پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴
۱۴:۴۱ - ۱۶ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۳۸۷۸
دانشگاه

گزارشی به بهانه دومین روز برگزاری آزمون سراسری؛

از تب تند قبولی در دانشگاه های برتر تا فرصت طلبی مؤسسات آموزشی

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,داوطلبان کنکور
در سال‌های اخیر تب شرکت در کلاس‌های کنکور و موسسات آموزشی آمادگی در آزمون سراسری بالا گرفته است و با افزایش ظرفیت‌های پذیرش دانشگاه‌ها داوطلبان شرکت در کنکور حالا دیگر نه برای صرفا قبولی در آزمون سراسری بلکه به امید قبول شدن در دانشگاه‌های برتر کشور حاضرند با هر قیمت و هر هزینه‌ای در این کلاس‌ها شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، در رقابت تنگاتنگ داوطلبان آزمون سراسری برای دستیابی به صندلی‌های دانشگاه‌های سطح یک کشور البته سود اصلی قطعا با موسسات آموزشی پیش از کنکور است که تنورشان گرم است و این نیاز داوطلبان را دریافته‌اند و می‌دانند خیلی از داوطلبان و خانواده‌ها برای آینده تحصیلی و شغلی خود حاضرند به هر میزان هزینه کنند تا نتیجه قابل قبولی را به دست بیاورند و در این راستا با تبلیغات فراوان و قول قبولی صد در صد تضمینی در کنکور این تنور را داغ‌تر می‌کنند.

 

خبرنگار ایسنا در روز دوم برگزاری آزمون سراسری به یکی از حوزه‌های امتحانی رفته و در خصوص میزان شرکت در کلاس‌های خصوصی و موسسات آموزشی و علت استفاده از این کلاس‌ها و میزان مفید بودن آن‌ها از داوطلبان سوالاتی را پرسیده است.

 

مریم سعادتی یکی از داوطلبان است که از کلاس‌های این موسسات استفاده کرده است و هدف خود از شرکت در این کلاس‌ها را قبول شدن در دانشگاه‌های برتر کشور عنوان می‌کند.

 

او می‌گوید: من در صورتی که دانشگاه خوبی قبول نشوم، قطعا سال دیگر مجددا در کنکور شرکت می‌کنم و هر دانشگاهی نمی‌روم. چون در حال حاضر آنقدر ظرفیت‌ها افزایش پیدا کرده است که قطعا در یک دانشگاه قبول می‌شوم، اما قبول شدن در دانشگاه خوب برای من خیلی مهم است.

 

این داوطلب آزمون سراسری اظهار می‌کند: من از تیر ماه در این کلاس‌ها شرکت کرده‌ام، روزی حدودا ۱۴ ساعت درس خواندم و از ابتدا هم با مشاور تحصیلی در ارتباط بودم و امیدوارم نتیجه خوبی بگیرم.

 

این داوطلب کیفیت کلاس‌های آموزشی که از آن‌ها استفاده کرده است را نسبتا خوب ارزیابی می‌کند و می‌گوید: استفاده از این کلاس‌ها بهتر از این است که داوطلبان خودشان بدون هیچ برنامه‌ریزی درستی به صورت سرخود درس بخوانند.

 

خانم میانسالی که مادر یکی از داوطلبان است و به همراه فرزندش در حوزه امتحانی حاضر شده است، با اشاره به اینکه هزینه زیادی برای کلاس‌های کمک آموزشی کرده است، گفت: ما حدودا ۳۰ میلیون تومان برای دخترم هزینه کرده‌ایم و البته این میزان به غیر از هزینه کتاب‌های کمک آموزشی و تست بود.

 

وی می‌افزاید: دو سال پیش هم پسرم در کنکور شرکت کرد که کمی هزینه‌اش کمتر شد، اما تقریبا آن هم در همین حدود بود و در آخر هم یک دانشگاه متوسط قبول شد. البته معلوم نیست؛ شاید اگر آن هزینه را هم نمی‌کردیم اصلا قبول نمی‌شد.

 

او می‌گوید: واقعا هزینه‌های کلاس‌های کمک آموزشی بالا است و این موسسات هر چقدر هم کمک‌کننده باشند، درست نیست این همه هزینه‌های هنگفت را از مردم دریافت کنند و به نظرم با توجه به اینکه دیگر خواندن کتاب‌های درسی مدرسه برای قبول شدن در دانشگاه‌های خوب کافی نیست، بهتر است تعرفه‌ای و مقرراتی برای این موسسات وجود داشته باشد تا به راحتی هر مبلغی می‌خواهند برای خود تعیین نکنند.

 

این خانم ادامه می‌دهد: به هر حال هر فردی نگران آینده تحصیلی و شغلی فرزندش هست و حتی اگر به اثر بخش بودن این کلاس‌ها هم اعتماد نداشته باشیم دوست نداریم فرزندمان را از شرکت در آن‌ها محروم کنیم تا خیالمان راحت باشد همه امکانات را برای قبولی فرزندمان افراهم کرده و همه کارها را انجام داده‌ایم؛ حتی اگر مجبور باشیم مقداری از هزینه و پول را قرض کنیم.

 

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,داوطلبان کنکور

هزینه‌های میلیونی مدرسان خصوصی

مادر داوطلب دیگری در این راستا اظهار می‌کند: من برای اینکه دخترم در دانشگاه معتبری قبول شود، هزینه زیادی کرده‌ام و مدرس خصوصی گرفتم.

 

او در خصوص هزینه مدرس خصوصی می‌گوید: البته هر جلسه حدودا ۲ ساعت است و در درس‌های مختلف هزینه‌ها متفاوت است. به طور مثال درس ریاضی هزینه‌اش از ۶۰۰ تومان شروع می‌شود و تا ۱ میلیون توامان ادامه دارد، ‌عربی از ۵۰۰ تومان تا ۷۰۰ هزار تومان است و شیمی و زیست حدودا ۷۰۰ تا ۲ میلیون تومان است.

 

وی ادامه می‌دهد: به نظر من بچه‌ها در مدارس به لحاظ علمی ورزیده نمی‌شوند  و حتی در کلاس‌های کنکور هم این اطمینان وجود ندارد که بتوانند در دانشگاه خوبی قبول شوند، چرا که بیشتر این موسسات آموزشی کنکور کلاهبردار هستند و من ترجیح دادم به جای اینکه در جایی سرمایه‌گذاری کنم که نتیجه‌ای هم در بر نداشته باشد، از کلاس خصوصی برای دخترم استفاده کنم.

 

این خانم ادامه می‌دهد: به نظرم بهتر است مسؤولان آموزشی کشور که در این امر دخیل هستند، فکری برای این موضوع کنند و سیستم آموزشی به نحوی چیده شود که در پایان مدرسه دیگر نیازی به استفاده از این کلاس‌ها نباشد.

 

البته در این میان هستند داوطلبانی که از همه امکانات محروم هستند و به واسطه اینکه خانواده‌های آنان توان پرداخت هزینه‌های نجومی کلاس‌های کمک آموزشی و خصوصی و ... را ندارند، باید فقط به توان خود اکتفا کنند یا در موسسات آموزشی سطح پایین‌تر از این امکانات بهره مند شوند، در این جا فرصت نابرابر کنکور  بیشتر خودنمایی می‌کند و با وجود اظهارات فراوان مسؤولان در خصوص ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی برای افراد با اختلاف طبقاتی، اختلاف عظیمی در رقم خوردن سرنوشت تحصیلی و شغلی را فراهم می‌کند.

 

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,داوطلبان کنکور

در این زمینه مهدیه یکی از داوطلبان است که می‌گوید: با وجود هزینه‌های هنگفت کلاس‌های غیرانتفاعی کمک آموزشی، در این کلاس‌ها شرکت نکرده است.

 

این داوطلب آزمون سراسری اظهار می‌کند: من فقط به خرید کتاب‌های کمک آموزشی و نکته و تست اکتفا کردم که البته خرید این کتاب‌ها نیز هزینه زیادی داشت. البته در دوماه آخر نیز برای جمع‌بندی در برخی دروس مدرس خصوصی گرفتم تا رفع اشکال کنم.

 

او می‌گوید: من حدودا برای هر جلسه از درس‌ها به طور میانگین ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کردم، البته برای من خوب بود و خیلی از دوستانم تا ۶۰۰ هزار تومان و حتی یک میلیون تومان هزینه کلاس داده‌اند.

 

وی می‌گوید: با این مقدار هزینه‌ای که کردم و نسبت به مقداری که درس خوانده‌ام، مطمئن هستم که در یک دانشگاه متوسط قبول می‌شوم، اما امید به قبولی در دانشگاه‌های با رتبه بالا را ندارم.

 

داوطلب دیگری در این زمینه اظهار می‌کند که بار دوم است که کنکور می‌دهد و از هیچ یک از موسسات کمک آموزشی و کلاس‌های خصوص استفاده نکرده است.

 

او در این رابطه ادامه می‌دهد: من هزینه شرکت در کلاس‌های آموزشی را نداشتم و سعی کردم با برنامه‌ریزی درسی و کتابهای کمک آموزشی برای کنکور آماده شوم.

 

وی ادامه می‌دهد: دقیقا هزینه‌ای را که برای کتاب‌های کمک آموزشی و تست متحمل شدم، نمی دانم؛ اما فکر می‌کنم بالای ۵۰۰ هزار تومان خرج کردم.

 

این داوطلب اظهار کرد: از شهریور ۹۵ شروع کردم و حدودا ۱۰ ساعت در روز درس خواندم و نسبت به اینکه قبول شوم، امید دارم؛ چون ظرفیت پذیرش خیلی بالا است، اما مطمئن نیستم چه دانشگاهی و با چه کیفیتی قبول شوم.

 

یکی از داوطلبان می‌گوید که برای موفقیت در کنکور، مطالعه و تلاش خود را از سال دوم دبیرستان آغاز کرده است و از همان زمان تست زدن برایش اهمیت ویژه‌ای داشته است.

 

این داوطلب گفت: در طول سال‌های دبیرستان علاوه بر خواندن درس‌ها به صورت تشریحی، تست هم می‌زدم تا آمادگی بهتری برای کنکور داشته باشم و به همین دلیل کتاب‌های تست تمام دروس تخصصی را از همان‌ سال‌ها تهیه می‌کردم.

 

داوطلب کنکور سراسری در رابطه با میزان زمانی که در سال آخر به مطالعه اختصاص داده، گفت: شروع جدی مطالعه من از اوایل تیر سال گذشته بود و در شروع من بعد از مدرسه حدود چهار الی پنج ساعت مطالعه می‌کردم که این عدد در طول سال هم ثابت بود، اما در روزهای تعطیل به هشت تا ۱۰ ساعت می‌رسید.

 

وی افزود: پس از تعطیلات عید میزان ساعات مطالعه من به بیش از ۱۴ ساعت در روز می‌رسید که شامل مطالعه، تست و مرور مطالب گذشته می‌شد.

 

این کنکوری در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر برنامه‌های فوق برنامه و کلاس‌های کنکور، خاطرنشان کرد: من به مدرسه غیرانتفاعی رفتم که تمام وقت من را می‌گرفت و در بعضی روزها پس از پایان کلاس‌ها برنامه‌های مطالعه و تست‌زنی در خود مدرسه اجرا می‌شد و به طور کلی تمام برنامه‌های درسی من با مدرسه هماهنگ بود و خودم کلاسی در بیرون شرکت نکردم و حتی در تعطیلات عید و ایام امتحانات دی‌ماه در اردوی علمی مدرسه خود شرکت داشتم.

 

در رابطه با هزینه‌های انجام شده در طول دوران آمادگی برای کنکور این داوطلب به خبرنگار ایسنا گفت: هزینه شهریه مدرسه برای سال پیش‌دانشگاهی حدود ۱۰ میلیون تومان بود که هزینه اردوهای آماده‌سازی عید و ایام امتحانات و همچنین هزینه برنامه‌های عصر مدرسه در آن گنجانده نشده بود و برای این برنامه‌ها هم مجموعا حدود سه میلیون تومان هزینه کردیم.

 

برای تمام دروس پایه و پیش‌دانشگاهی اعم از عمومی و تخصصی نیاز به تهیه کتاب تست داشتم که قیمت آنها از ۲۰ هزار تومان شروع می‌شد و تا ۴۵ هزار تومان هم می‌رسید و گاهی برای یک درس مجبور به تهیه چند کتاب از انتشارات‌های مختلف بودم. فکر می‌کنم در کل بیشتر از یک میلیون تومان برای تهیه کتاب تست و کمک‌آموزشی هزینه کردم.

 

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,داوطلبان کنکور

به گزارش ایسنا، اگرچه در سال های اخیر  به دلیل افزایش ظرفیت‌ها قبول شدن در دانشگاه به سختی گذشته نیست، اما رقابت بر سر قبولی در کنکور جای خود را به رقابت برای قبول شدن در دانشگاه‌های برتر و سطح یک داده است که به جهت عدم کفایت آموزش‌های مدارس در این راستا به رشد قارچ گونه و روزافزون موسسات آموزشی و کلاس های خصوصی و استفاده خانواده‌های متمول از این کلاس‌ها دامن زده است.

 

کلاس‌هایی که در مواردی حتی استفاده از این کلاس‌ها و موسسات با وجود دریافت هزینه‌های هنگفت اثری مثبتی نیز در بر ندارد و تنها با شیوه‌های عجیب و غریب تبلیغات تلاش در جذب بیشتر افراد و درامدهای نجومی می‌کنند و در نهایت نیز در صورت عدم موفقیت دانش‌آموزان با همان شیوه‌ها عدم رعایت برنامه‌ریزی و استعداد دانش‌آموزان را در عدم قبولی موثر می‌دانند و مسؤولیت را از گردن خود سلب می‌کنند.

 

البته در این راستا ذکر این نکته نیز ضروری است که  بسیاری از افراد نیز از شرکت در همین کلاس‌ها به دلیل عدم تمکن مالی محروم هستند که این موضوع نابرابر بودن فرصت‌های آموزشی را بیش از پیش به چشم می‌آورد. موضوعی که باید مورد توجه مسؤولانی که سال‌هاست از ایجاد فرصت‌های برابر و عدالت آموزشی خبر می‌دهند، قرار گیرد.

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش