یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۱۳۵

معرفی دانشکده های دانشگاه شهید رجایی

دانشگاه شهید رجایی,عکس دانشگاه شهید رجایی,تاریخچه دانشگاه شهید رجاییدانشگاه شهید رجایی در سال ۱۳۵۹ تاسیس شد
یکی از دانشگاه های راهبردی برای ایران، دانشگاه شهید رجایی نام دارد که موظف است برای تأمین دبیران هنرستان ها، نیروی فنی را تامین کند. دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه باید در ازمون سراسری شرکت کنند. در این مطلب از سرپوش با دانشگاه تربیت شهید رجایی آشنا خواهید شد.

دانشگاه شهید رجایی

یک دانشگاه دولتی در شهر تهران به نام دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی وجود دارد که تحت نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وابسته به وزارت اموزش و پرورش می باشد. این دانشگاه، نام خود را از نام محمد علی رجایی ( دومین رئیس جمهور ایران) گرفته است. محمد علی رجایی  در حادثه ۸ شهریور ۱۳۶۰ کشته شد.

تاریخچه دانشگاه شهید رجایی

تاریخچه ی دانشگاه شهید رجایی، هم زمان با تاریخ پدیدآمدن دوره های تربیت معلم کشور می باشد. بنابراین از این دانشگاه به عنوان یکی از میراث داران تربیت معلم در کشور یاد میشود. از این رو در سال ۱۲۲۹ دانشگاه شهید رجایی، هم زمان با تأسیس دارالفنون،  راه اندازی گردید و این رشته با ببرخورداری از سایر رشته های مهندسی و پزشکی، نخستین دوره تربیت معلم در کشور در سطح عالی را شروع کرد.

اما آنچه بعنوان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در حال حاضر مشغول فعالیت است نخست در سال ۱۳۵۳( ۱۹۷۴ میلادی) بعنوان مدرسه آمریکایی ها در تهران شروع بکار نمود. سپس با ادغام انستیتوهای تکنولوژی تهران در سال ۱۳۵۹، زیر نظر دفتر امور مدارس عالی فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش با نام مجتمع انقلاب اسلامی تاسیس گردید.

مرکز تربیت معلم شهید اندرزگو در سال های ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳  در سطح فوق دیپلم، رشتهٔ دینی و عربی را اموزش میداد.

سپس این مجموعه با تغيير نام خود به مرکز اموزش عالی فنی انقلاب اسلامی، موفق شد که در سطح کاردانی ، دوره های تربیت تکنسین و معلم فنی را برگزار کند و همچنین توانست دوره های کارشناسی ناپیوسته دبیر فنی را نیز اجرا کند.

دانشکده های دانشگاه شهید رجایی

دانشکده های دانشگاه شهید رجایی عبارتند از

> دانشکده مهندسی برق

> دانشکده مهندسی کامپیوتر

> دانشکده مهندسی عمران

> دانشکده مهندسی مواد و فناوری های نوین

> دانشکده مهندسی مکانیک

> دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی

> دانشکده علوم انسانی

> دانشکده علوم ورزشی

> دانشکده علوم پایه

دانشکده های دانشگاه شهید رجایی,عکس دانشگاه شهید رجایی,دانشگاه شهید رجاییدانشگاه شهید رجایی با عنوان مركز آموزش عالی فني انقلاب اسلامی شکل گرفت

> دانشکده مهندسی برق:

چهار گروه آموزشی در دانشکده مهندسی برق دانشگاه شهید رجایی وجود دارد که از آن ها می توان به مهندسی الکترونیک، مهندسی قدرت، مهندسی مخابرات و مهندسی کنترل اشاره کرد.

گرایش های ارائه شده توسط این دانشکده در مقطع کارشناسی، شامل الکترونیک، قدرت، مخابرات و کنترل می باشد. همچنین ارائه ی این گرایش ها تا مقطع دکترا امکانپذیر است.

> دانشکده مهندسی کامپیوتر:

 از نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۳–۹۴ دانشکده مهندسی کامپیوتر از دانشکده مهندسی برق، تفکیک شد و به صورت مستقل، فعالیت خود را آغاز نمود. از سال ۱۳۶۰ گروه کامپیوتر، مشغول به فعالیت در این دانشگاه بوده است. سه گروه اموزشی معماری کامپیوتر، نرم‌افزار و فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در این دانشکده تدریس میشود واقدام به پذیرش دانشجو در رشته های نرم افزار ، سخت‌افزار و IT در مقطع کارشناسی و در رشته های هوش مصنوعی و نرم‌افزار در مقطع کارشناسی ارشد می نماید.

> دانشکده مهندسی عمران:

دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی از سال ۱۳۵۹ گرایشهای مختلفی را در مقطع کاردانی عمران تدریس کرد. در سال ۱۳۷۲ این دانشکده توسط دفتر گسترش اموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری مجوز در مقطع کارشناسی پیوسته دانشجو پذیرفت و دانشجویان كارشناسی از سال ۱۳۸۳ در رشته مهندسی عمران به این دانشكده وارد شدند. در این دانشكده از سال ۱۳۸۶ دورههای كارشناسی ارشد و از سال ۱۳۹۰ دوره دكتری پذیرای دانشجویان بوده اند.

هم اکنون این دانشکده به فعالیت آموزشی و پژوهشی خود در سه گروه اموزشی مهندسی سازه و زلزله، گروه آموزشی مهندسی نقشه برداری و گروه آموزشی مهندسی ژئوتكنیك و آب ادامه می دهد و اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می کند.

> دانشکده مهندسی مواد و فناوری های نوین:

در نیم سال اول سال ۹۷–۹۶ ساختمان دانشکده مهندسی مواد و فناوری های نوین با حضور وزیر آموزش و پرورش افتتاح شد. رشته های گروه های آموزشی زیست فناوری، مهندسی مواد و مهندسی صنایع چوب در این دانشکده فعالیت دارند( در حال حاضر این گروه های آموزشی در دانشکده های عمران، مکانیک و علوم پایه فعالیت میکنند)

> دانشکده مهندسی مکانیک:

در سال ۱۳۶۱ دانشکده مهندسی مکانیک، فعالیت خود را با نام انستیتو مکانیک در رشته های ماشین ابزار، ابزار سازی، جوشکاری، تهویه و تبرید، ریخته گری، نقشه کشی ، آب رسانی و گازرسانی، اتو مکانیک و کاردانی معلم فنی رشته های ماشین ابزار، اتومکانیک، ریخته گری، تأسیسات در دورهٔ کاردانی و کاردانی معلم فنی آغاز کرد.

از سال ۱۳۶۶ رشته های کارشناسی ناپیوسته دبیری به غیر از دوره های کاردانی ارائه میشود که از این رشته ها می توان به ماشین ابزار، صنایع فلزی، صنایع خودرو، تأسیسات، نقشه کشی صنعتی و ریخته گری نیز اشاره کرد. دوره های کارشناسی ناپیوسته و دو رشته کارشناسی پیوسته( ساخت و تولید- مکانیک خودرو) از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را شروع کردند و علاوه بر دوره های مذکور از سال ۸۶–۸۷ چهار رشته کارشناسی ارشد به این دانشکده اضافه شد. از گروه‌های اموزشی فعال در این دانشکده می توان به مهندسی خودرو، مهندسی مکانیک سیالات، مهندسی مکانیک جامدات و مهندسی ساخت و تولید اشاره کرد.

> دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی:

در سال ۱۳۸۷ دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی از دانشكده مهندسی عمران تفكیك شد و دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه شهید رجایی، متشکل از سه گروه اموزشی مهندسی معماری، شهرسازی( طراحی شهری)، ارتباط تصویری( گرافیک) می باشد. در حال حاضر رشته های مهندسی معماری در مقطع کارشناسی، نظیر دبیری فنی معماری، معماری( ناپیوسته)، ارتباط تصویری و هنرهای تجسمی میباشد درحالیکه رشته های مهندسی معماری در مقطع کارشناسی ارشد، شامل معماری منظر، طراحی شهری و گرافیک می باشد. دانشجویان می توانند در این دانشکده برای تحصیل در رشته معماری در مقطع دکتری اقدام کنند.

پیشینه دانشگاه شهید رجایی,تاریخچه دانشگاه شهید رجاییتاریخچه دانشگاه شهید رجایی با تاریخ پدیدآمدن دوره‌های تربیت معلم کشور عجین می‌باشد

> دانشکده علوم انسانی:

در سال ۱۳۸۰ پس از تفکیک گروه علوم انسانی از دانشکده علوم، این گروه، تحت عنوان دانشکده علوم انسانی و تربیت بدنی با دانشکده تربیت بدنی ادغام شد و فعالیت خود را شروع کرد. دانشکده تربیت بدنی در سال ۱۳۸۸ از این دانشکده جدا شد و دانشکده علوم انسانی از همان سال بعنوان یک دانشکده مستقل فعالیت کرد. هم اکنون از گروه‌های تحصیلی دانشکده علوم انسانی میتوان به گروه زبان انگلیسی، زبان و ادبیات فارسی، علوم تربیتی و معارف اسلامی اشاره کرد.

دانشکده علوم انسانی، فعالیت خود را با یک رشته کارشناسی پیوسته آموزش زبان انگلیسی و ۵ رشته کارشناسی ناپیوسته اموزش ادبیات فارسی، آموزش دینی و عربی، آموزش زبان انگلیسی، امور تربیتی و علوم اجتماعی شروع کرد. ۸ رشته کارشناسی ارشد در دوره های تحصیلات تکمیلی این دانشکده ارائه میشود که شامل اموزش زبان انگلیسی، علوم قرآن، مدیریت آموزشی، کلام، فلسفه، برنامه ریزی درسی، روانشناسی تربیتی، روانشناسی مدرسه و ادبیات فارسی است.

از سال ۱۳۹۱ دانشکده علوم انسانی در دوره دکتری، اقدام به پذیرش دانشجو در ۲ رشته کلام و برنامه ریزی درسی کرد.

> دانشکده علوم ورزشی:

از سال ۱۳۷۵ دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در انستیتوی تربیت بدنی، دانشجو پذیرفت. دانشکده علوم ورزشی موظف است که دروس تربیت بدنی عمومی را ارائه دهد و برای هنرستان های تربیت بدنی، هنرآموزانی را تربیت کند. سه گروه اموزشی موجود در این دانشکده نظیر رفتار حرکتی، فیزیولوژی ورزشی، مدیریت ورزشی میباشد که رشته های کارشناسی ارشد در هر سه گروه، دایر است. امکان ادامه تحصیل در رشته فیزیولوژی ورزشی در مقطع دکتری در این دانشکده وجود دارد.

> دانشکده علوم پایه:

در سال ۱۳۷۵ دانشکده علوم پایه، فعالیت خود را در رشته ریاضی و فیزیک آغاز کرد. از رشته های کارشناسی در دانشکده علوم پایه این دانشگاه می توان به ریاضی محض، فیزیک محض، ریاضی و کاربردها، دبیری ریاضی، دبیری فیزیک، دبیری فنی صنایع شیمیایی، دبیری شیمی و تکنولوژی صنایع شیمیایی اشاره کرد؛ گرایش های رشته های کارشناسی ارشد این دانشکده شامل اموزش فیزیک، اموزش ریاضی، ریاضی محض، فیزیک محضی، جبر، آموزش شیمی، ریاضی کاربردی، شیمی فیزیک و علوم محیط زیست میباشد و رشته های دوره دکتری ریاضی در گرایش جبر ارائه میشود. گروه‌های ریاضی، فیزیک و شیمی از گروه‌های آموزشی فعال در این دانشکده هستند.

پیشینه دانشگاه شهید رجایی,تاریخچه دانشگاه شهید رجایی,معرفی دانشکده های دانشگاه شهید رجایینام دانشگاه شهید رجایی بر گرفته از نام محمد علی رجایی دومین رئیس جمهور ایران می‌باشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش