دانشگاه نیشابور
در سال ۱۳۷۳در شهر نیشابور و استان خراسان رضوی، یک دانشگاه دولتی با نام دانشگاه نیشابور تأسیس شده است.
پردیس اصلی دانشگاه نیشابور، واقع در شمال غربی منطقه مسکونی نیشابور است و رابط پایگاه دانشکده هنر دانشگاه به دیگر دانشکده ها و پردیس دانشگاه، خط اتوبوس دانشگاه می باشد. پایگاه دانشکده هنر دانشگاه به فرمانداری شهرستان و فرهنگسرای سیمرغ نیشابور، نزدیک می باشد. دانشگاه نیشابور تا قبل از استقلال علمی و دانشگاهی اش، نهادی وابسته به دانشگاه فردوسی مشهد بود.
این مرکز، فعالیت خود را زیر نظر دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۷۳ هم زمان با تأسیس یک مجتمع آموزشی شروع کرد تا این که با ایجاد چندین دانشکده و تجمیع آن ها با یکدیگر در سال ۱۳۸۸ توانست به یک دانشگاه مستقل تبدیل شود و به فعالیت خود با نام دانشگاه نیشابور ادامه دهد. در حال حاضر دانشگاه نیشابور با ۴ دانشکده و ۱ پژوهشکده، اقدام به پذیرش دانشجو در ۱۶ رشته در مقطع کارشناسی و ۱۴ رشته در مقطع کارشناسی ارشد نموده است.
تاریخچه دانشگاه نیشابور
یک مرکز دانشگاهی در نیشابور در سال ۱۳۷۳ تأسیس شد که شامل دو رشته مهندسی صنایع غذایی و علوم اجتماعی گرایش بود. این مرکز دانشگاهی در سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را با ایجاد یک دانشکده هنر در رشته نقاشی گرافیک و مجسمه سازی ادامه داد و بر اساس موافقت اصولی دفتر گسترش اموزش عالی، دو دانشکده در آبانماه ۱۳۸۵ به این دانشگاه اضافه شد که به نام های ادبیات و علوم انسانی و علوم پایه بود و سرانجام به مجتمع اموزش عالی نیشابور ارتقاء یافت. در سال ۱۳۸۸ شورای گسترش اموزش عالی بر اساس موافقت اصولی دفتر گسترش آموزش عالی، با استقلال قطعی مجتمع اموزش عالی نیشابور از دانشگاه فردوسی مشهد موافقت نمود.
سپس مجوز ایجاد دو دانشکده کشاورزی و فنی و مهندسی در فاصله کم تر از یکسال، گرفته شد و به دانشگاه نیشابور ارتقا یافت و در سه ساختمان با هشت رشته در مقطع کارشناسی فعالیت کرد.
دانشگاه نیشابور در چهار دانشکده فعال به نام های علوم پایه، فنی مهندسی، علوم انسانی و هنر بطور متمرکز، فعالیت اموزشی و پژوهشی خود را در ۱۶رشته مقطع کارشناسی و ۱۴رشته مقطع کارشناسی ارشد شروع کرده است. از رشته های مقطع کارشناسی این دانشگاه می توان به ریاضیات و کاربردها، فیزیک، مهندسی برق، آمار و کاربردها، مهندسی پزشکی، زبان و ادبیات فارسی، مجسمه سازی ، مهندسی نساجی، زبان و ادبیات انگلیسی، باستان شناسی ، جامعه شناسی، اموزش زبان انگلیسی، علوم ورزشی، نقاشی و ارتباط تصویری اشاره کرد.
همچنین این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد به اموزش رشته های مهندسی مکاترونیک، فیزیک گرایش ماده چگال، تاریخ گرایش مطالعات تاریخ تشیع، فیزیک هسته ای، فیزیک ذرات بنیادی، نقاشی، فیزیک حالت جامد، شیمی فیزیک، ریاضی محض، باستان شناسی ، ریاضی کاربردی، زبان و ادبیات فارسی، پژوهش هنرو تصویر سازی می پردازد.
دانشکده های دانشگاه نیشابور
دانشکده های دانشگاه نیشابور عبارتند از:
- دانشکده هنر دانشگاه نیشابور
- دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه نیشابور
- دانشکده علوم پایه دانشگاه نیشابور
- دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه نیشابور
مرکز رایانه دانشگاه نیشابور
مرکز رایانه دانشگاه نیشابور با مساحتی بالغ بر ۳۵۰ متر مربع در دو فضای مجزا( دانشکده هنر و پردیس)، پاسخگوی نیازهای آموزشی و پژوهشی استادان و دانشجویان با بیش از ۱۲۰ دستگاه کامپیوتر است. مرکز رایانه با گسترش ازمایشگاه مرکزی دانشگاه، مجهز به سرور محاسبات سنگین نیز خواهد شد.
کتابخانه دانشگاه نیشابور
مجموعهٔ کتابخانه های دانشگاه نیشابور به نیازهای آموزشی و پژوهشی استادان و دانشجویان در دو فضای مجزا( دانشکده هنر و پردیس) پاسخ می دهد. از امکانات این کتابخانه در حوزه های تخصصی دانشگاه می توان به ۱۵۰۰۰ نسخه کتاب تخصصی( فارسی و لاتین) و مجموعه ارزشمندی از ژورنال های لاتین و نشریات فارسی اشاره کرد.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 11
- 1