جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
۰۹:۴۶ - ۱۳ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۴۷۶
اخبار کنکور و آزمون ها

تغییر زمان برگزاری آزمون‌های ارشد و دکتری وزارت بهداشت / افزایش سهم مصاحبه آزمون ph.D

نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور,وزارت بهداشت
دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت، از تصمیم این وزارت‌خانه برای تغییر در بخش کتبی و شفاهی آزمون ph.D پزشکی خبر داد و گفت: بر اساس این تصمیم سهم مصاحبه شفاهی آزمون از ۳۰ به ۵۰ درصد می‌رسد و تعداد مواد امتحانی در آزمون کتبی نیز کم می‌شود.

دکتر جمشید حاجتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تغییرات برگزاری آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری سال آینده وزارت بهداشت، اظهار کرد: براساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی مرحله کتبی آزمون دکتری تخصصی ph.D سال تحصیلی ۹۵-۹۶ اواخر اردیبهشت و اوایل خردادماه سال آینده برگزار خواهد شد و مرحله شفاهی این آزمون نیز بعد از ماه رمضان (احتمالاً نیمه دوم تیرماه) برگزار می‌شود.

 

وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در وزارت بهداشت، آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های پزشکی سال آینده نیز بعد از ماه رمضان برگزار خواهد شد.

 

افزایش سهم مصاحبه در آزمون دکتری تخصصی به ۵۰ درصد

دکتر حاجتی از برنامه وزارت بهداشت برای افزایش سهم مصاحبه شفاهی در آزمون دکتری تخصصی خبر داد و گفت: براساس مصوبه‌ مجلس شورای اسلامی سهم مصاحبه (شفاهی)  در آزمون ph.D  سال آینده وزارت بهداشت نسبت به سال جاری افزایش می‌یابد. در واقع سهم مصاحبه در آزمون دکتری تخصصی امسال ۳۰ درصد بود که این میزان در آزمون ۹۶  به ۵۰ درصد افزایش می‌ رسد.

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت همچنین خاطرنشان کرد: در آزمون کتبی (ph.D) وزارت بهداشت نیز بیش از یک سال است که مطالعه‌ای در دبیرخانه وزارت بهداشت شروع شده تا در مواد امتحانی این آزمون تغییراتی اعمال شود که البته اگر در این زمینه اتفاق خاصی بیفتد این تغییر در جهتی خواهد بود که داوطلبان آزمون بتوانند خودشان را با تغییرات جدید هماهنگ کنند و برنامه‌ریزی آنها به هم نریزد.

 

تغییر در بخش کتبی آزمون دکتری وزارت بهداشت

به گفته وی، یکی از مباحثی که در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت وجود دارد این است که با توجه به افزایش سهم مصاحبه، تعداد مواد امتحانی در آزمون کتبی کم شود تا برای آماده شدن داوطلبان مشکلی ایجاد نکند. در واقع اگر این تغییرات به موقع به نتیجه برسد برای آزمون سال ۹۶ اعمال می‌شود، اما اگر از نظر زمانی نتوانیم مجموعه‌رشته‌ها را هماهنگ کنیم آزمون سال آینده به روال امسال برگزار خواهد شد و تغییر احتمالی را برای سال ۹۷ اعمال می‌کنیم.

 

دکتر حاجتی تاکید کرد: در صورتی که تغییرات خاصی در شیوه آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت اتفاق بیتفد باید تا آبان‌ماه جاری به اطلاع داوطلبان برسد. بنابراین داوطلبان نگران این موضوع نباشند چراکه شیب این تغییرات در آزمون ph.D بسیار ملایم است مثلا اگر در یک رشته سه ماده امتحانی وجود داشته باشد سعی می‌کنیم ماده اصلی را حفظ و مواد دیگر را تغییر دهیم.

 

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بخش شفاهی آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت امسال برای اولین بار به دانشگاه‌ها واگذار شد تا آزمون به صورت ساختارمند و زمان مصاحبه با برنامه‌ریزی‌های انجام شده نسبت به سال‌های قبل که به طور متمرکز انجام می‌شد، صورت بگیرد. در واقع در آزمون امسال زمان مصاحبه برای هر داوطلب ۵ تا ۶ برابر افزایش یافت که این امکان سنجش بهتر توانایی داوطلب را افزایش می‌دهد.

 

وی اضافه کرد: سال‌های گذشته در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت معمولا داوطلب در یک زمان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای با حضور همه اساتید در شرایط متمرکز مصاحبه را انجام می داد اما امسال بخش شفاهی آزمون ph.D پزشکی به  ۵ تا ۶ ایستگاه مجزا و در برخی رشته‌ها ایستگاه‌های بیشتری تقسیم  و در هر ایستگاه نیز ۱۰ دقیقه زمان برای هر داوطلب در نظر گرفته شد و در نهایت نمرات تیم‌های مختلف جمع‌بندی و نمره نهایی داوطلب اعلام می‌شد.

 

شیوه آزمون شفاهی دکتری تخصصی وزارت بهداشت تغییر نمی کند

دکتری حاجتی افزود: براساس نظرسنجی‌هایی که با داوطلبان رشته‌های دکتری تخصصی وزارت بهداشت انجام دادیم، مشخص شد که این شیوه آزمون نسبت به فرم متمرکز از لحاظ ساختارمند بودن رضایت‌بخش است اما تنها نکته‌ای که در این شیوه وجود دارد این است که داوطلبان مجبور هستند برای یک آزمون شفاهی به چند دانشگاه مراجعه کنند که البته در شیوه آزمون شفاهی سال آینده تغییراتی اعمال نخواهد شد.

 

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت، در پاسخ بر این سوال که چه روش‌هایی وجود دارد داوطلبان مطمئن باشند  ملاحظات ناثواب در مصاحبه شفاهی داوطلبان اعمال نخواهد شد، گفت: دانشگاه‌ها برای اجرای مصاحبه شفاهی آزمون دکتری تخصصی امسال برنامه‌ریزی خوبی داشتند که به خوبی اجرا شد و برای سال آینده نیز با تغییراتی که ایجاد می‌شود و تکمیل روش ارتقاء روش قبلی می‌توانیم این آزمون را نیز بدون اعمال نظرهای شخصی و ناثواب برگزار کنیم. اما به طور کلی آیتم‌های مصاحبه شفاهی قبلا به اطلاع داوطلبان رسیده است و برای سال آینده نیز همین روال پیش خواهد رفت و اگر جزئیات بیشتری لازم باشد در زمان خود قبل از مصاحبه به اطلاع داوطلبان خواهیم رساند.

 

تغییر پذیرش دانشجویان دکتری وزارت بهداشت از حالت متمرکز به غیرمتمرکز

وی خاطرنشان کرد: در همه کشورهای دنیا دانشگاه و استاد مربوطه در پذیرش دانشجوی ph.D  پزشکی تصمیم‌گیرنده هستند. این‌طور نیست که یک آزمون متمرکز به شکل کنکور برگزار و دانشجو را پذیرش کنند. خوشبختانه کشور ما هم در این جهت حرکت کرده و پذیرش دانشجو به استاد و گروه‌های آموزشی داده می‌شود که در این زمینه حرکت‌های خوبی آغاز شده و به مرور نیز کامل‌تر می‌شود تا به فرم مطلوب برسیم. اما چیزی که وجود دارد این است که در شرایط فعلی پذیرش دانشجویان ph.D پزشکی از حالت متمرکز به غیرمتمرکز تغییر یافته است.

 

تثبیت زمان برگزاری آزمون دکتری وزارت بهداشت

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت، گفت: اتفاقی که در آزمون دکتری وزارت بهداشت سال جاری افتاد این بود که این آزمون را در دو نوبت بهمن و مهر برگزار کردیم با این تغییری که زمان پذیرش داوطلبان از بهمن‌ به مهر ماه روی داد از سال آینده به طور ثابت پذیرش دانشجویان از مهرماه خواهد بود و زمان برگزاری آزمون نیز تثبیت می‌شود.

 

تقویم آزمون‌های سال آینده کشور تعیین می شود

دکتر حاجتی با اشاره به تعیین تقویم آزمون‌های سال آینده کشور، افزود: به دلیل ماه مبارک رمضان تقویم آزمون‌های کل کشور برای سال آینده با هماهنگی سازمان سنجش، وزارت علوم و وزارت بهداشت تعیین خواهد شد.

 

وی درخصوص ظرفیت پذیرش در آزمون ph.D پزشکی سال آینده نیز افزود: ظرفیت پذیرش در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت به دلیل اینکه پذیرش این دانشجویان برای مهرماه خواهد بود، افزایش می‌یابد. به طور ثابت در کل رشته‌های علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ظرفیت سالانه پذیرش داوطلبان حدود ۱۵۰۰ نفر است که این تعداد ممکن است با افزایش تعداد رشته‌ها، بیشتر شود.

 

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: معمولا افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی باید براساس نیازهای جامعه و امکانات و تجهیزات آموزشی دانشگاه‌ها اتفاق بیفتد. ما نمی‌توانیم بدون در نظر گرفتن این موارد ظرفیت پذیرش در رشته‌ای را افزایش بدهیم.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش