیری در این شورا با دولت‌ها تغییر نمیکند گفت: نگاه سیاسی به این شورا نباید داشت.

کبگانیان افزود: در شورای عالی انقلاب فرهنگی نخبگان فعالیت می کنند.

به گفته او سهمیه ها باید سیاست گذاری جدایی می شد تا سیاست گذاریها انجام می شد. سهمیه بندی مناطق از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی از اهمین برخوردار است.

کبگانیان درباره پذیرش ۳۰ درصدی از سوی وزارت بهداشت گفت: هنوز این سهمیه نگهداشته شده و در دست بررسی است چون ورودی پزشکی از ۲۰ سال قبل تا کنون به یک میزان است.

به گفته او سهمیه بندی مناطق در اولویت است و در حال تعامل هستم و سیاستهای آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می شود.

دبیر ستاد جامع علمی کشور گفت : دانش آموزان روستایی و تهرانی باید بدانند که فقط باید کتب درسی را مطالعه کنند. کلاس های کنکورهای موجود رتبه ها را تغییر می‌دهد.

برخی موسسات کنکور تاجر مسلک هستند

او درباره حد نصاب دانشگاه ها ادامه داد: دانشگاه ها باید حدنصاب در رشته خاص را اعلام کنند.دانشگاه ها در حد نصاب افراط نکنند و باید واقع بینانه اقدام کنند. باید به دانشگاه ها هم حد نصاب را یجاد کرد.

او افزود: برخی موسسات تاجر مسلک هستند و باید مجوز اخذ کنند.

ظرفیت پذیرش پزشکی در سال ۶۷، حدود ۴هزار و ۶۹۰ نفر و در سال ۹۰ هم پذیرش به در همین حد است در حالی که با فرسایش جمعیت و تخت های بیمارستانی مواجه بودیم. باید تغییرات مناسب در رشته پزشکی اعمال شود.

کبگانیان گفت: دیوان عدالت به مصوبات علمی دانشگاه از لحاظ شکلی می‌تواند ورود پیدا کند نه محتوایی.

به گفته او مصوبات شورای عالی قابل نقص نیست.

دبیر ستاد جامع علمی کشور درباره تحقق عدالت آموزشی برای منطق محروم گفت: هم اکنون برای دانش آموز در مناطق محروم فرصت بهتری در اختیارش قرار میگیرد و وضعیت موجود مناسبتر از قبل است.

او درباره رشته های متقاضی افزود : افراد در سال دوبار امکان شرکت در کنکور را دارند. حتما زیر ساخت این کار را فراهم کنند تا با هدایت تحصیلی فرد نسبت به رشته تحصیلی خود به شکل مناسب به بررسی بپردازد.

به گفته او سهمیه مناطق به جای خود باقی است.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش