یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۴۴۲۱
اخبار کنکور و آزمون ها

بررسی لایحه جدید کاهش سهمیه کنکور

جزئیات حذف ۱۰۰ درصدی سهمیه‌های کنکور

لایحه جدید کاهش سهمیه کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

«سهمیه» واژه‌ای که سال‌هاست با کنکور عجین شده است. در ابتدای برگزاری کنکور این موضوع محدود به سهمیه‌های بومی بود؛ یعنی تنها برای مناطق محروم، سهمیه بومی، آن هم تنها در برخی رشته‌ها در نظر گرفته می‌شد. پس از انقلاب، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در بازنگری کلی مواد آزمون و سهمیه‌های پنج‌گانه مناطق و سهمیه‌های آزاد را به سه سهمیه تقلیل داد، اما این پایان ماجرا نبود، پس از آن سهمیه‌های متفاوت دیگری با توجه به شرایط کشور به وجود آمد، برای مثال پس از جنگ، مجلس شورای اسلامی سهمیه‌هایی را برای خانواده شهدا و جانبازان و رزمندگان و پس از آن برای حافظان قرآن، بهیاران و حتی تسهیلاتی را برای فرزندان هیات‌علمی در نظر گرفت.با افزایش سهمیه‌ها رفته‌رفته انتقاداتی نسبت به آن  صورت گرفت.

اهمیت پیدا کردن تحصیلات تکمیلی و توجه به رشته‌های پزشکی که به‌طور معمول ظرفیت کمتری دارند، ازجمله دلایلی بود که مخالفت‌ها را جدی‌تر کرد، هرچند در دو سال اخیر شاهد افزایش اعتراضات به انواع سهمیه‌ها بودیم، اما شهریورماه امسال، همراه با اعلام نتایج نهایی آزمون‌ها اعتراض به سهمیه‌ها شدت بیشتری گرفت. ۱۷ شهریورماه بیش از هزار نفر از داوطلبان کنکور کارشناسی‌ارشد با اعتراض به نتایج اعلام‌شده انواع مختلف سهمیه‌ها را موجب بی‌عدالتی دانسته و خواسته بودند سهمیه‌های جانبازان بالای ۲۵درصد و جانبازان کمتر از ۲۵درصد که در اصطلاح سهمیه‌های ۲۵درصد و پنج درصدی گفته می‌شوند و سهمیه استعدادهای درخشان، از این پس به صورت مازاد بر ظرفیت‌های اعلامی سازمان سنجش مورد پذیرش قرار بگیرند.

از طرفی اعتراضات در کنکور ارشد پزشکی بیشتر بود، در این رشته‌ها به علت ظرفیت محدود حتی برخی نفرات برتر نیز نتوانستند در دانشگاه مورد انتظار خود قبول شوند. همچنین اقرار رئیس سازمان سنجش مبنی‌بر آنکه حدود یک‌سوم قبول‌شدگان رشته‌های پزشکی پرطرفدار را داوطلبان «سهمیه‌ای» تشکیل می‌دهند، توجه داوطلبان، دانش‌آموزان و دانشجویان را جلب کرد.

افزایش اعتراضات باعث شد مسئولان درخصوص تغییر و حذف سهمیه‌های مختلف اظهار نظر کنند. نیلی‌احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در گفت‌وگویی با اشاره به این موضوع که هر سهمیه‌ای باعث ایجاد سهمیه‌ای دیگر می‌شود، راه برون‌رفت از وضعیت فعلی را در حذف تمامی آنها دانست و گفت: «علت اینکه ما همواره شاهد تعیین سهمیه‌های جدید برای دانش‌آموزان و دانشجویان در دانشگاه‌ها هستیم، این است که رقابت بین متقاضیان آزاد ورود به دانشگاه‌ها بسیار شدیدتر است. با اعمال سهمیه‌های بیشتر در آزمون‌ها و حتی سهمیه‌های اعضای هیات‌علمی، میزان سهمیه‌های متقاضیان آزاد کمتر می‌شود، مثلا این سهمیه به ۴۰ درصد کاهش می‌یابد. به این ترتیب برای مقابله با این معضل، همواره سهمیه‌های جدیدی تدوین می‌شود.»

او افزود: «سهمیه فرزندان اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها باید همانند سهمیه ورود به دانشگاه‌ها مورد بازنگری قرار بگیرد تا درنهایت هیچ سهمیه‌ای وجود نداشته باشد.» از این‌رو نهادهای مجلس، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و سازمان سنجش ایده‌ای را برای حل این مشکل مطرح کردند.سیدسعیدرضا عاملی ۱۴ مهرماه با اشاره به نیاز ساماندهی کنکور و سهمیه‌های آن گفت: «ساماندهی سهمیه‌ها در کنار کنکور در مرحله مطالعه و بررسی است.» او ضمن اشاره به این موضوع که تغییر در سهمیه‌ها به کنکور امسال نمی‌رسد، گفت: «با سازمان سنجش آموزش کشور و ذی‌نفعان دیگر مانند آموزش‌وپرورش، وزارت علوم و بهداشت درحال رایزنی هستیم تا به یک جمع‌بندی برسیم.

در این مورد نمی‌توانیم قطعی حرف بزنیم، اما به‌طورحتم کاری که درباره کنکور و سهمیه‌ها صورت می‌گیرد به موازات هم بوده و هیچ‌کدام از آنها سال ۹۹ اجرایی نخواهد شد.» چهارم آبان‌ماه نیز خدایی، رئیس سازمان سنجش کشور در رابطه با ایجاد لایحه‌ای برای ساماندهی سهمیه‌ها و ارجاع آن به دولت، گفت: «چندی پیش دولت، وزارت علوم و بهداشت را موظف کرد لایحه ساماندهی سهمیه‌ها را به هیات‌دولت ارائه کنند. حالا دولت تصمیم می‌گیرد این لایحه را به مجلس یا شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ارسال کند.

ما با دوستان حقوقی وزارت بهداشت و علوم درحال تنظیم این لایحه هستیم که هرچه سریع‌تر این امر انجام شود. در این لایحه آن موضوعی که دنبال می‌شود ساماندهی جامع سهمیه‌هاست. می‌خواهیم برخی سهمیه‌ها را حذف و برخی‌ دیگر را تسهیل یا ساده‌سازی کنیم.» پایان این اظهارنظر‌ها درنهایت با خبر تدوین لایحه «توزیع عادلانه فرصت‌ها و امکانات تحصیلی در آموزش عالی» که روز یکشنبه توسط سازمان سنجش کشور منتشر شد، همراه بود. در لایحه جدید تنها به سه نوع سهمیه یعنی سهمیه آزاد، مناطق و ایثارگران اشاره شده است و به‌نوعی از ۱۹ نوع سهمیه موجود تنها سه نوع سهمیه در کنکور باقی خواهد ماند.

البته در کنار کاهش انواع مختلف سهمیه‌ها، استفاده از مازاد ظرفیت برای ورود سهمیه‌ها مطرح است، خدایی در این رابطه تصریح کرد :«هدف اصلی این لایحه این است که هر آنچه ظرفیت یک آزمون است، یعنی پذیرش به صورت عادلانه و تنها ملاک آن یعنی نمره صورت گیرد و اگر قرار است امتیازی داده شود، تنها به صورت مازاد بر ظرفیت باشد تا حق افرادی که با وضعیت علمی مناسب در آزمون‌ها شرکت می‌کنند، ضایع نشود.»

فرزندان هیات‌علمی مانند فرزندان همه

۲۵تیرماه ۹۲ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در دستورالعملی تسهیلات خاصی را برای فرزندان هیات‌علمی در نظر گرفت. در این قانون فرزندان هیات‌علمی می‌توانستند از امکاناتی چون تغییر رشته و انتقالی به دانشگاه‌ها استفاده کنند. هرچند این قانون هنگام تصویب سروصدایی ایجاد نکرد، اما اهمیت رشته‌های پزشکی در سال‌های اخیر، صف داوطلبان کنکور برای ورود به این رشته‌ها و استفاده بیش از پیش فرزندان هیات‌علمی برای تغییر رشته به رشته‌های پزشکی، اعتراض سایر دانشجویان را به همراه داشت.

آمار سازمان سنجش نشان‌دهنده آن است که از سال ۹۲ تا ۹۳ تعداد هفت هزار و ۱۵۴ نفر از فرزندان اعضای هیات‌علمی از این تسهیلات استفاده کرده‌اند که با توجه به تراکم داوطلبان برای ورود به رشته‌ها و دانشگاه‌های برتر و انتقال این دانشجویان به چنین دانشگاه‌هایی، تعداد قابل‌ملاحظه‌ای را شامل می‌شود که علاوه‌بر این مقدار منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تعداد استفاده‌کنندگان از این تسهیلات را در سال ۹۸ برابر ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد. همین آمار و ارقام باعث شد شاهد افزایش اعتراضات به این نوع از تسهیلات باشیم.

علیرضا سلیمی عضو هیات‌رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز گفت: «این موضوع قطعا تبعیض‌آمیز است؛ مگر چه فرقی بین هیات‌علمی با سایرین  است؟ مگر این افراد از آسمان آمده‌اند؟ چرا باید فرق گذاشت؟» او با غیرعادلانه خواندن این قانون گفت: «این مساله هیچ دلیلی ندارد و ناقض عدالت است. در کمیسیون آموزش، بنده به صراحت در مخالفت با این مساله صحبت کرده‌ام و کمیسیون هم در مجموع مخالف است.»

 این اعتراضات حتی واکنش برخی روسای دانشگاه‌ها را به همراه داشت؛ ‌سیداحمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، درباره امتیاز فرزندان هیات‌علمی که به آنها اجازه تغییر رشته و تغییر محل دانشگاه به محل خدمت پدر و مادر را می‌دهد، گفت: «تمامی سهمیه‌ها و امتیاز‌ها باید در کنکور حذف شود.» همین موارد باعث شد در ماده ۸ لایحه جدید پیشنهاد لغو تسهیلات برای فرزندان هیات‌علمی ذکر شود. در این ماده آمده است: «مصوبه تسهیلات فرزندان اعضای هیات‌علمی از زمان اجرای این قانون لغو می‌شود.» براین اساس این قانون‌ها به صورت کلی حذف شده و فرزندان هیات‌علمی از این پس مانند سایر دانشجویان موظف به طی مراحل قانونی عادی هستند.

سهمیه ایثارگران در ظرفیت مازاد

براساس قانون جامع خدمت‌رسانی به ایثارگران که سال ۹۱ به تصویب رسید، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی و دستگاه اجرایی موظف شدند سهمیه‌ ۲۰ درصدی برای همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و جانبازان بالای ۲۵ درصد اختصاص دهند.

این سهمیه‌ها یک شرط داشت که آن کسب حداقل ۷۰ درصد حدنصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته‌شدگان برای رشته‌ها و مقاطع تحصیلی غیرپزشکی و کسب ۸۰ درصد حدنصاب علمی برای رشته‌های پزشکی بود. سال ۹۳ این قانون تغییر کرد و سهمیه ورود این داوطلبان از ۲۰ به ۲۵ درصد افزایش یافت و حدنصاب علمی ۷۰ درصدی برای وزارتخانه‌های بهداشت و علوم تعیین شد.در ۱۴ اسفند ۹۵ در ماده ۹۰ قانون پنج ساله ششم توسعه، علاوه‌بر سهمیه‌های اعلام‌شده در سال ۹۳، پنج درصد از سهمیه ورودی برای جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنها و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور در جبهه در نظر گرفته شد.

این قانون یک نکته داشت که عملا سهمیه‌ها را به ۳۰ درصد می‌رساند، در تبصره قانون فوق درصورتی که سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران تعیین‌تکلیف نشود و پنج درصد سهمیه اختصاصی جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد شرایط نباشد، دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵ درصد ایثارگران را مازاد بر پنج درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ بار حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد. افزایش سهمیه‌ها و البته کاهش حدنصاب علمی یکی از موارد اعتراض دانشجویان به این سهمیه‌ها بود.

این نوع از سهمیه‌ها در بازنگری جدید تغییر کرد، براساس لایحه پیشنهادی تنها پنج درصد از هر کدرشته به ایثارگران اختصاص پیدا می‌کند که اولویت استفاده از این سهمیه‌ها در ابتدا با همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، جانبازان ۲۵ درصد به بالا و همسر و فرزندان ایشان، آزادگان و همسر و فرزندان آنها، رزمندگان با ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه و جانبازان زیر ۲۵ درصد است و درصورتی که این ظرفیت تکمیل نشود، خالی‌مانده ظرفیت به خانواده شهدا (پدر، مادر، خواهر و برادر)، همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان رزمندگان با ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص می‌یابد و درصورت تکمیل این ظرفیت در هر کدرشته‌محل، سایر ایثارگران با داوطلبان غیرایثارگر رقابت می‌کنند.

با تصویب این لایحه سهمیه ایثارگران که پیش از این در مجموع ۳۰ درصد از ظرفیت هر کدرشته را به خود اختصاص می‌داد، کاهش پیدا می‌کند و از این پس داوطلبان این گروه تنها پنج درصد از سهمیه‌ها آن هم به صورت مازاد را در اختیار خواهند داشت.

باقی سهمیه‌ها چه شد

برخی سهمیه‌ها نیز در لایحه اخیر حذف شده‌اند، سهمیه‌های بومی‌گزینی، بومی منطقه‌ای، بومی قطبی و بومی ناحیه‌ای، سهمیه‌های قهرمانان، حافظان قرآن، بهیاران و کشاورزان حذف شده‌اند. با این حال به دلیل یکنواخت نبودن امکانات آموزشی سهمیه مناطق ۱، ۲ و ۳ حفظ شده است، اما آن نیز تنها به صورت ۵۰ درصد به نسبت شرکت‌کنندگان اعمال می‌شود. در این بین سهمیه حوادث غیرمترقبه همچنان پا بر جا خواهد بود.  برخی سهمیه‌ها نیز کاهش پیدا کرده‌اند، سهمیه المپیادهای دانش‌آموزی داخل کشور حداکثر به میزان پنج درصد ظرفیت و درصورت به دست آوردن حداقل ۹۰ درصد حدنصاب علمی و به صورت مازاد و صرفا برای رشته‌های مرتبط مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

ابهام در تصویب

در ماده ۱۰ لایحه تنظیم‌شده آمده است: «تمامی قوانین و مقررات مصوب ابلاغی مجلس شورای اسلامی، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و کمیته‌های مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و شورای هدایت استعداد‌های درخشان درخصوص نحوه اعمال سهمیه‌ها در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی (شامل بومی‌‌گزینی، قانون عدالت آموزشی، سهمیه‌های مندرج در قانون خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، سهمیه‌های مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، بهیاری و...) لغو و این قانون جایگزین آنها می‌شود و پس از آن امکان ایجاد هیچ‌گونه سهمیه جدیدی به جز موارد مندرج در این قانون وجود ندارد.»

چنانکه در این ماده آمده است: «به دلیل آنکه بخشی از سهمیه‌ها توسط مجلس، برخی توسط شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و برخی توسط سایر نهادها به تصویب رسیده است، برای آنکه بتوان قانون جامعی داشت باید قوانین این نهادها لغو و لایحه جدید جایگزین آن شود.»

اما این لایحه یک نکته قانونی دارد؛ اگر این لایحه توسط دولت یا مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد، نمی‌تواند تغییراتی در قوانین بالادستی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ایجاد کند، به این صورت برخی ماده‌های لایحه جدید مانند حذف تسهیلات فرزندان هیات‌علمی که ایجاد و تصویب آن توسط شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بوده است، بدون تغییر باقی خواهد ماند، چراکه براساس قوانین مجلس شورای اسلامی توانایی لغو دستورات بالادستی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را نخواهد داشت. به نظر می‌رسد این قوانین برای آنکه بتواند ماهیت کلی داشته باشد، نه راهی مجلس بلکه باید راهی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی شود تا با دستورات بالادستی این نهاد این لایحه خط پایانی بر سهمیه‌ها باشد، ‌به‌خصوص که براساس این لایحه امکان ایجاد هیچ‌گونه سهمیه جدیدی به جز مواردی که در آن ذکر شده است، وجود نخواهد داشت.

زمان اجرای این لایحه نیز سوال دیگری است که داوطلبان آزمون‌های مقاطع مختلف با آن روبه‌رو هستند، هرچند عاملی مدتی پیش، از نرسیدن این لایحه به کنکور سراسری ۹۹ گفته بود، اما کدخدایی در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه ممکن است این لایحه به کنکور ۹۹ برسد، گفت: «لایحه از زمان تصویب قابل اجراست و اگر قبل از کنکور ۹۹ به تصویب برسد، برای این آزمون هم قابل اجراست.» از آنجا که این نوع از سهمیه‌ها باعث اعتراضات مختلفی به‌خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی می‌شود، با تصویب این لایحه، دیگر شاهد اعتراض در آزمون‌های سال آینده نخواهیم بود. آیا این لایحه به کنکور سراسری خواهد رسید و آیا آزمون کارشناسی‌ارشد دچار تغییراتی در این باره خواهد شد؟

لایحه جدید کاهش سهمیه کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

امین خلیق

farhikhtegandaily.com
  • 80
  • 42
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۵۴
غیر قابل انتشار: ۵۸
جدیدترین
قدیمی ترین
توی هر کشوری سربازان کشته شده در جنگ هاشون و کشته شدگانشون کلی امتیاز برای خونوادهاشون در نظر میگیرن با اینکه کلی هم پول به خانوادهاشون میدن تو کشور ما بدون دادن هیچ امتیازی به خانواده شهدا وایثارگران ،یه امتیاز ۵ درصد در نظر میگرفتند که اینم میخوان بردارن اخه شما ها که میگین که سهمیه شهدا و ایثارگران رو بردارین مگه چند نفر فرزندان ایثارگران وشهدا موندن که دیگه پشت کنکورن و چند تا صندلی مگه براشون در نظر گرفتن و شما چه میدونید این خونواده ها چه زجری دارن میکشن که حالا ۵ درصد امتیاز دادن رو بی عدالتی فرض میکنین
توی هر کشوری سربازان...
ببخشید اقا/خانم محترم میشه بگید فرق منی که پدرم تو ۱۲ سالگیم فوت کرده و کسی که پدرش رو تو جنگ از دست داده چیه اگر هم میخواید به تاثیر فعالیت های شهدا و جانبازان اشاره کنید که کاملا درسته اما پدر من هم به هر حال یه معلم بوده و برا این جامعه خدمت کرده حالا فرقش چیه؟
ببخشید اقا/خانم محتر...
فرقش اینه که اون روزی ۱۶ ساعت درس میخونه!
توی هر کشوری سربازان...
۱.تعداد ایثارگران خیییییییییییلی زیاده. یه نگاه به قبولی ها بندازین میفهمین ۲.به نظرت واسه چی صدا همه در اومده. چون یکی با رتبه چند ده هزار هم میره کنار رتبه ۱ کنکور و نتیجش میشه کلی پزشک نا بلد و کلی ادم بدون دانشگاه که هم تلاششون بیشتر بوده و هم دانششون
توی هر کشوری سربازان...
برادر نگرانيت بي مورده حتي ١ درصد هم نميتونن از سهم شهدا رو غصب كنند خيالت راحت به درست برس
اونهایی که امسال حق من با سهمیه خوردن به خدا واگذار میکنم. چه شبهای که تا صبح درس خوندنم ولی نتیجه اش شد استفاده دیگران.این لایحه احتمالا اجرا نمیشه . منم خیلی وقته دیگه قید کنکور زدم
اونهایی که امسال حق ...
ياد بگيريم تلاش كم خود را و تقصير ديگران نداز
مگر كشور بدست امريكايي ها و منافقين اداره ميشه كه بخواهند سهميه شهدا را حذف و محدود كنن به همين خيالات واهي بمانيد
اگر تصويب بشه به ٩٩ ميرسه؟؟؟ كاربر سايت لطفا جواب بده
اگر تصويب بشه به ٩٩ ...
نه
تو رو خدا حمایت کنید ک عدالت برقرار شه همه یکسان باشن
اخه چقدر باید سطح علمی ایران پایبن باشه این نالدالتیه تو رو خدا حذف کنید سهمیه ها را از کنکور
من بهيارم . چند ساله با شيفت ها سنگين كار كردم و درس خواندم به عشق پرستار شدن اين حق ما نيست . عدالت مفهمومش چيز ديگرست !
چه گناه كرديم ما مناطق محروم ؟؟؟؟؟؟؟؟! چرا همه چيز بايد براي تهران باشد !؟ اين بود عدالت ؟
سهمیه دار ها با این که تعدادشون خیلی خیلی کمه ولی چون گروه هماهنگ برا اعتراض دارن انقدر کامنتاشون زیاد شده دواطلبای مناطق اصلن خبردار نیستن این طرح چقدر به نفعشونشونه و تو بیخیالین از اون طرف ایثار گرا چون پزشکی ودندون مفت رو دارن از دست میدن تا پای جون دارن اعتراض میکنن
سهمیه دار ها با این ...
حرف بعدیتونم درسته بله بله مدرسه خوبه حیاط خوبه...
سهمیه دار ها با این ...
تو هم حتما جزو سرمايه دار ها هستي ما مناطق محرومي ها مخالف ١٠٠ در ١٠٠ اين لايحه هستيم
ین لایحه شیطنت امیز است علنا انگار سهمه شهدا تاثیر خود را از دست داده ب قول اقای خدایی تغییر بزرگی ست..لطفن دست به هیچی،نزنید چون ما منطقه ای ها هم ضرر میکنیم همون هیئت علمی رو بردارید نمیخاد زحمت بکشید امسال کنکور نظام جدیدو قدیم حق هزاران نفر رو ضایع کرد کی جوابگو بود؟خودتون رو اصلاح کنید نمیخاد دست ب بقیه سهمیه ها بزنید ما ساختیم با این سهمیه ها فقط خرابترش نکنید
حذف و یا کاهش تاثییر مناطق از جمله منطقه ۳ که از امکانات اموزشی کم تری بر خورداره عینه نا عدالتی برای دانش اموزان این مناطق هست
شما با اين لايحه فقط كمك ميكنيد به منطقه ١ اين لايحه كاملا ليبراليستي و سرمايداريست
بنظرم مناطق محرومی مثل شهر من که از امکانات اموزشی کمی بر خوردارن واقعا ضرر میکن اگه سهمیه مناطق حذف بشه یا حتی تاثیرش کم بشه! قشر ضعیف و سطح پایین جامعه همیشه از ابتدای تاریخ جهان تا همین حالا متحمل ضرر بودن ، جرم مای منطقه ۳ ای ها چیه که امیدی بجز منطقه ۳ نداریم ؟! آیا امکانات اموزشی ما قابل قیاس با امکانات اموزشی منطه ۱ هست ! آیا دانش اموزان منطقه ۳ قابل قیاس با دانش اموزان منطقه ۱ هستن ؟! تاریخ عینا تکرار میشه !
ببين ميدونم اينو ميخوني منتظر مسدود شدن كانال فيك و غير قانونيت از طريق قانون باش تا تو باشي با خانواده شهدا و ايثارگران در بيوفني !
ببين ميدونم اينو ميخ...
چی میگی
ببين ميدونم اينو ميخ...
من يادمه دكتر خدايي گفتند هيچ كانالي در تگرام نداريم و نخواهيم داشت ، اين پس فيكه !
سهمیه ها وجودشان یعنی بی عدالتی بله در موارد خیلی خاص مثل حوادث غیرمترقبه باید اعمال بشه ولی بقران من خودم کرج زندگی میکنم منطقه دو حساب میشیم مدرسمون تا اخرای سال دوازدهم دستگاه فتوکپی نداشت اونوقت مدرسه شهرستانمون بچه ها پروژکتور و... داشتن با همه امکاناتی, ای کاش همین کنکور امسال اجرایی بشه, نتیجه اجرای این سهمیه هارو داریم میبینیم دیگه یه عده بی سواد وارد دانشگاه شدن با رتبه ۲۰هزار طرف پزشکی شهرستان میخونه من نودو هشت ۷۰۰۰شدم الا پشت کنکورم, خب این اگر ظلم نیست پس چیه؟ از مسئولین خواهشمندیم امسال این طرح اجرایی بشه
سهمیه ها وجودشان یعن...
بخون تا قبول شی حالا این سهمیه ها برداشته بشه قبدل میشی مک جاتو گرفتن اونا اصن بل شما رقابت نمیکنن بگو حسودیم میشه و خلاص
سهمیه ها وجودشان یعن...
هفت هزهر شدن تو ربطی،به سهمیه ها نداره اگر سهمیه ها هن برداشته بشه تا وقتی رتبتوخوب نشه قبول نمیشی پس به جای اعتراض بشین بخون تا قبولدبشی و قبول شدن خودت رو گردن کسی ننداز من خودم مشاور کنکورم ی سری،از دانش اموزان هستن سهمیه دارن و به شدت میخونن و تو قلم چی جز،تراز های،برتر عستند اونها ک به راحتی وارد دانشگاه نمیشونر ایت تصور عنومی بسیار اشتباه هست بیشتر ریس های،بیمارستان ها دانشگاها فزرند ایثارگر هستین لیاقت و سطح علمیشو داشتن ک ب این جا رسیدندـپس،مشکل از خود ماهاست چ این سهمیه ها برداشته بشه چ نشه فرقی نمیکنه تازه ضرر منطقه ۲،۳هست چون تو دانشگاه ۵۰درصد بین این سه منطقه تقسیم میشه این ینی پایین اومدن قبولی
این لایحه به ضرر ما منطقه ی ها هم هست معلوم نیست اگر تصویب بشه چه بلایی سر ما مییاد کنکور امسال نظام جدیدو قدیم بود ک گند زد به همه چی ..اینک هیئت علمیه برداشته بشه اقا ما مشکلی نداریم دگ چرا بقیشو دست کاری میکنین؟
این لایحه به ضرر ما ...
این که طرح به ضرر مناطق خواهد شد از کلکای بزرگ همین سهمیه دارهاست که تو گروهای درسی بین داوطلبان مناطق شک درست میکنن به عینه تو گروه ایثار گرا حاصرم ودیدم ادمینشون گفت تعداد ما کمه باید بین دواطلبای متاطق برید و اون هارو هم از این طرح بترسونید تا مخالفاش زیاد شه جلوش گرفته شه این اعتراضا فقط به نفع دواطلبای ۳۰درصد سهمیه ایثارگریه
این که طرح به ضرر من...
اینکه واضحه این به ضررر منطقه ای هاست چون ۵۰درصد بین منطقه ۱۲۳تقسیم میشه درصورتی ک پارسال۱۰۰درصد تقسیم میشد این ضرر نیست.؟
این لایحه به ضرر ما ...
صد در صد باز اين هييت علمي ها يه راهي براي دور زدن قانون پيدا ميكنن و ددودش فقط تو چشم ما مردم بدبخت ميره يه عده پول دار صندلي ميخرن چي به ما ميرسه
صد در صد باز اين هيي...
بله همینطوره هیئت علمی امتیاز بسیار بزرگیه که باید لغو بشه یکی از استادای دانشگاه خودش میگفت که ما دیدیم بدون کنکورم بیان سر کلاسها بشینن حالا این سهمیه ایثارگرانوحدنصاب به دست میارند و تا وقتی این حدووبه دست نیارند اجازه ورود ندارند ولی این هیئت علمی واقعن ناعادلانس .ماهایی هم که سهمیه منطقه داریم امسال مطمئن باشید ضرر میکنیم امسال.مث بحث جدیدو قدیم دوبارهدمیشیم موش ازمایشگاهی و بازیچه
لطفا این لایحه رو برای کنکورهای ۹۹ اعمال کنید. بخدا خیلی به این ملت ظلم شده. سهمیه ها عین بی عدالتی هست. بنده با رتبه ۳۰۰ در کنکور ارشد ۹۸ مردود شدم.
لطفا این لایحه رو بر...
يوقت ترش نكني ٣٠٠ ارشد در مجموع كل كشور ميشه ٣٠٠٠٠
يوقت ترش نكني ٣٠٠ ار...
بچه جون تو که هیچی حالیت نیست چرا بیخودی نطق میکنی! ارشد رتبه کشوری نداره پسرم. شما ناراحتی از اینکه نمیتونی از این به بعد پزشکی و دندون پزشکی مفتی قبول شی! مفت خوری بسه دیگه یکم زحمت بکش درس بخون با جسارت پزشکی قبول شو.
لطفا این لایحه رو بر...
رتبه شما برای ارشد خیلی زیاد بوده... باید زیر ۱۰ بشی محض اطلاع...
رتبه شما برای ارشد خ...
مشخصه شما هم از اون سهمیه خورا هستی و منافعت درخطر هست که داری دفاع میکنی از تصویب نشدن. در ضمن الان لزومی نمی بینم بخوام در مورد رتبه های قبولی در رشته های مختلف کارشناسی ارشد و در دانشگاه های روزانه تهران صحبت کنم. فقط اینو بدون یه چیزی همینجور شنیدی میای اظهار نظر میکنی. سعی کن در مورد موضوعی که بهش اشراف نداری نظر ندی چرا که فقط خودتو ضایع میکنی !
مشخصه شما هم از اون ...
عزیزم بنده دکتری تربیت بدنی دارم. اون موقع که تو بچه دبستانی بودی بنده دانشجو بودم.. و کاملامشخصه که رتبه شما زیادی بالاست. هر ادم بیسوادی هم میفهمه که شما نباید با این رتبه قبول میشدین... و من اصلا سهمیه نداشتم .. پس بیخودی قبول نشدنتون رو تقصیر سهمیه دارا نندازین. یه کم بیشتر زحمت بکش و نتیجه بگیر
مشخصه شما هم از اون ...
رانت برادر من شما سهميه هييت علمي و فروش صندلي بدون كنكور براي سرمايه دار ها هستيد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش