دانشگاه صنعتی سیرجان
دانشگاه صنعتی سیرجان یک دانشگاه دولتی در شهر سیرجان، استان کرمان است و در سال ۱۳۸۸ تأسیس شده است.
تاریخچه دانشگاه صنعتی سیرجان
دانشگاه صنعتی سیرجان دانشگاهی است دولتی زیر نظر نظارت مستقیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در شهر سیرجان، استان کرمان، واقع شده است. نخستین ساختمان دانشگاه صنعتی سیرجان در سال ۱۳۷۱ تأسیس گردید و در سال ۱۳۷۲ با ورود رشته مهندسی مکانیک گرایش جامدات روزانه با عنوان دانشکده تکنولوژی سیرجان، تحت نظر دانشگاه شهید باهنر کرمان شروع بکار کرد. همچنین در سال ۱۳۷۶ دوره روزانه رشته مهندسی عمران به این دانشکده اضافه شد. در سال ۱۳۷۸ دوره شبانه این رشته ها هم در دانشکده گشایش یافت و در سال ۱۳۸۲ رشته کاردانی کامپیوتر گرایش نرم افزار در هر دو دوره روزانه و شبانه به این دانشکده اضافه شد.
در سال ۸۸ دانشجویان ورودی ۸۸ این دانشکده با اصلاحیه ای که پیش از انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش قرار گرفته بود با عنوان قبولی مجتمع آموزش عالی سیرجان وارد این مرکز شدند. در ماه بهمن سال ۱۳۸۸ بدنبال موافقت شورای گسترش آموزش عالی مجتمع آموزش عالی سیرجان به دانشگاه صنعتی سیرجان ارتقاء یافت.
دانشگاه صنعتی سیرجان هم اینک با اضافه کردن رشته های مهندسی کامپیوتر و مهندسی شیمی با ۲۶۰۰ نفر دانشجو فعالیت خود را ادامه می دهد. تا این زمان ساختمان ۳ دانشکده با زیر بنای ۱۰ هزار متر مربع ساخته شده اند. دانشگاه صنعتی سیرجان دارای مجموعاً ۴ ساختمان در محدوده دانشگاه است که قدیمی ترین آنها ساختمان دانشکده مکانیک و پس از آن دانشکده عمران و کتابخانه و سالن ورزشی می باشد. همچنین ۳ ساختمان خوابگاهی هم برای دانشجویان دختر و پسر فراهم شده است. در سال ۸۸ هم ساختمان خوابگاه قائم و سلف سرویس دانشگاه با زیر بنای ۵۵۰۰ متر افتتاح شد.
در سال ۱۳۸۹ با موافقت مرکز گسترش آموزش عالی، ایجاد رشته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک- طراحی کاربردی در دانشگاه صنعتی سیرجان به تصویب رسید و این دانشگاه از مهر ماه سال ۱۳۹۰ در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می گیرد.
همچنین دانشگاه صنعتی سیرجان دارای مرکز رشد مستقر در منطقه ویژه اقتصادی، آزمایشگاه مرکزی با تجهیزات پیشرفته در اکثر حوزه ها، دفتر ارتباط با صنعت و گروه کارآفرینی، مرکز هدایت شغلی و مهارت آموزی و یک مرکز تحقیقات با دو گروه پژوهشی (بهینه سازی و بومی سازی تجهیزات معدنی و انرژی و مواد و مصالح مهندسی با رویکرد توسعه پایدار) میباشد که زیرساختهای مناسبی برای تولید علم به ثروت، کاربردی نمودن پژوهش و حرفه ای نمودن آموزش هستند. اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی سیرجان نزدیک به ۷۰ نفر هیأت علمی تمام وقت میباشند که از این تعداد ۷ نفر دانشیار هستند. مهم تر از همه بهبود امور رفاهی، ورزشی و تقویت مسائل اجتماعی- فرهنگی کل مجموعه، در دانشگاه صنعتی سیرجان در اولویت بوده است.
در مهر ماه سال ۱۳۹۱ با اضافه شدن سه رشته کارشناسی مهندسی برق قدرت، علوم مهندسی و مهندسی رباتیک گام مهمی در تحقق صنعتی شدن برداشت و با احتساب افزایش این سه رشته شمار دانشجویان دانشگاه صنعتی سیرجان به ۲۷۰۰ نفر در ۱۳ رشته کارشناسی رسید.
دانشکده های دانشگاه صنعتی سیرجان
- دانشکده مهندسی برق
- دانشکده مهندسی مکانیک
- دانشکده مهندسی عمران
- دانشکده مهندسی شیمی
- دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
- دانشکده علوم کامپیوتر و ریاضی
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 9
- 4