اینبار دانشجویان #دانشگاه_نفت بودند که وقتی دیدند صدای اعتراض آنها به تصمیم یکشبه وزارت نفت شنیده میشود، خواستههای خود را در شبکههای اجتماعی مطرح کردند. این هشتگ با بیش از ۲۶۰هزار توییت منتشر شده است. تصمیمات ناگهانی مسئولان گاه تبعات اجتماعی زیادی برای خانوادههای آنان دربر دارد.
این اعتراض به تصمیمی است که اول خرداد ٩٤ اعلام شد و در آن با دستور مستقیم وزیر نفت، هرگونه فرایند استخدام به هر عنوانی متوقف شده بود! حتی برای بورسیههای دانشگاه نفت. بهاینترتیب جوانانی که با رتبههای خوب کنکور میتوانستند دانشگاههای شهرهای بزرگ را انتخاب کنند، ولی بهخاطر حق استخدام #دانشگاه_نفت را انتخاب کرده بودند، دچار ناامیدی شدند.
زندگی در گرمای خوزستان و دوری مسیر و آلودگی هوا و... را تحمل کرده بودند تا نگرانی بابت کار بعد از فارغالتحصیلی نداشته باشند و اکنون با این تصمیم عجیب روبهرو میشدند. معمولا آییننامههای جدید عطف بهماسبق نمیشود، اما اینبار تصمیم گرفته شده بود. منظور همان دانشگاه_نفت مشهور است؛ همان دانشگاهی که از اول برای پرورش نیروهای متخصص صنعت نفت بوده و حتی شهید تندگویان هم در همین دانشگاه درس خوانده است.
دلایل وزیر برای این تصمیم متعدد است؛ از جمله معتقد است فارغالتحصیلان این دانشگاه بیسوادند، معدلشان پایین است و برای صنعت نفت مناسب نیستند و اعتراضهای متعدد در این دو سال جلو در وزارتخانه و مجلس فایدهای نداشته است، حتی تحصنهای متعدد غذایی و اعتصاب هم همینطور.
با اینکه در مقطعی به آنها وعده درستشدن اوضاع داده شد، اما هنوز حکم وزیر برپا بوده است و اعلام شد دانشجوهای بورسیه #دانشگاه_نفت فرقی با بقیه ندارند و قرار نیست استخدام شوند. چندی پیش یکی از روزنامهها گزارشی از یکی از فارغالتحصیلان منتشر کرد که مشغول گوجهفروشی بود.
گفتني است وزیر نفت تحلیلش از این تصمیم این است که بورسیه با تعهد استخدام متفاوت است و شرکت نفت و وزارت نفت هیچوقت در مصوبه سال ۸۰ که به آن استناد میشود هیچ تعهدی در این زمینه ندارند. استخدام نخبگان در صورت نیاز باید از همه دانشگاهها باشد، دلیلی ندارد که فقط از دانشگاه صنعت نفت انجام شود. بههرحال دانشجویان نفت در این چندروزه میخواهند به این موضوع اعتراض کنند.
- 11
- 1