چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۰:۰۰ - ۰۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۲۱۷
دانشگاه

اخراج سه دانشجوی دانشگاه تبریز به اتهام شرکت در اعتراضات/ دفاع وزارت علوم از ممنوع‌الورودی دانشجویان معترض

حضور دانشجویان در اعتراضات 1401,اخراج سه دانشجوی دانشگاه تبریز

اعتمادآنلاین نوشت: سه دانشجوی دانشگاه تبریز به نام‌های نیما سراجیان تبریزی، علی کشوری و آروین ابراهیمی به دلیل شرکت در اعتراضات دانشجویی مهرماه از این دانشگاه اخراج شدند.

دفاع سخنگوی وزارت علوم از ممنوع‌الورودی دانشجویان معترض؛ دانشجویان نباید مصونیت داشته باشند!

سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از افزایش برخوردهای انضباطی با دانشجویان و اساتید معترض خبر داد و گفت: ما در وقایع اخیر شاهد برخی تخلفات بودیم که در محیط دانشگاهی بی‌سابقه بوده است. لذا آیین‌نامه قبلی تناسبی با وقایع اخیر نداشت و نیازمند به روزرسانی متناسب با وضعیت امروز دانشگاه‌ها بود.

علی شمسی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ممنوع‌الورود شدن تعدادی از دانشجویان به محیط دانشگاه‌، گفت: در حوادث اخیر عده‌ای از دانشجویان، قوانین و مقررات حاکم بر دانشگاه‌ها را زیرپا گذاشته‌اند. با تخلف‌هایی که در درون دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتد، برمبنای قوانین و مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برخورد می‌شود. همانطور که ما بر مبنای قانون، مخالف حضور نیروهای غیردانشگاهی در محیط دانشگاه هستیم؛ برمبنای همان قانون باید به آیین‌نامه‌ها و قوانین دانشگاهی پایبند باشیم و متناسب با رفتار متخلفین نسبت به اجرای قوانین انضباطی اقدام کنیم.

برخی تخلفات دانشجویان در حوادث اخیر، بی‌سابقه است

وی با بیان اینکه تذکر و گفت‌وگو برای برخورد با متخلفان همواره در گام اول، در دستور کار قرار می‌گیرد، گفت: برخی از تخلف‌های دانشجویان در حوادث اخیر، ویژه و بی‌سابقه است. این تخلف‌ها مانند مسائل همیشگی و معمول دانشگاه‌ها نیست و نسبت به سال‌های گذشته متفاوت است.

 به گفته سخنگوی وزارت علوم، در حوادث اخیر بعضاً هم‌گامی و هم‌نوایی مستقیم با ضد انقلاب را شاهد بودیم. همچنین در جریان اتفاقات اخیر، ارتباط با تشکیلات و شبکه‌های دشمنان رسانه‌ای و غیررسانه‌ای خارج از کشور و کار تشکیلاتی، خط‌دهی مستقیم دشمن و همراهی از درون دانشگاه‌ها را تجربه کردیم.

بروز خشونت‌های کلامی و رفتاری بی‌سابقه از طرف برخی دانشجویان

وی افزود: همچنین خشونت‌های کلامی و رفتاری بی‌سابقه‌ای از طرف برخی از دانشجویان مشاهده شد.

شمسی‌پور همچنین خاطر نشان کرد: بروز مسائلی از این دست سبب می‌شود که برخورد متناسب با رفتار دانشجویان با آنها صورت گیرد.

به گفته وی، فرآیند صدور حکم زمان‌بر است؛ چرا که پرونده انضباطی تشکیل می‌شود و برای صدور حکم به کمیته انضباطی می‌رود. در ادامه دانشجو نسبت به حکم صادر شده اعتراض می‌کند؛ سپس کمیته انضباطی پس از تجدید نظر، حکم صادر می‌کند. به گفته وی، رؤسای دانشگاه‌ها مجاز هستند که متناسب با اتفاقی که افتاده است، اجازه ورود به دانشجویی را ندهند. البته ممنوع‌الورودی یک حکم قطعی نیست.

سخنگوی وزارت علوم با بیان اینکه ممنوع‌الورودی به نحوی می‌تواند یک عامل بازدارنده برای دانشجویان باشد، گفت: به هر حال دانشگاه‌ها را باید از این طریق آرام کنیم.

وی ادامه داد: دانشجویان هم‌ مانند اساتید، پزشکان و روحانیون مصونیت ندارند؛ هیچ صنفی نباید مصونیت داشته باشد. برخورد محترمانه با حفظ جایگاه و شئون اجتماعی لازم است. به طور مثال، دادگاه ویژه روحانیت در کشور وجود دارد که با روحانیون متخلف برخورد می‌کند و برخی از این برخوردها بسیار جدی است.

با اساتید متخلف هم برخورد می‌شود

رئیس حوزه ریاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: هیئت‌های انتظامی نیز با اساتید متخلف برخورد می‌کنند و این گونه نیست که به صرف اینکه فرد یک استاد است، نتوان با وی برخورد کرد. اگر چنین دیدگاهی وجود داشته باشد، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و حقوق دانشجویان و کارکنان زیر سئوال می‌رود. وی با بیان اینکه اگر تخلفی صورت گرفته، متناسب با نوع تخلف باید با آن برخورد کرد و در این موضوع هیچ شکی نیست، تصریح کرد: اتفاقات درون دانشگاه‌ها مزید بر علت شد تا از ظرفیت‌های قانونی استفاده شود. سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به پرسشی درباره تبیین آیین‌نامه جدید انضباطی، گفت: طبیعی است که کمیته‌های انضباطی متناسب با اتفاقاتی که می‌افتد، ابزار در دست داشته باشند.

آیین‌نامه قبلی تناسبی با وقایع اخیر نداشت و نیازمند به روزرسانی بود

شمسی‌پور در پایان با بیان اینکه باید ابزار مناسب در دست وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: ما در وقایع اخیر شاهد برخی تخلفات بودیم که در محیط دانشگاهی بی سابقه بوده است. لذا آیین‌نامه قبلی تناسبی با وقایع اخیر نداشت و نیازمند به روزرسانی متناسب با وضعیت امروز دانشگاه‌ها بود. مدیریت دانشگاه‌ها و کمیته‌های انضباطی بر مبنای تغییر رویکرد اغتشاشات اخیر باید ابزار در دست داشته باشند. تغییرات آیین‌نامه انضباطی جدید، متناسب‌سازی ابزار است که به صورت حداقلی اتفاق افتاده است.

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش