سه شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۲۰ - ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۷۲۸۹
اخبار کنکور و آزمون ها

علم بهتر است یا ثروت؟

چوب حراج بر کرسی‌های دانشگا‌ه‌های دولتی/ وقتی که پول به رقابت کنکور می‌چربد!

شهریه‌های دانشگا‌ه‌های دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
اطلاعات مندرج از شهریه‌های پردیس‌های خودگردان نشان می‌دهد که هزینه هر ترم دوره کارشناسی ارشد در این دانشگاه‌ها بیش از ۷ میلیون تومان و هزینه هر ترم دوره دکتری بیش از ۱۰ میلیون تومان است.

به گزارش آنا، این روزها که زمان ثبت‌نام دانشجویان جدیدالورود در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است شاید پرداختن به شهریه پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌های دولتی جالب باشد. بسیاری از دانشگاه‌های دولتی از طریق پردیس‌های وابسته به خود، دانشجویان شهریه‌پرداز جذب می‌کنند.

اطلاعات مندرج از شهریه‌ها نشان می‌دهد که هزینه هر ترم دوره کارشناسی ارشد در این دانشگاه‌ها بیش از ۷ میلیون تومان و هزینه هر ترم دوره دکتری بیش از ۱۰ میلیون تومان است. یعنی فارغ‌التحصیلی در دوره کارشناسی ارشد حداقل ۳۰ میلیون تومان و دوره دکتری حداقل ۷۰ میلیون آب می‌خورد. این درحالی است که این دانشگاه‌ها نام دولتی را یدک می‌کشند و از بودجه‌های دولتی استفاده می‌کنند و باید به سمت دانشگاه‌های نسل سوم یعنی دانشگاه‌های کارآفرین بروند نه اینکه به فکر کسب درآمد از شهریه دانشجویان داخلی باشند.

این درحالی است که نفس ایجاد این پردیس‌ها برای جذب دانشجویان بین‌المللی بوده است اما بعد از گذشت مدتی چون نتوانستند به این مأموریت دست یابند عنوان خودگردان را یدک کشیدند تا از این طریق بتوانند دانشجوی ایرانی جذب و هزینه‌های گزاف دریافت کنند.

دانشگاه علامه طباطبایی

شهریه‌ پردیس خودگردان دانشگاه‌ علامه طباطبایی در مقطع کارشناسی ارشد از ۲۰ تا ۲۳ میلیون تومان در کل دوره و در مقطع دکتری از ۷۲ میلیون تومان تا ۷۷ میلیون تومان در کل دوره است.

شهریه‌های دانشگا‌ه‌های دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

دانشگاه امیرکبیر و گرانترین شهریه‌ها

بررسی شهریه‌های پردیس خودگردان دانشگاه امیرکبیر نشان می‌دهد که جزء گرانترین پردیس است. شهریه ثابت این پردیس کمی پایین‌تر از سایر پردیس‌هاست اما هزینه واحدها گرانتر از بقیه دانشگاه‌هاست.شهریه ثابت دوره کارشناسی پردیس خودگردان دانشگاه امیرکبیر ۳۸ میلیون ریال، شهریه متغیر به ازای هر واحد درسی ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار ریال، شهریه متغیر به ازای دروس عملی ۸ میلیون ریال، دروس پایه ۳ میلیون ریال و دروس عمومی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال است.

شهریه ثابت دوره کارشناسی ارشد پردیس خودگردان دانشگاه امیرکبیر ۳۴ میلیون و ۶۵۰ هزار ریال و شهریه متغیر آن به ازای هر واحد ۶ میلیون و ۹۵۰ هزار ریال است.

همچنین شهریه ثابت دوره دکتری این دانشگاه ۶۱ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال، شهریه متغیر ۱۰ میلیون و ۴۵۰ هزار ریال، شهریه امتحان جامع ۲۶ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال و شهریه تصویب پروپوزال ۲۶ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال است.

دانشگاه تهران

شهریه ثابت پردیس کیش دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی از ۳۷ میلیون ریال تا ۴۶ میلیون ریال و شهریه متغیر از یک میلیون تا ۳ میلیون ریال در نظر گرفته شده است و در مقطع دکتری از ۸۷۵ میلیون ریال تا یک میلیارد ریال است.

شهریه‌های دانشگا‌ه‌های دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

دانشگاه شریف

شهریه ثابت دانشجویان کارشناسی ارشد پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی شریف نیز ۷۲ میلیون ریال و شهریه هر واحد نظری به ۴ میلیون ریال و هر واحد آزمایشگاهی به ۶ میلیون و ۹۲۶ ریال می‌رسد. در دوره دکتری این پردیس نیز شهریه ثابت ۸۵ میلیون ریال، شهریه متغیر ۶ میلیون تا ۱۳ میلیون ریال دریافت می‌شود. هزینه آزمون جامع نیز ۳۱ میلیون ریال است.

شهریه‌های دانشگا‌ه‌های دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
شهریه‌های دانشگا‌ه‌های دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

دانشگاه علم و صنعت

در دانشگاه علم و صنعت نیز شهریه ثابت پردیس خودگردان ۳۷ میلیون ریال و شهریه دروس نظری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، دروس عملی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، سمینار و پایان‌نامه ۷ میلیون ریال است. شهریه ثابت دوره دکتری ۸۱ میلیون ریال و دروس نظری ۴ میلیون و پانصد هزار ریال، دروس عملی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار و سمینار و پایان‌نامه ۱۰ میلیون ریال است.

شهریه‌های دانشگا‌ه‌های دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

دانشگاه شهید بهشتی

دانشگاه شهید بهشتی نیز از دانشجویان پردیس خودگردان در مقطع کارشناسی با ۱۸ واحد دروس نظری ۷۳ تا ۸۲ میلیون ریال،‌در دوره کارشناسی ارشد تا ۹ واحد نظری ۷۰ میلیون ریال تا ۷۸ میلیون ریال و در مقطع دکتری با ۶ واحد نظری ۹۴ میلیون تا ۱۱ میلیون ریال دریافت می‌کند.

شهریه‌های دانشگا‌ه‌های دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

با حساب سرانگشتی می‌توان دریافت که دانشگاه‌های دولتی چه درآمد هنگفتی از پردیس‌های خود به‌دست می‌آورند. اکثر این دانشگاه از اعضای هیئت علمی خود برای تدریس در این پردیس‌ها استفاده می‌کنند که به‌ازای آن برای این استادان حق مأموریت لحاظ می‌شود. یعنی پردیس‌ها هزینه جداگانه‌ برای تأمین هزینه استادان پرداخت نمی‌کنند، کلاس‌ها معمولا در ساختمان‌های متعلق به دانشگاه برگزار می‌شود و این یعنی عملا پردیس‌ها هزینه‌های گزافی نسبت به درآمدی که دارند پرداخت نمی‌کنند. از طرفی در برخی از دانشگاه‌ها بسیاری از دانشجویان پردیس در کنار دانشجویان دوره روزانه و نوبت دوم به تحصیل می‌پردازند.

همچنین این دانشگاه‌ها امکان انتقال به داخل دانشجویان ایرانی خارج از کشور را نیز فراهم کرده‌اند که با پرداخت هزینه پردیس خودگردان می‌توانند به این دانشگاه‌های دولتی منتقل و از امکانات آموزشی این دانشگاه‌ها برخوردار شوند.

به نظر می‌رسد این اقدام صرفاً به عنوان راهی برای درآمدزایی دانشگاه‌های دولتی بوده و نه تنها چنین نگاهی به آن وجود دارد در کنارش چوب حراجی بر کرسی‌های دانشگاه دولتی می‌زند که شاید دانش آموز یا دانشجویی مدت‌ها برای رسیدن به آن تلاش کند.

  • 338
  • 39
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۱۹
غیر قابل انتشار: ۲۱
جدیدترین
قدیمی ترین
با این اوصاف همون دانشگاه ازاد بریم بهتره والا بخدا مدرک هش یه کاغذه کار هم که حتما باید پارتی داشته باشی
سلام .منم مهندسی داروسازی دانشگاه تهران پردیس البرز قبول شدم.مقطع ارشد.اونقدر هزینه هاشون زیاده ک نمیتونم برم.خدابگم چیکارشون کنه .ک از زندگی میبرنت ب قعر ناامیدی.
کارهای دولتی شرکت ههای خوب دست یه عده ای رزرو شده کسایی که پارتی ندارن درخواندنشون واسه چیه
روز به روز شرایط افراد متوسط داره بدتر میشه وپولدارهای بی غم بیشتر قدرت میگیرن. واقعاً فساد وتباهی همه مملکتو گرفته و کاری هم نمیشه کرد.
دانشگاههای ترکیه وهندویونان وروسیه وانموقع بیکارمیشوند.در دفترچه کنکور ۱۷ نوع سهمیه است .من نمیدانم این چه نوع بیعدالتی وجنایتی است که در باره علوم میکنند .درس نخوانها راحت وارد میشود وراحت مدرک میگیرند.پولدارها هم راحت پول میدهندوراحت خارج میشوند.واین گروهها میشوند استاد وکیل ووزیر و قانون را به نفع خود وفرزندان ونوادگان وهفت پشت خود تغییر میدهند. فروختن علم نتیجه اش را کشور ما الان می بیند.خیل بیکاران خیل چپاولگران
سلام من کاملا موافق دانشگاههای پردیس هستم تا افرادی که در دانشگاههای دولتی زمانی بدون پول و بابهترین امکانات دانشگاهی درس می خواندند امروز درد دانشجویان دانشگاه آزاد درک کنند اتفا قا با این کار دولت عدالت آموزشی را رعایت کرده هرچند که در جاهای دیگه بی عدالتی و تبعیض دولت بسیار زیاده
سلام من کاملا موافق ...
اونا بدون پول درس میخوندن چون تلاش کردن الان تکلیف کسایی که مثلا برای پزشکی چند ساله کنکور میدن چیه؟ فرقش با اونی که پردیس درس میخونه توی نداشتن پوله
اونا بدون پول درس می...
پول درآوردی تو زندگیت؟ پولدرآوردن از درس خوندن خیلی سخت تره. پس پردیسیا بیشتر تلاش کردن
واقعاچی بگیم؟برای ارشددانشگاه شبانه قبول شدم ولی چون بایدکارمیکردم استادا موافقت نکردن الان درس فقط برای بچه پولدارای بی غم هست.دنیابه کامشون وهمه چی هم به دلخواهشون
ببین بو فساد گرفته مملکتو، علم بهتر است یا ثروت¿تورو وجدانت، ببین ی لحظه ب دورو برت ک هرکاری میکنی هزینه ش باتوعه!توو دانشگاه درخواستایی ک در حوضه دانشگاه‌ست رو مطالبه میکنی اول باس فرمشو دانلود کنی پرینت کنی(باپول خودت)بعد خودتم باید دنبال اشخاص بدویی امضا بگیری!مسخره ست! توو عدس سنگ خوردشده میریزن توو گندم خاک و شن!! پُرِاز سیاستای اشتباهی ک فاحشن #دانشجوی‌ارشد
ببین بو فساد گرفته م...
رتبه پردیس با رتبه دانشگاه دولتی چندان تفاوتی نداره اونا که پردیس قبل میشن هم سعی و تلاش کردن و رتبه های خوبی اووردن متلا امسال پزشکی منطقه ۳با رتبه ۱۶۰۰قبول شده و همون دانشگاه دولتیش با رتبه ۸۰۰ پس نتیجه میگیریم کسانی که پردیس رفتن درسخون بودن
مدیریت غلطچی بگیم؟جایی که دانشگاهها که مراکز علمی هستند با پول سنجش شوند وای بر سایر موارد.یعنی اگه ثروت داریم علممون هم بهمون.خدااااااااا
دقیقا همینه با داشتن پول و رفتن به کشورای دیگه میشه اومد و توی دانشگاه های ایران بهترین رشته هایی که یه دانش آموز اینجارو خوند پردیسا رو جمع کنن بهتره کلا ظرفیتی که میگیرن هم خیلی بدرد بخور نیست و حداقل تو رشته من که داروسازیه اضافست فقط شده کاسبی دانشگاه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش