پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۱۵ - ۲۴ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۵۲۳۹
اخبار کنکور و آزمون ها

پشت‌پرده‌ غول‌های کنکور که دود از سرتان بلند می‌کند / پشت کنکوری‌های ۵۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تومانی

گردش مالی مؤسسات کنکوری,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
درمجموع گردش مالی مؤسسات کنکوری ۴۰ الی ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان‌شده است و این در حالی است که تمام بودجه وزارت آموزش‌وپرورش امسال ۵۶ هزار میلیارد تومان بوده است!

گردش مالی مؤسسات کنکوری حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود این در حالی است که طبق لایحه بودجه ۹۹ درآمد دولت از محل صادرات نفت ۴۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود، یعنی گردش مالی این مؤسسات که می‌توان ادعا کرد نقش پررنگی در ایجاد مافیای کنکور دارند برابر با فروش یک سال نفت کشور است!

مسئله قابل‌تأمل آنجاست که این مؤسسات و انتشارات کنکوری با گردش مالی کلان ذکرشده، طبق قانون از پرداخت مالیات معاف‌اند!

طبق بند (ل) ماده ۱۳۹ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری از پرداخت مالیات معاف شده‌اند. در این قانون فعالیت انتشاراتی، مجموعه فعالیت‌های عرضه‌شده در فرآیند تولید فکری، فنی، پخش و فروش کتاب به‌صورت مکتوب و الکترونیکی تعریف‌شده است. در این صورت همه ناشران کتاب از پرداخت مالیات معاف می‌شوند حتی انتشاراتی با درآمد‌های میلیاردی مانند ناشران کتاب‌های کنکور که این روز‌ها اکثر بیلبورد‌های شهر و تبلیغات صداوسیما را به خود اختصاص داده‌اند.

قبولی در کنکور فقط با ۱۰ میلیون تومان ناقابل!

در ایران بیش از ۹۰ موسسه و انتشارات کتب کنکوری وجود دارد که برخی از این مؤسسات مانند گاج، قلم چی، خیلی سبز، مبتکران و ... کارتل‌های اقتصادی عرصه آموزش ایران محسوب می‌شوند. این انتشارات علاوه بر نشر کتب کمک آموزشی در قالب مؤسسات غیرانتفاعی کنکوری نیز فعالیت دارند. نکته قابل‌توجه آنجاست که مؤسسات و آموزشگاه‌های غیرانتفاعی نیز از پرداخت مالیات معاف شده‌اند! به این صورت هرساله با تبلیغات گسترده، میلیارد‌ها تومان بدون پرداخت یک ریال مالیات به جیب این مؤسسات و ناشران آن می‌رود!

فارغ از آن‌که این انتشارات از نام کنکور فراتر رفته و از مقطع ابتدایی تا متوسطه کتاب‌هایی با عناوین مختلف مانند کتاب کار، عیدانه، تابستانه، خودآموز، تیزهوشان و... تألیف کرده‌اند اگر صرفا روی دوره‌ی متوسطه متمرکز شویم و از درآمد حاصل از فروش کتب مقاطع دیگر چشم‌پوشی کنیم، مجموع هزینه کتاب‌های آموزشی این مؤسسات در رشته‌های تخصصی ریاضی و تجربی فقط در دوره‌ی پیش‌دانشگاهی برای یک دانش‌آموز از هشت‌صد هزار تا دو میلیون تومان برآورد می‌شود. حال اگر هزینه آزمون‌های آزمایشی این مؤسسات را هم به این مبلغ اضافه کنیم این هزینه به یک میلیون و پانصد هزار تا سه میلیون تومان افزایش خواهد یافت.

علاوه بر آن هزینه کلاس‌های تست، مشاوره‌های تحصیلی، همایش‌ها و سمینار‌هایی تحت عنوان جمع‌بندی دروس و... که تحت برند این مؤسسات فعالیت می‌کنند اگر در این هزینه‌ها بگنجانیم مجموعاً به‌طور متوسط هر دانش‌آموز باید ۵ تا ۱۰ میلیون تومان برای تمامی دروس هزینه کند!

برابری گردش مالی مؤسسات کنکوری با بودجه وزارت آموزش‌وپرورش!

بر اساس اعلام سازمان سنجش در سال ۹۸ داوطلبان کنکور سراسری یک میلیون و صد و هجده هزار و هفتصد و نود و سه نفر بوده‌اند. اگر برای رقابت در آزمون کنکور هزینه میانگین تقریبی را ۱۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان در نظر بگیریم، می‌توان درآمد بیش از ۱۱ هزارمیلیاردی را از کنکور برآورد کرد. ضمن آن‌که بر اساس ادعا‌های صورت گرفته گردش مالی سالیانه این مؤسسات در بخش کتاب‌های کمک‌درسی نیز ۲۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان است. درمجموع گردش مالی مؤسسات کنکوری ۴۰ الی ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان‌شده است و این در حالی است که تمام بودجه وزارت آموزش‌وپرورش امسال ۵۶ هزار میلیارد تومان بوده است!

گردش مالی مؤسسات کنکوری,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

با احتساب مالیات ۱۵ درصدی این مؤسسات در صورت عدم معافیت، موظف به پرداختِ مالیاتیِ سالانه ۶٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان می‌باشند ضمن آن‌که ثبت‌نام داوطلبان کنکور سراسری در چند سال اخیر با سیر صعودی همراه بوده است، عاملی که قطعا در سود بیشتر مؤسسات کنکوری اثرگذاری بالایی دارد؛ به‌این‌ترتیب هرساله گردش مالی این مؤسسات با افزایش داوطلبین کنکور نیز بیشتر می‌شود.

معافیت مالیاتی سؤال‌برانگیز مدارس و مؤسسات غیرانتفاعی

علاوه بر معافیت مالیاتی انتشاراتی‌ها که بیشترین سود آن به جیب مافیا و انتشارات کتب کنکوری می‌رود مدارس و آموزشگاه‌های غیرانتفاعی با درآمد‌های غیر شفاف نیز از پرداخت مالیات معاف‌اند. ارتباط این مؤسسات غیرانتفاعی به موضوع معافیت مالیاتی انتشارات کنکوری آنجاست که طبق اطلاعات به‌دست‌آمده بیش از ۸۰۰ آموزشگاه غیرانتفاعی در تهران وجود دارد که ۶۵ درصد آن‌ها درزمینهٔ کنکور فعالیت دارند.

گردش مالی مؤسسات کنکوری,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

با توجه به نام و برند این آموزشگاه‌ها در سطح شهر می‌توان ادعا کرد بسیاری از ناشران مطرح کتب کنکوری و کمک‌آموزشی به ساخت مؤسسات و مدارس غیرانتفاعی روی آورده‌اند. مسئله‌ای که معافیت مالیاتی مدارس و آموزشگاه‌های غیرانتفاعی با درآمد‌های نجومی را سؤال‌برانگیزتر می‌کند!

از محمد خاتمی تا کاظم قلم چی!

سال گذشته بود که لیست مدارس گران‌قیمت تهران منتشر شد، مدارس به‌اصطلاح غیرانتفاعی که اکثرا منصوب به سیاستمداران راست و چپی است؛ همچنین نام ناشران مطرح کتب کنکوری مانند قلم چی نیز در این لیست پرخرج و حاشیه دیده می‌شود!

بر اساس این لیست میزان مبلغ دریافتی برای دوره‌ی پیش‌دانشگاهی در این مدارس از ۲۲ تا ۳۷ میلیون تومان تخمین زده می‌شود.

حال اگر متوسط تعداد دانش آموزان یک مدرسه را ۱۵۰ نفر در نظر بگیرم سود نهایی یک مدرسه غیرانتفاعی بیش از ۵٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان خواهد بود. این در حالی است که برخی از این مدارس سالانه ۳۰۰ دانش‌آموز جذب می‌کنند؛ به عبارتی گردش مالی سالیانه برخی از این مؤسسات و مدارس غیرانتفاعی بیش از ۳۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان است.

به‌طورکلی ۱۰ موسسه بزرگ آموزش و نشر کتب کنکور در کشور وجود دارد که برخی از آن‌ها علاوه بر سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی نشر به تأسیس مدارس غیرانتفاعی نیز روی آورده‌اند. به این صورت گردش مالی سالانه این مؤسسات از مجموع درآمد فروش کتب و مدارس غیرانتفاعی بیش از ۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان خواهد بود.

با توجه به مخالفت دولتمردان برای اصلاح این قانون و سود کلان آموزشگاه‌های غیرانتفاعی و انتشارات کتب کنکوری این سؤال مطرح می‌شود چه کسانی از معافیت این مدارس و مؤسسات سود می‌برند و ذینفع خواهند بود؟! آیا باید ارتباطی میان سرمایه‌گذاری سیاستمداران و معافیت مالیاتی مدارس خصوصی قائل شد؟! آیا مافیای کنکور آن‌قدر قدرتمند و ریشه‌دار است که علاوه بر جلوگیری از حذف کنکور می‌تواند مانع حذف معافیت مالیاتی بی‌ضابطه فرهنگی شود؟!

تهدید به قیام برای اصلاح یک قانون!

در روز‌های اخیر که موضوع چالش‌برانگیز اصلاح قانون معافیت‌های مالیاتی فرهنگی و هنری مطرح شد برخی دولتمردان و سلبریتی‌ها با این مغلطه که اهالی فرهنگ و هنر درآمد‌های ناچیز دارند و مستحق معافیت‌اند به مخالفت علنی با اصلاحیه قانون معافیت‌های مالیاتی پرداختند و حتی برخی تهدید به قیام کردند! درصورتی‌که مطالبه مردمی اصلاحیه این قانون با ایجاد سقفی معقول برای معافیت مالیاتی است همان‌طور که برای عامه مردم حقوق زیر سه میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف‌اند نه

حقوق‌های نجومی چند صدمیلیونی و میلیاردی!

لازم به ذکر است در پیش‌نویس لایحه بودجه ۹۹ حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از اصلاح قانون معافیت‌های مالیاتی فرهنگی، هنری و مناطق آزاد در نظر گرفته‌شده بود که تمامی این پیشنهاد‌ها توسط رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و هیات وزیران از دستور کار خارج شد!

درهرصورت مخالفت دولت با اصلاح این قانون بیش از آن‌که به نفع عامه مردم باشد تنها موجب فربه‌شدن برخی سلبریتی‌ها و ناشران و مافیای کنکوری خواهد شد.

snn.ir
  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
آموزش و پرورش به همراه صدا و سیما مقصره تنها چند موسسه معرف سود می برند و بیشتر آموزشگاه ها زیر سایه اونها محو میشن (با وجود کیفیت بالاشون) من خودم آموزشگاه دارم، چرا آموزش و پرورش اجازه برگزاری آزمون توی مدارس خودش را میده ولی حتی ما بخواهیم یک تراکت ساده دم همون مدارس پخش کنیم باهامون به شدت برخورد میشه؟ جواب سوال چیزی نیست جز باند و باند بازی
شما سهمیه‌ها رو حذف کن و برای کنکور ۹۹ اجرا کن اونوقت میبینی سهم این مافیاها از این درآمدهای نجومی چقد کم خواهد شد شاید سوال شود چه ربطی دارد ولی ربط دارد چون خانواده دانش آموز زحمتکش بدلیل به خاطر آگاهی از سختی عبور فرزندش از سهمیه داران به هر کار و هزینه ایی چنگ می‌زند تا حق فرزندش رو بگیرد و اگر کنکور به حق برگزار شود این همه کلاس و رقابت الکی و گسیل سرمایه ها در حساب موسسات را نیاز ندارد. ۹۹ را اجرا کنید تا نتیجه اش ظاهر شود از طرفی وقتی درصد دانشجویان درسخوان یک کلاس بیشتر باشد پویایی کلاس نیز خیلی بالاتره.
شما سهمیه‌ها رو حذف ...
هه بدتر میشه که تازه ۴۰ هزار نفر دیگه هم به این گردش اضافه میشن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش