به گزارش ایسنا، در اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور آمده است:
۱-در شرایطی که برای نخستین بار آزمون سراسری در دو نوبت با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی برگزار شده و سازمان سنجش آموزش کشور به صورت شبانهروزی برای تلفیق نتایج آزمون سراسری و نمرات تحصیلی دانش آموزان در حال تلاش است و میلیونها نفر از داوطلبان و خانوادههای آنها منتظر اعلام نتایج آزمون در خصوص مقدرات خویش هستند، شعبه ۲۸ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۴۰۲/۵/۱۵ حکم انفصال از خدمت دولتی یک ساله رئیس سازمان سنجش آموزش کشور را به دلیل عدم اجرای دستور موقت خود برای تحصیل داوطلبی که در هیئتهای بدوی و تجدید نظر رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری مردود علمی شناخته شده است، صادر کرده است.
۲-سازمان سنجش آموزش کشور دفاعیات و مستندات کامل و دقیقی در مورد همه پروندههای مطرح شده داوطلبان شبهه دار در مراحل مختلف بررسی را به شعب دیوان عدالت اداری ارائه کرده است و به صورت مشخص در مورد پروندهای که منجر به صدور رأی انفصال از خدمت شده و نیز چند پرونده مشابه، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در تاریخ ۱۱ تیر ماه با حضور در دیوان عدالت اداری به تشریح موضوع و دفاعیات مستند در حضور ریاست محترم دیوان عدالت اداری، قاضی شعبه ۲۸ و مسئولان دیوان پرداخته است. علاوه بر این قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور در تاریخهای اول و نهم مرداد ماه با همراهی مشاور و مدیر حقوقی سازمان سنجش در دیوان عدالت اداری حاضر شدند و توضیحات مستدلی در خصوص پرونده مطروحه ارائه کردند. همچنین در مورد این پرونده در تاریخهای ۲۸ تیر و ۸ مرداد توضیحات مفصل و دقیق حقوقی با امضای رئیس سازمان سنجش به رئیس دیوان عدالت اداری و قاضی شعبه ارسال شده است.
در این راستا در ۲۰ تیرماه نیز توضیحات کاملی توسط نماینده حقوقی سازمان سنجش به رئیس محترم شعبه ۲۸ دیوان ارسال شده است و این ادعا که مراجعهای صورت نگرفته و یا مستنداتی برای عدم اجرای دستور موقت ارائه نشده است، نیز صحت ندارد.
۳-با مستندات ارائه شده توسط سازمان سنجش آموزش کشور، شکایات متعدد داوطلبان شبههدار در شعب مختلف بدوی و تجدید نظر دیوان عدالت اداری همواره رد شده است ولیکن به ناگهان در تاریخ سوم خرداد سال جاری در مورد یکی از داوطلبان شبههدار که در هیئتهای بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری رأی قطعی مردود علمی دریافت کرده است و همچنین در شعبه ۴۱ بدوی دیوان عدالت اداری نیز شکایت شاکی مزبور رد شده بود در شعبه ۲۸ دیوان دستور موقت قطعی بازگشت به تحصیل (در رشته پزشکی) صادر شد که دلیل این دستور موقت جبرانناپذیر بودن ضرر و زیان شاکی به لحاظ عقبماندگی تحصیلی عنوان شده است در حالی که زمان صدور رأی یعنی خرداد ماه زمان ثبت نام در دانشگاه یا شروع سال جدید تحصیلی نیست ضمن اینکه این فرد از ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ با حکم قطعی هیئت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری مردود علمی شناخته شده و دانشجو نبوده است که عدم تحصیل وی به ایراد خسارت منجر شود.
فارغ از ایرادات قانونی وارده به دستور موقت شعبه مذکور و اینکه روشن است که با توجه به تعطیلی دانشگاهها در تابستان، امکان اجرای رأی صادره از شعبه دیوان برای حضور این افراد در دانشگاه و ادامه تحصیل آنها وجود ندارد، راهگشایی برای پذیرش و بازگشت به دانشگاه افرادی که مرجع صلاحیتدار آنها را فاقد صلاحیت علمی برای ادامه تحصیل تشخیص داده است، موجب خدشهدار شدن اعتماد مردم به نظام آموزشی کشور بخصوص در بخش پزشکی و در آینده موجب تهدید سلامت مردم خواهد شد.
۴-نظریات تفسیری شورای نگهبان و آرای مختلف هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به صراحت بر عدم تسرّی استفساریه های قانونی به قبل از قانون(درباره پروندههای مختومه) تأکید دارد اما شعبه ۲۸ دیوان عدالت اداری حکم استفساریه ماده ۱۱ قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم آزمونهای سراسری مصوب مجلس شورای اسلامی را به افرادی که قبل از استفساریه حکم آنها مبنی بر انجام تقلب و در نتیجه ممنوعیت از تحصیل صادر شده، تسری داده است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در نامهای به رئیس دیوان عدالت اداری به تاریخ ۸ مرداد ۱۴۰۲ با برشمردن مبانی قانونی فوق درخواست کرد که با توجه به صدور دستور موقت از طرف شعبه ۲۸ دیوان، به این موارد و مبانی قانونی توجه و با استمهال، از شورای محترم نگهبان در خصوص نظریات تفسیری آن استعلام شود که توجهی به آن نشد
۵-در دستور موقت تصریح شده است که شاکی جهت ادامه تحصیل باید به دانشگاه معرفی شود در حالی که این فرد در هیئتهای بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری مطابق قانون رأی قطعی مردودی دریافت کرده است و متأسفانه در مورد تعدادی دیگری از شاکیان نیز در همین شعبه همین مسیر در حال طی شدن است و با اجرای این دستور موقت سایر مشمولان این رأی که به صورت شبکهای با هم در ارتباط هستند نیز همین شیوه را به کار گرفته و وارد دانشگاه میشوند.
۶-در مورد تفاوت داوطلبان متقلب و شبهه دار که در اطلاعیه دیوان عدالت اداری به آن اشاره شده است قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمونهای سراسری در این زمینه شفاف است و در ماده ۱۱ این قانون تصریح شده است که وضعیت داوطلبان شبهه دار در آزمون مجدد مشخص و تعیین تکلیف میشود که در مورد داوطلبان مذکور نیز این مراحل به صورت کامل طی شده و چون نتوانستند حداقل حد نصاب علمی را در دو یا سه درس آزمون مجدد به دست آورند، به عنوان مردود علمی شناخته و قبولی آنها ابطال شده است. بنابراین با توجه به آرای هیئتهای رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری، دانشجو نبودهاند که مشمول استفساریه مجلس شورای اسلامی شوند.
۷-یادآوری این نکته ضروری است که در مورد داوطلبان شبهه دار سال ۱۴۰۱، با توجه به طرح و تصویب قانون استفساریه ماده ۱۱ اینگونه داوطلبان قبل از اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری و حتی در بعضی موارد قبل از انتخاب رشته، تفهیم اتهام صورت گرفته و در نتیجه هیچکدام در فرایند اعلام نتایج آزمون قرار نگرفتهاند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد در حالی که داوطلبان شاکی مورد نظر دیوان عدالت اداری مربوط به آزمونهای سال ۱۴۰۰ و ماقبل آن در زمان مدیریت گذشته سازمان سنجش آموزش کشور هستند و از تحصیل این داوطلبان پس از صدور رأی هیئتهای بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری جلوگیری شده است.
۸-سازمان سنجش آموزش کشور با استفاده از ظرفیتهای قانونی از حقوق داوطلبان و فرزندان عزیز ایران اسلامی که با سلامت در آزمونها شرکت میکنند، صیانت نموده و به مردم و داوطلبان عزیز اطمینان میدهد در مسیر اجرای دقیق قوانین، رعایت عدالت آموزشی و حفظ سلامت آزمونها از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.
سخنگوی دولت: دیوان عدالت اداری به دلیل برخورد سازمان سنجش با متقلبان کنکور، حکم انفصال برای او صادر کرده است
علی بهادریجهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت با حضور در دوره آموزشی «اسلام ناب بسیج دانشجویی در آبعلی» گفت: در این دوره که به نام «اسلام ناب» مزین شده، میآموزیم که پیرو اسلام نابی که حضرات معصومین (ع) ارائه دادند باشیم و در خط مقابل آن قرار نگیریم. وجه تفاوت اسلام ناب با نگاههای افراطی و تفریطی این است که اسلام ناب هم ایمان و هم عمل دارد ولی اسلام آمریکایی و اموی و تکفیری، در ظاهر ایمان دارند اما به آن عمل نمیکنند.
وی افزود: نکته مورد توجه امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی این بود که اسلام ناب که هم ایمان و هم عمل دارد را ارائه دهند. اسلام ناب امام خمینی، اسلام مستضعفین و پابرهنگان است که در تمام شاخصههای زندگی عدالت را اجرا میکند.
بهادریجهرمی در پاسخ به پرسشی در مورد ثمره سفرهای استانی دولت گفت: با سفرهای استانی است که رئیسجمهور و سایر مسئولان دولت میتوانند از نزدیک با مطالبات و خواستههای مردم آشنا شوند و بدون این سفرها و حضور مستقیم مسئولان دولت در بین مردم سراسر کشور، بین مردم و حکمرانان فاصله میافتد که این ضد شعار انقلاب اسلامی و دولت سیزدهم است.
سخنگوی دولت با اشاره به تلاش دولت برای نقشآفرینی مردم در اقتصاد کشور اظهار کرد: دولت با مشارکت مردم رشد اقتصادی کشور را از حدود صفر در دهه نود، به چهار و سه صدم درصد رساند. وقتی دولت قفل کار را از ۴ هزار کارگاه و کارخانه برمیدارد و با تسهیل صدور مجوزها موجب صدور ۱۰۰ هزار پروانه فعالیت کسب و کار میشود، یعنی به مردم فرصت میدهد که با گسترش بخش خصوصی موتور اقتصاد کشور را فعال کنند.
وی افزود: دولت به دنبال این است که سرمایهگذاری مردمی در حوزههای زیرساختی و کلان وارد شود و فقط در سال ۱۴۰۰، ۴۸ پروژه کلان با سرمایهگذاری ۱۷ میلیارد دلار از سوی بخشهای غیردولتی شروع شد. همه اینها و موارد دیگری مانند حمایت دولت از شرکتهای دانشبنیان، نشاندهنده عزم دولت برای مشارکت مردم در مدیریت کشور است.
بهادریجهرمی تأکید کرد: در نتیجه این مشارکت بخش خصوصی، رئیسجمهور کشور افتخار میکند که محصول یک شرکت دانشبنیان مردمی، مانند ربات جراحی و پهپاد کشاورزی را به عنوان دستاورد ملی در سفر به کشور خارجی ارائه و برای صادرات آن به سایر کشورها رایزنی کند.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد تقلب کنکور، تصریح کرد: در حوزه مقابله با تقلب در کنکور دولت پیشگام بود و به این دلیل که هم متقلبان را شناسایی کرد و هم نگذاشت که ادامه تحصیل بدهند، بحث پیش آمد و عدهای مخالفت کردند. دیوان عدالت اداری به دلیل برخورد رئیس سازمان سنجش با متقلبان کنکور، حکم انفصال برای او صادر کرده است. دولت با قدرت ایستاده و از ورود متقلبین به دانشگاه جلوگیری میکند. از دانشجویان تقاضا میکنم در حوزه مبارزه با فساد در این عرصه همراه دولت باشند.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد عملکرد وزیر سابق صمت اظهار کرد: در نرخ رشد اقتصادی کشور در حوزههای مختلف، بهترین آمار در حوزه صنعت بوده است. در حوزه معدن نیز اقتصاد کشور در دو سال اخیر پویا شد و عوارض معدنی کشور از ۶.۶ همت در سال ۱۳۹۹، به ۳۸ همت در سال ۱۴۰۱ رسیده است که این نشان میدهد معادن ما هم در مسیر فعال شدن قرار گرفتند.
بهادریجهرمی ادامه داد: همچنین در اوج ناترازی برق و انرژی در اول دولت، در رشد صنعت فولاد و صنعت سیمان که نیازمند آب و برق فراوان هستند رکورد زدیم و به رتبههای تکرقمی جهانی در این صنایع رسیدیم. با در نظرگرفتن این آمارهای مثبت وزارت صمت، تحلیل آن روز دولت این بود که افزایش نرخ ارز منجربه افزایش نرخ خودرو شده است و نگاه کارشناسی دولت نسبت به عملکرد وزیر سابق صمت مثبت بود.
وی گفت: در موارد این چنینی، وقتی نگاه کارشناسی دولت با دیگر قوا متفاوت است، به صلاحیت قانونی آن قوه احترام میگذاریم، اما از ظرفیتهای قانونی برای استفاده از افراد در عرصههای دیگر مدیریتی استفاده میکنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری در مورد مدیریت اقتصادی معاون اول رئیسجمهور اظهار کرد: تورم کشور در آغاز فعالیت دولت ۶۰ درصد بود که در همان زمان پیشبینی افزایش آن را به تورم سه رقمی میکردند. با وجود اینکه به دلیل جنگ اوکراین، دنیا در تورم اقتصادی به سر میبرد و در کشور ما نیز سال گذشته آشوبهای خیابانی را داشتیم، تورم کشور ما نه تنها رشد صعودی نداشت، بلکه با کاهش پانزده درصدی به ۴۶ درصد رسید و این نتیجه مدیریت اقتصادی آقای معاون اول بود.
بهادریجهرمی ادامه داد: با مدیریت اقتصادی آقای مخبر تراز تجاری کشور ما که در گذشته منفی بود، مثبت شد و صادرات ما بیش از واردات ما شد. رکورد تجارت خارجی کشور نیز با ۱۱۲ میلیارد دلار در سال گذشته شکسته شد. همچنین فروش نفت ما در تیرماه رکورد شکست و مجدداً افزایشی شد.
در این جلسه نمایندگانی از دانشجویان استانهای مختلف کشور در حضور سخنگوی دولت به بیان دیدگاهها، انتقادات و مواضع خود پرداختند.
از جمله مهمترین مسائل مطرح شده توسط دانشجویان در این نشست میتوان به مطالبه حضور گسترده مسئولان دولت برای پاسخگویی به دانشجویان، رسیدگی دولت به وضعیت دریاچه ارومیه و وضعیت ساخت مسکن اشاره کرد.
- 13
- 2