سه شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۳۷ - ۰۹ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۲۴۵۲
دانشگاه

برکناری رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی بدنبال رونمایی از کتاب یک چهره ملی-مذهبی

برگزاری مراسم رونمایی کتاب فروپاشی در دانشگاه علامه طباطبایی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

به گزارش شرق، در ۲۲ خردادماه سال جاری، مراسم رونمایی از کتاب «فروپاشی» مرحوم هدی صابر در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه‎ طباطبایی برگزار شد و سعید مدنی فعال سیاسی و جامعه‌شناس، به عنوان کسی که مقدمه کتاب هدی صابر را نوشته و فرشاد مؤمنی، عضو هیئت علمی این دانشگاه که از اساتید مرحوم صابر نیز بوده درباره این کتاب سخنرانی کردند.

 یک هفته پس از برگزاری این مراسم، اما فشارها به حدی رسید که حسن طایی، ریاست دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی از سمت خود برکنار شد. تلاش‌های شرق برای صحبت‌کردن با سلیمی، ریاست دانشگاه علامه و خود حسن طایی، رئیس برکنارشده دانشکده اقتصاد این دانشگاه به جایی نرسید و هیچ کدام حاضر به صحبت نشدند. عده‌ای نیز با این بهانه که صحبت‌کردن درباره این واقعه به نفع آقای طایی نخواهد بود و در بلندمدت می‌تواند هزینه‌ای را بر وی متحمل کند، از صحبت‌کردن درباره این اتفاق خودداری کردند. در نهایت چند نفر از اعضای کانون فارغ‌التحصیلان و همچنین سعید مدنی قبول کردند توضیحات مختصری درباره این اتفاق بدهند.

هدی صابر و دانشگاه علامه

سعید مدنی جامعه‌شناس که به عنوان سخنران در این مراسم حضور داشت، درباره اتفاقات رخ‌داده در ۲۲ خردادماه در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: من در جریان جزئیات برکناری آقای طایی نیستم، اما جلسه با شکل و ترتیبی که از قبل برایش برنامه‌ریزی شده بود برگزار شد. این برنامه دو سخنران داشت. آقای فرشاد مؤمنی که از اساتید اقتصاد هستند و سابقه استادی مرحوم صابر را داشتند و در جریان جزئیات پژوهش‌های مرحوم صابر بودند، سخنران اول این مراسم بودند. ایشان درباره محتوای کتاب به تفصیل صحبت کردند. سخنران دوم هم من بودم؛ به دلیل اینکه مقدمه‌ای بر این کتاب نوشته‌ام. بحث من هم پیرامون آن مقدمه و توضیح ضرورت انتشار چنین کتابی در شرایط حاضر بود؛ بنابراین جلسه طبق روال شروع شد و پایان پیدا کرد و اتفاق خاص هم نیفتاد.

برگزاری مراسم رونمایی کتاب فروپاشی در دانشگاه علامه طباطبایی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

وی افزود: البته من پیش از شروع مراسم شنیدم که دکتر طایی مراجعاتی داشتند و از ایشان خواسته شده بود که برنامه لغو شود، اما ایشان مقاومت و اعلام کردند که این برنامه به تأیید و تصویب هم دانشکده و هم گروه آموزشی توسعه دانشکده رسیده و بنابراین کاملا قانونی مطابق مقررات و آیین‌نامه‌ها به تصویب رسیده و باید برگزار شود. واقعیت این است که این اتفاق غیرمنتظره است، البته باید در نظر داشت که ایستادگی دکتر طایی بر رعایت آیین‌نامه‌ها و اعضای هیئت علمی موجب شکل‌گیری این برنامه شده بود.

علت برگزاری این مراسم در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی هم این است که مرحوم هدی صابر از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه بوده و در دهه ۸۰ نیز کارگاه‌هایی در این دانشکده برگزار می‌کرده است. مطابق آنچه برگزارکنندگان و دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی می‌گویند، بعد از برگزاری این مراسم در دانشکده اقتصاد، فشارهای زیادی به دانشگاه وارد شد؛ بنابراین ما فکر می‎کنیم فشارهای بیرون از دانشگاه، دلیل تغییر حسن طایی باشد.

عجله رئیس دانشگاه

یکی از اعضای کانون فارغ‌التحصیلان دانشگاه علامه طباطبایی که ترجیح می‌دهد نامش گفته نشود، در گفتگو با «شرق» درباره اتفاقات پیش‌آمده گفت: این برنامه به همت سه گروه برگزار شد؛ دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن دانش‌آموختگان دانشکده اقتصاد و مؤسسه دین و اقتصاد. آقای صابر ورودی سال ۱۳۵۶ دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و عضو فعال انجمن دانش‌آموختگان و جزء آبروهای دانشکده بود. ایشان پژوهشگری بود که در دوره دانشجویی خودش در همین دانشکده با توجه به اسناد و مدارک رسمی راجع به فروپاشی نظام پهلوی این کتاب را تدوین کرده بود.

اصلا عنوان کتاب که فروپاشی است و در مقدمه هم آمده، این است که یکی از دلایل موفق‌شدن انقلاب اسلامی این است که نظام پهلوی فروپاشیده بود و آقای صابر تلاش داشت نشان دهد توهم توطئه‌ای که خیلی‌ها دارند و می‌گویند توطئه خارجی‌ها باعث سقوط نظام پهلوی شده، مطرود است و رژیم پهلوی از درون پوسیده بود و با فشار انقلابی‌ها از درون پاشید.

وی افزود: این کتاب در سالگرد درگذشت ایشان قرار بود در دانشکده اقتصاد رونمایی شود و حراست دانشگاه هم از ابتدا مخالف این برگزاری بود و به ما فشار آوردند، اما وقتی این فشارها زیاد شد که میهمان‌ها دعوت شده بودند و پوستر نیز منتشر شده بود. جمع‌بندی ما این بود که لغو این مراسم هزینه بیشتری دارد و خیلی تلاش شد که در سکوت و آرامش خبری این مراسم برگزار شود و به نظرم می‌رسد تمام قضایا خوب پیش رفت. اما درخواست یکی از سخنرانان برای سکوت به احترام قربانیان ۸۸ باعث حواشی بعد از آن شد.

این فعال دانشجویی در ادامه گفت: بعد از اتمام این مراسم فشارها بر ریاست دانشگاه علامه طباطبایی زیاد شد. من فکر می‌کنم باید منصفانه درباره آقای سلیمی ریاست دانشگاه صحبت کنیم. ما از صدرالدین شریعتی به سلیمی رسیدیم و ایشان در این پنج، شش سال خیلی خوب توانسته بود فضای سیاسی دانشگاه علامه را مدیریت کنند و در این مدت بسیاری از اساتید اخراجی به دانشگاه علامه بازگشته بودند، بسیاری از کسانی که هزینه داده بودند و دانشجویانی که محروم از تحصیل بودند به دانشگاه بازگشتند و تحصیل خود را به اتمام رساندند.

این بی‌انصافی است که فکر کنیم آقای سلیمی چهره منفی این داستان است. من فکر می‌کنم شاید اگر آقای سلیمی تا بعد از تعطیلات در برابر گذاشتن سرپرست برای دانشکده اقتصاد صبر می‌کردند، دیگر نشان این نبود که او در برابر فشارها تسلیم شده است. شاید تنها نقطه ضعف او عجله در همین انتخاب سریع جانشین برای حسن طایی بود.

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش