سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۸۴

تاریخچه دانشگاه شهرکرد (+ دانشکده ها)

دانشگاه شهركرد,دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهركرد,دانشکده هنر دانشگاه شهركرددر سال ۱۳۷۰ مجتمع آموزش عالی شهرکرد به دانشگاه شهركرد تبدیل شد
دانشگاه شهركرد که از آن به عنوان دانشگاه های سراسری ایران یاد می کنند، دانشگاهی دولتی در مرکز استان چهارمحال و بختیاری در شهرکرد است.

دانشگاه شهركرد

دانشگاه شهركرد در غرب شهركرد مركز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. در سال ۲۰۱۷ میلادی این دانشگاه برای نخستین بار در فهرست یک درصد دانشگاه های برتر جهان و همچنین در زمره دانشگاه های مؤثر مهندسی جهان قرار گرفت و بيش ترین مقالات یک درصد برتر ISI به لحاظ تولید در میان دانشگاه های جامع کشور توانست رتبه ۱۸ را کسب کند. از سال ۱۳۹۶ این دانشگاه، اقدام به جذب دانشجویان خارجی در رشته های ادبیات و علوم انسانی و حقوق نمود.

تاریخچه دانشگاه شهركرد

دانشگاه شهركرد در خرداد سال ۱۳۵۶ همزمان با تاسیس دانشکدهٔ دامپروری شهرکرد در یک ساختمان استیجاری واقع در میدان دانشگاه ایجاد شد. پس از انقلاب ۵۷ و با اتمام انقلاب فرهنگی و باز شدن دانشگاه ها در سال ۱۳۶۲، دانشکدهٔ دامپروری به آموزشکدهٔ کشاورزی تبدیل شد و با پذیرش ۳۰ دانشجو در دو رشتهٔ امور زراعی و امور دامی بعنوان زیر مجموعهٔ ای از دانشگاه صنعتی اصفهان در مقطع کاردانی فعالیت خود را شروع کرد.

 در سال ۱۳۶۷ آموزشکده کشاورزی به مجتمع آموزش عالی تبدیل شد و در تاریخ ۱۶ دی ماه ۱۳۷۰ با موافقت شورای گسترش آموزش عالی کشور مجتمع آموزش عالی شهرکرد به «دانشگاه شهركرد» ارتقا پیدا کرد. فضاهای آموزشی، کمک آموزشی و رفاهی موجود در دانشگاه بالغ بر ۱۴۷۰۰۰ متر مربع بوده و ۴۰۰۰۰ متر مربع نیز در دست احداث می باشد. دانشگاه شهرکرد اکنون دارای ۳۳۰ عضو هیئت علمی، بیش از ۳۰۰ کارمند، بیش از ۷ هزار دانشجو و ۴۹ رشته در مقطع کارشناسی، ۷۹ رشته کارشناسی ارشد، ۳۶ رشته دکتری تخصصی و ۱ رشته دکتری حرفه ای می باشد.

دانشگاه شهركرد شامل ۸ دانشکده (فنی و مهندسی، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه، ریاضی، دامپزشکی، کشاورزی،  منابع طبیعی و علوم زمین،  علوم انسانی و هنر فارسان)، ۶ پژوهشکده (فناوری جنین دام،  زیست فن آوری، بیماری های مشترک انسان و دام، مرکز رشد، مرکز تحقیقات منابع آب و نانو) می باشد. همینطور در سال ۱۳۹۵ در این دانشگاه، مرکزی به نام مرکز شتابدهی نوآوری و مرکز تخصصی آپا (آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رسانی) راه اندازی شد.

کلاسهای ارشد دانشگاه شهرکرد,دانشگاه شهرکرد,دانشکده کشاورزی دانشگاه شهركرددانشگاه شهركرد در حال حاضر شامل ۸ دانشکده و ۶ پژوهشکده میباشد

دانشکده های دانشگاه شهركرد

- دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شهركرد

- دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهركرد

- دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهركرد

- دانشکده علوم پایه دانشگاه شهركرد

- دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهركرد

- دانشکده کشاورزی دانشگاه شهركرد

- دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهركرد

- دانشکده هنر دانشگاه شهركرد

- دانشکده فنی مهندسی و منابع طبیعی دانشگاه شهركرد

- دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شهركرد:

از سال ۱۳۹۰ دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شهركرد راه اندازی شد. در سال ۱۳۷۱ هسته اولیه این دانشکده به عنوان گروه ریاضی فعالیت خود را با پذیرش دانشجوی ریاضی شروع کرد. از گروههای آموزشی این دانشکده می توان به گروههای آموزشی ریاضی محض، ریاضی کاربردی و علوم کامپیوتر اشاره کرد.

- دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهركرد:

در سال ۱۳۷۴ ٔدانشکده ادبیات و علوم انسانیِ دانشگاه شهرکرد شروع به فعالیت نمود و اقدام به پذیرش و جذب دانشجو در رشته دبیری زبان و ادبیات فارسی کرد.

- دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهركرد:

دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، در رشته کاردانی دامپزشکی بعنوان آموزشکده دامپزشکی در سال ۱۳۶۸ شروع به کار کرد و نخستین دانشجویان رشته دکترای عمومی دامپزشکی را در سال ۱۳۷۵ جذب نمود.

- دانشکده علوم پایه دانشگاه شهركرد:

در سال ۱۳۷۱ دانشکده علوم پایه ی دانشگاه شهركرد، در دو رشته دبیری زیست شناسی و دبیری ریاضی شروع به فعالیت نمود. این دانشکده در حال حاضر متشکل از گروه هایی نظیر زیست شناسی شامل سه بخش علوم جانوری، علوم گیاهی و بیوشیمی، ژنتیک، فیزیک شامل سه بخش حالت جامد، اتمی - مولکولی و هسته ای – ذرات بنیادی و شیمی شامل دو بخش آلی و تجزیه می باشد.

- دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهركرد:

دانشكده فنی و مهندسی دانشگاه شهركرد بعنوان سومین دانشكده ی دانشگاه شهركرد در سال ۱۳۷۷ راه اندازی شد. در  این دانشكده رشته هایی نظیر رشته های مهندسی مكانیك، مهندسی برق، مهندسی مواد، مهندسی عمران و مهندسی كامپیوتر در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری اقدام به جذب دانشجو کردند. 

- دانشکده کشاورزی دانشگاه شهركرد:

هدف از تاسیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شهركرد در سال ۱۳۶۹ تأمین نیروی انسانی متخصص و کارامد در رشته های مختلف کشاورزی است. همچنین این دانشکده قدیمی ترین و به نوعی هسته ی اولیه تشکیل دانشگاه شهرکرد محسوب میشود که امکانات آموزشی مختلفی دارد که از جمله ی آنها میتوان از آزمایشگاه های مختلف، سایت کامپیوتر و سایت GIS، گل خانه، واحد دامپروری یاد کرد. در این دانشکده به تدریج از سال ۱۳۷۲ رشته های کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی، مهندسی تولیدات دامی، مهندسی آب و مهندسی ماشین های کشاورزی و کارشناسی پیوسته مهندسی خاکشناسی فعالیت خود را آغاز کردند. این دانشکده در سال ۱۳۷۸ در مقطع کارشناسی پیوسته مهندسی ماشین های کشاورزی و در سال ۱۳۷۹ در مقطع کارشناسی ارشد اصلاح نباتات اقدام به جذب دانشجو نموده است.

تاریخچه دانشگاه شهركرد,دانشکده‌های دانشگاه شهركرد,دانشگاه شهرکرددانشگاه شهركرد با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص و کارامد در رشته های مختلف تاسیس شده

- دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهركرد:

در سال ۱۳۷۰ دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد در رشته کاردانی منابع طبیعی فعالیتش را آغاز کرد. در واقع گروه منابع طبیعی در سال ۱۳۷۰ با تأسیس دانشگاه شهرکرد، یکی از نخستین گروه‌های آموزشی به شمار می رفت که در این دانشگاه ایجاد شد و در مقطع کاردانی دانشجو پذیرفت.

- دانشکده هنر دانشگاه شهركرد:

دانشکده هنر دانشگاه شهرکرد که مکان آن در شهرستان فارسان قرار دارد، در سال ۱۳۸۱ فعالیتش را شروع نمود.

- دانشکده فنی مهندسی و منابع طبیعی دانشگاه شهركرد:

دانشکده فنی مهندسی و منابع طبیعی دانشگاه شهركرد در مهر سال ۱۳۹۸ در رشته مهندسی مواد و متالوژی فعالیت خود را در یک ساختمان استیجاری واقع در بلوار مدرس شهر بروجن شروع کرد.

افتخارات دانشگاه شهركرد

>> از افتخارات دانشگاه شهركرد، می توان به کسب رتبه ششم دانشگاه های کشور در سرانه تعداد طرح های پژوهشی درون دانشگاهی، کسب رتبه هفتم دانشگاه های کشور در سرانه مقاله های نمایه شده در ISI به ازای هر پژوهشگر و کسب رتبه یازدهم سرانه دستاوردهای علمی- پژوهشی در بین دانشگاه های سراسر کشور در حوزه پژوهشی اشاره کرد.

>> دانشگاه شهركرد، در سومین دورهٔ مسابقات که در اردیبهشت ۱۳۸۸ به همت انجمن علمی مهندسی عمران برگزار شد، رکورد جهانی مسابقات خرپای ماکارونی را کسب کرد.

>> از افتخارات مرکز رشد واحدهای فن آوری دانشگاه شهرکرد می توان از کسب مدال طلای آسیایی از اولین نمایشگاه و جشنواره اختراعات و ابتکارات ایده های برتر، کسب رتبه دوم جشنواره شیخ بهایی، کسب رتبه سوم جشنواره ملی جوان ایرانی، کسب مدال طلای المپیاد جهانی اختراعات نانو الکترونیک کره جنوبی، کسب رتبه اول جشنواره جوان ایرانی در بخش کشاورزی در بزرگ ترين نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات جهان CEBIT بعنوان یکی از سه نماینده رسمی و علمی کشور ایران یاد کرد.

>> در سال ۱۳۹۱، دانشگاه شهرکرد در مقطع دکتری تخصصی رتبه ۱۷ کشور  را در قبولی دانش آموختگان کارشناسی ارشد بدست آورد.

>> بعضی از افتخارات معاونت دانشجویی دانشگاه شهركرد شامل دو عنوان نمونه کشوری کسب شده در کیفیت خوابگاه های دانشجویی، انتخاب بعنوان دانشگاه برتر در زمینه های سرانه فضای استاندارد هر فرد در خوابگاه و تنوع برنامه غذایی، قهرمانی و کسب عناوین برتر بسیاری از مسابقات ورزشی منطقه ای و کشوری و راهیابی به المپیاد ورزشی دانشجویان توسط تیمهای ورزشی دانشگاه، کسب عنوان مرکز مشاوره دانشجویی فعال دانشگاه های سراسر کشور به انتخاب دفتر مرکزی مشاوره وزارت علوم در سال های ۹۰ و۹۱ و دبیر نمونهٔ منطقه در سال ۹۱ و رشد ۷۵درصدی تسهیلات اعطا شده به دانشجویان دانشگاه شهرکرد در سال تحصیلی ۹۲–۹۱ است.

>> افتخارات دانشگاه شهرکرد در حوزه فعالیت های فرهنگی از قبیل انتخاب کرسی آزاداندیشی دانشگاه شهرکرد بعنوان کرسی آزاداندیشی برتر دانشگاه های کشور، کسب رتبه ۴ دانشگاه های بزرگ در فعالیت های فرهنگی، کسب رتبه دوم منطقه ۴ کشور در ارزیابی عملکرد حوزه فرهنگی دانشگاه ها، کسب عناوین برتر سه دوره جشنواره ملی حرکت (دستاوردهای انجمن های علمی)، کسب رتبه برتر منطقه ۴ کشور در جشنواره ملی رویش (دستاوردهای کانون های فرهنگی) و کسب عناوین برتر جشنواره های مختلف کشوری و استانی نشریات توسط نشریات دانشجویی می باشد.

دانشگاه شهركرد,تصاویر دانشگاه شهرکرد,افتخارات دانشگاه شهركرددانشگاه شهركرد در غرب شهركرد مركز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد

>> اخذ اعتبار علمی – پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای مجله پژوهش آب ایران، کسب رتبه پنجم طرح های برون سازمانی فنی و مهندسی کشور و کسب رتبه دوم سرانه درآمد پژوهشی جذب شده نسبت به پژوهشگر در بین پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی کشور توسط مرکز تحقیقات منابع آب، تولید آزمایشگاهی جنین گوسفند و تولد اولین بره سالم در کشور از طریق لقاح خارج رحمی، همینطور تولید جنین های شبیه سازی شده گوسفند توسط پژوهشکده فن آوری جنین دام، از افتخارات دیگر دانشگاه شهركرد است.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش