دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۱۹ - ۲۵ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۶۹۲
دانشگاه

تشریح جزئیات بودجه سال آینده آموزش عالی

بودجه دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
بر اساس لایحه دولت بودجه دانشگاه‌ها، مراکز علمی و پژوهشی برای سال ۹۷ در مقایسه با سال گذشته ۱۳.۲۷ درصد رشد داشته است و این رشد در برخی از دانشگاه‌های بزرگ بین ۱۲ تا ۱۶ درصد و برای دانشگاه‌های کوچک و متوسط نیز به بیش از ۲۰ درصد نیز رسیده است.

به گزارش ایسنا، اوایل هفته گذشته رییس جمهور با ارائه لایحه بودجه سال ۹۷ به مجلس شورای اسلامی درآمدها و هزینه‌های دولت در طول یک سال را پیش‌بینی کرد تا مجلس در خصوص دخل و خرج یک سال سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشور تصمیم گیری کند، بر اساس بخشی از این لایحه منابع عمومی بودجه ۳۶۸ هزار میلیارد تومان و درآمدهای مالیاتی و گمرکی و سایر ۱۹۳ هزار میلیارد تومان است.

 

اما یکی از مهم‌ترین بخش های لایحه بودجه سال ۹۷ را منابع مالی تخصیص یافته به جامعه علمی و به ویژه دانشگاه های کشور در بر می‌گیرد، دانشگاه هایی که در رقابت با مراکز علمی منطقه و جهان کار سختی در پیش دارند و برای اجرای طرح های توسعه ای خود نیازمند منابع مالی فراوان هستند به همین دلیل بودجه بخش دانشگاه‌ها و مراکز علمی توجه عمومی را به خود جلب کرد و عده ای انتقاد کردند که بودجه این مراکز برای سال آینده کاهش داشته است.

 

این در حالی است که لایحه بودجه ۹۷ نشان می دهد سهم وزارت علوم و دانشگاه‌های تابعه از بودجه سال آینده در مقایسه سال گذشته با ۱۳.۲۷ درصد رشد داشته است و این رشد در برخی از دانشگاه‌های بزرگ بین  ۱۲ تا ۱۶ درصد و برای دانشگاه‌های کوچک و متوسط نیز به بیش از ۲۰ درصد نیز رسیده است.

 

کاهش بودجه دانشگاه‌ها در سال ۹۷ صحت ندارد

در این راستا دکتر حسین عسکریان ابیانه معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در گفت و گو با ایسنا از افزایش بیش از ۱۳ درصدی بودجه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها خبر داد و گفت: در لایحه بودجه دولت، بودجه دانشگاه‌ها ۱۳.۲۷ درصد در مقایسه با سال گذشته رشد داشته است،‌ اما با توجه به اینکه وظایف این مراکز علاوه بر آموزش و پژوهش ایجاد دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین است، انتظار می‌رفت سقف بودجه این مراکز برای سال آینده ۲۰ تا ۲۲ درصد افزایش پیدا کند.

 

وی همچنین به بودجه‌بندی مبتنی بر عملکرد دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: از تعداد ۵۰ دانشگاه تعداد ۳۰ دانشگاه در مرحله اول و ۳۰ دانشگاه در مرحله دوم برای سال جاری از بودجه مبتنی بر عملکرد که یک روش علمی اثبات شده است، استفاده کردند که باید از روسای دانشگاه‌ها بابت همکاری در این زمینه تشکر کرده و سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور نیز از این حرکت دانشگاه‌ها استقبال کرده است، ضمن اینکه بودجه‌بندی مبتنی بر عملکرد ارتباطی به تخصیص بودجه دانشگاه‌ها ندارد.

 

وی خاطر نشان کرد: اعتباری که برای دانشگاه و مراکز پژوهشگاه‌ها برای سال ۹۷ در نظر گرفته شده است، یک بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد است.

 

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با تاکید بر اینکه افزایش بودجه دانشگاه‌ها برای سال ۹۷ تنها مختص به دانشگاه‌های بزرگ نبوده، گفت: حتی دانشگاه‌های متوسط و کوچک نیز برای سال ۹۷ با افزایش بودجه مواجه شده اند که گاهی این افزایش برای برخی دانشگاه‌های متوسط به ۲۰ درصد هم می‌رسید. در واقع یک مدل بودجه‌بندی وجود دارد که براساس آن بودجه دانشگاه‌ها مشخص می‌شوند. بنابراین برای سال آینده بودجه دانشگاه ها تا ۱۶ درصد و حتی برخی دانشگاه‌های متوسط و کوچک نیز تا ۲۵ درصد افزایش یافته است.

 

دکتر عسکریان ابیانه با تاکید بر اینکه کاهش بودجه دانشگاه‌ها در سال ۹۷ صحت ندارد، اظهار کرد: بودجه سال ۹۶ در دو مرحله یعنی در دولت و مجلس رشد داشته است که البته امیدوار هستیم در مرحله دوم این افزایش اتفاق بیفتد.بنابراین افرادی که انتقاد به بودجه آموزش عالی سال آینده دارند، به این دلیل است که انتظار آن‌ها از آموزش عالی بیش از بودجه فعلی است و ما خود نیز تصور می‌کردیم حداقل رشد ۲۲ درصدی در بودجه دانشگاه‌ها را برای سال ۹۷ داشتیم.

 

وی تخصیص به موقع بودجه را مهم تر از افزایش بودجه دانست و گفت: متاسفانه ۱۴ درصد از تخصیص‌های دانشگاه‌ها برای سال جاری تاکنون تحقق پیدا نکرده و تنها ۵۱.۳ درصد از بودجه دانشگاه‌ها به آن‌ها اختصاص پیدا کرده است، در صورتی که این تخصیص باید ۶۵ درصد می‌رسید و در آذر ماه نیز با تخصیص بودجه‌ها باید تا ۷۵ درصد صورت می‌گرفت.

 

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم تصریح کرد: سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور باید وضعیت تخصیص بودجه‌ها را جبران کند، چرا که اگر هر چه زودتر این اتفاق نیفتد دانشگاه‌ها دچار مشکلات زیادی می‌شوند.

 

افزایش بودجه سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه

دکتر مجتبی صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم نیز در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص بودجه سال آینده سازمان زیر مجموعه خود اظهار کرد:‌ بودجه سازمان امور دانشجویان برای امور اجرایی و پشتیبانی دانشجویی بر اساس لایحه بودجه دولت در سال ۹۷ با ۱۰ درصد رشد مواجه بوده است.

 

وی در ادامه از افزایش ۲۰ درصدی اعتبارات عمومی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در سال ۹۷ خبر داد و گفت: اعتبارات عمومی صندوق رفاه بر اساس لایحه بودجه دولت ۲۰ درصد افزایش داشته که با افزایش درآمدها مجموعا این صندوق در سال آینده ۶۴۵ میلیارد تومان درآمد خواهد داشت.

 

رییس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد:‌ با توجه به افزایش اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، این صندوق باید بتواند میزان خدمات دانشجویی و رفاهی را ارتقاء دهد. خوشبختانه تبصره‌ای در لایحه بودجه برای کمک به ساخت خوابگاه‌ها و خوابگاه‌های متاهلی پیش‌بینی شده که این تبصره می‌تواند کمک کند تا بتوانیم مقدمات کارهایی را که شروع کرده‌ایم در سال‌آینده درقالب اجرایی پوشش بدهیم.

 

افزایش ۱۶ درصدی بودجه دانشگاه‌های بزرگ

همچنین دکتر سیداحمد معتمدی رییس دانشگاه امیرکبیر در گفت و گو با ایسنا با اشاره به رشد بودجه‌ای دانشگاه‌ها در سال ۹۷، تصریح کرد: خوشبختانه بودجه دانشگاه‌ها برای سال آینده رشد قابل توجهی داشته است و برخلاف اظهاراتی که صورت می‌گیرد، دولت بودجه جاری دانشگاه‌های بزرگ را ۱۲ تا ۱۴ درصد افزایش داده است.

 

وی همچنین خاطر نشان کرد: آنچه در بحث بودجه دانشگاه‌ها مهم است، این است که تصویب بودجه با تخصیص بودجه کاملا متفاوت است. متاسفانه چالشی که دانشگاه‌ها در حال حاضر با آن مواجه هستند، این است که دولت بودجه این مراکز را تصویب می‌کند، اما تخصیص‌ها از سوی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور به موقع صورت نمی‌گیرد و این وضعیت دانشگاه‌ها را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

 

دکتر معتمدی خاطر نشان کرد: وضعیت تخصیص بودجه سال جاری اصلا مناسب نبود، بطوری که در ماه‌های اخیر وضعیت پرداخت بودجه‌ها،‌ دانشگاه‌ها را دچار چالش جدی کرده است.

 

بودجه سازمان سنجش در سال ۹۷

همچنین دکتر خدایی رییس سازمان سنجش در گفت و گو با ایسنا از افزایش بودجه این سازمان برای سال آینده خبر داد و افزود: بر اساس لایحه دولت بودجه ۹۷ سازمان سنجش آموزش کشور برای تامین هزینه‌های کنکور و آزمون‌ها ۱۳۰ میلیارد تومان پیش بینی شده و این رقم در مقایسه با سال گذشته که ۱۲۸ میلیارد بود افزایش یافته است.

 

به گزارش ایسنا، اگر چه آمار و ارقام لایه بودجه ۹۷ حاکی از افزایش بودجه دانشگاه‌ها و بخصوص دانشگاه‌های بزرگ و مادر برای سال آینده است، اما تخصیص به موقع بودجه تصویب شده موضوعی است که بیش از هر چیزی دیگر برای دانشگاه‌ها اهمیت دارد چرا که دانشگاه‌ها بخصوص دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کوچک برای جبران هزینه های جاری خود به شدت به این بودجه‌ها متکی هستند و اگر تخصیص ها به موقع اتفاق نیفتد این مراکز نه تنها نمی توانند در راستای اهداف پیش بینی شده حرکت کنند بلکه دچار بحران خواهند شد.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش