معرفی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
دانشگاه صنعتی مالک اشتر یک دانشگاه دولتی در شهر تهران، استان تهران است. دانشگاه صنعتی مالک اشتر با هدف اجرای پروژه های تحقیقاتی خاص ملی و آموزش و تربیت کارشناسان و کادر ویژه مورد نیاز صنایع و مراکز تحقیقاتی کشور در سال ۱۳۶۳ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت فرهنگ و آموزش عالی تأسیس گردید. در ابتدا مرکزیت دانشگاه صنعتی مالک اشتر در شاهین شهر اصفهان قرار داشت تا این که در سال ۱۳۷۸ بمنظور توسعة دوره های آموزشی تحصیلات تکمیلی پژوهش محور و تعامل آموزش و پژوهش در صنایع مورد نظر که اکثرا در تهران مستقر بودند مرکزیت دانشگاه از شاهین شهر به تهران انتقال یافت. انجمن علمی مهندسی دریا در سه دوره پیاپی جشنواره ملی حرکت در سالهای ۱۳۸۸، ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ توانست از سوی وزارت علوم عنوان انجمن ممتاز کشوری را کسب نماید.
همینطور انجمن علمی فیزیک در سال ۱۳۹۰ بعنوان انجمن برگزیده ی کشوری در جشنواره ی حرکت مورد تقدیر قرار گرفت. هم اکنون دانشگاه صنعتی مالک اشتر با برخورداری از توانمندیها و قابلیتهای علمی و فنی لازم، با سازماندهی فعالیتهای پژوهشی – آموزشی مجموعههای آکادمیک، ایجاد ارتباط سیستماتیک با مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج از کشور، انجام پروژههای تحقیقاتی در حوزههای کاربردی – توسعهای – بنیادی، گسترش دورههای تحصیلات تکمیلی پژوهش محور و دورههای تخصصی کوتاه مدت تکنولوژی محور و همچنین دورههای کاردانی و کارشناسی خاص برای تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور، توسعة اطلاع رسانی و انفورماتیک، ساماندهی امر جذب و انتقال تکنولوژی و خدمات علمی و فنی با تشکیل آزمایشگاههای آکرودیته (معتمد)، ساماندهی امر استاندارد سازی محصولات صنعتی و تشکیل انجمنهای علمی و... در سطح کشور به فعالیت خود ادامه میدهد.
در سال ۸۷ پژوهشکده ای به همت اعضای انجمن علمی فیزیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر تشکیل شد و به نام دانشمند فقید کشورمان شادروان دکتر اردشیر حسین پور مزین شد که هم اینک دو پژوهشسرای هسته ای و اپتیک و لیزر آن مشغول به فعالیت اند در پژوهشسرای هسته ای دانشجویان رشته های گوناگون در سه گرایش (رآکتور- بهداشت هسته ای- رادیو ایزوتوپ) به پژوهش میپردازند. در اجلاس مجمع عمومی اتحادیهٔ دانشجویان فیزیک ایران که تیرماه ۸۸ در دانشگاه یزد برگزار گردید پس از بیان تئوری (آموزش- پژوهش) این پژوهشکده به وسیله نمایندهٔ انجمن فیزیک، به صورت الگوی مناسبی برای دیگر دانشگاههای کشور مورد استقبال قرار گرفت و همینطور انجمن فیزیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران بعنوان نمایندهٔ قطب سوم کشور در اتحادیه دانشجویان فیریک ایران شناخته شد.
تاریخچه دانشگاه صنعتی مالک اشتر
دانشگاه صنعتی مالک اشتر در دوران قبل از انقلاب اسلامی ایران به عنوان پژوهشگاه و آموزشکده برای صنایع دفاعی در شاهین شهر اصفهان توسط آمریکایی ها در جوار صنایع مهم دفاعی مستقر در اصفهان مثل هسا تأسیس شده بود. پس از انقلاب چند وقتی با نام پژوهشگاه علوم و صنایع دفاعی مشغول بکار شد و بعد در سال ۱۳۶۳ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با نام دانشگاه علوم و صنایع دفاعی با جذب دانشجویان بورسیه در مقطع کارشناسی بکار خود ادامه داد. از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۱ بنا به دستور وزیر دفاع وقت دریادار علی شمخانی جذب دانشجو در آن به حالت تعلیق درآمد. سپس در سال ۱۳۸۲ با نام جدید دانشگاه صنعتی مالک اشتر با جذب دانشجو در مقاطع کارشناسی و بعد از آن کارشناسی ارشد مجدداً فعالیت های آموزشی خود را شروع نمود.
هم اکنون دانشگاه صنعتی مالک اشتر با برخورداری از توانمندیها و قابلیت های علمی و فنی لازم، با سازمان دهی فعالیت های پژوهشی – آموزشی مجموعه های آکادمیک، ایجاد رابطه سیستماتیک با مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج از کشور، انجام پروژه های تحقیقاتی در حوزه های کاربردی – توسعه ای – بنیادی، توسعه و گسترش دوره های تحصیلات تکمیلی پژوهش محور و دوره های تخصصی کوتاه مدت تکنولوژی محور و نیز دوره های کاردانی و کارشناسی خاص برای تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور، توسعة اطلاع رسانی و انفورماتیک، ساماندهی امر جذب و انتقال تکنولوژی و خدمات علمی و فنی با تشکیل آزمایشگاه های آکرودیته (معتمد)، ساماندهی امر استانداردسازی محصولات صنعتی و تشکیل انجمن های علمی و… در سطح کشور به فعالیت خود ادامه می دهد. دبیر خانه های مرکزی دانشگاه در تهران، بزرگراه شهید بابایی، لویزان و اصفهان، شاهین شهر، انتهای بلوار فردوسی مستقر می باشد.
وجه تسمیه نام دانشگاه صنعتی مالک اشتر
در سال ۱۳۷۸ این دانشگاه علوم صنایع دفاعی بعد از سالها تعلیق فعالیت های آموزشی با نام جدید دانشگاه صنعتی مالک اشتر فعالیت های خود را مجدداً شروع نمود. مالک اشتر نام سردار حضرت علی (ع)، امام اول شیعیانانست و خیلی از نهادهای وابسته به مراکز نطامی ایران این نام را برگزیده اند.
رتبه دانشگاه صنعتی مالک اشتر
دانشگاه صنعتی مالک اشتر در بین ۷۴ دانشگاه کشور، رتبه ششم را در ارزیابی عملکرد پژوهشی و فناوری در سال ۱۳۸۸ کسب کرد. وزارت علوم در ارزیابی که طی سه سال مستمر انجام داده دانشگاه مالک اشتر را دارای رتبه ۳ پژوهشی در سطح کشور معرفی کرده است. در رتبه بندی سال ۹۵–۹۴ در بین ۲۲ دانشگاه صنعتی حاضر در رتبه بندی ISC، دانشگاه صنعتی مالک اشتر حائز رتبه ۴ در بین دانشگاه های صنعتی ایران شد.
مجموعه های آموزشی پژوهشی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
هم اینک دانشگاه صنعتی مالک اشتر دارای مجتمع های دانشگاهی و مراکز آموزشی و تحقیقاتی به شرح ذیل میباشد:
- مجتمع دانشگاهی مواد و مهندسی شیمی
- مجتمع دانشگاهی هوافضا
- مجتمع دانشگاهی مدیریت و مهندسی صنایع
- مجتمع دانشگاهی علوم کاربردی (فیزیک- شیمی- ریاضی)
- مرکز آموزشی و تحقیقاتی علوم و فناوری زیستی
- مرکز آموزشی و تحقیقاتی علوم و فناوری نوین ساخت
- مرکز آموزشی و تحقیقاتی فضایی
- دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان
- مجتمع دانشگاهی علوم کاربردی
- مجتمع دانشگاهی علوم و فناوری دریایی
- مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا
- پژوهشکده فناوری دریوری
- دانشکده مهندسی مواد
- دانشکده مهندسی برق و الکترونیک
- دانشکده مهندسی صنایع
- دانشکده علوم و مهندسی دریایی
- یادمان شهدای گمنامدانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران (پردیس)
- مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت
- مجتمع دانشگاهی برق و الکترونیک
- مجتمع دانشگاهی مدیریت و فن آوری های نرم
- مجتمع دانشگاهی فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت
- مجتمع دانشگاهی علوم و فناوری های نوین
- پژوهشکده پدافند غیر عامل
انجمن های علمی دانشجویی فعال دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی زبان دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی فیزیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی شیمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی رمز و کدگذاری دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی ستاره شناسی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی مهندسی دریا دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی مهندسی مواد دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی مهندسی اپتیک و لیزر دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی مالک اشتر
- انجمن علمی مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 10
- 6