دکتر طهرانچی درباره شُبهاتی که پیرامون اختلاف دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم در زمینه پذیرش دانشجو در مرحله تکمیل ظرفیت پیش آمده بود، در خصوص اقدام دانشگاه آزاد برای پذیرش دانشجو از طریق تکمیل ظرفیت؛ گفت: سازمان سنجش آموزش کشور امسال تکمیل ظرفیت دو بخش پزشکی و غیر پزشکی را جدا کرد و تاکید داشت دانشگاه آزاد در رشتههای غیر پزشکی تکمیل ظرفیت نداشته باشد و فقط در رشتههای پزشکی به این شیوه دانشجو جذب کند. این در حالی است که در تکمیل ظرفیت رشتههای پزشکی، ظرفیت پذیرش دانشجو ۲۷ هزار نفر بود اما در تکمیل ظرفیت رشتههای غیر پزشکی ۱۳۰۰ نفر دانشجو جذب میشد و همه جنجالها در خصوص تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد برای جذب ۱۳۰۰ دانشجو بود.
رئیس دانشگاه آزاد تاکید کرد: مگر میشود کسی در جمهوری اسلامی کُنشگر عرصه آموزش عالی باشد اما قوانین بالادستی آن را نپذیرد. من یک بحث تخصصی با مسئولان وزارت علوم دارم و آن این است که میپرسم شما در ملاحظات خود «وزارت علوم دانشگاههای دولتی» محسوب میشوید و یا این که «وزارت علوم کشور»؟
طهرانچی ادامه داد: در حال حاضر دانشگاه آزاد علاوه بر این که ۳۸ درصد بار آموزش عالی کشور را بر دوش دارد، مدرسه نیز دارد و در حوزه پزشکی نیز دانشجویانی تربیت میکند. پس ما در دانشگاه آزاد با ۴ وزارت خانه به طور مستقیم کار میکنیم اما چرا باید بیشترین چالش ما با تصمیمات دولتیمحور وزارت علوم باشد؟! که البته خود آنها نیز به وزارت علوم، آموزش عالی میگویند و گویا بخش علوم و تحقیقات آن را قبول ندارند!
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه شیوه تعامل وزارت علوم با دانشگاه آزاد به اخلاق حکمرانی برمیگردد، گفت: اخلاق حکمرانی این است که وقتی فردی در مقام مدیر دولتی قرار میگیرد، اعتقاد دارد باید اختیارات حداکثری داشته باشد و در اختیارات خود مربی، بازیکن و داور میشود اما وقتی در بخش خصوصی قرار بگیرد شروع به نقد نظارتپذیری دولت میکند. در واقع اگر بخواهم شفاف عنوان کنم نظارتپذیر کردن دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان یک وظیفه جدی مدیریتی خود میدانم چرا که اعتبار بخشی به دانشگاه آزاد فقط زمانی اتفاق میافتد که همه چیز شفاف، نظارتپذیر برای دولت و مردم باشد اما این که ما با تصمیمات نادرست مواجه باشیم را نمیپذیریم.
وی ادامه داد: در نهایت و در زمینه «پذیرش دانشجو» از طریق تکمیل ظرفیت شکایت خود از سازمان سنجش آموزش کشور را به شورای عالی سنجش و پذیرش بردم و به بیرون شکایتی نداشتم و عنوان کردم به اعتقاد من این چالش، چالش مشکلزا است به همین جهت ما هم مشروعیت وزارت علوم برای نظارت و راهبری را تایید کردیم اما بحث این است که راهبری یک موسسهای که ۳۸ درصد آموزش عالی کشور را عهده دار است با راهبری یک موسسه غیر انتفاعی که ۵۰۰ هزار دانشجو دارد قابل مقایسه نیست.
تکمیل ظرفیت در رشتههای غیرپزشکی را متوقف کردم
رئیس دانشگاه آزاد با تاکید به این که بعد از مصوبه شورای سنجش و پذیرش؛ پذیرش دانشجو از طریق تکمیل ظرفیت در رشتههای غیر پزشکی را متوقف کردیم، گفت: دفترچه انتخاب رشته ما قبل از مصوبه شورای سنجش و پذیرش منتشر شده بود اما بعد از این تصمیم، پذیرش دانشجو در رشتههای غیرپزشکی صورت نگرفت در واقع بعد از جلسه شورای سنجش به دستور من پذیرش دانشجو در رشتههای غیر پزشکی متوقف شد.
دکتر طهرانچی در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت دانشجویانی که در تکمیل ظرفیت رشتههای غیر علوم پزشکی این دانشگاه ثبت نام کردند و بعد از این اتفاق بلاتکلیف ماندند، گفت: اگر چه دانشجویان ثبت نامی در مرحله تکمیل ظرفیت رشتههای غیر پزشکی در دانشگاهها یا رشتههای دیگر به عنوان دانشجو پذیرش شدند، اما با این وجود ما اعلام کردیم که داوطلبان با ارائه شماره شبای خود وجه پرداختی خود را دریافت کنند.
مبنای تعامل با وزارت علوم قانون است
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه آموزش عالی دیدهبانی و نظارت خود را باید برای تمامی دانشگاهها اعمال کند، همچنین تاکید کرد: ما در راستای تعامل با وزارت علوم تا جایی که قانون اجازه میدهد تعامل بر مبنای راهکارهای قانونی را ترجیح میدهیم. در واقع در رشتههای پزشکی یک سوم ظرفیت دانشگاه آزاد تکمیل نمیشد که البته در سالهای گذشته هم دانشگاه آزاد ظرفیت پزشکی خود را در سه مرحله تکمیل میکرد. اما امسال این ظرفیت در دو مرحله پذیرش تکمیل شد اما بحث تکمیل ظرفیت نباید وارد مرحله اعلام بیانیه علیه ما میشد چرا که این اقدام، مسالهای داخلی، حرفهای و فنی بود و حق مردم هم در این زمینه رعایت شد.
- 22
- 3