سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۵۱ - ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۳۷۴۱
دانشگاه

طهرانچی در مراسم گرامیداشت روز معلم:

مدارس سما پیشتاز بسترسازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خواهند بود

محمدمهدی طهرانچی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که مدارس سما جمعی پویا و ساعی هستند، گفت: این مدارس پیشتاز بسترسازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خواهند بود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی در گردهمایی سراسری معلمان مدارس سما و مراسم گرامیداشت روز معلم که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بسیار خرسندم که روز معلم را در جمع زیبنده معلمان حضور دارم و این روز را به معلمان زحمت‌کش مدارس سما تبریک عرض می‌کنم. معلمان مدارس سما بر ما منت نهادند که در حرکت عظیم تعلیم و تربیت همراه ما هستند.

 

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور فرمودند: آموزش و پرورش باید انسان‌هایی «دانا، توانا، خردمند، پرهیزکار، پاکدامن، کارآمد، شجاع، هوشیار و اهل اقدام» تربیت کند که اگر چنین شود، همان آرزویی که بارها بیان کرده‌ام، محقق می‌شود.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه رسالت آموزش و پرورش تربیت انسان‌هاست، گفت: مدارس جدید و دانشگاه‌ها حدود ۱۰۰ سال است که وارد کشورمان شده‌اند، اما ایران صاحب یک تمدن کهن است و در علم و فناوری سابقه رهبری علمی جهان را دارد. در زمانی سرزمین ایران در دوره ۵۰۰ ساله در اوج شکوفایی تمدن علمی قرار داشت که بی شک و با نظر قاطع مورخان تاریخ علم این تمدن منبعث از نگرش قرآن و مکتب اهل بیت (ع) بوده و مکتب رضوی ایجاد کننده مکتب علمی در ایران بوده است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ایران کشوری است که گذشته روشن دارد، خاطرنشان کرد: آینده هر ملت در امتداد گذشته آن صورت می‌گیرد و نمی‌شود آینده و گذشته هر ملت را از هم جدا کرد.

 

وی ادامه داد: اگر غرب ۳۰۰ سال است که پس از عصر روشنفکری، دوران تاریک گذشته خود را پشت سر گذاشته و وارد عصر جدید شده، باید بداند که مکتب خود را نمی‌تواند در سرزمین‌هایی که از تمدن کهن برخوردارند، القا کند، بنابراین در هجمه جدیدی که پس از جنگ سرد آغاز کردند، با عدم همراهی ملت‌ها مواجه شدند.

 

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: زمانی که غرب با عدم همراهی ملت‌ها مواجه شد، جهان شبکه‌ای را مبتنی بر فناوری رقم زد تا ملت‌ها را نسبت به گذشته تاریخی خود دچار غفلت کند. همان‌طور که اگر انسانی فراموشی بگیرد، آینده‌ای ندارد، اگر جامعه‌ای هم گذشته خود را فراموش کند، آینده‌ای نخواهد داشت.

 

وی با اشاره به کارشکنی‌های غرب نسبت به جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: بر مبنای قرآن کریم و قرآن ناطق یعنی اهل بیت پرچمی در این سرزمین برافراشته شد که به دنبال آن است تا مستضعفان عالم را به خود برگرداند، اما این موضوعی است که غرب آن را تحمل نمی‌کند و در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران، اغتشاش و تحریم را پیش می‌گیرد و می‌گوید که باید ریشه ملت ایران را خشک کند.

 

طهرانچی با طرح این پرسش که چگونه می‌توان در مواجهه با آمریکا ایستادگی کرد و اجازه نداد تا ریشه ما را خشک کنند، گفت: در این مسیر آموزش و پرورش بسیار مؤثر است، چرا که ما تمدنی داریم که در آن عقل و فضیلت و برتری علم همواره مورد توجه بزرگان بوده، به طوری که اگر به کتاب اصول کافی شیخ کلینی نگاه کنیم، کتاب اول مربوط به عقل و جهل است و کتاب دوم در باب فضیلت و برتری است و توحید در کتاب سوم آمده است و این نگاهی است که تمدن ما را تشکیل داده است.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ما باید تربیت را این‌گونه برای فرزندان‌مان رقم بزنیم، چرا که غرب سعی دارد با تمام توان ارزش‌های خود را با فراموش کردن ما نسبت به تمدن تاریخی گذشته و هویت ما بر ما حاکم کند و اگر ارزش‌های آنها را بپذیریم، خودمان را فراموش کرده‌ایم و آینده‌ای نخواهیم داشت.

 

وی با بیان اینکه ملت ایران دارای ریشه و تمدن تاریخی هستند، گفت: در مقاله‌ای که در مجله سال ۲۰۰۵ در مجله نیچر منتشر شد، گفته بودند که ایرانیان به میراث و گذشته خود آگاه هستند و به دنبال احیای تمدن خود هستند، پس باید این حرکت را با تحریم متوقف کرد.

 

طهرانچی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند به آینده‌ای که آرزو داریم برسیم، باید آموزش و پرورش را دریابیم، اظهار کرد: یکی از ظلم‌هایی که به نظام تعلیم و تربیت شد، حذف پرورش از آموزش عالی بود، چرا که به نظام مدارس، آموزش و پرورش می‌گویند، اما به نظام آموزش دانشگاه به جای آموزش و پرورش سطح عالی، آموزش عالی گفته می‌شود، در صورتی که یکی از دوره‌های تربیت هفت ساله مربوط به دوره لیسانس می‌شود.

 

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برخی احساس می‌کنند که اگر به دوره دانشگاه، تعلیم و تربیت بگویند و در دانشگاه معاون تربیتی داشته باشند، فاجعه است، اما دانشگاه آزاد اسلامی افتخار دارد به عنوان یک مجموعه به هم پیوسته که شامل دوره‌های تحصیلی و تربیتی از مهدکودک تا دکتری است، به عنوان یک نظام به رشد تعلیم و تربیت فکر کند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید در مسیر تعلیم و تربیت آسیب‌شناسی داشته باشیم و به این سؤال نیز پاسخ دهیم که چرا معلم جایگاهی که باید داشته باشد را ندارد؟ گفت: معلمی از دیدگاه ما رسالت است نه حرفه و اگر معلمی را از رسالت به حرفه تبدیل کنیم که می‌تواند کالای خود را بفروشد و یا با حضور در منزل دانش‌آموز به او درس بدهد، جایگاه و رسالت معلمی را به حرفه تبدیل کرده‌ایم.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: حق‌التدریسی ضربه بزرگی به جایگاه و رسالت معلمی زد، چرا که اول معلم را تبدیل به کالا کرده که در این کالا ماهیت معلم از کلاس گرفته شد و تبدیل به کالایی شد که می‌توان آن را در آموزشگاه یا خانه به فروش رساند. در صورتی که معلمی جایگاه والایی دارد و رسالت انبیاست. وقتی معلمی را از رسالتی که به آن عشق می‌ورزد، به حرفه‌ای برای امرار معاش تنزل دادیم، آموزش و پرورش در معرض خطر قرار گرفت.

 

طهرانچی با بیان اینکه باید جایگاه معلمی را برگردانیم، گفت: شأن معلم تربیت است، نه آموزش برای نحوه تست زدن برای کنکور. نباید اجازه بدهیم در نظام تعلیم و تربیت نقصان وجود داشته باشد و باید نظام تربیتی را در نظام اجتماعی تقویت کنیم.

 

وی با بیان اینکه دانش‌آموز کالا نیست و باید اول الگوی ذهن و یادگیری را به او بیاموزیم، افزود: «سما» یک هویت و قالب است و برند مدارس سما فقط اسم نیست، بلکه یک الگوی تربیتی است و این برند رویکرد سماست و شاخص‌هایی است که دانش‌آموزان بر اساس آن فارغ‌التحصیل می‌شوند و برای آنکه دانش‌آموزان خردمند، خلاق، آگاه و توانمند بار بیاوریم، باید بر روش‌ها و مشخصه‌ها کار کنیم و سما بیش از پیش به خود بیندیشد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: همه دانشگاه‌های بزرگ جهان در حوزه آموزش و پرورش حضور دارند، اما باید رابطه سما با آموزش عالی تعیین شده باشد و آموزش عالی تولید مفهوم کرده و معلمان ما دوره‌های بازآموزی خود را در دانشگاه طی کنند.

 

معلمان فرهیخته و الگو در عرصه آموزش و پرورش دانشگاه آزاد از امسال معرفی می‌شوند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سما فقط یک اتحادیه مدارس نیست، بلکه در دل دانشگاه قرار دارد و باید ارتباطات علمی آن در دانشگاه تعیین شود، گفت: مدارس سما جمع پویا و ساعی است و می‌خواهد در نظام آموزش و پرورش ما مؤثر و پیشتاز در بسترسازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باشد و آموزش و پرورش را تا ۱۸ سالگی نبیند، بلکه سیر تحول آن را در دانشگاه نیز ادامه دهد.

 

وی اظهار کرد: از امسال معلمان فرهیخته و الگو در عرصه آموزش و پرورش دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور شناسایی و معرفی خواهند شد و علاوه بر تجلیل از این معلمان، ویژگی‌ها و خصوصیات تعلیمی و تربیتی این معلمان الگوسازی و نشر داده می‌شود و یک مراسم محتوایی با برگزیدگان سما که ستارگان تحول در آموزش و پرورش خواهند بود، برگزار خواهیم کرد.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش