جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۰۲ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۳۴۲۴
اخبار کنکور و آزمون ها

معاون آموزشی وزیر بهداشت اعلام کرد

تخلف دانشگاه آزاد در پذیرش تعدادی دانشجوی پزشکی/فرمول معجزه‌آسایی برای حذف کنکور نداریم

آزمون سراسری سال 99,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
معاون آموزشی وزیر بهداشت از اختلاف‌نظر این وزارتخانه با دانشگاه آزاد در پذیرش تعدادی از دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: این دانشگاه در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ تخلفی در پذیرش دانشجویان این رشته‌ها داشته است که پرونده این تخلف همچنان در محاکم قضایی در حال رسیدگی است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر حق‌دوست در نشست خبری تشریح فعالیت‌های آموزشی وزارت بهداشت که به مناسبت دهه فجر امروز در ساختمان مرکزی این وزارتخانه برگزار شد از نیازسنجی ۸۰ درصد رشته‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۰۰ رشته محل در دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود دارد که این رشته‌ها طی یک برنامه زمانی مشخص نیازسنجی می‌شوند و ۸۰ درصد نیازسنجی‌ها انجام شده است.

وی در ادامه به برنامه ارزیابی دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام شد و شورای عالی انقلاب فرهنگی اخیرا تکلیفی را برعهده ما گذاشته است که آن این است تا پایان سال بتوانیم ارزیابی آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را به اتمام برسانیم و در همین رابطه استانداردهای لازم وضع شده است و فاصله بین دانشگاه‌ها با استانداردهای تعیین شده سنجیده خواهد شد. ضمن این‌که اعتبارسنجی بیمارستان‌های آموزشی نیز در دست انجام است و تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

معاون آموزشی وزیر بهداشت اضافه کرد: بیمارستان‌های آموزشی که در اعتبارسنجی استانداردهای لازم را نداشته باشند و در رتبه پایین قرار بگیرند به صورت مطلوب فرصت یکساله به آنها داده خواهد شد و اگر نتوانند سطح استانداردهای خود را ارتقاء دهند از ردیف آموزشی خارج می‌شوند.

دکتر حق‌دوست خاطر نشان کرد: مرکز آموزش‌های مهارتی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از مراکزی است که به منظور توسعه آموزش‌های مهارتی، ملی مورد توجه قرار دارد و این مرکز وظیفه دارد شرایطی را فراهم کند که بخش‌های خصوصی، غیردولتی، انجمن‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی و غیره بتوانند با یک فرمول و یک متدلوژی مشخص دوره‌هایی را که به مدرک رسمی ختم نمی‌شود ارائه کند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: این مرکز متولی حمایت، تقویت و تسریع فعالیت‌های مرتبط با آموزش پزشکی، اقتصاد آموزش، متدهای کاهش طول مدت تحصیل و غیره است و تاکنون ۲۵۰ طرح تحقیقاتی در این مرکز مصوب و ۸۰۰ طرح نیز دریافت شده است.

دکتر حق‌دوست گفت: ما تا دو سال آینده برای مباحثی مثل کنکور، شیوه‌های آموزش، تکنولوژی آموزش، آموزش مجازی، ایجاد رشته‌های جدید، طرح‌های تحقیقاتی خوبی انجام داده‌ایم و حتی پیام‌های این طرح‌ها نیز در سایر حوزه‌ها مانند آموزش و پزشکی و وزارت علوم نیز قابل کاربرد است.

وی در خصوص کمبود پزشک متخصص در برخی مناطق کشور، اظهار کرد: این موضوع یک مفهوم نسبی دارد که فاصله بین خواسته‌ها و داشته‌ها مرتبط است. مثلا در سال پیش استان سیستان و بلوچستان فقط یک جراح مغز و اعصاب داشت ولی در حال حاضر این آمار به بیش از ۱۰ جراح افزایش پیدا کرده است، بنابراین روند توزیع پزشک متخصص به خوبی صورت می‌گیرد و گاها کمبود پزشک به ناآگاهی مردم از این موضوع نشأت می‌گیرد که توقع بالا ایجاد کردن باعث افزایش نارضایتی خواهد شد زیرا در هیچ جای دنیا اجابت تمام خواسته‌های مردم برای خدمات سلامت وجود ندارد ضمن این‌که در کشور ما لیست انتظار برای دریافت این خدمات بسیار کوتاه است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: طی یکسال گذشته ۱۹۰ متخصص و ۳۱۰ فوق‌ تخصص به عنوان اعضای هیات علمی بالینی در دانشگاه کشور توزیع شدند و سرعت توزیع نیروهای انسانی به خصوص متخصص طی دو سال گذشته بسیار بالا بوده است.

دکتر حق‌دوست به سیاست وزارت بهداشت در موضوح حذف کنکور اشاره کرد و گفت: کنکور یک بحث وزارت علوم، بهداشت یا آموزش و پرورش نیست بلکه یک معضل اجتماعی که به دغدغه خانواده‌ها تبدیل شده است به طوری که گاها برای قبولی در کنکور هزینه‌های بالایی انجام می‌دهند و بازارهایی را نیز در این زمینه ایجاد کرده و حتی در صداوسیما تبلیغاتی برای کنکور می‌شود بسیار بیشتر از سایر موضوعات است.

وی ادامه داد: به تنهایی نمی‌توان از سوی وزارت بهداشت فرمولی را برای حذف کنکور ارائه داد اما حذف آن با محوریت شورا شروع شده است اگرچه ریشه حل اساسی کنکور نیز  در نوع برگزاری امتحان آن نیست، چرا که کشش برای ورود به سه رشته علوم پزشکی، داروسازی، داندانپزشکی و پزشکی افزایش پیدا کرده و این موضوع بار روانی و عاطفی را برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت اظهار کرد: وقتی کشش برای ورود به رشته‌های فوق در جامعه زیاد شده است، بنابراین این وزارتخانه هیچ فرمول معجزه‌آسایی برای حل سریع این موضوع ندارد، اما فعالانه در جلسات کشوری که با این موضوع برگزار می‌شود ورود کردیم و کارهای مطالعاتی نیز انجام داده‌ایم به طوری که تا زمانی که راهکار و جایگزین مناسبی برای این موضوع وجود نداشته باشد و اشکالات ساختاری و فرهنگی آن رفع نشود نمی‌توانیم آن را حذف کنیم.

دکتر حق‌دوست با تاکید بر این‌که سهمیه‌های ورود به رشته‌های پزشکی تا زمان اصلاح یا حذف اجرایی خواهند شد، ادامه داد: این سهمیه‌ها جزو قوانین بالادستی هستند و ما نیز موظف هستیم این قوانین را اجرایی کنیم اگرچه این قوانین نوشته انسان است بنابراین اشکالاتی نیز ممکن است متوجه آن باشد به همین جهت لایحه‌ای از طرف دولت برای ساماندهی سهمیه‌ها داده شده است تا عدالت آموزشی و امکان پذیرش بهتر و شایسته‌سالاری وجود داشته باشد، اما در نهایت تصمیم‌گیری به این موضوع به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار شده است که امیدوار هستیم با اولویت و فوریت بیشتری نسبت به آن تصمیم‌گیری شود تا ما برای کنکور سال آینده بتوانیم آن را لحاظ کنیم

معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان این‌که نظارت بر روند انتقال دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های داخلی با قوت بیشتری انجام می‌شود، تصریح کرد: تاکنون از طریق ورود از کنکور برخلاف شایعات صورت گرفته هیچ تخلفی در دانشگاه علوم پزشکی نداشتیم اگرچه علم غیب نیز در این زمینه نداریم و ادعا نمی‌کنیم این تخلفات صفر است ولی با نظارت‌های درونی و بیرونی موردی در این زمینه مشاهده نشده است.

وی به اختلاف‌نظر وزارت علوم با دانشگاه آزاد در جذب تعدادی از دانشجویان پزشکی اشاره کرد و گفت: طی سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ تعدادی با تخلف وارد این دانشگاه شده بودند که در اولین فرصت پرونده‌هایی برای آنهخا تشکیل شد و ما این پرونده‌ها را در محاکم قضایی رسیدگی می‌کنیم تا طبق قانون در این زمینه تصمیم‌گیری شود.

دکتر حق‌دوست با تاکید بر این‌که ظرفیت پذیرش دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی در سال آینده تقریبا ثابت است، اظهار کرد: اگرچه این ظرفیت‌ها براساس نیازسنجی‌های اعلامی صورت می‌گیرد، اما به نظر می‌آید ما براساس این نیازسنجی در برخی از رشته‌ها مخصوصا تحصیلات تکمیلی با کاهش ظرفیت پذیرش مواجه باشیم، اما در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ظرفیت تقریبا همانند سال جاری خواهد بود اگرچه ممکن است اندکی کاهش یا افزایش یابد.

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
من یکی از همون دانشجوهایی هستم که شکایت کردم تا حالا و این لحظه هنوز هیچ جوابی نگرفتیم ترم بهمن هم رسید.از سال ۹۷ از مهر ماه هنوز درگیریم.
فقط دروغ دروغ دروغ پذیرش شما دانشگاهای زیر نظر سازمان سنجش که خیلی اوضاع وخیم تری داره ...! صندلی فروشی ، صندلی دادن به آقازاده های خارج رفته و ....
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش