سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۸ - ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۳۶۷
دانشگاه

دانشگاه‌ها به تدریج بازگشایی می‌شوند | امتحانات دانشجویان دانشگاه آزاد حضوری برگزار می‌شود

بازگشایی تدریجی دانشگاه‌ها,امتحانات حضوری دانشگاه آزاد
سرپرست سازمان امور دانشجویان وزارت علوم از بازگشایی تدریجی دانشگاه‌ها با اولویت حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی و به شرط واکسینه شدن خبر داد.

غلامرضا غفاری سرپرست سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بازگشایی دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها در سال تحصیلی جدید اظهار کرد: هیچ زمانی تعطیلی دانشگاه‌ها وجود نداشته است و حتی در دوران کرونا هم دایر بودند.

او افزود: با شیوع ویروس کرونا شیوه کاری دانشگاه‌ها تغییر کرد که بسیار اجتناب ناپذیر بود و اگر در سطح جهانی نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم که دانشگاه‌ها به علت بیماری روند فعالیت خود را تغییر دادند، ولی بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها بستگی به پوشش واکسیناسیون دارند.

غفاری تصریح کرد: با توجه به اینکه هم اکنون با رشد واکسیناسیون در کشور مواجه هستیم، بنابراین اگر این روند همچنان ادامه داشته باشد و ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه دهد حضور دانشجویان در دانشگاه را به میزان قابل توجهی فراگیرتر خواهیم کرد.

او با بیان اینکه هم اکنون سیاست تدریجی بازگشایی دانشگاه‌ها مدنظر است، تاکید کرد: قصد داریم دانشگاه‌ها را به تدریج دانشجویان تحصیلات تکمیلی یعنی ارشد و دکتری آغاز کنیم و سپس شرایط را برای حضور مابقی دانشجویان یعنی کارشناسی و کاردانی مهیا کنیم.

سرپرست سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: بخش قابل توجهی از دانشجویان دانشگاه‌های کشور از امکانات خوابگاه در دوران کرونا استفاده می‌کردند و هم اکنون هم با توجه اینکه حضور دانشجویان به صورت تدریجی خواهد بود؛ بنابراین برنامه‌هایی را در نظر گرفته ایم تا اسکان آن‌ها را با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی فراهم کنیم.

ظرفیت ۱۵ تا ۲۰ درصدی خوابگاه‌ها در دوران کرونا

غفاری گفت: آغاز سال تحصیلی از اول مهر خواهد بود و دانشگاه‌ها هم اکنون بحث ثبت نام را انجام داده اند، اما گفتنی است که در دوران کرونا هم به طور متوسط بین ۱۵ تا ۲۰ درصد دانشجویان به دانشگاه‌ها رفت و آمد داشتند و از خوابگاه‌ها استفاده می‌کردند، ولی اگر روند واکسیناسیون به صورت فراگیر انجام شود این امکان را می‌دهد تا ظرفیت خوابگاه‌ها را افزایش دهیم.

سرپرست سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان یادآوری کرد: با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد خوابگاه‌ها را با توجه به شرایط کرونایی می‌توانیم استفاده کنیم، اما اگر واکسیناسیون فراگیر شود ظرفیت استفاده از خوابگاه‌ها را افزایش خواهیم داد و طبیعتا با بالا بردن این آمار حضور دانشجویان هم در دانشگاه‌ها فراگیر‌تر خواهد شد.

طهرانچی:ترم جدید دانشگاه آزاد مجازی و امتحانات حضوری برگزار می شود

رئیس دانشگاه آزاد گفت: هرچند نیمسال جدید تحصیلی مجازی آغاز می شود اما امتحانات دانشجویان دانشگاه آزاد به صورت حضوری برگزار خواهد شد. 

بازگشایی تدریجی دانشگاه‌ها,امتحانات حضوری دانشگاه آزاد

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی طهرانچی در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید و آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، در جمع خبرنگاران در رابطه با جزئیات بازگشایی دانشگاه در سال تحصیلی جدید گفت: مسئله کرونا قابل پیش‌بینی نیست و این جوی است که در دنیا حاکم است. ولی از طرفی سویه جدیدی گزارش نشده و روند واکسیناسیون، فعالیت‌های اجتماعی را فعال کرده است. ما قصد داریم در دانشگاه آزاد اسلامی بین ۸ تا ۱۲ هفته از ترم را آموزش مجازی ارائه دهیم و همچنین آماده می‌شویم که از ۱۵ آبان یا اول آذر بخشی از آموزش را حتما به صورت حضوری ارائه دهیم.  کلاس‌های عملی نیز در مناطق سفید تا آبی و مناطق مجاز آماده‌سازی شده است و باید آزمایشگاه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعالیت کنند. در مناطق قرمز و نارنجی نیز تمهیداتی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه حضور دانشجویان در این محیط‌ها منوط به داشتن کارت واکسیناسیون است، تصریح کرد: در مرحله‌ای هستیم که بتوانیم آموزش را به صورت حضوری آغاز کنیم و برای دانشجویان پزشکی نیز کلاس‌ها به صورت حضوری برگزار می‌شود. چراکه واکسیناسیون آنها زودتر انجام شد و قصد داریم فضای دانشگاه با یک برنامه‌ریزی نظامند، فضایی داشته باشد که چند جلسه از کلاس‌ها حضوری باشد و امتحانات حتما حضوری برگزار شود.

وی ادامه داد: در سال تحصیلی جدید و در ادامه ترم‌های کرونایی، در حال بازگشت به فضای آموزش حضوری هستیم که این فضا، قرار است فضای مکمل آموزش مجازی باشد. 

وی با بیان اینکه امسال دانشجویان با تجربه کاملا متفاوت به محیط آموزش بازمیگردند، ادامه داد: نباید بگوییم کرونا در حال تمام شدن است و یک رجعت ساده داشته باشیم. بلکه باید توجه کنیم که اگر این بازگشایی با تمهیدات لازم نباشد، حادثه آفرین خواهد بود.  این تهمیدات فقط شامل سلف و خوابگاه‌ها نیست بلکه درک مفاهیم جدید است. 

دکتر طهرانچی در ادامه تصریح کرد: پیش از کرونا آموزشی داشتیم که حافظه محور و مدرک‌گرا بود. اینکه امسال ۵۲ درصد از داوطلبان ورود به دانشگاه به آموزش حافظه محور نه گفتند، نشان می‌دهد که جوانان با شیوه آموزش حافظه محور خداحافظی کرده‌اند. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: ما باید در دانشگاه و مدرسه شأن دانشجویان و دانش آموزان را حفظ کنیم و این مراکز را در راستای مطالبه دانشجویان و دانش آموزان مهیا کنیم. چرا که جوان امروز معتقد دانشگاه رفتن با هدف خاص است. 

دکتر طهرانچی با بیان اینکه تعهد در یادگیری مهمترین ویژگی استاد در دوره جدید است، خاطرنشان کرد: امروزه نمیتوانیم بگوییم استاد صرفا درس بدهد، چراکه مباحث آموزشی در فضای مجازی موجود است و مسئله صرفا آموزش نیست و مسئله اساسی یادگیری عمیق و وسیع ست. 

وی افزود: ما باید خود شکنیم و از روش‌های صلب گذشته که ۲ سال پیش بود، عبور کنیم. ما به یادگیری عمیق نیاز داریم. ما باید اجازه دهیم دانشجو در جلسات امتحان با لپ‌تاپ بیاید و میزان یادگیری عمیق او را بفهمیم. 

دکتر طهرانچی در پایان صحبت‌های خود گفت: آموزش باید بسترساز انتقال دانش بنیان باشد. امروزه نمیتوان آموزشی ارائه داد که افزاینده اقبال اجتماعی نباشد. اگر اینگونه نباشد،  در شکل‌دهی شاکله جامعه موثر نیست. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: آموزش امروز نیازمند تغییر ماهیت است. اگر آماده نباشیم و در چرخه تحول آفرین نباشیم، ۵۲ درصد داوطلبی که امسال انتخاب رشته نکردند، سال بعد افزایش پیدا کرده و حتی به ۷۵ درصد خواهند رسید.

احترام و اکرام دانشجو در محیط دانشگاه حفظ شود

همچنین، دکتر فرزاد جهان معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کاری که ما در دانشگاه انجام می دهیم تربیت اجتماعی دانشجو است. یعنی ما دانشجو را برای ورود به آینده آماده سازی می کنیم. اگر ما وظیفه خود را درست انجام دهیم این دانشجو در آینده موفق خواهد بود.

وی ادامه داد: ما در دانشگاه باید چند اقدام انجام دهیم که اولین آنها احترام و اکرام دانشجو است. بر این اساس احترام و اکرام دانشجو باید در خوابگاه‌ها، کلاس، محیط اداری و سلف حفظ شود. ما باید به دانشجو اجازه بدهیم که حق داشته باشد در متن واقعیت، کنش اجتماعی داشته باشد و در بطن اجتماع تربیت شود.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه باید از دانشجو مشورت خواهی کند و ما در دانشگاه آزاد اسلامی شورای تعامل دانشجویی راه اندازی کردیم زیرا معتقدیم دانشجو باید نظر دهد و نظر بگیرد. همچنین باید زمینه اظهارنظر دانشجو فراهم شود.

دکتر جهان بین خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه شورای تعامل دانشگاه و دانشجو و همچنین کرسی‌ها تلاش می‌کند و دانشجویان جدیدالورود بدانند که تجربه منحصر به فردی خواهند داشت.

مسئولین به اشتغال دانشجویان توجه ویژه داشته باشند

در ادامه این مراسم،  دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به نودانشجویان این دانشگاه گفت: بعد از ۱۸ سال زحمتی که پدر و مادر برای تربیت فرزند خود می‌کشند و پس از هزینه های زیاد برای تحصیل، در نهایت فرزند خود را  با امید راهی دانشگاه می‌کنند. ۴۰ سال پیش قبولی در دانشگاه اشتغال را تضمین می‌کرد، ۲۰ سال پیش ورود به تحصیلات تکمیلی اشتغال را تضمین می‌کرد اما در حال حاضر فقط ۵۲ درصد از داوطلبین واجد شرایط انتخاب رشته کرده‌اند.

وی ادامه داد: دانشگاه‌ها باید کارآفرین تربیت کنند و خود دانشجو باید بعد از فارغ التحصیلی تحول اجتماعی ایجاد کند و کارآفرین باشد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم گرفته به سمت دانشگاهی حرکت کند که کارآفرین باشد، افزود: فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی بر مبنای شهریه است و در حمایت از فعالیت‌های فناورانه و کارآفرینانه به سمت شهریه صفر حرکت می‌کند.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد فضای این را دارد که دانشجو به فضای کارآموزی حرکت کند تا آینده دانشجو تضمین شود. به این ترتیب با همت دانشجویان و حمایت والدین، دانشجویان توانمند در قالب تیم های فناوری مولد اشتغال می شوند.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: از مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه روسای واحدها تقاضا می‌کنم که در برابر اشتغال دانشجویان توجه ویژه داشته باشند.

در این مراسم،‌ دکتر محمد بطحایی معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه آغاز سال تحصیلی آغاز یک زندگی جدید است، گفت: با تصویب شورای گسترش برای دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی، انجام فعالیت‌های عملی را تصویب کردیم که به زودی اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: آموزش عالی با سردمداری دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویانی به جامعه تقدیم می‌کند که مهارت‌های آنها مرتبط با نیازهای جامعه باشد.

دکتر بطحایی تصریح کرد: سال تحصیلی ۱۴۰۰ بعد از دو سال سخت آغاز می‌شود و امیدواریم مدارس سما و مراکز آموزش سیر طبیعی را طی کنند و از روسای واحدها و مسئولان دانشگاه آزاد درخواست می‌کنم که به مدارس سما توجه ویژه داشته باشند.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش