جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۰۴ - ۲۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۶۴۴
دانشگاه

رئیس دانشگاه فرهنگیان:

بودجه دانشگاه فرهنگیان یک سوم پولی است که خاوری از کشور برد

حسین خنیفر,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رئیس دانشگاه فرهنگیان با انتقاد از وضعیت بودجه‌ای این دانشگاه گفت: همه امکانات را به دانشگاه‌هایی از جمله صنعت شریف می‌دهند که تعداد قابل ملاحظه‌ای از دانشجویانشان به آن طرف آب مهاجرت می‌کنند، در حالی که ما معلمی را برای خدمت در داخل کشور به مدت ۳۵ سال و برای ۸ دولت تربیت می‌کنیم.

حسین خنیفر (رئیس دانشگاه فرهنگیان) در گفت‌وگو با ایلنا، ضمن انتقاد از وضعیت بودجه‌ای دانشگاه فرهنگیان با توجه به جذب ۴۱ هزار نفری که این دانشگاه امسال داشته است، گفت: بودجه دانشگاه فرهنگیان اصلا مناسب تربیت معلم فاخر نیست و بسیار حداقلی دیده شده است. من بعد از آمدنم به این دانشگاه ۴۱ هزار دانشجوی جدید را جذب کردم، آن هم نه از سر سیری بلکه به خاطر نیاز ملی. در حال حاضر ۱۲۳ هزار معلم کم داریم و من توانستم ۴۱ هزار نفر را تضمین کنم. علاوه بر این بنا داریم، برای سال آینده ۳۰ هزار نفر دیگر را جذب کنیم، اما کسی نمی‌داند که آیا پولی برای این ظرفیت‌ها پیش‌بینی شده است یا نه؟

 

رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه دانشگاه‌های دیگر به اندازه دانشگاه فرهنگیان دانشجو جذب نکرده‌اند که اکنون گله می‌کنند‌‌، گفت: ۲۹ هزار دانشجو در ۹۸ پردیس کشور داشتیم که ۴۱ هزار نفر دیگر هم جذب کردیم که در مجموع ۷۰ هزار دانشجو شدند، ضمن اینکه کل بودجه ما یک هزار و ۲۱۹ میلیارد است، یعنی یک سوم اختلاس خاوری و پولی که از کشور برده است.

 

با این بودجه‌ها نمی‌شود، معلم فاخر تربیت کرد

او با اشاره به اینکه همه می‌گویند؛ جانی در خدمتیم، اما به صورت مالی نه و فقط اشک تمساح می‌ریزند، گفت: همانطور که گفتم،‌ با این بودجه نمی‌شود، معلم فاخر تربیت کرد؛ برای تربیت معلمِ فاخر بودجه فاضل لازم است.بودجه‌ای که دارای افضلیت باشد و برای این کار باید هزینه کرد. تمام ۳۱ کشوری که روی آن مطالعه کردیم، بعد از امنیت  معلمان و نظام آموزشی در اولویت بوده است، اما در کشور ما نظام تعلیم و تربیت در رده یازدهم اولویت‌ها قرار دارد؛ به عبارتی هنوز بحث نظام تعلیم و تربیت دغدغه ملی و اولویت دولت‌ها نیست و این در حالی است که مقام معظم رهبری به این مسئله تاکید دارند.

 

خنیفر با اشاره به اینکه از بودجه اختصاص داده شده بسیار ناراضی است، گفت: یک خطر احتمالی وجود دارد که نتوانیم سی هزار دانشجوی سال آینده را جذب کنیم، بر عکس دانشجوهای دانشگاه‌های دیگر که سه روز در هفته در دانشگاه هستند، دانشجوهای دانشگاه فرهنگیان به صورت شبانه‌روزی در دانشگاه هستند، از این رو هزینه‌های بیشتری متحمل می‌شویم، از طرف دیگر همه امکانات را به دانشگاه‌هایی از جمله صنعت شریف می‌دهند که تعداد قابل ملاحظه‌ای از دانشجویانشان به آن طرف آب مهاجرت می‌کنند، اما ما معلمی را برای خدمت در داخل کشور به مدت ۳۵ سال و برای  ۸ دولت تربیت می‌کنیم. آن هم معلمانی که ۱۰۰ درصد در داخل و در محیط‌های نا امن کشور و مناطق محروم فعالیت می‌کنند.

 

وی اضافه کرد: هر کشوری که از نظام تعلیم و تربیت غفلت کرد،‌ ضربه خورد. هیچ کشوری با پول نفت و حتی صادرات درست نشد. به هر کشوری بعد از جنگ جهانی نگاه کنید، می‌بینید که با اصلاح نظام تعلیم و تربیت پیشرفت کردند.

 

رئیس دانشگاه فرهنگیان در خصوص برنامه بلندمدت خود برای این دانشگاه گفت: من برای ادامه فعالیت‌های خود یک برنامه ۵، ۱۰ و ۱۰۰ ساله در نظر گرفته‌ام. یک برنامه پنج ساله برای تامین کامل معلم، یک برنامه ده ساله در خصوص تکمیل کامل بازنگری محتواها، برنامه‌ها و فضاهای فیزیکی و کالبدی که به نظرم باید همه این فضاها از اول غربالگری شوند. همچنین یک طرح صد ساله‌ نیز برای ۳۱ استان کشور در نظر داریم.

 

عقب‌گرد داشتیم

خنیفر با بیان اینکه بودجه دانشگاه فرهنگیان به نسبت قبل حتی عقب‌گرد هم داشته است، گفت: اگر با فرض ۲۹ هزار دانشجو بخواهیم برآورد کنیم، بودجه دانشگاه فرهنگیان حدود ۱۴ درصد افزایش داشته، این در حالی است که این دانشگاه تنها دانشگاهی است که دو برابر ظرفیت موجود دانشجو گرفته است، آن هم تنها برای جبران نقیصه ملی کشور در حوزه معلم این کار انجام شده است.

 

وی اظهار داشت: ما بدهکار هستیم و حق‌التدریس و حق مصاحبه‌های سال‌های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ را هنوز نداده‌ایم،  پول‌هایی که ما می‌گیریم فقط برای پر کردن چاله چوله‌های این سال‌هاست.من تلاش می‌کنم تا ۱۰۷ میلیارد تومان را برای جبران کمبود‌های این سه سال بگیرم، تازه همین مقدار پول هم با منت به من می‌دهند که البته هنوز هم تخصیص داده نشده و این پول را از آموزش و پرورش طلب داریم. من باید این ۱۰۷ میلیارد تومان را بگیرم و به استادان حق‌التدریس پرداخت کنم.

 

تاخیر در پرداخت حق‌التدریس اساتید

رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد:‌ ۲۵۰۰ استاد مدعو و ۸۰۰ هیئت علمی در سراسر استان‌ها داریم که تمام حق‌التدریس اینها عقب افتاده است. بعد انتظار دارند تا مهر معلم تحویل‌شان بدهیم، این معلم‌ها باید تربیت شده باشند یا نه؟ باید برای آنها هزینه شده باشد یا نه؟

 

خنیفر در پایان با بیان اینکه باید از برج‌ها کم کرد و خرج‌های واجب را رسیدگی کرد، گفت:  یکی از خرج‌های ضروری نظام تعلیم و تربیت است. بودجه سال ۹۸ برای جذب معلم در سال آینده، ما را با تردید روبرو کرده است. در حال حاضر دنبال ردیف هستیم و مقدمات ۳۰ هزار ردیف را چیده‌ایم، اما وقتی من در جذب ۴۱ هزار نفر مانده‌ام چگونه می‌توانم ۳۰ هزار دانشجوی دیگر بگیرم؟ در صورتی که این نیاز مملکت است. اگر ما در چهار، پنج سال آینده پشت سر هم سی هزار نفر معلم جذب کنیم، تازه به کف این نیاز می‌رسیم و می‌توانیم بگوییم که نیاز آموزش و پرورش تا حدی رفع شده است.

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش