پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۲۹۷۶
اخبار کنکور و آزمون ها

آخرین عبور نظام قدیمی‌ها از گردنه سازمان سنجش

آزمون سراسری سال 99,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
رئیس سازمان سنجش خبر داد که داوطلبان کنکور ۹۹ میتوانند نظام آموزشی خود و پرسش های آنرا به دلخواه انتخاب کنند. این که منبع های درسی نظام قدیم به مراتب بیشتر و سؤالات آن ها دشوار تر است و همترازی نظام قدیم و جدید بصورت مستقل نیست، ضربه ای است که اضطراب آخرین حضور نظام قدیمی ها را در کنکور بیشتر می کند.

در کنکور کارشناسی ۹۸ برای اولین بار روش عجیبی برای طراحی سؤالات از منابع نظام جدید و قدیم به کار گرفته شد که همین مسئله اعتراضات گسترده داوطلبان گروه نظام قدیم کنکور( حدود ۴۰۰ هزار شرکت کننده) را در پی داشت.

معضلات مهمتر همچنان پابرجاست

کنکور سال ۹۸ با دو نمونه سؤال مختلف برای نظام قدیم و جدید برپا شد و دانشجویان بصورت الزامی باید نظام آموزشی خودشان را انتخاب می کردند. روزگذشته ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش بیان کرد :« نکته مهم آزمون سال ۹۹ این است که داوطلبان از هم اینک میتوانند نظام آموزشی خویش و سؤالات آنرا به دلخواه تعیین کنند، یعنی در صورتیکه داوطلبی فارغ التحصیل نظام قدیم آموزشی است، میتواند سؤالات نظام جدید آموزشی را انتخاب کند.»

در واقع از سختی های مهم نظام قدیمی ها یکی حل شد و معضلات مهم تر همچنان پابرجاست؛ داوطلبان نظام قدیم می توانند سؤالات نظام جدید انتخاب کنند، ولی خیلی از مطالبی را که یادگرفته اند و حفظ کرده اند را باید بیخیال شوند. عدم ارتباط با کتاب های جدید و قاطی کردن اسامی جدید، اضطراب پیچیده تر شدن سؤالات نسبت به سال قبل از دیگر مشکلات مهم دانش آموزان نظام قدیم است. در مجموع افردی که در این ماجرا پول هنگفتی، سال جاری و سال های آینده به جیب خواهند زد، مافیای کنکور خواهند بود که از این آب گل آلود بهترین بهره را خواهند برد.

هر دو نظام ضرر می کنند

از سوی دیگر رئیس سازمان سنجش اصلاً اشاره ای به نحوه همترازی نمرات داوطلبان این دو نظام آموزشی نکرده، یعنی در هنوز بر همان پاشنه کنکور ۹۸ می چرخد.

سازمان سنجش برای جبران سختی آزمون نظام قدیم در کنکور ۹۸، مبادرت به همترازی کرد؛ یعنی به هریک از دروس اختصاصی رشته های ریاضی و تجربی نظام قدیم و دروس اقتصاد و ریاضی گروه انسانی نظام جدید و سایر درس های رشته انسانی نظام قدیم درصد کمی افزایش داد و تحت عنوان نمره همترازی اعلام کرد؛ مبنای همترازی هم آزمون های سال های گذشته اعلام شد.

بر اساس آگهی سازمان سنجش مورخ ۲۰ تیر ۹۸« هیچ آزمونی از نظر درصد، تراز و رتبه قابل مقایسه با سال های گذشته نیست»، ولی خود سازمان سنجش این قیاس را انجام داده است، آن هم در آزمون ۹۸ که شبیه آن در ۱۵ سال گذشته برپا نشده بود. به عنوان مثال به درس ریاضی رشته تجربی نظام قدیم زیر یک درصد اضافه کرد! که در حال حاضر تأثیری برای آنها ندارد و هرگز هم اعلام نشد با چه فرمولی این کار را کردند!

در همین زمینه به طور مثال در درس شیمی هم خیلی از معلمان این درس معترف هستند که این درس در نظام قدیم ۳۰ درصد نسبت به کتاب شیمی نظام جدید سخت تر است، اما هیچ یک از این مؤلفه ها در اعلام نمره تراز داوطلبان نظام قدیم لحاظ نمی شود که این مسئله مهمی است.

البته همترازشدن تنها به داوطلبان نظام قدیم آسیب نمی زند چراکه نظام جدیدی ها هم معتقد هستند، کتاب هایشان جدید بوده و معلمان شان تسلط کافی برآن ها نداشتند و از طرف دیگر نتوانسته اند کتاب های تست زنی قوی داشته باشند و قطعاً همترازکردن هر دو گروه به زیان هر دو خواهد بود.

بی عدالتی در پاسخگویی

تفاوت بسیار زیاد در منابع امتحان کنکور به طوریکه منابع نظام قدیم آموزشی به مراتب بیشتر بوده، سختی مختلف سؤالات دو نظام آموزشی که بر اساس اعلام سازمان سنجش سؤالات نظام قدیم سخت تر بوده و زمان پاسخگویی هم اندازه با نظام جدید، از مشکلات جدی نظام قدیمی ها در کنکور سال جاری بود که گویا کماکان پابرجا ست.

در پرسش های کنکور برای هر تست بطور متوسط یک دقیقه وقت در نظر گرفته شده است، هنگامی که سؤالات برای جمعی سخت تر طراحی می شود، بطور طبیعی زمان پاسخگویی افزایش و درصد ها کاهش می یابند.

به دنبال جوابی محکمه پسند 

سال آتی آخرین سال کنکور نظام قدیم خواهد بود و با توجه به امتحان نابرابر و ناعادلانه به نفع نظام جدید، اکثر داوطلبان خواستار شرکت در نظام جدید خواهند بود. بدین ترتیب باید دوباره در کلاس های کنکور شرکت کنند، همینطور کتاب های کنکور و لوح های آموزشی و کتاب تست تهیه کنند که در این وضعیت اقتصادی این هزینه هنگفت فشار سنگینی روی خانواده های کارگران و قشر آسیب پذیر تحمیل خواهد کرد.

سازمان سنجش به طور قانع کننده پاسخگوی اعتراضات نبوده و چه بسا حاضر نشد به نامه ها و درخواست های خیلی از نمایندگان مجلس در مورد شفاف سازی وضعیت پیش آمده، جوابی مستدل و محکه پسند عرضه کند.

برو یک سال دیگر بخوان!

داوطلبان در گفتگو با خبرگزاری ها گفتند:« زمانی که برای پیگیری حقوق تضییع شده به سازمان سنجش مراجعه می کنیم، به آسانی می گویند برو یک سال دیگر بخوان! ولی دیگر توان خواندن این کتاب های تکراری را نداریم و هر دفعه که مجدداً می خواهیم این ها را بخوانیم، یاد ظلمی می افتیم که به ما شد.»

جالب اینجاست که در گروه علوم تجربی امسال ۶۰درصد از داوطلبان نظام قدیم و ۴۰ درصد نظام جدید و در گروه ریاضی هم این نسبت ۵۰ به ۵۰ بود که تبیین گر شمار زیاد داوطلبان نظام قدیم است.

javanonline.ir
  • 137
  • 28
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۲۳
جدیدترین
قدیمی ترین
سوالات نظام قدیم رو سخت میدن میخوان ظلم کنن که هیچ نظام قدیمی قبول نشه واقعا در حق نظام قدیما ظلم میشه یه فکری به حالشون بکنین اینا آخرین بازمانده ها هستن جوابگو اینا باشین با سرنوشتشون بازی نکنید که در حق اولاد خودتون ظلم خواهد شد
سلام و عرض ادب خدمت مسولین محترم سازمان سنجش .مسول محترم شما بچه های خودتون را بزارید جایی بچه های این مردم شما ماشاالله شاید ماهی چند میلیون تومان حقوق بگیرید ولی اکثرا مردم جامعه ایران کارگر و کم درآمد و شغل های با درآمد پایینی دارند واکثرا در مدارس عادی و مناطق محروم درس خوندیم لطفا به فکر ماها باشید چونکه خانواده‌هامون ازمون انتظار دارند مثل شماها که از فرزندانتون انتظاراتی دارید .لطفا درجه سختی سوالات آزمون سراسری سال ۹۹ واسه دانش آموزان نظام قدیم و جدید یکی باشه تا عدالت برقرار بشه و دوباره شروع به خوندن کنکور واسه سال بعد نکنیم چونکه بنا به مشکلاتی که عرض کردم اکثر دانش آموزان کنکوری این مشکلات را داریم و توانایی خرید کتاب و جزوه،فرستادن به کلاس کنکوری ،آزمون آزمایشی و ...نظام جدید را نداریم .خواهشمندم پیگیری کنید.
مگه وجدان ندارید شما یعنی به همین راحتی با یه تصمیم تلاش چند ساله ما نظام قدیم هارو هیچی میکنید همش به نفع نظام جدید ها میشه از یه طرف سوالات ساده تر کنکور نظام جدید سال قبل نسبت به نظام قدیم ها و از طرف دیگه حجم بیشتر مطالب نظام قدیم ها نسبت به نظام جدید ها با این که تعداد بیشتری نظام قدیم وجود داره فقط با دوسال کنکور میخوان کنکور نظام قدیم ها رو حذف کنن واز این طرف به نفع نظام جدید ها میشه چون مطالب رو قبلا خوندن وبا مفاهیم واصطلاحات اشنا هستند و کار رو برای اونا خیلی راحت میکنن اینا حق الناس هست کسی که این طور تصمیم میگیره بدون در نظر گرفتن ابعاد این ماجرا باید یه روزی تاوان این ظلم وبازی با اینده افراد رو بپردازه ما هم خدایی داریم
میتونید سوالات ساده تری برای نظام قدیمی ها طرح کنید.حتی اگر سادل طرح بشه گستردگی مطالب اونقد هست که از نظر سختی با نظام جدید برابر بشه...اینقد ظالم نباشید دیگه...یا این همترازی رو بهتر کنید واقعا کنکور نظام قدیم خیلی دشوار تر هست تا نظام جدید و خیلی ها که نرفتن کنکور نظام جدید بدن چون واقعا از نظر مالی توانایی تهیه منابع نظام جدید رو نداشتن وگرنه میرفتن...خیلی ها منابع نظام قدیم هم با کار کردن جور کردن...واقعا اینارو چرا حس نمیکنن...چرا درک نمیکنن...یه عدالت نسبی ایجاد کنید...سرتون رو نندازین پایین و بگین این ضرر میکنه اون ضرر میکنه
نظر منم اینه که در حق نظام قدیمیا طلم شده و این طلم باید جبران بشه
لعنتتتت
آقایان سازمان سنجش که راه به راه حرف از عدالت میزنید ولی نمیتوانید اجرایش کنید خواهشا تمنا از شما میخوام سوالات سال ۹۹ مثل کنکور ۹۸ نشود که نظام قدیم سختی در حد علوم دانشگاهای معتبر جهان باشه و نظام جدید سوالات و تمرینات مسخره و ساده کتابشون باشه و نتیجه این که نفرات ۱ تا ۱۰۰۰ پارسال ۹۹درصدشون نظام جدید با سوالات مهد کودکی باشه و ما الان باز دوباره باید کنکور بدیم نمیتونیم هزینه کنیم و کتابهایملن را تغییر دهیم و حتی از پس هزینه هایشان برآییم نمیتوانیم با کتاب های زیست و شیمی جدید ارتباط برقرار کنیم ... فکری بکنید راه حلی بیندیشید لطفان از طراح های محترمتون بخوایین سوالات سختی یکسانی داشته باشه ...حداقل شما از همین عدالتی که حرف میزنید و در دستان خودتان است را عملی کنید در سوالات هر دو نظام ، اگر نمیتوانید، بگذارید افراد متخصص و کارشناس این کار رو انجام دهند ، امیدوارم حداقل امسال سختی سوالات برابر باشد و مثل حرف های خودتان عمل کنید و شعار نباشد عدالت طلبی شما جناب ، آقای رییس محترم سازمان سنجش
آقایان سازمان سنجش ک...
شما دیدی سوالات نظام جدیدکه میگی سوالات مهدکودکی بوده وپیش پاافتاده میخواست سوالات بعداکه دسترسی داشتی فقط یک دورنگاه کنی و بدون جواب به انها .بعدحرف بزنی .سوالات براساس همه افراد درنظرگرفته می شود.نه یکی دونفر.پس زودقضاوت نکن. ممنون
شما دیدی سوالات نظام...
خب راست میگی دیگه بابا ، سوالای نظام قدیم از مهد کودک هم ساده تر بود مگر اینکه شما خودت امسال نظام جدید باشی که دفاع میکنی برای کنکور خودت که شخت در اشتباهی امسال دیگه ۹۸ ساده نمیدن حولتون بده دانشگاه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش