مهمترین عناوین خبری
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
۲۱:۱۲ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۷۱۰
دانشگاه

سرپرست معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه

رشد ۶۰ درصدی تشکلهای دانشجویی دانشگاه فرهنگیان طی ۶ ماه

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,تشکل دانشجویی
سرپرست معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه فرهنگیان به رشد ۶۰ درصدی تشکلهای دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در ۶ ماه گذشته اشاره کرد و افزود: با ایجاد این گروه ها در حقیقت دانشجویان این فرصت را دارند که در یک فضای تربیتی و آرام در راستای توسعه فعالیت های سیاسی و اجتماعی حضور و مشارکت داشته باشند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین عین الله عابدی در حاشیه بازدید از غرفه این دانشگاه در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها دانشگاه در حوزه فرهنگی در سال ۹۶ افزود: برنامه ریزی‌های سال ۹۶  به سه شکل متمرکز، نیمه متمرکز و غیر متمرکز صورت گرفته است. در این بین رویکرد جدید ما در برنامه های غیر متمرکز به این شکل است که برنامه ریزی فرهنگی را در راستای تفویض اختیارات، به خود استانها واگذار کرده‌ایم که با استفاده از بودجه در اختیار، ضمن اجرا، نظارت و پایش برنامه‌ها را نیز بر عهده دارند و معاونت صرفا پیشرفت راهبردها و راهکارها را دنبال می کند .

 

حجت الاسلام والمسلمین عابدی اظهار داشت: امسال همچنین حدود ۵۰۰ کانون موجود در دانشگاه فرهنگیان را در ۲۷ عنوان سامان دهی کردیم و برنامه های انتخاباتِ آنها نیز هماهنگ با سایر کانون ها و تشکلهای وزارت علوم برگزار شد.

 

وی در پاسخ به برخی نقدهای غیرمنصفانه و ناآگاهانه پیرامون فعالیت تشکل ها، گفت:  تشکل ها به دلیل نوپا بودن طبیعتاً هنوز به معنای واقعی جایگاه خودشان را پیدا نکرده اند، با این وجود اما روز به روز درحال توسعه و حرکت در مسیر بلوغ هستند.

 

عابدی تصریح کرد: در اسفند ماه گذشته یک دوره توانمند سازی برای تشکلها در بوشهر برگزار شد و  بنا داریم در سال جاری دومین دوره را برگزار کنیم ممکن است در یک استان با یک تشکل برخورد سلیقه ای شود و این به معنای رویه مورد تایید توسط مسئولان ارشد دانشگاه نبوده و در صورت اطلاع پیگیری و تذکر داده‌ایم.

 

وی افزود: هم اکنون بجز بسیج سه تشکل انجمن اسلامی، جامعه اسلامی و عدالتخواه در دانشگاه حضور دارند و هیچکدام از تشکلها محدودیتی برای فعالیت ندارند.

 

وی از حجم و تراکم دروس آموزشی این دانشگاه و حدود ۲۰ واحد اضافی در مقایسه با سایر دانشگاه ها بعنوان یکی از دلایل مورد اشاره و گلایه های دانشجویان برای نبود فرصت بیشتر برای فعالیت در تشکل ها یاد کرد و گفت: با وجود همه محدودیت ها، اردیبهشت ماه گذشته بیش از ۱۲۰ برنامه سیاسی ویژه انتخابات  در دانشگاه انجام شد که غالبا توسط خود تشکل ها برنامه ریزی و اجرا شد.

 

عابدی در پاسخ به این سوال که به عنوان معاون فرهنگی دانشگاه تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص تعبیر آتش به اختیار را چگونه تفسیر می کنید؟ گفت: مفهوم آتش به اختیار بودن در سال های قبل نیز در کلام و بیانات مقام معظم رهبری با مسولان، تشکل ها و دانشجویان، مکرراً وجود داشته است. رهبر معظم انقلاب این بار نیز همین مفهومی که سالهای قبل تکرار کرده و تذکر می دادند را در تعبیری نو، بازخوانی کرده فرمودند دانشجویان آتش به اختیار هستند.

 

وی با بیان اینکه  آتش به اختیار یک مبنای دینی داشته و در واقع همان امر به معروف و نهی از منکر است افزود: مقصود در اینجا  آتشِ خیرخواهی و خروج از بی تفاوتی و منفعت طلبی است. رهبری معظم همواره اعتقاد دارند باید در دانشگاه ها یک فضای پویا و سرشار از  نشاط سیاسی وجود داشته باشد و افراد باید از بی تفاوتی و عافیت طلبی و منفعت طلبی بیرون بیایند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، حجت الاسلام والمسلمین عابدی با تاکید بر اینکه معنای آتش به اختیار بودن، هرج و مرج و بی قانونی نیست، گفت:  الزامات اجرایی کردن تعبیر مقام معظم رهبری، آگاهی، انصاف ، دلسوزی و قانون مداری است. حب و بغض ها نباید باعث شود نقاط قوت ها را نبینیم. در این راستا دانشگاه فرهنگیان از نقد و پیشنهادات دلسوزانه اساتید و دانشجویان استقبال می کند. در همین راستا، هم در ستاد و هم در استان ها، پیشنهادات و نقدها در قالب روش های علمی، بحث های آزاداندیشی و کرسی های مناظره و گفت و گو، بعنوانِ مصادیق آتش به اختیار مطرح شده است. کما اینکه همین امسال تاکنون ۲۰۰ نشست آزاداندیشی برای اجرا مصوب گردیده که تدریج انجام خواهد شد.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در پاسخ به این سوال که زمینه تحقق چنین تعبیری تا چه حد در دانشگاه فرهنگیان فراهم است؟ اظهار داشت:  یکی از زمینه ها همین تشکل ها هستند، در پردیس هایی که تاکنون تشکلی نداشتند و یا تعداد تشکل ها در آنها در مقایسه با دیگران کمتر است، دانشجویان می توانند مراجعه کرده و مجوز بگیرند و یا تشکلهای موجود از کمیته سه نفره نظارت در استانها مجوز اجرای برنامه بگیرند.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: حضور دانشجو معلمان در فعالیت های فرهنگیِ دانشگاه فرهنگیان با وجود فضای شبانه روزی، برنامه ریزی های فرهنگی و وجود کانون ها و تشکل ها نسبت به دیگر دانشگاه ها قابل توجه است و تعدد برگزاری نشست ها و کرسی های آزاد اندیشی نشان  از نگاه مسئولان این دانشگاه در راستای آزادی بیان دانشجومعلمان دارد و همواره اهتمام به فرهنگ نقد و پرسشگری در برنامه های دانشگاه فرهنگیان مورد توجه بوده است.

 

 

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش