چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۲:۱۱ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۱۰۶۷
دانشگاه

مشاور عالی سازمان سنجش:

حذف کنکور موجب تعطیلی سازمان سنجش نمی شود

همایش تخصصی بررسی شیوه های جدید پذیرش دانشجو در مراکز آموزش عالی کشور,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: برخی تصور می کنند اگر کنکور سراسری حذف شود دیگر کاری برای سازمان سنجش باقی نمی ماند در حالی‌ که سالانه بیش از ۱۵۰ آزمون مختلف توسط این سازمان برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، حسین توکلی روز پنجشنبه در همایش تخصصی 'بررسی شیوه های جدید پذیرش دانشجو در مراکز آموزش عالی کشور' در مشهد گفت: سازمان سنجش بطور متوسط هر هفته بیش از سه آزمون برگزار می کند.

 

وی اظهار داشت: ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در کنکور سال ۱۳۹۸ بیشتر از تعداد متقاضیان است در حالی که در دهه های گذشته ظرفیت پذیرش در دانشگاه ها بسیار کمتر از تعداد متقاضیان ورود به دانشگاه ها بود.

 

وی گفت: از سال ۱۳۴۸ تاکنون به همه داوطلبان گفته شده است که سوالات و منابع کنکور فقط از محتوای کتاب های درسی است و مطالعه دیگر کتاب ها، یک مطالعه آزاد است.

 

توکلی با بیان اینکه ثبت نام برای متقاضیان پذیرش بدون آزمون دانشگاه ها در سال ۹۸ از ۲۹ دی ماه آغاز شده و تا ۱۰ بهمن ماه جاری ادامه دارد افزود: بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی و مصوبات جلسات شورای سنجش و پذیرش دانشجو، باید دست کم ۸۵ درصد ظرفیت در رشته محل های دانشگاهی که متقاضی کمتری نسبت به رشته های دیگر دارد، در تمام زیر نظام های آموزش عالی بر اساس سوابق تحصیلی داوطلبان پذیرفته شود و برگزاری کنکور برای ۱۵ درصد دیگر صورت گیرد.

 

وی اظهار داشت: امسال بر اساس مصوبه شورای سازمان سنجش و پذیرش قرار شد پذیرش تکمیل ظرفیت در ۸هزار و ۷۷۰ کد رشته محل در بهمن ماه امسال صرفا بر اساس سوابق تحصیلی داوطلبان صورت گیرد.

 

وی گفت: همچنین از افراد متقاضی خواسته شده است در صورت تمایل به انتخاب کد رشته محل‌ های اعلام شده، درخواست خود را برای ثبت نام به همان مراکز آموزش عالی ارسال کنند لذا محدودیتی برای انتخاب چند کد رشته وجود ندارد و در نهایت یک محل برای فرد انتخاب می شود.

 

توکلی افزود: متقاضیان ورود به دانشگاهها هم امکان ثبت نام در پذیرش بدون آزمون و هم ثبت نام در کنکور سراسری سال ۹۸ را دارند.

 

وی اظهار داشت: بعد از اعلام نتایج این امکان برای متقاضی فراهم می شود که در یکی از کد رشته های قبولی خود چه بدون آزمون و چه با آزمون مشغول تحصیل شود.

 

مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در کنکور سال ۱۳۹۷ حدود ۶۳.۵ درصد از شرکت کنندگان را متقاضیان رشته های علوم تجربی تشکیل می دادند و دلیل آن، زیاد بودن تقاضا برای ورود به چند رشته خاص دانشگاهی مانند پزشکی بود که ظرفیت پذیرش کل آنان به ۹ هزار نفر نمی رسید.

 

وی توصیه کرد، دانش آموزان رشته هایی را انتخاب نمایند که متناسب با علایق، خلق و خو و ویژگی های روحی و جسمی آنان و انتخابشان همراه با شناخت، آگاهی و بینش کافی باشد و به گفته ها و شنیده ها توجه نداشته باشند.

 

وی با اشاره به سابقه و قدمت طولانی برگزاری کنکور در ایران افزود: نخستین کنکور رسمی کشور در سال ۱۳۴۱توسط تعدادی از همکاران دانشگاهی در یک استان به صورت متمرکز برگزار شد.

 

وی ادامه داد: اما با نظر دستگاه های ذیربط در سال ۱۳۴۷ اساسنامه مرکز آزمون ‌شناسی ایران یا به عبارتی سازمان سنجش آموزش کشور به تصویب رسید و از سال ۱۳۴۸ برای نخستین بار پذیرش دانشجو در کنکور سراسری توسط این مرکز انجام شد.

 

توکلی تعداد متقاضیان شرکت در کنکور سراسری سال ۱۳۴۸ را ۷۳ هزار و ۷۷۳ داوطلب ذکر و بیان کرد: ظرفیت پذیرش در همان سال ها هم بسیار محدود بود و ۱۰ درصد داوطلبان توانستند وارد دانشگاه شوند.

 

وی گفت: تا قبل از انقلاب فرهنگی ۱۱ کنکور سراسری توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد و بعد از آن از سال ۱۳۶۱ تاکنون، این سازمان مجری برگزاری ۴۸ کنکور سراسری بوده است.

 

تحصیل بیش از سه میلیون دانشجو در کشور

معاون دﻓﺘﺮ ﮔﺴﺘﺮش و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﻳﺰی آﻣﻮزش ﻋﺎﻟﻲ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این همایش گفت: بیش از سه میلیون دانشجو در ایران تحصیل می کنند.

 

شاهین همایون آریا افزود: طی دو دهه گذشته ظرفیت های پذیرش در دانشگاه های کشور بسیار محدود و ورود به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی برای جوانان تبدیل به یک کابوس شده بود.

 

وی اظهار داشت: به مرور زمان و با گسترش دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در کنار دانشگاه های دولتی، دانشگاه های غیر دولتی و غیر انتفاعی، پیام نور، علمی و کاربردی، فنی و حرفه ای و دانشگاه های وابسته به مراکز دولتی در کشور وجود دارد که هر کدام فلسفه وجودی خاصی را برای شکل گیری داشته اند.

 

وی با اشاره به شیوه های گزینش دانشجو در کشورهای پیشرفته گفت: دراین کشورها، کنکور به این شکل که در ایران برگزار می شود، وجود ندارد، اما در کد رشته محل هایی که تقاضا برای ورود به یک رشته خاص بیش از ظرفیت است، فیلترهایی برای جذب دانشجو وجود دارد.

 

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: در آموزش و پرورش یک رویکرد پژوهش محورانه اتخاذ شد و پژوهشسراهای دانش آموزی را راه اندازی کردیم ولی خیلی زود به فراموشی سپرده شد و استقبال خوبی از سوی دانش آموزان صورت نگرفت.

 

قاسم علی خدابنده افزود: امروز رویکرد آموزش در دنیا یک رویکرد کارآفرینانه است و در همه کشورهای توسعه یافته آموزش را با محوریت کارآفرینی ارائه می دهند که منجر به خوداشتغالی یا کارآفرینی و اشتغال زایی برای دیگران می شود.

 

وی اظهار داشت: غول کنکور همه ما را در حوزه آموزش و پرورش به سویی برد که اهداف تربیتی را از یاد بردیم و حوزه آموزش عالی هم خیلی دیر متوجه خیل عظیم دانش آموختگان جویای کار با مدارک دانشگاهی شد.

 

وی گفت: برای رفع این مشکل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد تا جامعه از ورود صرف به دانشگاه فاصله بگیرد و به اخلاقیات توجه بیشتر نماید که دانش آموختگان امسال پایه دوازدهم خروجی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هستند.

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش