به گزارش همشهری آنلاین، ثبت نام در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ از یکشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳ آغاز شده است. داوطلبان باید با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org نسبت به ثبت نام در آزمون اقدام کنند. فرصت ثبت نام در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ ساعت ۲۴ روز شنبه اول دی ماه ۱۴۰۳ به پایان میرسد.
در دفترچه راهنمای ثبت نام نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ شرایط عمومی و اختصاصی ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ اعلام شده است. علاوه بر شرایط عمومی که هر ساله اعلام می شود، شرایط اختصاصی نیز برای شرکت داوطلبان در کنکور سراسری ۱۴۰۴ تعیین شده است.
از جمله شرایط اختصاصی داشتن یا دریافت دیپلم نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ (اعم از شاخه های نظری، فنی و حرفهای و یا کاردانش) یا مدرک کاردانی (پیوسته یا ناپیوسته) حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ یا داشتن گواهینامه دوره پیش دانشگاهی (نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی) و یا داشتن دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم آموزش متوسطه است.
شرایط انجام خدمات اجباری قانون خدمات پزشکان و پیراپزشکان برای قبولی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی
براساس تبصره ۲ این بند: فارغ التحصیلان رشته های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمات پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کاردانی که باید حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ و یا ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ (در صورت قبولی در رشته هایی که پذیرش آنان از نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ آغاز می شود) خدمات خود را شروع نکرده باشند، چنانچه در مقطع دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شوند، می توانند خدمات موضوع این قانون را پس از اتمام تحصیل با مقطع جدید به انجام برسانند.
در صورت انجام قسمتی از خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان، موظف به انجام مابقی خدمات پس از فراغت از تحصیل در مقطع جدید هستند.
منع ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴ برای پذیرفته شدگان آموزش رایگان و غیررایگان پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی سال ۱۴۰۳
براساس بند «ب» شرایط اختصاصی ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴: پذیرفته شدگان رشته های با آزمون تمام دوره های آموزش رایگان «شامل دوره های روزانه، محروم، بورسیه، فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی» و همچنین پذیرفته شدگان چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تمامی دوره ها اعم از رایگان و غیر رایگان (روزانه و غیر روزانه) آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ چه در دانشگاه یا مؤسسه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند، اجازه شرکت مجدد در آزمون سراسری یا اختصاصی پذیرش دانشجو ـ معلم سال ۱۴۰۴ را ندارند.
این متقاضیان برای شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۵ و بعد از آن، باید تا قبل از پایان زمان ثبت نام آن آزمون، از دانشگاه یا مؤسسه قبولی انصراف قطعی دهند. در ضمن این متقاضیان حق بازگشت به قبولی قبلی خود را ندارند.
الزام انصراف پذیرفته شدگان آموزش رایگان رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی سال ۱۴۰۲ برای ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴
تمامی پذیرفته شدگان رشته های با آزمون دوره های آموزش رایگان «شامل دوره های روزانه، محروم، بورسیه، فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی» و همچنین پذیرفته شدگان چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تمامی دوره ها اعم از رایگان و غیر رایگان (روزانه و غیر روزانه) در سال ۱۴۰۲ و قبل از آن که در حال تحصیل هستند، برای شرکت مجدد در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ باید تا قبل از پایان زمان ثبت نام آزمون سراسری یا اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم سال ۱۴۰۴ از دانشگاه یا مؤسسه قبولی انصراف قطعی دهند.
این دسته از متقاضیان پس از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی در رشته جدید، باید فرم انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه محل قبولی ارائه دهند. در ضمن این متقاضیان حق بازگشت به قبولی قبلی خود را ندارند.
الزام پرداخت خسارت برای دانشجویان انصرافی علوم پزشکی برای شرکت در کنکور ۱۴۰۴
براساس تبصره ۳ بند ب شرایط اختصاصی ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانشجویان شاغل به تحصیل در سال ۱۴۰۲ و قبل از آن در صورت انصراف و شرکت در این آزمون (آزمون سراسری سال ۱۴۰۴) موظف به پرداخت خسارت آموزش رایگان، مطابق با آخرین مبالغ اعلامی از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت هستند.
در ضمن متعهدین خاص به ارگان ها و دستگاه های اجرایی کشور، مجاز به انتخاب رشته های علوم پزشکی تحت پوشش وزارت بهداشت در آزمون سراسری در هیچ یک از دوره های تحصیلی اعم از روزانه، نوبت دوم، شهریه پرداز، مناطق محروم، افزایش ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و ... نیستند.
اعلام شروط شرکت در کنکور ۱۴۰۴ برای دانش آموختگان مقطع کارشناسی علوم پزشکی
در بند «ج» شرایط اختصاصی ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴ آمده است: دانش آموختگان مقطع کارشناسی در صورت شرکت مجدد در آزمون سراسری و قبولی در رشته های علوم پزشکی تحت پوشش وزارت بهداشت با رعایت شرایط ذیل این بند می توانند ادامه تحصیل دهند:
۱- فارغ التحصیلان رشته های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کارشناسی که باید حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ و یا ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ (در صورت قبولی در رشته هایی که پذیرش آنان از نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ آغاز می شود) خدمات خود را شروع نکرده باشند، چنانچه در مقطع دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرش شوند، می توانند خدمات موضوع این قانون را پس از اتمام تحصیل با مقطع جدید به انجام برسانند.
بدیهی است در صورت انجام قسمتی از خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان، موظف به انجام مابقی خدمات پس از فراغت از تحصیل در مقطع جدید هستند.
۲- آن دسته از فارغ التحصیلان مقاطع ناپیوسته در صورت قبولی در آزمون، موظف هستند با صندوق رفاه دانشجویان گروه پزشکی تسویه حساب کرده و تأییدیه مربوط را در زمان ثبت نام به دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی محل قبولی خود ارائه کنند.
۳- نداشتن هرگونه تعهد خاص به ارگان یا دستگاه های اجرایی، تعهدات سهمیه بومی، سهمیه مناطق محروم، سهمیه ۳۰ درصد عدالت آموزشی و سهمیه افزایش ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی.
۴- نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه.
اعلام شروط شرکت در کنکور ۱۴۰۴ برای دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری علوم پزشکی
در بند «د» شرایط اختصاصی ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴ آمده است: دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و پیوسته تمامی رشته های تحصیلی و دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دکتری حرفه ای دامپزشکی متقاضی تحصیل مجدد، می توانند با رعایت شرایط زیر از طریق قبولی در آزمون سراسری در مقطع دکتری عمومی رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل کنند و محدودیتی در انتخاب دوره های مختلف (روزانه و شهریه پرداز) ندارند:
۱- انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای مشمولین این قانون الزامی است.
۲- نداشتن هرگونه تعهد خاص به ارگان یا دستگاه های اجرایی، تعهدات سهمیه بومی، سهمیه مناطق محروم، سهمیه ۳۰ درصد عدالت آموزشی و سهمیه افزایش ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی.
۳- نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه.
الزام انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای فارغ التحصیلان رشته های مورد نیاز وزارت بهداشت
در بند «هـ» شرایط اختصاصی ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴ بر موضوع انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان تاکید شده است: انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای فارغ التحصیلان رشته های مورد نیاز وزارت بهداشت الزامی و با شرایط ذیل است:
۱) رشته های مورد نیاز وزارت بهداشت که مکلف به انجام خدمات موضوع قانون هستند، طبق صورتجلسه به تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ کمیسیون موضوع مواد ۲ و ۳ (آیین نامه اجرایی قانون و همچنین بخشنامه شماره /۲۰۹/۲۰۰۸د به تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ عبارتند از:
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، هوشبری، اتاق عمل، فوریت های پزشکی، علوم آزمایشگاهی، پرتوشناسی تشخیصی (رادیولوژی)، مامایی، تغذیه، بهداشت عمومی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، گفتار درمانی، کاردرمانی، فیزیوتراپی، فناوری اطلاعات سلامت، اپیدمیولوژی، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، انفورماتیک پزشکی، اقتصاد سلامت، اقتصاد بهداشت و مددکاری اجتماعی در همه مناطق کشور
تبصره: در رابطه با رشته تحصیلی مددکاری اجتماعی، صرفاً فارغ التحصیلان دانشگاه های علوم پزشکی، مورد نیاز اعلام می شوند.
۲) دانش آموختگان رشته های مامایی، تغذیه، بهداشت عمومی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، گفتار درمانی، کاردرمانی، فیزیوتراپی و فناوری اطلاعات سلامت که از تاریخ اول آبان ۱۴۰۲ به بعد فارغ التحصیل شده اند، مکلف به انجام خدمت هستند.
۳) مدت زمان انجام خدمت برای مقاطع تحصیلی کاردانی ۱۲ ماه و برای مقاطع کارشناسی و بالاتر ۲۴ ماه خواهد بود که از این مدت، ضریب منطقه خدمتی موضوع جداول تصویب نامه شماره /۳۴۰۹۷ ت /۲۴۲۴۳ هـ به تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۱ هیئت وزیران و اصلاحات بعدی آن نیز محاسبه و کسر خواهد شد.
۴) مستخدمین رسمی دولت و کادر ثابت نیروهای مسلح و اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی، خدمات موضوع این قانون را در نقاط مورد نیاز سازمان ذیربط به شرط داشتن واحدهای درمانی انجام خواهند داد.
۵) تداوم داوطلبانه خدمت مشمولین قانون موضوع بخشنامه شماره /۲۰۹/۴۴۲۳د به تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۹۳ در صورت نیاز مؤسسات تابعه مشروط بر عدم وجود متقاضی در صف انتظار شروع خدمت، حداکثر به میزان ۱۲ ماه برای مقاطع کاردانی و ۲۴ ماه برای مقاطع کارشناسی و بالاتر صرفاً در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، هوشبری، اتاق عمل، فوریت های پزشکی، علوم آزمایشگاهی، پرتوشناسی (رادیولوژی) و مامایی امکانپذیر است.
۶) انجام خدمت بدون احتساب ضریب محرومیت منطقه در مدت زمان قانونی، با درخواست کتبی فرد مشمول و نیاز به موافقت مؤسسه بلامانع است.
۷) به استناد تبصره ۳ ماده ۱ قانون، کسانیکه بعد از فراغت از تحصیل در یک مقطع خدمات انجام داده و گواهی پایانی دریافت کرده باشند، در مقاطع بالاتر مشمول انجام خدمات نیستند. لازم به ذکر است برای این افراد گواهی مجدد صادر نخواهد شد.
۸) صدور معرفی نامه انجام خدمات مشمولین قانون برای سایر دستگاه های اجرایی توسط مؤسسات تابعه امکانپذیر نیست.
۹) تعیین تکلیف مستخدمین رسمی سایر سازمانها و دستگاه های اجرایی از بابت خدمات موضوع قانون برعهده ستاد وزارت بهداشت است.
۱۰) رشته های تحصیلی بهداشت دهان، سلامت دهان، پرستاری دندانپزشکی، پروتز دندان و ساخت پروتز دندان در شمول قانون قرار می گیرند.
۱۱) در اجرای ماده ۴ قانون، در صورتی که مشمولین حداکثر تا سه ماه پس از فراغت از تحصیل در آن مقطع وضعیت خود را در سامانه توزیع مشمولان قانون مشخص نکنند، به میزان مدت زمان غیبت شامل اضافه خدمت خواهند بود. تبصره های مرتبط با آن در قانون ذکر شده است.
نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ برای پذیرش در رشتههای با آزمون در دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمهحضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیامنور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، رشتههای تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی به همراه آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در دانشگاههای فرهنگیان و تربیتدبیر شهید رجایی در روزهای ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار میشود.
- 17
- 1