دانشگاه شوشتر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای دارای ۱۲۲ رشته می باشد. واحد جامع شوشتر در آخرین ارزشیابی سازمان مرکزی توانسته در اواخر سال ۱۳۹۰ امتیازی بالغ بر ۳۱۶۲ امتیاز کسب کند.
پیشینه دانشگاه شوشتر
دانشگاه شوشتر، فعالیت علمی خود را در سال ۱۳۶۹ با ۶۰ دانشجو در دو رشته شروع کرد که در سال های بعد( سال ۱۳۸۹) این تعداد دانشجو به ۲۳۰۰۰ دانشجو افزایش یافت. این دانشگاه در سال ۱۳۷۶ اقدام به تأسیس دو خوابگاه برای دختران و یک سالن ورزشی نمود. به دنبال آن دکتر جاسبی در سال ۱۳۸۲ دانشکده علوم انسانی را افتتاح کرد و در سال های بعد، عملیات دیگر طرح های عمرانی دانشگاه نظیر سالن غذاخوری( استادان، دانشجویان برادر و خواهر)، دانشکده کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، مسجد باقر العلوم( ع)، مجتمع آزمایشگاهی دانشکده کشاورزی، استخر سرپوشیده و سالن بدنسازی، کلینیک دامپزشکی، ساختمان اداری و ساختمان تحصیلات تکمیلی، مهمانسرای استادان و … فعالیت خود را شروع کردند که اینک تمامی آنها به بهره برداری رسیده است.
دانشکده های دانشگاه شوشتر
۱۲۲ رشته تحصیلی در دانشگاه شوشتر در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای به صورت پاره وقت و تمام وقت، دانشجو می پذیرند. دکتری حرفه ای دامپزشکی به عنوان یکی از پر متقاضی ترین رشته های دایر در منطقه شش( دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان) می باشد. در دانشگاه شوشتر، پنج دانشکده و یک آموزشکده و دو مرکز اموزشی مصوب فراهم شده است که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:
- دانشکده علوم انسانی
- دانشکده فنی و مهندسی
- دانشکده کشاورزی
- دانشکده علوم آب
- دانشکده علوم اجتماعی
- آموزشکده فنی و حرفه ای سما
- مرکز آموزشی گتوند
- مرکز آموزشی شوش
- دانشکده علوم انسانی:
از سال ۱۳۸۳ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شوشتر بعنوان نخستین دانشکده ی این دانشگاه، فعالیت خود را به شکل مستقل شروع کرده است. این دانشکده باتوجه به رشته های متنوع و استادان مجرب به یکی از معتبرترین مراکز علمی ارائه علوم دانشگاهی تبدیل شده است. این دانشکده در حال حاضر دارای ۲۳ رشته کارشناسی و کاردانی( پیوسته و ناپیوسته)، ۵ رشته کارشناسی ارشد و ۴ رشته دکتری می باشد.
- دانشکده فنی و مهندسی:
در سال ۱۳۸۳ دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شوشتر تأسیس شد. هم اکنون رشته های مختلف عمران، معماری، مکانیک، گرافیک، شهرسازی، کامپیوتر و برق در این دانشکده در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس میشود. این دانشکده از امکاناتی نظیر ۱۵ آتلیه معماری و نقشه کشی ، ۳۰ کارگاه و آزمایشگاه تخصصی، ۲ سالن آمفی تئاتر مجزا با ظرفیت ۲۲۰ نفر، ۲ سایت کامپیوتری بسیار مجهز با بیش از ۵۰ سیستم کامپیوتر، یک کتابخانه تخصصی در زمینه رشته های فنی و مهندسی و ۲ سوله بزرگ مکانیک برخوردار است. این دانشکده در سطح استان خوزستان بعنوان بزرگترین و مجهزترین مجتمع کارگاهی- آزمایشگاهی در حوزه فنی و مهندسی محسوب میشود.
- دانشکده کشاورزی:
در قسمت غرب شهرستان شوشتر و در جاده کشت و صنعت دانشکده ای به نام دانشکده کشاورزی و دامپزشکی با مساحت ۲۱.۶ هکتار ساخته شده است. این مجموعه به خاطر وجود اعضای هیأت علمی متخصص با مرتبه استاد، دانشیار و استادیار، در مقاطع کاردانی، کارشناسی و تحصیلات تکمیلی به منظور پژوهش و اموزش نیروهای متخصص به یک مرکز تحقیقاتی پویا تبدیل شده است.
در حال حاضر در بسیاری از رشته های کشاورزی و دامپزشکی، امکان تحصیل علاقه مندان از مقطع کاردانی تا دکتری در این دانشکده فراهم شده است. کلینیک دامپزشکی دانشکده کشاورزی، این قابلیت را دارد که علاوه بر اموزش دانشجویان در مقاطع کاردانی، کارشناسی و دکتری دامپزشکی، اقدام به پذیرش دامداران منطقه برای مداوای بیماری های دامی کند. تاکنون اساتید این دانشکده، کتب تخصصی و مقالات علمی پژوهشی زیادی را چاپ کرده اند. به همین خاطر دانشکده کشاورزی و دامپزشکی واحد شوشتر در استان خوزستان بعنوان قطب علمی کشاورزی انتخاب شده است.
- دانشکده علوم اجتماعی:
در بهمن سال ۱۳۹۰ دانشکده علوم اجتماعی، فعالیت خود را با چهار رشته کارشناسی نظیر علوم اجتماعی گرایش برنامه ریزی، خدمات اجتماعی، مدیریت فرهنگی و هنری، روزنامه نگاری و ارتباطات اجتماعی و سه رشته کارشناسی ارشد نظیر جمعیت شناسی، جامعه شناسی، علوم تربیتی شروع کرده است.
کتابخانه دانشگاه شوشتر
کتابخانه مرکزی دانشگاه شوشتر دارای سه شعبه تخصصی( فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی و دامپزشکی) و بیش از ۱۲۰ هزار جلد کتاب فارسی با ۳۵ هزار عنوان، ۱۵ هزار جلد کتاب لاتین با ۱۱۵۰۰ عنوان و تعداد ۶۰۰ مقاله داخلی و خارجی می باشد. آخرین یافته های علمی جهان توسط کتابخانه دیجیتالی مرکزی این واحد در اختیار دانشجویان قرار داده شده است.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 16
- 6