دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۷ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۹۷۵
دانشگاه

صندلی‌های خوب دانشگاه‌ها پاسخگوی شاگرد اول‌های کنکور نیست

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

آمارها حاکی از آن است که صندلیهای خوب دانشگاهها پاسخگوی همه شاگرداولهای کنکور نیست و تعداد معدل بالاها به ویژه در گروه علوم پزشکی بسیار بیشتر از ظرفیت رشته محلهای پرمتقاضی است.

به گزارش مهر، در یکی دو ماه گذشته موضوع حذف کنکور دوباره بر سر زبان ها افتاد و در محافل مختلف به دلایل گوناگون این موضوع عنوان شد که قانون «سنجش و پذیرش دانشجو» مصوب سال ۹۲ باید به حذف کنکور منتهی شود.

بر اساس «قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور» که در شهریورماه سال ۱۳۹۲ در مجلس شورای اسلامی اصلاح شد: «در پذیرش دانشجو تأثیر سابقه تحصیلی سالانه به صورت تدریجی و صعودی است و پس از پنج سال حداقل ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در کل کشور بر مبنای سابقه تحصیلی خواهد بود. در سال اول اجرای این قانون تأثیر سابقه تحصیلی در پذیرش داوطلبانی که دارای سابقه تحصیلی هستند حداقل ۲۵ درصد است.»

منظور از سابقه تحصیلی نیز نمرات دروس سه سال آخر دوره متوسطه است که امتحانات آن مـطابق اصول سنجش و انـدازه گیری توسـط وزارت آموزش و پـرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شده باشد.

این در حالی است میزان ظرفیت پذیرش بر مبنای سابقه تحصیلی اکنون که ۴ سال از اجرای این قانون می گذرد در سال ۹۶ به ۸۳.۱ رسیده است و تا پایان سال ۹۷ این میزان به ۸۵ درصد می رسد.

در واقع در کنکور ۹۶، دانشگاه ها در ۱۲ درصد رشته های روزانه و ۳۰ درصد رشته های شبانه توانسته اند با استفاده از سوابق تحصیلی دانشجو بپذیرند.

ضمن اینکه در حال حاضر ۹۷ درصد رشته های دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و همچنین موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرند.

نکته مهم کنکوری

نکته ای که همواره در پذیرش کنکور مورد اهمیت قرار می گیرد، رقابت اصلی بر سر رشته های پرمتقاضی در گروه های ریاضی، علوم تجربی و انسانی است. رشته هایی همچون پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، حقوق و مهندسی برق در بهترین دانشگاه های کشور همیشه جذاب بوده اند و هیچگاه از جذابیت آن کاسته نشده است.

رقابت اصلی بر سر رشته های پرمتقاضی

کلاس های کنکور و هزینه های آن، رقابت مدارس غیر انتفاعی و حتی دولتی با یکدیگر بر سر ورود دانش آموزان شان به رده های بالای کنکور، تمایل خانواده ها و فرهنگ علاقمندی به رشته های دکتری و مهندسی، مهجور ماندن رشته های مهارتی تنها گوشه ای از عواملی هستند که بر اهمیت رشته های پرمتقاضی اضافه می کنند.

اما آیا دانشگاه های کشور نیز ظرفیت پذیرش بهترین ها را دارند؟ بهترین هایی که در آستانه برگزاری کنکور هرچه خوشی است را بر خود ممنوع می کنند تا شاید بتوانند یک گزینه بهتر از دیگر دوستان شان پاسخ دهند.

دعوای کنکوری بر سر محبوبترین ها

بر اساس اعلام دفترچه کنکور سراسری رشته های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی معماری و مهندسی صنایع در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در گروه علوم تجربی و رشته های حقوق، روانشناسی و حسابداری در گروه علوم انسانی جزء پرمتقاضی ترین رشته ها محسوب می شود.

کلاس های کنکور، رقابت مدارس بر سر ورود دانش آموزان به رده های بالای کنکور، فرهنگ علاقمندی به رشته های دکتری و مهندسی تنها گوشه ای از اهمیت رشته های پرمتقاضی استبر اساس اعلام مرکز آمار ایران در سال تحصیلی ۹۵ تعداد ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۲۲۳ دانش آموز دختر و پسر در دوره متوسط تحصیل کرده اند که از این تعداد بخشی از آنها در کنکور سال ۹۶ شرکت کرده اند.

آمار ثبت نام کنندگان و شرکت کنندگان در جلسه آزمون سراسری سال ۹۶ نیز نشان می دهد که ۹۳۰ هزار و ۴۸۲ نفر ثبت نام کردند و از این تعداد ۸۳۸ هزار و ۹۷۲ نفر در جلسه آزمون حاضر بودند. از این تعداد در کنکور ۹۶ تنها ۴۳ نفر مجاز به انتخاب رشته نشدند و در واقع ۸۳۸ هزار و ۹۲۹ نفر مجاز شدند. در نهایت تعداد ۳۷۸ هزار و ۷۰۶ نفر در این آزمون پذیرفته شدند.

این در حالی است که ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در مجموع رشته های با آزمون و بدون آزمون ۷۴۴ هزار  ۴۱۸ نفر بود. به این معنی که تقریبا نیمی از ظرفیت دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی خالی ماند. نیمی از ظرفیت خالی ماند اما نکته مهم اینجا است که دعوای کنکور و کنکوریها همیشه بر سر رشته ها و دانشگاههای برتر است. ظرفیت این رشته ها خالی که نمی ماند هیچ، سریع هم پر می شود.

اما رشته های پرمتقاضی چه سهمی از ظرفیت دانشگاه ها داشته اند؟ نگاهی به ظرفیت دانشگاه های بزرگ کشور تصویر روشنی به ما نشان می دهد که صندلی رشته محلهای برتر کنکور چقدر است و چه میزان کنکوری را می تواند در خود جای دهد.

جدول ظرفیت پذیرش رشته های تحصیلی گروه آزمایشی علوم انسانی در دوره های مختلف سال ۹۶

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

ظرفیت ۹ دانشگاه برتر کشور در رشته های پرمتقاضی علوم انسانی

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

۲۵۰۰ نفر معدل بالای ۱۹.۷۵ تنها در گروه علوم انسانی

ظرفیت رشته های علوم انسانی پرطرفدار در چند دانشگاه بزرگ کشور نشان از ظرفیتی حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر می دهد. در مقابل در گروه علوم انسانی ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز شرکت کننده در کنکور ۹۶ معدل بالای ۱۹.۷۵ داشته اند.

اگر فرض کنیم که دانش آموزان با معدل ۱۹.۷۵ رتبه های بالایی هم در کنکور داشته اند، بازهم درگیر رقابت برای نشستن بر صندلی دلخواه خود هستند. اما این نکته هم حائز اهمیت است که اگر کنکور هم وجود نداشته باشد و معیار سوابق تحصیلی باشد، باز هم مشکل به وجود می آید. زیرا مشخص نیست چگونه می توان این تعداد دانش آموز با معدل بالا را در رشته های پرمتقاضی جا داد.

کنکور باشد یا نباشد!

از سوی دیگر در گروه علوم انسانی کنکور ۹۶ ، تعداد ۱۸۴ هزار و ۴۴۵ نفر شرکت کردند و ۱۶۷ هزار و ۸۰ نفر در جلسه حاضر بودند، از این تعداد یک نفر مجاز به انتخاب رشته نشد. ظرفیت پذیرش در تمام رشته های این گروه ۳۱۰ هزار و ۸۶۵ نفر بود که در نهایت ۱۱۹ هزار و ۱۷۹ نفر در گروه علوم آزمایشی علوم انسانی پذیرفته شدند. یعنی همه صندلیهای این گروه آزمایشی در دانشگاهها پر نشد. چرا که رقابت اصلی برای ورود به دوره های روزانه و رشته های پرمتقاضی بود و داوطلبان گرایش کمتری به دیگر رشته ها دارند. در نهایت ظرفیت دانشگاه ها نیز خالی می ماند.

جدول ظرفیت پذیرش رشته های تحصیلی گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی در دوره های مختلف در سال ۹۶

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

ظرفیت ۶ دانشگاه برتر کشور در رشته های پرمتقاضی علوم ریاضی و فنی

نام دانشگاهدوره / رشتهظرفیتدوره / رشتهظرفیتدوره / رشتهظرفیتدوره / رشتهظرفیتدوره / رشتهظرفیتدوره / رشتهظرفیتجمع
دانشگاه تهرانبا آزمون روزانه/ مهندسی برق۱۰۰با آزمون روزانه/ مهندسی مکانیک۱۲۰با آزمون روزانه/ مهندسی کامپیوتر۶۰با آزمون روزانه/ مهندسی عمران۹۰با آزمون روزانه/ مهندسی معماری۵۰با آزمون روزانه/ مهندسی صنایع۳۰۴۵۰
با آزمون روزانه/ مهندسی مکانیک۳۰دانشگاه تهران (محل تحصیل دانشکده فنی کاسپین واقع در رضوان شهر استان گیلان)۳۰
با آزمون روزانه/ مهندسی صنایع۳۰با آزمون روزانه/ مهندسی کامپیوتر۲۵دانشگاه تهران (محل تحصیل دانشکده فنی فومن واقع در شهرستان فومن استان گیلان)۵۵
 صرفا با سوابق تحصیلی پردیس خودگردان/ مهندسی کامپیوتر۳۰دانشگاه تهران (محل تحصیل پردیس بین المللی کیش)۳۰
دانشگاه صنعتی اصفهانبا آزمون روزانه/ مهندسی برق۱۸۰با آزمون روزانه/ مهندسی صنایع۹۰با آزمون روزانه/ مهندسی عمران۸۵با آزمون روزانه/ مهندسی کامپیوتر۱۰۰با آزمون روزانه/ مهندسی مکانیک۱۴۰۵۹۵
دانشگاه صنعتی امیرکبیربا آزمون روزانه/ مهندسی برق۱۱۰با آزمون روزانه/ مهندسی صنایع۵۵با آزمون روزانه/ مهندسی کامپیوتر۷۵با آزمون روزانه/ مهندسی عمران۶۵با آزمون روزانه/ مهندسی مکانیک۷۰۳۷۵
با آزمون پردیس خودگردان/ مهندسی برق۳۵با آزمون پردیس خودگردان/ مهندسی صنایع۲۰با آزمون پردیس خودگردان/ مهندسی عمران۲۵با آزمون پردیس خودگردان/ مهندسی کامپیوتر۲۰با آزمون پردیس خودگردان/ مهندسی مکانیک۳۵۱۳۵
دانشگاه صنعتی شریفبا آزمون روزانه/ مهندسی برق۱۵۰با آزمون روزانه/ مهندسی صنایع۷۰با آزمون روزانه/ مهندسی عمران۷۵با آزمون روزانه/ مهندسی کامپیوتر۶۰با آزمون روزانه/ مهندسی مکانیک۹۰۴۴۵
صرفا با سوابق تحصیلی پردیس خودگردان/ مهندسی صنایع۳۰صرفا با سوابق تحصیلی پردیس خودگردان/ مهندسی عمران۳۰صرفا با سوابق تحصیلی پردیس خودگردان/ مهندسی مکانیک۳۰صرفا با سوابق تحصیلی پردیس خودگردان/ مهندسی کامپیوتر۳۰۱۲۰
دانشگاه علم و صنعت ایرانبا آزمون روزانه/ مهندسی برق۱۲۰با آزمون روزانه/ مهندسی عمران۶۰با آزمون روزانه/ مهندسی کامپیوتر۵۵با آزمون روزانه/ مهندسی معماری۳۴با آزمون روزانه/ مهندسی مکانیک۱۰۵با آزمون روزانه/ مهندسی صنایع۶۰۴۳۴
دانشگاه فردوسی مشهدبا آزمون روزانه/ مهندسی برق۱۰۰با آزمون روزانه/ مهندسی صنایع۳۰با آزمون روزانه/ مهندسی عمران۳۰با آزمون روزانه/ مهندسی کامپیوتر۷۰با آزمون روزانه/ مهندسی معماری۲۵با آزمون روزانه/ مهندسی مکانیک۷۰۳۲۵
با آزمون نوبت دوم/ مهندسی برق۴۰با آزمون نوبت دوم/ مهندسی صنایع۱۵با آزمون نوبت دوم/ مهندسی عمران۱۵با آزمون نوبت دوم/ مهندسی کامپیوتر۴۰با آزمون نوبت دوم/ مهندسی مکانیک۴۰۱۵۰
جمع۳۱۴۴

در مورد رشته های تحصیلی گروه علوم ریاضی نیز نکته مورد توجه این است که رشته های مهندسی بیش از رشته های علوم پایه همچون فیزیک و شیمی مورد توجه داوطلبان هستند.

۳ هزار نفر در ریاضی معدل ۱۹.۷۵ دارند!

در حالی که در گروه علوم ریاضی کنکور ۹۶ تعداد ۱۴۸ هزار و ۲۹۷ نفر شرکت کردند و ۱۳۷ هزار و ۷۸۸ نفر در جلسه حاضر بودند از این تعداد تنها ۵ نفر مجاز به انتخاب رشته نشدند. ظرفیت پذیرش در این گروه ۲۳۵ هزار و ۷۱۳ نفر بود که در نهایت ۱۰۳ هزار و ۷۵۵ نفر در گروه علوم ریاضی و فنی پذیرفته شدند.

بر اساس آمار حدود ۳ هزار و ۳۰۰ نفر در گروه علوم ریاضی و فنی دارای معدل ۱۹.۷۵ هستند. وضعیت این گروه به مراتب بهتر است. ظرفیت رشته های پرمتقاضی در ۶ دانشگاه مطرح نشان می دهد که این ظرفیت حدود ۳ هزار نفر است و بهترین جا برای دانش آموزان با معدل بالا وجود دارد اما به نظر می رسد اگر فاکتور معدل و سوابق تحصیلی بخواهد به تنهایی ملاک عمل قرار گیرد، تکلیف دانش آموزان با معدل کمی پایین تر از ۱۹.۷۵ مشخص نیست.

نکته مورد توجه دیگر این است که دارا بودن معدل بالا تنها در یک سال تحصیلی و چند درس است در حالی که بر اساس قانون سنجش و پذیرش باید نشان دهنده تلاش سه ساله یک دانش آموز باشد. بنابراین در اینجا نیاز است که آموزش پرورش تکلیف سوابق تحصیلی دانش آموزان را هرچه زودتر مشخص کند و با برگزاری آزمون های استاندارد معیار مناسب تری برای سنجش افراد ایجاد کند.

اما وضعیت در گروه علوم تجربی بسیار بغرنج است. رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در گروه علوم تجربی جزء رشته های پرمتقاضی هستند و در عین حال بیشترین تعداد شرکت کننده را نیز دارند.

جدول ظرفیت پذیرش رشته های تحصیلی گروه آزمایشی علوم تجربی در دوره های مختلف سال ۹۶

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

ظرفیت رشته دامپزشکی در دانشگاه های ارومیه، تبریز، تهران، خوارزمی (محل تحصیل واحد کرج)، رازی کرمانشاه، شهید باهنر کرمان، شهید چمران اهواز، شیراز، فردوسی مشهد تنها ۴۴۵ نفر است. این ظرفیت غیر از ظرفیت سایر موسسات آموزش عالی است.

ظرفیت ۶ دانشگاه برتر کشور در رشته های پرمتقاضی علوم تجربی

کنکور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

البته ظرفیتی نیز مخصوص داوطلبان بومی برای رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی دارای تعهد خدمت سه برابر طول دوره تحصیل نیز برای برخی از دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد. در گروه علوم تجربی ما با ۲۷ هزار نفر معدل بالای ۱۹.۷۵ روبرو هستیم که همگی سر در سودای پزشکی دارند.

این درحالی است که ظرفیت سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در ۶ دانشگاه علوم پزشکی تنها حدود یک هزار و ۸۶۹ نفر است و مشخص نیست که این تعداد در صورت کسب رتبه بالای کنکور چگونه می توانند در این رشته ها پذیرفته شوند.

در گروه علوم تجربی کنکور ۹۶ تعداد ۵۸۰ هزار و ۸۵۵ نفر شرکت کردند و ۵۱۸ هزار و ۳۳۱ نفر در جلسه حاضر بودند از این تعداد تنها ۳۷ نفر مجاز به انتخاب رشته نشدند. ظرفیت پذیرش در این گروه ۱۵۴ هزار و ۸۸۰ نفر بود که در نهایت، ۱۳۳ هزار و ۷۷۹ نفر در گروه آزمایشی علوم تجربی پذیرفته شدند.

با توجه به تعداد بالای شرکت کنندگان در رقابت رشته های گروه علوم تجربی و فرهنگ غالب توجه به رشته های پزشکی، سخت ترین فرآیند برای پذیرش دانش آموزان در رشته های علوم تجربی است. این مشکل در صورتی که کنکور نباشد سخت تر هم خواهد شد. مشخص نیست چگونه دانشگاه های علوم پزشکی می توانند به این میزان از تقاضا پاسخ دهند.

ضمن آنکه در حال حاضر با وجود کنکور نیز تعداد زیادی از متقاضیان گروه علوم تجربی پشت در دانشگاه ها می مانند.

قابل توجه مخالفان و موافقان کنکور

نکته مورد اهمیتی که مخالفان کنکور باید به آن توجه کنند این است که با توجه به میزان متقاضیان و ظرفیت پذیرش و نوع هدایت تحصیلی دانش آموزان به رشته های پزشکی، حذف کنکور در گروه علوم تجربی چالش بیشتری را به وجود می آورد و نیازمند توجه بیشتری است.

در مقابل طرفداران کنکور هم باید توجه کنند که یک آزمون چند ساعته نمی تواند ملاک مناسبی برای ورود دانش آموزان ۱۸ ساله به فضای سخت رشته های علوم پزشکی باشد.

به نظر می رسد روش های جایگزین کنکور که در سایر کشورها ملاک ورود به دانشگاه هستند، به تنهایی نمی تواند معیار خوبی برای جایگزینی کنکور در کشور ما باشد. تا زمانی که وضعیت هدایت تحصیلی، علاقه افراطی خانواده ها به دکتر یا مهندس شدن فرزندانشان، وضعیت امتحانات سراسری مدارس متوسط و ... اصلاح نشود، نمی توان صرفا شعار تغییر یک باره در کنکور را سر داد.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش