جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۱۵ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۱۱۰۲
اخبار کنکور و آزمون ها

یک مقام مسئول آموزش و پرورش: تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه شد رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه، کتاب درسی و معلم شد. محسن زارعی امشب ۱۴ مهرماه در گفتگوی ویژه

اجرای آزمایشی کنکور الکترونیکی در سال آینده/ رئیس سازمان سنجش: هرکس انتخاب رشته کند در دانشگاه قبول خواهد شد!

عبدالرسول پورعباس,رئیس سازمان سنجش آموزش
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان از سال آینده باید خود را برای شرکت در سه نوبت کنکور شامل دو نوبت آزمون سراسری و یک نوبت آزمون اختصاصی ویژه دانشگاه فرهنگیان آماده کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرسول پورعباس با حضور در یک گفت و گوی تلویزیونی ضمن تشریح جزئیات برگزاری کنکور سال آینده، روند  برگزاری کنکور ۱۴۰۲را بسیار مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: امسال یک کنکور ویژه برای سازمان سنجش و داوطلبان را پشت سر گذاشتیم این آزمون در دو نوبت برگزار شد و دروس عمومی حذف شدند و سوابق تحصیلی نیز با تاثیر قطعی ۴۰ درصد اعمال شد.

بنابراین و با توجه به این تغییرات روند کنکور ۱۴۰۲ بسیار مثبت بود، البته کاستی‌هایی هم در حوزه سازمان سنجش و هم در حوزه آموزش و پرورش وجود داشت که باید آن را برای سال‌های آینده برطرف کنیم.

وی در پاسخ به انتقاد مطرح شده از سوی مخالفان برگزاری کنکور به شیوه فعلی، در خصوص یکسان نبودن کیفیت آموزشی در سراسر کشور تصریح کرد: سازمان سنجش، کشور را به سه منطقه تقسیم کرد و هر منطقه سهمیه خاص خودش را دارد و داوطلبان هر منطقه با بچه‌های همان منطقه رقابت می‌کنند و رقابت آنها با سایر مناطق نیست. بنابراین وجود تأثیر سوابق تحصیلی باعث می‌شود که دوباره به مدرسه رجوع شود.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص پذیرش در رشته پزشکی نیز تاکید کرد: در رشته پزشکی ۱۵ هزار و ۱۱۰ نفر به دانشگاه‌ها معرفی کردیم که این میزان بیشتر از افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در واقع تعداد ۵۰۰ تا ۶۰۰ بیشتر از ظرفیت اولیه به دانشگاه‌ها معرفی کردیم. همچنین بیش از ۸۲۵ هزار نفر داوطلب در دانشگاه‌های سراسری و دانشگاه آزاد پذیرفته شده‌اند اما با توجه به اشتراک قبولی بیش از ۵۰۰ هزار نفر دانشجو نیستند. در واقع همه کسانی که انتخاب رشته کردند، قبول شدند.

وی همچنین در خصوص شرایط آزمون ورودی دانشگاه فرهنگیان نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه ورود به دانشگاه فرهنگیان هم نوعی پذیرش است و هم نوعی آزمون استخدامی است، از سال ۱۴۰۳ سه آزمون برای دانشگاه فرهنگیان اجرا می‌شود. دو نوبت آزمون سراسری و یک نوبت آزمون اختصاصی ویژه دانشگاه فرهنگیان خواهد بود که وزارت آموزش و پرورش باید جزئیات آن را اعلام کند.

پورعباس با بیان اینکه نحوه پذیرش بومی مشکل خوابگاه را حل نمی‌کند، اظهار کرد: ممکن است از شهرستان اطراف مرکز استان در فاصله ۲۰۰ کیلومتری دانشجو نیاز به خوابگاه داشته باشد، اما نکته این است که الان وضعیت خوابگاه با تعداد متقاضیان برابری می‌کند و در وزارت علوم از ساخت خوابگاه‌های ویژه دختر و پسر عبور کرده‌ایم و به سمت خوابگاه متاهلی حرکت کردیم.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه ملاک قطعی برگزاری کنکور ۱۴۰۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، افزود: داوطلبان متوجه باشند که ماده واحده پیشنهادی مجلس چون در شورای نگهبان رد شد این موضوع منتفی است و آزمون سراسری فقط از دروس تخصصی است. بر این اساس کنکور ۱۴۰۳ دوبار در اردیبهشت ماه و تیرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. سهم سوابق تحصیلی شامل ۲۸ درصد دروس عمومی و ۲۲ درصد دروس تخصصی است که مجموع آن ۵۰ درصد با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی است.

وی با بیان اینکه دروس تخصصی در کنکور ۱۴۰۳ میزان ۵۰ درصد تأثیر دارد، گفت: داوطلبان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم بدانند که هر میزانی که نمره بگیرند در نمره کل کنکور داوطلب تأثیر گذار است.

رئیس سازمان سنجش از برگزاری کنکور الکترونیکی به صورت آزمایشی از سال آینده خبر داد و گفت: ما در مسیر الکترونیکی کردن آزمون‌ها حرکت کردیم و شرکت‌های دانش بنیان پیشنهادهایی خوبی آورده اند که در حال کار روی آن هستیم. نرم افزارهای مورد نظر آماده است و باید شرایط سخت افزاری آن آماده شود. قصد داریم علاوه بر پاسخنامه‌ها، دفترچه‌ها را هم رقومی و دیجیتالی کنیم کنیم و شخصی سازی کامل را اجرا کنیم. البته اجرای کامل آن بستگی به بودجه دارد و بسته به کمک دانش بنیان برای اجرای کامل آن دارد. از سوی دیگر در سراسر کشور باید سالن‌های مجهز تهیه شود که در برخی از استان‌ها اجرا شده اما در برخی دیگر از استان‌ها کار باقی مانده است.

به گفته وی، کنکور ۱۴۰۳ الکترونیکی به صورت آزمایشی برای حدود ۳۰ هزار داوطلب اجرا می‌شود.

یک مقام مسئول آموزش و پرورش: تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه شد

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه، کتاب درسی و معلم شد.

محسن زارعی دیشب ۱۴ مهرماه در گفتگوی ویژه خبری درباره کنکور سراسری و تحقق عدالت آموزشی درباره شرایط تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری گفت: نمی‌توان گفت که کاملاً به عدالت آموزشی رسیده ایم اما با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی به برابری آموزشی نزدیک تر شده ایم.

وی گفت: سوابق تحصیلی با توجه به آزمون پایه دوازدهم سهم سوابق تحصیلی ایجاد شد و تراز نمره کل سابقه تحصیلی به سازمان سنجش گزارش شد و مبنای تأثیر ۴۰ درصدی سوابق تحصیلی قرار گرفت.

زارعی با اشاره به تحلیلی که درباره تأثیر سوابق تحصیلی و نمره کل آزمون سراسری درباره استان‌های کشور وجود دارد گفت: جدولی از استان‌های کشور داریم که در آن ۱۱ استان برخوردار که بیشترین میزان رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ را داشتند. این استان‌ها را تحلیل کردیم و دیدیم اگر صرفاً نمره آزمون سراسری ملاک باشد این ۱۱ استان برخوردار سهم بیشتری از رتبه‌های بالا دارند اما اگر صرفاً سوابق تحصیلی ملاک باشد ۷ استان از ۱۱ استان سهم شأن متعادل‌تر می‌شود و ۱۱ استان پایین جدول که جزو کم برخوردارها هستند سهم بیشتری به خودشان اختصاص می‌دهند.

وی تاکید کرد: تأثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه، کتاب درسی و معلم شد. چون دانش آموزان تصور می‌کردند که دروس مدرسه تأثیر چندانی در کنکور ندارد تنها به فکر تکنیک‌های کنکور بودند اما اهمیت به سوابق تحصیلی و جدا کردن دروس عمومی از تخصصی و تأثیر آن در نمره کنکور موجب اهمیت دوباره مدرسه شد.

رئیس مرکز نظارت و ارزشیابی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث شد که فرصتی شد که مرجعیت به مدرسه کلاس درس و کتاب درسی برگردد.

زارعی گفت: همه داوطلبان شرکت کننده در کنکور باید دارای سوابق تحصیلی باشند. چون سهم دروس عمومی فقط از سوابق تحصیلی گرفته می‌شود. کسانی که سابقه داشتند که آن را ارائه کنند. کسانی که سابقه تحصیلی نداشتند هم درخواست شد که سابقه را تکمیل کنند و آنهایی که نیاز به ترمیم نمره داشتند توانستند اقدام کنند. کسانی که قبل از سال ۱۳۸۴ دیپلم گرفته اند هم باید سابقه تحصیلی را ایجاد کنند که به این منظور باید در مدارس بزرگسال ثبت نام کنند و با شرکت در آزمون سابقه تحصیلی ایجاد کنند.

وی گفت: در مورد دانش آموزان فنی حرفه‌ای و کاردانشی‌ها چون هدف از آموزش آنها مهارت افزایی بوده است و آزمون‌های نهایی ندارند به آنها هم فرصت داده شد که برای شرکت در رشته‌های گروه آزمایشی هنر با شرکت در امتحان نهایی دروس عمومی خودشان را امتحان بدهند و قسمت دروس عمومی این گروه آزمایشی نمرات دروس عمومی خودشان باشد. البته اگر می‌خواستند در گروه آزمایشی غیر از هنر آزمون دهند شرایط متفاوت بود.

رئیس مرکز نظارت و ارزشیابی وزارت آموزش و پرورش گفت: فقط آزمون دروس تخصصی در کنکور ۱۴۰۳ اخذ می‌شود و دروس عمومی همچنان جدا است و باید نمره آن را از امتحان نهایی پایه دوازدهم کسب کنند. برای کنکور ۱۴۰۳ سهم سابقه تحصیلی ۵۰ درصد قطعی است.

وی افزود: برای ۱۴۰۴ سهم سابقه تحصیلی به ۶۰ درصد می‌رسد و امتحان نهایی برای پایه دهم و یازدهم به صورت کشوری برگزار می‌شود. تنها مرجع ما برای آزمون‌های نهایی کتاب درسی است و فقط براساس کتاب درسی طراحی سوال انجام می‌شود.

زارعی خاطرنشان کرد: ضرایب و نمرات دروس برای هر یک از دروس تخصصی و عمومی در کنکور ۱۴۰۳ با سازمان سنجش آموزش کشور نهایی شده است و به صورت کامل به دانش آموزان و داوطلبان اطلاع رسانی می‌شود.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش