به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرسول پورعباس صبح امروز در حاشیه بازدید از محل برگزاری آزمون دکتری سال ۱۴۰۱ در دانشگاه علم و صنعت، در پاسخ به سئوال ایسنا در خصوص لغو مصوبه جابجایی فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاهها از سوی دیوان عدالت اداری گفت: ما در بحث نقل و انتقال دانشجویان در دانشگاهها ۴ نوع نقل انتقال داریم که دانشجویان در قالب نقل و انتقال دانشجویان ایثارگر، نقل و انتقال دانشجویان موافق مبدا و مقصد توسط سازمان امور دانشجویان و کمیسیون موارد خاص و نقل و انتقال فرزندان اعضای هیات علمی در دانشگاهها جابجا می شوند.
وی با تاکید بر این که سالیانه بیش از ۱۰ هزار نقل و انتقال در دانشگاهها انجام می شود، گفت: در این میان، میانگین انتقال یا جابجایی فرزندان اعضای هیات علمی حدود هزار یا کمتر از هزار نفر است که نمی دانم حساسیت این موضوع از کجا ناشی شده است؟! چرا که جابجایی هزار نفر در برابر چندین هزار نفر عددی محسوب نمی شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطر نشان کرد : سال گذشته ما در حوزه ایثارگران شاهد جابجایی یا نقل انتقال چند صد نفری بودیم و این جابجایی در حوزه های دیگر نیز اتفاق می افتد.
دکتر پور عباس با بیان اینکه تاریخچه اجرای مصوبه نقل و انتقال فرزندان اعضای هیات علمی به اوایل انقلاب بر می گردد که تا به امروز نیز اجرا شده است، گفت: اخیرا شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه را مجددا بازنگری کرده بود و اصل مصوبه جابجایی، مصوب شورا است ولی آیین نامه اجرایی آن توسط دو وزیر علوم و وزیر بهداشت امضا شد و دیوان عدالت اداری به بخش دوم آن یعنی به آیین نامه ایراد دارد و می گوید در آیین نامه موارد قانونی گنجانده شده است در حالی که نباید این موارد گنجانده می شد به همین جهت مصوبه را برای چندمین بار ابطال کرد.
وی افزود: ما مذاکره ای را با شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص آیین نامه انجام می دهیم تا آن را به صحن شورا ببریم و مشکل حل شود. بنابراین این مشکل شکلی و قابل حل است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به برخی انتقادات که جابجایی اعضای هیات علمی را نوعی بی عدالتی می دانند گفت: همانطور که تاکید کردم بیش از ۱۰ هزار نفر سالیانه از این امکان جابجایی در دانشگاهها بهره مند می شوند. اگر بخواهیم بی عدالتی صورت نگیرد باید تمامی این جابجایی ها لغو شود. اما چرا فقط جابجایی کمتر از هزار نفر از فرزندان هیات علمی با عدالت سازگار نباشد. ضمن این که در هر دستگاهی برای اعضای آن شرایط و امتیازاتی قائل می شوند و در وزارت علوم نیز این امکان صورت گرفته . بنابراین اگر می گفتیم هیچ نقل و انتقالی نباشد امر صحیحی بود ولی وقتی چندهزار نفر بتوانند امکان جابجایی داشته باشند؛ بنابراین نمی توانیم اسم این امتیاز اعضای هیات علمی را "بی عدالتی" بگذاریم.به همین جهت نباید نگران بی عدالتی این موضوع باشیم.
وی خاطر نشان کرد: هر ساله دانشگاهها بر اساس کارنامه ای که برای داوطلب صادر می شود اقدام به جابجایی دانشجویان می کنند. حتی اسامی این جابجایی ها به وزارت علوم اعلام نمی شود و آمار این جابجایی ها به اندازه ای زیاد است که ما نیز آمار دقیقی از آن در دست نداریم.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پایان خاطر نشان کرد: جابجایی فرزندان اعضای هیات علمی حداقل امتیازی است که به اعضای هیات علمی دانشگاهها داده شده است به همین جهت نباید نگران بخش عدالت در این بخش باشیم.
***
سهمیه های کنکور حذف نمیشوند/ فرصت ۶ ماهه برای بررسی ساماندهی کنکور
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه سهمیههای کنکور حذف نه؛ ولی ساماندهی میشوند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۶ سهمیه فعال در کنکور داریم که بعضا تعدادی از این سهمیهها با هم متناقض هستند و نیازمند ساماندهی.
به گزارش ایسنا، دکتر منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و پنجاه و نهمین جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه این جلسه درباره سهمیههای پذیرش آزمون سراسری بود، گفت: در ماده ۷ مصوبه سیاستها و ضوابط سنجش و پذیرش، به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تکلیف شد که طی مدت ۶ ماه سیاستها و سهمیههای کنکور را بررسی و کامل کند.
وی با بیان اینکه تمام مسئولان مرتبط با بحث سهمیههای کنکور حضور داشتند، گفت: موضوع امروز معطوف به ساماندهی سهمیههای کنکور بود، نکتهای که به عنوان مقدمه همه تاکید داشتند این بود که طی سالیان دراز ما مصوبات متعددی برای سهمیههای مختلف در کنکور به اقتضا و اضطرار داشتیم، کمبود فضای دانشگاهها، اقتضائاتی را ایجاد می کرد و لازم بود بعد از گذشت سالیان دراز جمع بندی و ساماندهی شود.
دکتر کبگانیان با تاکید بر اینکه سهمیههای کنکور ساماندهی میشوند، نه حذف، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۶ سهمیه فعال در کنکور داریم که اکثرا مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس شورای اسلامی هستند، بعضا تعدادی از این سهمیهها با هم متناقض هستند یا بعضا از حیز انتفاع خارج شده و باید بازنگری شوند، بنابراین یک بازآرایی در بحث سهمیهها لازم بود، نکته دیگر اینکه عموم مردم چنین خواستههایی را از ما دارند که حقوق عامه رعایت شود و همه احساس کنند که عدالت در حال اجرا شدن است.
وی ادامه داد: در این جلسه چند مورد دقیقتر بررسی شد، از جمله سهمیه بومی گزینی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و مزایای این سهمیه بررسی شد که بر اساس آن امکان افزایش قبولی عزیزانی که در مناطق کم برخوردارتر هستند، بیشتر میشود، تاکید شد که ماندگاری فارغ التحصیلان در استان خودشان میتواند خوب باشد اما این سهمیه نکات منفی هم دارد که باید ساماندهی شود، اول اینکه داوطلبان مناطق کم برخوردارتر شانس قبولی در استانها و دانشگاههای شهرهای برخوردارتر را کمتر دارند، آماری که مطرح شد، این بود که این سهمیه به ضرر عزیزان مناطق محروم است ضمن اینکه ارتباط بین اقوام و رفت و آمد استان ها با این سهمیه کمتر شده است.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه ایثارگران در مواقع مختلف از خودگذشتگی داشتند و قطعا وظیفه نظام حمایت از این افراد است، گفت: در عین حمایت باید مراقب باشیم که نکات منفی این سهمیهها پررنگ نشود.
وی گفت: مقداری عدم توازن حداقل سطح علمی در سهمیه ایثارگران گزارش شده است و قرار شد که بررسی دقیقی در این زمینه انجام شود، امروز قرار شد اختلاف رتبه ورودی کنکور برای ما مرجع تصمیمگیری نباشد و این هیجان را در طول تحصیل بررسی کنیم با توجه به این نکات که چند نفر از این سهمیه مشروط و چند نفر ممتاز هستند، ریاست بنیاد شهید نیز امروز آمار خوبی دادند که قرار شد در کمیسیون مربوط بررسی شود.
به گفته دکتر کبگانیان برای ایثارگران ۲۵ درصد مصوبه خوبی در کنکور داریم، برای ایثارگران ۵ درصد هم مصوبه خوبی داریم اما یک امکان جا به جایی بین این سهمیههای خالی شده گاهی آسیب ایجاد میکند وگرنه تک تک مصوبهها بد نیستند، ولی مجوزهایی که در برخی زمانها داده شده باید بررسی شود.
وی با تاکید بر حمایتها برای مناطق محروم و ایثارگران گفت: ساماندهی این سهمیهها به معنای حذف اینها نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نکته دوم مطرح شده در جلسه امروز پرهیز از ایجاد شکاف علمی زیاد بین داوطلبان چه با سهمیه و چه آزاد بود، در یک کلاس دانشگاه وقتی اختلاف سطح علمی بیش از یک مقداری باشد آن کلاس نامتوازن می شود، قطعا در ساماندهی باید این مورد درنظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه باید بین جمعیت ثبت نام کنندگان و پذیرفته شدگان تناسبی رعایت شود، گفت: با بحثهای مختلفی که صورت پذیرفت اتفاق نظر بود که با سهمیههای کنکور صفر و صدی برخورد نمیشود و سهمیهها ساماندهی میشوند، بررسیها امروز ارجاع شد به کمیسیون علم و آموزش و سپس در صحن شورا مطرح میشود. ایده آل این است که عزیزان توانمندسازی و حمایت شوند.
دکتر کبگانیان با تاکید بر اینکه همه سهمیههای مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی زماندار باید شوند، گفت: سهمیه زلزله در فلان منطقه طبیعی است که تا چند سال محدود باید رعایت می شد ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را رعایت کرده بودیم اما برخی زمان نگذاشته بودند.
وی تاکید کرد که ساماندهی سهمیههای کنکور مربوط به کنکور ۱۴۰۱ نیست و تغییر در سهمیهها شاید به سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ برسد.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ترسیم خطوط راهنما برای ساماندهی سهمیهها در جلسه امروز، خاطرنشان کرد: تجمیع و بهینهسازی سهمیههای متنوع و متعدد و بعضا متناقض در جهت تقویت ملاکهای علمی سنجش، ایجاد توازن و تعادل در توان علمی ورودیهای آموزش عالی، برقراری عدالت آموزشی با توزیع عادلانه فرصتها و امکانات تحصیل و تحقیق در آموزش عالی، حمایت از مناطق کمتر برخوردار با تخصیص هدفمند ظرفیت و سهمیه، حمایت از جوانان با وضعیت علمی مناسب با تعیین حدنصاب نمره علمی قابل قبول، ایجاد تلفیق فرهنگها و همدلی بین اقوام مختلف، ایجاد رقابت سالم بین داوطلبان و افزایش احساس رضایت در آنها و ایجاد امید به اصلاح و بهبود قوانین و مقررات در افکار عمومی خطوط راهنما برای ساماندهی سهمیههای کنکور هستند.
***
اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری در بهار ۱۴۰۱/ آغاز مصاحبه پذیرفته شدگان از مرداد
دکتر عبدالرسول پورعباس در حاشیه بازدید از جلسه داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۱ دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی که امروز در دانشگاه علم و صنعت صورت گرفت، در جمع خبرنگاران گفت: آزمون دکتری ۱۴۰۱ امروز ۶ اسفند با حضور ۱۸۶ هزار و ۵۵۶ نفر برگزار شد.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط کرونایی فاصله حداقل ۱.۵ متری برای تمام داوطلبان در نظر گرفته شده است.
پور عباس همچنین تاکید کرد : تمام حوزهها تا آخرین ساعات شب گذشته ضدعفونی شدهاند و با این وجود برای مبتلایان احتمالی هم اتاق ویژه در نظر گرفتیم.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص زمان اعلام نتایج اولیه و مصاحبه داوطلبان دکتری، گفت: نتایج اولیه معمولاً در اردیبهشت و خرداد اعلام میشود و پس از انتخاب رشته، از اوایل مردادماه مصاحبههای دکتری در دانشگاهها آغاز میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس نتیجه سنجش عمومی و نتیجه مصاحبه دانشگاهها، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آئیننامههای مربوط، اولویت کد رشته محلهای انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت و نتایج نهایی در شهریور اعلام خواهد شد.
- 19
- 6