پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۳۷ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۷۱۰
دانشگاه

نفرات برتر كنكور از زندگي بعد از آزمون مي‌گويند

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

«نتيجه اوليه كنكور سراسري ۹۶ با انتشار كارنامه داوطلبان اعلام شد. همه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته شده‌اند. » با اعلام اين جمله يكي از اصلي‌ترين مراحل كنكور سراسري امسال هم انجام شد. در دوره‌هاي روزانه و شبانه ۴۵۴ هزار نفر مجاز به انتخاب رشته هستند، در ساير دوره‌ها، محدوديتي وجود ندارد، همه مجاز به انتخاب هستند.

 

روز گذشته ده‌ها هزار دانش‌آموزي كه ديگر دبيرستان را پشت سر گذاشته‌اند با نتايج و رتبه‌هاي‌شان روبه‌رو شدند تا ببينند بخت و اقبال‌شان براي انتخاب رشته و دانشگاه تا كجا همراهي‌شان مي‌كند. از اين ميان تكليف رتبه‌هاي برتر كنكور مانند هر سال مشخص است. اسم و رسم و عكس‌شان از صبح روز گذشته اعلام شد و حالا فقط كافي است آنچه را كه از اول دوست داشته‌اند انتخاب كنند تا به آن برسند.

 

۳۶ نفر در پنج گروه رياضي و فني، علوم تجربي، علوم انساني، هنر و زبان‌هاي خارجي به عنوان نفرات برتر معرفي شدند كه از اين تعداد ٢٨ نفر پسر هستند و ٨ نفر دختر، ۱۷ نفر تهراني هستند و تبريز و يزد هر كدام با ٤ نفر در ميان رتبه‌هاي برتر در رده بعدي قرار دارند. نفر اول رشته انساني، نفر دوم رشته علوم تجربي و نفر دوم گروه هنر در مورد رتبه و رشته آينده‌شان با «اعتماد» گفت‌وگو كردند.

 

نفر دوم رشته تجربي و نفر سوم رشته زبان‌هاي خارجي: پزشكي

اميرحسين قويدل‌سردصحرا اهل تبريز است. نامش دو بار در فهرست نفرات برتر كنكور سال ٩٦ آمده است. يك بار به عنوان نفر دوم رشته علوم تجربي و يك بار هم به عنوان نفر سوم رشته زبان‌هاي خارجي: «من از اول تصميم ادامه دادن رشته تجربي را داشتم اما چون به زبان هم علاقه‌مند بودم در كنكورش شركت كردم.» اين غول كنكوري كه مايه ترس بسياري از دانش‌آموزان دبيرستاني است را او به همين راحتي پشت‌سر گذاشته و در دو رشته نفر برتر شده. مي‌گويد از سال دوم دبيرستان نرم‌نرمك آماده شدن براي كنكور را شروع كرده: «از همان سال دوم درس مي‌خواندم و كم‌كم خودم را براي كنكور آماده مي‌كردم. به صورت فشرده هم از بعد عيد نوروز روزي ٨ ساعت درس مي‌خواندم.»

 

براي كساني كه در رشته علوم تجربي درس مي‌خوانند انتخاب رشته مورد علاقه در اغلب موارد انتخابي آشكار است؛ پزشكي. پدر اميرحسين هم پزشك است و او هم قرار است همين راه را ادامه دهد: «به پزشكي علاقه دارم و مي‌خواهم همين رشته را بخوانم؛ هنوز در مورد دانشگاه تصميمم قطعي نشده اما احتمالا پزشكي دانشگاه تهران را انتخاب مي‌كنم.» اميرحسين چندان اهل سينما رفتن نيست، مي‌گويد خيلي وقتش را ندارد، گاهي كتاب مي‌خواند اما مي‌گويد كه اغلب زمان آزادش را صرف تماشاي تلويزيون و شركت در گردش‌هاي خانوادگي مي‌كند.

 

نفر دوم رشته هنر: نوازندگي ساز جهاني

اويتا اراكيليان اهل تهران است؛ نفر دوم رشته هنر. اويتا سال دوم و سوم دبيرستان را در رشته رياضي تحصيل كرده اما هميشه مي‌دانسته كه قرار است تغيير رشته بدهد. وقتي سر كلاس‌هاي رياضي پايه‌اش را براي درس‌هاي عمومي تقويت كرد در دوره پيش‌دانشگاهي به سراغ همان رشته‌اي رفت كه مي‌خواست؛ «١٠ سال است كه ويولن مي‌زنم.

 

وقتي خيلي كوچك بودم كلاس ارف مي‌رفتم و همين كلاس‌ها من را به موسيقي علاقه‌مند كرد، سال دوم دبستان نمي‌دانم چه شد كه ناگهان به ويولن علاقه‌مند شدم، شايد به خاطر يك فيلم بود، يك فيلم در مورد يك معلم ويولن اما اينقدر از آن خاطره گذشته كه هيچ‌چيز از آن يادم نمي‌آيد. به هر حال از همان سال به بعد اين ساز را شروع كردم و حالا هم مي‌خواهم در دانشگاه آن را ادامه بدهم.»

 

اويتا در طول سال تحصيلي ٦ تا ٧ ساعت از وقتش را صرف آمادگي براي كنكور كرده و روزهاي تعطيل اين تعداد ساعت را به ١٢ و گاهي ١٤ ساعت هم رسانده است. مي‌گويد در طول يك سال گذشته غير از درس خواندن فرصت هيچ كار ديگر نداشته: «قبل از كنكور تنها برنامه‌اي كه توي ذهنم بود بيرون رفتن از خانه بود و به محض اينكه كنكور دادم همين كار را كردم. حالا هم كه بخش اصلي كنكور هنر گذشته باز رفتم سراغ مجموعه فيلم‌هاي محبوبم؛ هري پاتر. فكر مي‌كنم دهمين باري است كه هري پاتر مي‌بينم.» براي اويتا و باقي پذيرفته‌شدگان مانند او كنكور هنوز تمام نشده، بخش عملي كنكور هنر قرار است اواخر مرداد برگزار شود و اويتا هنوز بايد خودش را براي آزمون سلفژ و ديكته موسيقي آماده كند. مي‌گويد نمي‌داند ١٠ سال ديگر كجا ايستاده است اما آرزويش ايستادن در كلاس درس است: «من عاشق درس دادن هستم، اميدوارم كه يك روز بتوانم همين كاري كه دوست دارم را انجام بدهم.»

 

نفر اول رشته انساني: علوم سياسي

عرفان ميران‌زاده مهابادي اهل تهران است و از مدت‌ها قبل برايش مثل روز روشن بوده كه هيچ رشته‌اي را به اندازه علوم انساني دوست ندارد. او هم مثل خيلي از دانش‌آموزان مستعد ديگري كه تصميم گرفتند به سمت انساني بروند نصيحت‌هاي بي‌شماري در مورد آينده شغلي و نظر مردم و... شنيده «در فضاي كشور ما هنوز هم مقاومت در برابر علوم انساني وجود دارد. هنوز هم موضوع اين است كه به اين رشته كمتر از تجربي و رياضي بها داده مي‌شود و خب در خانواده ما هم اين مقاومت براي رفتنم به رشته انساني وجود داشت اما نهايتا بعد از كمي نصيحت گفتند كه تصميم با خودم است.»،

 

به خاطر راهنمايي مشاوران مدرسه ديپلم رياضي گرفته اما در نهايت پيش‌دانشگاهي را به رشته انساني رفت تا سراغ همان چيزي برود كه بيشتر از همه دوست دارد: «من خيلي سال است كه به سياست علاقه‌مند شده‌ام. از دوره راهنمايي سخنراني‌هاي چهره‌هاي مختلف را گوش مي‌دادم و كتاب‌هاي مرتبط مي‌خواندم و حالا هم مي‌خواهم رشته علوم‌‌سياسي دانشگاه تهران را انتخاب كنم.»

 

عرفان در روزهاي مدرسه ٥ ساعت براي كنكور مطالعه مي‌كرده و بعد از عيد ١٠ تا ١١ ساعت. مي‌گويد كه تمامي مطالعات غيردرسي‌اش را هم در طول يك سال گذشته تعطيل كرده و تنها فراغتي كه از درس خواندن داشته مربوط مي‌شود به فوتبال بازي كردن در مدرسه كه ديگر براي حفظ سلامتي الزامي تلقي مي‌شده است. غير از اين، بخشي از وقت آزادش را شبكه‌هاي اجتماعي پر مي‌كردند: «گاهي كه سرم خلوت بود توي شبكه‌هاي اجتماعي مي‌چرخيدم، وقتي حجم درس زياد شد همه‌شان را پاك كردم كه وسوسه نشوم و حالا بعد از كنكور دوباره اپليكيشن‌ها را نصب كرده‌ام.

 

پسرخاله‌ام يك كتابخانه پر از كتاب دارد كه حالا مي‌توانم به سراغ‌شان بروم و كتاب خواندن را دوباره شروع كنم.» براي رشته‌هاي برتر انساني يكي از نخستين گزينه‌ها معمولا رشته حقوق است اما عرفان دارد رويايش را دنبال مي‌كند، مي‌گويد كه شايد در ١٠ سال آينده با اطلاعاتي كه از آينده رشته‌اش دارد جايي در وزارت امور خارجه مشغول به كار باشد. سياست براي او همان انگيزه‌اي بوده كه از سياستمداران محبوبش گرفته، كساني كه باعث شدند او هم به علوم سياسي علاقه‌مند شود: بزرگ‌ترين انگيزه من براي خواندن علوم سياسي مارتين لوتر كينگ است، از قبل سخنراني‌هايش را گوش مي‌كردم و آن سخنراني مشهورش هم برايم خيلي تاثيرگذار بوده است، همان سخنراني «رويايي دارم».

 

زهرا چوپانكاره

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش