دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۰۵

معرفی دانشگاه محقق اردبیلی بهمراه دانشکده هایش

دانشگاه محقق اردبیلی,دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی,
تاریخچه دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی در شهر اردبیل در خیابان دانشگاه اردبیل قرار دارد
دانشگاه محقق اردبیلی در شهر اردبیل به عنوان یک دانشگاه دولتی شناخته میشود که زمان تأسیس آن به سال ۱۳۵۷ برمی گردد. در این مطلب از سرپوش با این دانشگاه بیشتر آشنا می شوید.

دانشگاه محقق اردبیلی

دانشگاه محقق اردبیلی در خیابان دانشگاه اردبیل و در شهر اردبیل واقع شده است. در این دانشگاه، ۱۰ دانشکده و ۳ پژوهشکده، ۳ مرکز تحقیقات و ۱۱ هسته پژوهشی وجود دارد. از دانشگاه محقق اردبیلی بعنوان تنها دانشگاه جامع استان اردبیل یاد میشود که سایت اصلی آن در مرکز استان میباشد و در شهرهای نمین، پارس آباد و مشکین شهر، ۳ دانشکده ی این دانشگاه، تأسیس شده است.

تاریخچه دانشگاه محقق اردبیلی

در سال ۱۳۵۷ دانشگاه محقق اردبیلی زیر نظر دانشگاه تبریز، تحت عنوان آموزشکده کشاورزی، فعالیت های اموزشی خود را با پذیرش ۳۸ نفر دانشجو در رشته کشاورزی عمومی شروع کرد. این مرکز اموزش عالی از دانشگاه تبریز در سال ۱۳۷۱ جدا شد و فعالیت خود را به مدت چند وقت به صورت مجتمع اموزش عالی ادامه داد و در سال ۱۳۷۲ به« دانشگاه اردبیل» تبدیل شد. شانزده گروه آموزشی مصوب تا سال ۱۳۷۸ در ساختار تشکیلاتی این دانشگاه وجود داشت.

امروزه این دانشگاه، اقدام به پذیرش دانشجو در ۲۷۳ رشته تحصیلی نموده است و ۱۱ دانشکده ی این دانشگاه دارای بیش از ۱۱ هزار نفر دانشجو می باشد. این دانشگاه در جهت گسترش فعالیت های اموزشی و پژوهشی با بهره گیری از تخصص بیش از ۳۹۵ عضو هیئت علمی تمام وقت، گام برمی دارد.

دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی

دنشکده های دانشگاه محقق اردبیلی عبارتند از:

- دانشکده فنی و مهندسی

- دانشکده علوم پایه

- دانشکده ادبیات و علوم انسانی

- دانشکده علوم اجتماعی

- دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی

- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

- دانشکده مهندسی فن آوری های نوین نمین

- دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی مغان

- دانشکده کشاورزی مشکین شهر

- دانشکده فنی و مهندسی:

در مهرماه سال ۱۳۶۹دانشکده فنی و مهندسی در رشته کاردانی عمران- کارهای عمومی ساختمان، ۳۰ دانشجو پذیرفت. شورای عالی گسترش اموزش عالی در خرداد ماه سال ۱۳۷۸ این دانشکده را بطور قطعی تصویب کرد و از طرف وزیر محترم علوم، تحقیقات و فنآوری ابلاغ شد. از پنج گروه آموزشی این دانشکده می توان به مهندسی عمران، مهندسی شیمی، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی مکانیک و مهندسی معماری اشاره کرد.

عکس دانشگاه محقق اردبیلی,دانشگاه محقق اردبیلی,تصاویر دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی دارای ۱۰ دانشکده میباشد

- دانشکده علوم پایه:

در سال تحصیلی ۷۳- ۷۲ دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی، فعالیت های آموزشی خود را با پذیرش ۳۴ نفر دانشجو در رشته فیزیک شروع کرد. هم اکنون مساحت دانشکده علوم به بیش از ده هزار متر مربع میرسد که دو ساختمان بزرگ( ساختمان علوم و ساختمان شیخ صفی) با بیش از ۳۸ ازمایشگاه اموزشی و تحقیقاتی، دو مرکز رایانه، ۲۹ کلاس درس، سه سالن مطالعه دانشجویی و سه آمفی تئاتر دارد و در قالب ۶ گروه آموزشی با دانشجویانی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را شروع کرده است. از گروه‌های آموزشی این دانشکده می توان به شیمی، فیزیک، زیست شناسی، زمین شناسی، آمار و علوم کامپیوتر، ریاضیات و کاربردها اشاره کرد.

- دانشکده ادبیات و علوم انسانی:

دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی، ۶ گروه اموزشی دارد که فعالیت خود را در ۲۰ رشته کارشناسی، ۳۶ رشته کارشناسی ارشد و ۸ رشته دکتری تخصصی شروع کرده است. این رشته ها در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، شامل زبان و ادبیات فارسی، اموزش زبان انگلیسی، زبان و ادبیات عرب، ادیان و عرفان و فلسفه می باشد. در در مقطع کارشناسی هنر و حقوق و علوم سیاسی می باشد.

- دانشکده علوم اجتماعی:

در شهریور ماه ۱۳۹۹ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی افتتاح گردید و رشته های این دانشکده از دانشکده ادبیات و علوم انسانی انتزاع گردید. ۷ گروه اموزشی در این دانشکده در مقاطع کارشناسی- کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد که نظیر برنامه ریزی شهری، مدیریت بازرگانی، جغرافیای طبیعی، تاریخ، باستان شناسی ، مدیریت دولتی و گردشگری است.

- دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی:

۵ گروه آموزشی در دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی وجود دارد که در ۴ رشته کارشناسی، ۱۵ رشته کارشناسی ارشد و ۴ رشته دکتری تخصصی در رشته های مشاوره، روانشناسی، مدیریت و بیومکانیک ورزشی، علوم تربیتی، فیزیولوژی ورزشی کاربردی تدریس می کنند.

دانشگاه محقق اردبیلی دولتی است,رشته های دانشگاه محقق اردبیلی,تاریخچه دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ تاسیس شده است

- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی:

از سال ۱۳۵۷ دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی با پذیرش ۳۰ دانشجو فعالیت خود را شروع کرد. از این دانشکده به عنوان هسته تشکیل دانشگاه محقق اردبیلی یاد می شود که از امکانات آن می توان به مزرعه آموزشی و تحقیقاتی، ۴۰ ازمایشگاه تحقیقاتی و دو سایت کامپیوتر و دو کلاس اموزشی کامپیوتر، کارخانه لبنبات، واحد فعال مرغداری، گل خانه تحقیقاتی و کارگاه ماشین های کشاورزی اشاره کرد.

در حال حاضر، این دانشکده فعالیت خود را با ۱۱ گروه اموزشی نظیر مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، علوم و مهندسی خاک، علوم و مهندسی باغبانی، علوم دامی، مرتع و آبخیزداری، گیاه پزشکی، علوم و مهندسی آب، علوم و مهندسی جنگل، علوم و مهندسی صنایع غذایی، مهندسی مکانیک بیوسیستم، علوم و مهندسی صنایع چوب و کاغذ ادامه می دهد.

- دانشکده مهندسی فناوری های نوین نمین:

در سال ۱۳۷۵ پردیس دانشگاهی دانشگاه محقق اردبیلی تحت عنوان دانشکده ادبیات و علوم انسانی، راه اندازی و فعالیت خود را در رشته هایی ازجمله ادبیات فارسی، روانشناسی، زبان عربی، زبان انگلیسی، باستان شناسی شروع کرد. از سال ۱۳۹۲این پردیس، فعالیت خود را به رشته های مرتبط با فناوری های نوین تغيير داد و دانشکده فناوری های نوین جایگزین دانشکده ادبیات و علوم انسانی گردید. در این پردیس، دانشکده های دیگری به غیر از دانشکده فناوری های نوین وجود دارد که شامل دانشکده مهندسی رایانه و فناوری اطلاعات و مهندسی مواد و نانوفناوری در حال راه اندازی است.

- دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی مغان:

آموزشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۷۷ در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی مغان با پذیرش ۵۳ دانشجو راه اندازی شد. این دانشکده در حال حاضر با بیش از صد و پنجاه هکتار باغات و مزارع اموزشی و تحقیقاتی در ۱۰ رشته تحصیلی به صورت روزانه و شبانه فعالیت میکند.

- دانشکده کشاورزی مشکین شهر:

در نیمسال اول ۹۳- ۱۳۹۲ دانشکده کشاورزی مشکین شهر دانشگاه محقق اردبیلی در سه رشته کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی- زارعت، کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی- باغبانی و کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی ومعطر، دانشجو پذیرفت. همچنین این دانشکده از سال ۹۷- ۱۳۹۶ به پذیرش دانشجو در رشته های کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی و کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری و از سال ۹۹- ۱۳۹۸ به پذیرش دانشجو در رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی و کارشناسی ارشد مهندسی علوم باغبانی- گیاهان دارویی در مقطع کارشناسی ناپیوسته اقدام نموده است.

تاریخچه دانشگاه محقق اردبیلی,دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی,آشنایی با دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی دانشگاه جامع استان اردبیل می‌باشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش