شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۶۴

معرفی کامل دانشکده های دانشگاه چمران

دانشگاه چمران,دانشگاه چمران اهواز,رشته های دانشگاه چمراندانشگاه چمران توسط محمدرضا شاه پهلوی بازسازی شد
دانشگاه چمران که در سال ١٣٣٢ تأسیس شد، محمدرضا شاه پهلوی دانشگاه جُندی شاپور را در شهر اهواز بازسازی کرد. نخستین دانشکدهٔ راه اندازی شده در دانشگاه، دانشکدهٔ کشاورزی بود.

دانشگاه چمران

یک دانشگاه دولتی در اهواز تاسیس شده که دانشگاه شهید چمران نام دارد، که دارای ۱۵ دانشکده و یک پردیس دانشگاهی میباشد و این دانشگاه به عنوان بزرگ ترين دانشگاه جنوب غرب کشور به شمار می رود.

تاریخچه دانشگاه چمران

دانشگاه جندی شاپور، در سدهٔ چهارم یا پنجم میلادی تأسیس و راه اندازی شد و در طی ۶ قرن، نام جندی شاپور مترادف با مرکزی علمی در رشته های مختلف بوده است و در زمان خسرو انوشیروان، عصر تعالی و ترقی آن بوده است. در دوران ایران باستان، مکان شهر دانشگاهی جندی شاپور به طور قطعی مشخص نیست، ولی طبق منابع گوناگون این دانشگاه در محدوده میان شهرهای شوشتر،  شوش و دزفول قرار داشته است. از مکانهای احتمالی دانشگاه و شهر باستانی گندی شاپور میتوان به روستای شاه آباد در فاصله ۱۸ کیلومتری از جنوب شرقی دزفول و ۵۰ کیلومتری از شمال غربی شوشتر و شهر شوشتر اشاره کرد. شاپور اول، این شهر دانشگاهی را ساخته است.

دانشگاه گندی شاپور توسط محمدرضا شاه پهلوی در یک شنبه ۲ مهر ۱۳۳۴ در اهواز راه اندازی شد. این نام، پس از چندی به جندی شاپور تغییر نام داد. این دانشگاه در زمینی هموار و نزدیک باغ گیاهان گرم سیری در نزدیکی رودخانهٔ کارون تأسیس گردید. ساختمان این دانشگاه به علت طراحی چندین بنا و دانشکده توسط معمارانی نظیر کامران دیبا و آندره گدار، معماری منحصربه‌فردی دارد. نخستین دانشکدهٔ راه اندازی شده در دانشگاه، دانشکدهٔ کشاورزی نام دارد و از نخستین رشته های ارائه شده در دانشگاه جندی شاپور می توان به رشته های کشاورزی، ادبیات، ریاضی و پزشکی اشاره کرد. اولین گروه ۳۸ نفری از فارغ التحصیلان دانشکده کشاورزی دانشگاه جندی شاپور در روز یک شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۳۷، گواهی نامه خود را طی مراسمی دریافت کردند. دانشکده پزشکی، مدتی بعد به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انتقال یافت.

دانشگاه چمران,دانشکده های دانشگاه چمران اهواز,زمان تاسیس دانشگاه چمرانبعد از شهادت مصطفی چمران در جنگ، نام دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه شهید چمران تغییر کرد

تغییر نام دانشگاه چمران

مصطفی چمران بخش هایی از فضای دانشگاه چمران را در دوران جنگ ایران و عراق،  در جایگاه فرمانده ستاد جنگ های نامنظم ( و بعدها در سمت وزیر دفاع) پایگاه فرماندهی ستاد جنگ های نامنظم قرار داده بود، که به همین علت به پاس خدماتش به نظام جمهوری اسلامی بعد از شهید شدن در جنگ، نام دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه شهید چمران تغییر نام یافت.

دانشکده ها و رشته های دانشگاه چمران

>> دانشکده علوم

>> دانشکده مهندسی

>> دانشکده ادبیات و علوم انسانی

>> دانشکده کشاورزی

>> دانشکده دامپزشکی

>> دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی

>> دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی

>> دانشکده علوم ریاضی و آمار

>> دانشکده مهندسی علوم آب

>> دانشکده الهیات و معارف اسلامی

>> دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی

>> دانشکده هنر شوشتر

>> دانشکده علوم زمین

>> دانشکده باستان شناسی شوش

>> دانشکده علوم:

در سال ۱۳۴۹ دانشکده علوم دانشگاه چمران با ریاست دکتر پرویز تسلیمی فعالیت خود را با چهار گروه شیمی، فیزیک، زیست شناسی و ژنتیک آغاز کرد.

تاریخچه دانشگاه چمران,دانشگاه چمران اهواز,رشته های دانشگاه چمراندر سال ۱۳۴۹ دانشکده علوم دانشگاه چمران با ریاست دکتر پرویز تسلیمی فعالیت خود را آغاز کرد

>> دانشکده مهندسی چمران:

در سال ۱۳۵۶ دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه چمران به این منظور تأسیس شد که یک قطب فنی و مهندسی قوی جهت آموزش و تربیت مهندسان جوان بوجود آید و به نیازهای صنعتی استان خوزستان و کشور پاسخ دهد. هم اکنون این دانشکده مهندسی با گروه‌های مختلفی فعالیت خود را شروع کرد که از آن ها می توان به مهندسی مکانیک، گروه مهندسی برق، گروه مهندسی کامپیوتر، گروه مهندسی متالورژی، گروه مهندسی عمران، گروه مهندسی معماری و گروه مهندسی شیمی اشاره کرد. 

>> دانشکده ادبیات و علوم انسانی چمران:

دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه چمران از ۵ گروه آموزشی تشکیل شده است که در حوزه هایی نظیر زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات فرانسه، زبان و ادبیات انگلیسی، تاریخ و جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشجو جذب میکند.

>> دانشکده دامپزشکی چمران:

دانشجویان کارشناسی دامپزشکی از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۶ در دانشکده دامپزشکی دانشگاه چمران آموزش دیدند. دانشکده دامپزشکی اهواز در آذر ماه ۱۳۵۶ تأسیس شد و با پذیرش دانشجو برای دکترای عمومی( دکترای حرفه ای) دامپزشکی از مهر ماه ۱۳۵۷ فعالیت خود را شروع کرد. هم اینک در این دانشکده ۴ گروه فعالیت دارند که شامل علوم پایه، گروه پاتولوژی، گروه بهداشت، گروه علوم بالینی می باشد.

>> دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی چمران:

در سال ۱۳۵۶ دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی علاوه بر پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی، در دوره کارشناسی ارشد نیز دانشجو جذب کرد. مجوز تشکیل سه گروه آموزشی در سال ۱۳۵۸ در این دانشکده صادر شد تا مشغول به فعالیت شوند که این گروه ها شامل گروه فیزیولوژی ورزشی، روانشناسی ورزشی و گروه مدیریت و برنامه ریزی ورزشی بود.

>> دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی چمران:

به همت مرحوم دکتر خسرو چهرزاد در آذر ماه ۱۳۵۱ گروه آموزشی علوم تربیتی دانشگاه چمران تأسیس شد و فعالیت خود را با تشکیل گروه آموزشی تعلیم و تربیت جنب ساختمان دارایی فعلی( واقع در سه گوش) دانشگاه شهید چمران شروع کرد.

دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی ۳ گروه آموزشی دارد که به جذب دانشجو در حوزه های علوم تربیتی، روان شناسی، کتاب داری و اطلاع رسانی اقدام کرد.

>> دانشکده علوم ریاضی و آمار چمران:

گروه ‎های ریاضی، آمار و کامپیوتر در سال ۱۳۵۶ از دانشکده علوم جدا شد و نخستین دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر را با در اختیار گرفتن واحد خدمات کامپیوتری دانشگاه بصورت مستقل در کشور ایجاد نمودند. این تشکل باعث شد تا رشته های مختلف در این دانشکده رشد و توسعه داشته باشد.

>> دانشکده کشاورزی چمران:

نخستین دانشکده ای که در سال ۱۳۳۴ تأسیس شد، دانشکده کشاورزی نام داشت، یعنی ۳ سال قبل از این که دانشگاه جندی شاپور به صورت رسمی بازگشایی شود، این دانشکده بنیاد نهاده شد. دانش سرای کشاورزی اهواز، محل نخستین برپایی کلاس ها بود. رییسان مشترک( رئیس آمریکایی و رئیس ایرانی) که از طرف بنیاد خاور نزدیک گمارده می شدند، مدیریت دانشکده را با همکاری کلیه افراد کادر اموزشی( ۵ نفر ایرانی و یک نفر آمریکایی) بر عهده داشتند.

گروه آبیاری در سال ۱۳۸۲ از دانشکده کشاورزی جدا شده و در قالب دانشکده مهندسی علوم آب به بالندگی خود ادامه داد. هم اینک گروه‌های این دانشکده شامل علوم باغبانی، زراعت و اصلاح نباتات، گیاه پزشکی، علوم مهندسی خاک و مهندسی بیوسیستم می باشد.

کلاس های دانشکده کشاورزی در میان سال های ۱۳۳۷ تا ۱۳۳۸، در ۴۰ کیلومتری جاده اهواز شوشتر به منطقه ملاثانی منتقل شد. کلاس های دانشکده کشاورزی در سال ۱۳۳۸ دوباره در اهواز برگزار شد. دانشکده کشاورزی در میان سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۲به طور کامل به ملاثانی منتقل شد. ساختمان جدید دانشکده کشاورزی در سال ۱۳۵۲( ضمن ادامه کار دانشکده کشاورزی ملاثانی)، در اهواز( محل کنونی) گشایش یافت و این دانشکده از آن تاریخ تا به الان، در این محل پابرجاست.

زمان تاسیس دانشگاه چمران,آرم دانشگاه چمراننخستین دانشکده ای که در سال ۱۳۳۴ تأسیس شد، دانشکده کشاورزی دانشگاه چمران نام داشت

>> دانشکده مهندسی علوم آب:

دانشکده مهندسی آب و محیط زیست که توسط وزیر محترم علوم در اواخر سال ۱۳۸۲ بعنوان نخستین دانشکده آب در کشور تأسیس شد شامل ۴ گروه سازه های آبی، آبیاری و زهکشی، هیدرولوژی و منابع آب و محیطزیست می باشد.

>> دانشکده الهیات و معارف اسلامی چمران:

در مهر ماه ۱۳۵۷، دانشکده الهیات و معارف اسلامی حدود چهار ماه و نیم مانده به پیروزی انقلاب اسلامی بطور نیمه متمرکز، اقدام به پذیرش دانشجو کرد. این دانشکده دارای ۳ گروه آموزشی به شرح حوزه های علوم قرآن و حدیث، فقه و حقوق اسلامی، زبان و ادبیات عرب می باشد.

>> دانشکده هنر شوشتر:

دانشکده ی هنر شوشتر از سال ۱۳۷۳ تأسیس شد و با راه اندازی شاخه ی شوشتر دانشگاه شهید چمران، فعالیت خود را در رشته هایی مثل تربیت دبیری ریاضی، نقاشی، گرافیک، کارشناسی ارشد پژوهش هنر، ادبیات فارسی وکامپیوتر شروع کرد. اولین گروه از دانشجویان این رشته درسال ۱۳۷۵ دراین دانشکده تحصیل کردند.

>> دانشکده علوم زمین:

دانشکده علوم زمین در سال ۱۳۸۶ بطور رسمی افتتاح شد ولی گروه‌های زمین شناسی و سنجش فعالیت خود را به ترتیب از سال های ۱۳۵۱ و ۱۳۸۰ در این دانشگاه شروع کردند.

>> دانشکده باستان شناسی شوش:

دانشکده باستان شناسی با سه رشته فعالیت خود را آغاز کرد که این رشته ها نظیر تاریخ، مرمت و باستان شناسی دانشجو می باشد.

>> دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی چمران:

دانشکده ی اقتصاد و علوم اجتماعی با توجه به اهمیت بازرگانی وموقعیت خاص استان خوزستان بخاطر وجود منابع طبیعی، صنایع وبنادرمهم خرمشهرو امام خمینی با پذیرش دانشجو درسال۱۳۵۳ در رشته های اقتصاد وحسابداری وعلوم اجتماعی وعلوم سیاسی و حقوق شروع به فعالیت کرد.

تاریخچه دانشگاه چمران,دانشگاه چمران اهواز,رشته های دانشگاه چمراندانشکده ی اقتصاد وعلوم اجتماعی با توجه به اهمیت بازرگانی درسال۱۳۵۳ شروع به فعالیت کرد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش