یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۸۰۰۰۵۸

معرفی دانشگاه یزد و دانشکده هایش

دانشگاه یزد,دانشکده معماری دانشگاه یزد,رشته حقوق دانشگاه یزددانشگاه یزد با پیگیری‌های سومین شهید محراب حضرت آیت‌الله صدوقی تاسیس شد
دانشگاه یزد یک دانشگاه دولتی در شهر یزد، استان یزد است و در سال ۱۳۶۶ تأسیس شده است. چهار پردیس دیگر و دو دانشکده مستقل وجود دارد که همه در مجاورت شهر یزد یا در مجاورت پردیس مرکزی واقع شده اند.

دانشگاه یزد

دانشگاه یزد در سال ۱۹۸۹ با ادغام چند مؤسسه قدیمی تر تأسیس شد و طی سالها به سرعت رشد کرد. پردیس اصلی آن در صفویه واقع شده است. 

در اوایل انقلاب اسلامی ایران محمد صدوقی و سید روح الله خاتمی تلاش متعددی در پی تأسیس یک مرکز آموزش عالی در شهر یزد می نمودند. عاقبت با پیگیری محمدعلی صدوقی این تلاش ها به ثمر نشست و در دی ماه سال ۶۵ بنا به درخواست حبیب الله بیطرف استاندار وقت، هیأتی از سوی وزارت فرهنگ و آموزش عالی به یزد اعزام شد و بعد از تأکید آن هیئت به لزوم احداث یک واحد دانشگاهی جامع و متمرکز در یزد، شورای گسترش آموزش عالی با ایجاد یک مرکز دانشگاهی در یزد موافقت کرد و دکتر جلیل شاهی، مسؤولیت راه اندازی دانشگاه یزد را به عهده گرفت. پس از قبول این مسئولیت، جلسه ای در ۱ شهریور ماه ۱۳۶۶ در استانداری یزد تشکیل شد و مهندسان مشاور برای تهیه طرح جامع دانشگاه بزرگ یزد انتخاب شدند.

در اواخر شهریور ماه ۱۳۶۶ طی مسافرت میرحسین موسوی نخست وزیر وقت با حضور هادی وزیر فرهنگ و آموزش عالی وقت نخستین کلنگ دانشگاه یزد توسط محمد صدوقی بر روی قطعه زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار بر زمین زده شد.

دانشکده های دانشگاه یزد

دانشگاه یزد اکنون دارای ۵ پردیس و ۲ دانشکده مستقل می باشد. در ادامه اسامی پردیس/ دانشکده ها به تفکیک گروه های آموزشی نمایش داده شده است:

۱- پردیس فنی و مهندسی دانشگاه یزد

۲- پردیس علوم دانشگاه یزد

۳- دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

۴- دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد

۵- پردیس علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه یزد

۶- پردیس بین‌الملل دانشگاه یزد

۷- پردیس مهریز دانشگاه یزد

رشته های دانشگاه یزد,دانشگاه یزد,گروه فیزیک دانشگاه یزددانشگاه یزد اکنون دارای ۵ پردیس و ۲ دانشکده مستقل می باشد

۱- پردیس فنی و مهندسی دانشگاه یزد

- دانشکده مهندسی برق دانشگاه یزد:

رشته ی مهندسی برق دانشگاه یزد فعالیت آموزشی خویش را از سال ۱۳۷۱ با پذیرش دانشجو در رشته ی مهندسی برق الکترونیک شروع کرده و از آن زمان تا به حال شاهد پیشرفت و موفقیت های متعددی بوده است. گروه مخابرات دانشکده از سال ۱۳۸۵ شروع بکار کرده است و بخش مهمی از فعالیت های خود را بطور خاص در جهت تولید و گسترش آخرین فناوری های روز دنیا در کشور، با هدف ارتقای علمی، فنی و آموزشی ارائه میدهد.

- دانشکده مهندسی عمران دانشگاه یزد:

دانشگاه یزد در سال ۱۳۶۷ با پذیرش دانشجو در رشته ی مهندسی عمران کار خود را شروع کرد. همچنین کارشناسی ارشد سازه جزء نخستین رشته های کارشناسی ارشد در مجموعه رشته های مهندسی بوده است. آزمایشگاه های مورد نیاز این گرایش اکثرا در اوایل راه اندازی دانشگاه از شرکتهای معتبر بین المللی تهیه و مورد استفاده قرار گرفته است.

- دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد:

گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد فعالیت خود را از سال ۱۳۷۰ با هدف آموزش دانشجویان رشته های گوناگون شروع کرده است و اینک در سه رشته در دوره های روزانه و شبانه دانشجو می پذیرد. رشته ی مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۷۶ تأسیس و رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات گرایش شبکه های کامپیوتری در مقطع کارشناسی ارشد از سال ۱۳۸۴ دانشجو پذیرفته است. رشته ی مهندسی کامپیوتر گرایش هوش صناعی و رباتیک در مقطع کارشناسی ارشد از سال ۱۳۸۹ شروع بکار کرده است.

- دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد:

گروه مهندسی معدن همزمان با تأسیس دانشگاه یزد در سال ۱۳۶۹ راه اندازی و با پذیرش نخستین گروه از دانشجویان در گرایش استخراج معدن در سال ۱۳۷۰ شروع بکار کرده است.

- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد:

گروه مهندسی مکانیک دانشگاه یزد از سال ۱۳۷۳ با پذیرش دانشجو در گرایش مکانیک حرارت و سیالات، فعالیت خود را به صورت رسمی آ‎غاز کرد و از سال ۱۳۷۶ در گرایش طراحی جامدات نیز دانشجو پذیرفت. 

- گروه مهندسی صنایع دانشگاه یزد:

گروه مهندسی صنایع دانشگاه یزد، در سال ۱۳۷۰ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی فعالیت خود را شروع نمود و به این ترتیب، نخستین دانش آموختگان این گروه در سال ۱۳۷۴ فارغ التحصیل شدند. در سال ۱۳۷۷ اولین گرایش خود را در مقطع کارشناسی ارشد ایجاد نمود و در ادامه، با جذب دانشجو در مقطع دکتری در سال ۱۳۸۶ و نیز با ایجاد دومین گرایش در مقطع کارشناسی ارشد در سال ۱۳۸۸، رشد و توسعه یافته است. همینطور در سال ۱۳۹۴ گرایش کارشناسی ارشد مدل سازی کلان ایجاد شد.

- گروه مهندسی نساجی دانشگاه یزد:

دانشگاه یزد در سال ۱۳۶۷ با پذیرش دانشجو در رشته ی مهندسی نساجی کار خود را شروع کرد.

- گروه مهندسی شیمی و پلیمر دانشگاه یزد:

گروه مهندسی شیمی و پلیمر دانشگاه یزد در سال ۱۳۹۲ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی مهندسی شیمی و مقطع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع پلیمر به منظور تربیت افراد متخصص، فعالیت خویش را شروع نمود.

۲- پردیس علوم دانشگاه یزد

>> دانشکده علوم ریاضی دانشگاه یزد:

سابقه فعالیت دانشکده ریاضی علی رغم تأسیس دانشگاه یزد در سال ۱۳۶۷ به سال ۱۳۵۶ در دانش سرای عالی یزد باز می گردد که در سال ۱۳۷۱ در دانشگاه یزد ادغام شد. لازم به ذکر است که از سال ۱۳۸۹ دانشکده ریاضی در مقطع کارشناسی در گرایش های ریاضیات و کاربردها، آمار و کاربردها و علوم کامپیوتر دانشجو می پذیرد.

>> دانشکده فیزیک دانشگاه یزد:

دانشکده فیزیک از ابتدای تأسیس دانشگاه یزد در گروه‌های آموزشی فیزیک هسته ای و فیزیک حالت جامد فعالیت های آموزشی خود را آغاز نمود، بعد کم کم گروه های اتمی مولکولی، ذرات بنیادی و هواشناسی به آن اضافه شد.

>> گروه زمین شناسی دانشگاه یزد:

گروه زمین شناسی دانشگاه یزد در سال ۱۳۸۳ راه اندازی و در ابتدا با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی شروع بکار کرد. در سال ۱۳۸۸ نخستین دوره ی کارشناسی زمین شناسی کاربردی و در سال ۱۳۹۰ با انحلال این گرایش از طرف وزارت علوم، این گروه نسبت به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی زمین شناسی محض مبادرت نمود.

>> گروه زیست شناسی دانشگاه یزد:

گروه زیست شناسی دانشگاه یزد فعالیت آموزشی خود را در سال ۱۳۸۴ با گرایش زیست شناسی عمومی شروع نمود. در مهرماه سال ۱۳۹۰ با پذیرش نخستین گروه دانشجویان در دوره ی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی و مولکولی- ژنتیک، تحصیلات تکمیلی در گروه تأسیس گردید. 

۳- دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

- گروه معماری دانشگاه یزد:

گروه معماری دانشگاه یزد از سال ۱۳۶۸ فعالیت خویش را با کارشناسی ارشد پیوسته معماری شروع کرده است.

- گروه شهرسازی دانشگاه یزد:

گروه شهرسازی دانشگاه یزد از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را شروع کرده است.

- گروه نقاشی دانشگاه یزد:

گروه نقاشی دانشگاه یزد فعالیت خویش را از سال ۱۳۷۳ آغاز کرده است.

دانشکده منایع طبیعی دانشگاه یزد,وضعیت دانشگاه یزد,دانشگاه یزددانشگاه یزد در سال ۱۳۶۷به عنوان اولین دانشگاه جامع کشور بعد از انقلاب اسلامی فعالیت کرد

۴- دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد

- گروه مدیریت مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد:

گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد در سال ۱۳۷۴ در مقطع کارشناسی محیط زیست فعالیت خود را شروع نمود.

- گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه یزد:

گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی دانشگاه یزد، فعالیت آموزشی خویش را از سال ۱۳۷۱ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی شروع کرده است.

- گروه محیط زیست دانشگاه یزد:

گروه مدیریت مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد، فعالیت آموزشی خود را از سال ۱۳۸۳ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی شروع نمود.

۵- پردیس علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه یزد

* دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد:

دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد، فعالیت خود را با ایجاد دوره کارشناسی "تعاون و رفاه اجتماعی" در سال ۱۳۷۵ و راه اندازی دوره کارشناسی "مردم شناسی" در سال ۱۳۷۷ آغاز کرد.

* دانشکده الهیات دانشگاه یزد:

دانشجویان دانشکده الهیات دانشگاه یزد طی دوره کارشناسی علاوه بر آشنایی با مباحث بنیادی و اساسی در زمینه های گوناگون علوم اسلامی، بطور نسبی به کسب دانش و تخصص می پردازند.

* دانشکده اقتصاد مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد:

دانشکده ی اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد، از سال ۱۳۶۹ با راه اندازی رشته ی مدیریت صنعتی، فعالیت خود را شروع کرده است.

* دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه یزد:

گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه یزد فعالیت آموزشی خود را از سال ۱۳۵۵ ﮬ.ش در دانش سرای عالی یزد با پذیرش دانشجو در رشته دبیری زبان و ادبیات فارسی شروع کرد و در سال ۱۳۷۱ بعد از ادغام در دانشگاه یزد با گسترش فعالیت های آموزشی و پژوهشی، در دوره های تحصیلات تکمیلی نیز پذیرای دانشجویان متعددی از کل کشور گردید.

* گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد:

گروه علوم سیاسی دانشگاه یزد فعالیت خود را با تعداد ۳۴ نفر دانشجو در رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی از مهرماه ۱۳۷۸ آغاز کرده است و از سال ۱۳۸۷ در مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی پذیرش دانشجو دارد.

* گروه جغرافیا دانشگاه یزد:

گروه جغرافیای دانشگاه یزد در سال ۱۳۵۶ با یک رشته ی دبیری جغرافیا در دانش سرای عالی یزد وابسته به دانشگاه تربیت معلم شروع به کار کرد. بعد از وقفه ی چند ساله انقلاب فرهنگی مجدداً در سال ۱۳۶۲ فعالیت خود را از سر گرفت. در سال ۱۳۶۳ نخستین سری دانشجویان بعد از انقلاب وارد این رشته در دانش سرای عالی یزد شده اند. 

۶- پردیس بین الملل دانشگاه یزد

۷- پردیس مهریز دانشگاه یزد

آزمایشگاه های دانشگاه یزد

دانشگاه یزد در جهت رفع نیازهای علمی آزمایشگاهی محققین دانشگاه و کشور و تسهیل در فرایند دستیابی به نتایج آزمایشگاهی مورد نیاز، دو مقوله «آزمایشگاه مرکزی» و «شبکه آزمایشگاه های علمی ایران» را در دستور کار خود قرار داده است.

دانشگاه یزد,پردیس دانشگاه یزد,دانشگاه یزد پزشکیدانشگاه یزد در سال ۱۹۸۹ با ادغام چند مؤسسه قدیمی تر تأسیس شد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش