یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۹ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۳۴۷
دانشگاه

اطلاعیه دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو درباره تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد/محدودسازی انتخاب دانشجویان!

دانشگاه آزاد اسلامی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

انتخاب رشته تکمیل‌ظرفیت متقاضیان رشته‌های با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی شرکت‌کننده در آزمون سراسری سال ۹۸ از روز سه‌شنبه هفته گذشته آغاز شد. دانشگاه آزاد اسلامی در اطلاعیه خود خطاب به داوطلبان حاضر در جلسه آزمون سراسری سال ۹۸ که براساس کارنامه صادره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، اعلام کرد به‌منظور شرکت در تکمیل‌ظرفیت این دانشگاه می‌توانند از سه‌شنبه دوم مهرماه تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۶ مهرماه با مراجعه به سامانه مرکز سنجش و پذیرش به نشانی http://azmoon.org نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند و اواسط مهرماه نیز منتظر اعلام نتایج تکمیل‌ظرفیت باشند.

اما به فاصله یک روز پس از انتشار این اطلاعیه، سایت سازمان سنجش در اقدامی غیرمعمول پذیرش دانشجو در مرحله تکمیل‌ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی را فاقد مجوز‌ و مغایر با مصوبه جلسه دهم شورای سنجش و پذیرش اعلام کرد.

دانشگاه اختیار دارد به‌صورت دومرحله‌ای عمل کند

پس از این اطلاعیه، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ششمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی که پنجشنبه گذشته برگزار شد، با انتقاد از اطلاعیه دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو درخصوص تکمیل‌ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۸ تصریح کرد: «پذیرش دانشجو بخش‌های مربوط به خود را دارد، چه کسی گفته است که پذیرش باید تک‌مرحله‌ای باشد. دانشگاه اختیار دارد به‌صورت دومرحله‌ای عمل کند و با تکمیل‌ظرفیت تعداد دانشجویان خود را به حدنصاب برساند. جای تعجب است که اطلاعیه می‌دهند اقدام دانشگاه آزاد اسلامی غیرقانونی است، در صورتی‌که پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی کاملا قانونی بوده است.»

قانونی بودن تکمیل‌ظرفیت دانشگاه آزاد همانند سال‌‌های گذشته

روابط‌عمومی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در پی انتشار اطلاعیه دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو درخصوص تکمیل‌ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی به‌منظور تنویر افکار عمومی و آگاهی داوطلبان، اطلاعیه‌‌ای صادر کرد.

در این اطلاعیه آمده است: «مساله تکمیل‌ظرفیت در دانشگاه آزاد اسلامی امری عادی، لازم و سنواتی در ثبت‌‌نام داوطلبان است و بدون این فرآیند، ظرفیت اختصاص‌یافته به داوطلبان برای رشته‌‌های باآزمون و پرمتقاضی - که فقط پنج درصد از رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی را تشکیل می‌دهد - تکمیل نمی‌‌شود. جای تعجب دارد که دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش که از لحاظ فنی بر این امر واقف است، یکباره پس از تایید کمیسیون محترم آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بر جدا بودن امر سنجش از پذیرش در ‌کنکور کارشناسی، چنین اطلاعیه‌‌ای در خارج از اختیار یا حتی مصوبات تکمیلی شورا صادر کرده است.»

ظرفیت‌های تکمیلی در چارچوب ظرفیت‌های اعلام‌‌شده وزارتخانه‌ها است

روابط‌عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در بیانیه خود تصریح کرد: «به اطلاع متقاضیان تکمیل‌ظرفیت آزمون سراسری سال ۱۳۹۸ می‌رساند که بخش قابل‌توجهی از ظرفیت‌های رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه در گروه آزمایشی علوم تجربی با بیش از نیم میلیون داوطلب، در مرحله اول اعلام نتایج مطابق با سنوات گذشته تکمیل نشد. از این رو فرصت انتخاب رشته مجدد در فرآیند تکمیل‌ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ایجاد فرصت بیشتر برای خیل عظیم متقاضیان تحصیل در رشته‌هایی است که همه‌‌ساله صدها هزار نفر داوطلب به‌منظور کسب پذیرش در آنها با یکدیگر رقابت می‌کنند. ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در رشته‌های علوم پزشکی و غیرپزشکی ارائه‌شده در این مرحله در چارچوب ظرفیت‌های اعلام‌شده از سوی دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و عدم تکمیل این ظرفیت‌ها فرصت ادامه تحصیل در این رشته‌ها را در سال‌جاری از متقاضیان سلب خواهد کرد. »

فرآیند پذیرش دانشجو در حیطه اختیارات دانشگاه‌هاست

روابط‌عمومی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «از آنجا که مطابق تبصره۲ ماده۵ قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب ۹۲.۶.۱۰ مجلس شورای اسلامی، صرفا مسئولیت سنجش داوطلبان به سازمان سنجش آموزش کشور سپرده شده، لذا فرآیند پذیرش دانشجو در آزمون سراسری در حیطه اختیارات دانشگاه آزاد اسلامی بوده و این دانشگاه خود را مجاز به تکمیل‌ظرفیت طی این فرآیند می‌داند. ضمن ارج نهادن به دغدغه‌های سازمان سنجش آموزش کشور در مورد مطالبات سایر زیرنظام‌های آموزش‌‌عالی از آن سازمان محترم و از آنجا که شرکت در فرآیند تکمیل‌ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی صرفا در رشته‌های با آزمون است، دغدغه‌‌ای برای سایر زیرنظام‌ها ایجاد نمی‌‌کند.

با توجه به اینکه این فرآیند پاسخگوی نیاز داوطلبان است و حقی از کسی سلب نکرده و داوطلبان در انتخاب محل تحصیل خود اختیار کامل دارند، اقدام دانشگاه تنها در راستای ایجاد فرصت‌های بهتر و بیشتر برای ادامه تحصیل داوطلبان است، لذا دانشگاه آزاد اسلامی فرآیند تکمیل‌ظرفیت را در زمان مقرر انجام خواهد داد.»

داوطلبان به حواشی توجه نکنند؛ تداوم ثبت‌نام تکمیل‌ظرفیت

روابط‌عمومی دانشگاه آزاد اسلامی از داوطلبان خواسته تا بدون توجه به حواشی ایجادشده برای این فرآیند، در سامانه تکمیل‌ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب رشته کنند و ادامه می‌دهد: «دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی هرگونه بحث فنی پیرامون فرآیند تکمیل‌ظرفیت را در شورای سنجش و پذیرش دانشجو (در چارچوب اختیارات آن شورای محترم) و همچنین نظارت و شفافیت کامل در مورد عملکرد دانشگاه در سال‌جاری جهت ارائه به آن شورا دارد.»

در پایان این اطلاعیه آمده است: «دانشگاه آزاد اسلامی ضمن توصیه به داوطلبان در استفاده از فرصت تکمیل‌ظرفیت، از سازمان سنجش آموزش کشور می‌خواهد مباحث کارشناسی، حقوقی و تفسیر‌های مختلف را به سطح جامعه تعمیم ندهد و اعلام می‌‌شود که با توجه به قانونمداری دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت وزرای محترم علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سال کاری خوبی در خلق همکاری فی‌مابین در جهت خدمت به ملت عزیز ایران به وجود‌ آید.»

کشمکش بر سر پذیرش تکمیل‌ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی به همین‌جا ختم نشد. خدایی، رئیس سازمان سنجش روز گذشته در گفت‌وگو با ایسنا گفته انتظار می‌رود این دانشگاه قانون را رعایت کرده و به‌جای فرافکنی، براساس قانون از شورای سنجش و پذیرش درخواست مجوز تکمیل‌ظرفیت کند. او در این گفت‌وگو، اطلاعیه دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش را کاملا قانونی عنوان کرده و می‌گوید در اطلاعیه دانشگاه آزاد اسلامی، مطالب غیرواقعی و خلاف قانون بیان شده است. خدایی تاکید کرده شورای سنجش و پذیرش دانشجو در جلسه نوزدهم خود در تاریخ پنجم مرداد سال ۹۸ مصوب کرد با توجه به مشکلات و مسائل سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه براساس مقررات، پذیرش دانشجو را انجام دهد تا برای سال ۱۳۹۹ نحوه پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه بعدی تصمیم‌گیری شود.

قانون تکلیف را معین کرده است

سیدحسین طباطبایی‌اصل، رئیس مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با اشاره به اختلاف نظر به‌وجودآمده در مورد پذیرش تکمیل‌ظرفیت این دانشگاه گفت: «بین دانشگاه آزاد اسلامی و مجموعه‌های مختلف مانند وزارت علوم، قانون حاکم است و این قانون تنظیم‌کننده روابط بوده و کاملا تکلیف را معین کرده است.» وی ادامه داد: «قانون سنجش و پذیرش دانشجو، مصوبه ۱۰ شهریورماه سال ۹۲ مسئولیت سنجش داوطلبان ورود به دانشگاه را برعهده سازمان سنجش قرار داده است. اصطلاحا حقوقدانان در این زمینه می‌گویند مقنن یعنی قانونگذار در مقام بیان بوده و اگر قرار بر این بود که پذیرش را هم به سازمان سنجش بسپارد، راجع‌به این موضوع نیز اظهارنظر می‌کرد، فلذا در دوره کارشناسی صرفا سنجش برعهده سازمان سنجش است و پذیرش مطابق قانون برعهده دانشگاه‌هاست. روال دانشگاه هم در طول همه این سال‌ها به همین شکل بوده و کسی در این زمینه تردیدی

 نداشته است.»

یکسان‌سازی پذیرش، لازمه حذف پذیرش تکمیل‌ظرفیت

رئیس مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «سازمان سنجش آموزش کشور به‌عنوان دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش به مصوبه دهمین جلسه شورا اشاره کرده، آن را مبنا قرار داده و معتقد است پذیرش در مرحله تکمیل‌ظرفیت ممنوعیت قطعی دارد. به عقیده ما این درست نیست. وقتی ما به مصوبه مراجعه می‌کنیم می‌‌بینیم که در آن گفته شده اگر معاونت آموزشی وزارت عتف نسبت به یکسان‌سازی موضوع پذیرش اقدامات لازم را انجام دهد، پس از انجام آن و یکسان شدن پذیرش، بحث تکمیل ظرفیت منتفی خواهد شد.»

شرط مصوبه حذف تکمیل‌ظرفیت هنوز محقق نشده است

طباطبایی اصل با بیان اینکه یکسان‌سازی در فرآیند پذیرش هنوز اتفاق نیفتاده است، افزود: «درست است که در بحث آزمون‌ و سنجش یکسان‌سازی انجام شده، ولی در پذیرش هنوز یکسان‌سازی‌ای که باید، توسط معاونت آموزشی وزارت علوم صورت نگرفته و تا زیرنظام‌های این قانون هماهنگ نشده باشند، موضوع پذیرش مطابق همان مصوبه در مرحله تکمیل‌ظرفیت کماکان ادامه دارد. دلیل دیگری بر اینکه این اتفاق هنوز نیفتاده و شرط یادشده در مصوبه هنوز اجرایی نشده، این است که در جلسات بعدی شورای سنجش و پذیرش مثل جلسه شماره ۱۳ که در دفتر وزیر علوم برگزار شد یا جلسه دیگری که در دفتر وزیر بهداشت برگزار شد، می‌بینیم که همچنان به موضوع تکمیل‌ظرفیت پرداخته می‌شود و راجع به آن صحبت می‌شود. از این بابت روشن است که موضوع حذف و ممنوع نشده و هنوز وجود دارد؛ چون شرط مصوبه محقق نشده است.»

تکمیل‌ظرفیت، حق داوطلبان کنکور

وی در ادامه خاطرنشان کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی طبق روال قانونی کار خود را انجام می‌دهد و بحث تکمیل‌ظرفیت بحث حق و حقوق داوطلبان بوده و ضمنا ناظر به پنج درصد از رشته‌ها است و دانشگاه آزاد اسلامی بقیه پذیرش خود را از طریق رشته‌های بدون آزمون انجام می‌دهد. دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت مشخصی دارد که حق داوطلبان است و باید از این حق‌شان بهرمند شوند. در مرحله اول، بخشی از ظرفیت خالی می‌ماند، اما این ظرفیتی که متعلق به داوطلبان است، باید در اختیار آنها قرار گیرد. ما باید کمک کنیم تعداد بیشتری از کسانی که وارد رقابت کنکور شدند، امکان بهرمندی از ظرفیت‌های موجود داخل کشور را برای ادامه تحصیل داشته باشند. ما اگر این ظرفیت را از داوطلبان بگیریم، در واقع به مهاجرت و فرار مغزها دامن می‌زنیم.»

دبیرخانه شأن قانونگذاری و تفسیر مصوبات ندارد

رئیس مرکز امور حقوقی و صیانت از دارایی‌های دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «سازمان سنجش، دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش و رئیس این سازمان دبیر این شوراست. دبیرخانه شأن قانونگذاری و تفسیر مقررات و مصوبات را ندارد. وضع مقررات در این حوزه در محدوده‌ای که قانون تعیین کرده با خود شورا است و مصوبه شورا هم در زمینه تکمیل‌ظرفیت کاملا مشخص است. اگر اختلافی هم در تفاسیر وجود دارد، به نظر می‌رسد به جای اینکه دوستان موضوع را به فضای عمومی بکشانند و اسباب ناراحتی و التهاب داوطلبان و خانواده‌های آنها را فراهم کنند، بهتر است موضوع را به شورا ارجاع دهند تا در شورا مطرح شود و طرفین نظرات خود را مطرح کنند تا اعضای شورا تصمیم‌ بگیرند.»

شکایت دانشگاه آزاد اسلامی به‌دنبال تفسیر غلط از مصوبه شورای سنجش

وی با بیان اینکه معتقدیم تصمیم‌گیری در حیطه اختیارات شورای سنجش و پذیرش است و تصمیمات این شورا باید مقید به قانون باشد، تصریح کرد: «این حق برای دانشگاه محفوظ است که در این زمینه به مراجع مختلف مراجعه کند. ما در گام نخست در قالب یک شکایت خطاب به وزیر علوم که رئیس شورای سنجش و پذیرش هستند، اقدام کردیم تا موضوع در نخستین جلسه شورا مطرح شود و به این تفسیر شاذ و سختی که سازمان سنجش از موضوع ارائه کرده و بیانیه داده است، رسیدگی کنند. راه برای دانشگاه آزاد اسلامی جهت احقاق حقش بسته نیست و در مرحله اول به شورا رجوع کردیم و اگر لازم باشد مراجع دیگر قانونی هم برای رسیدگی وجود دارند که گام‌به‌گام در صورت نیاز پیش خواهیم رفت.»

 هیچ مشکلی برای داوطلبان پیش نخواهد آمد

طباطبایی اصل در پایان گفت: «داوطلبان در شرایط فعلی می‌توانند ثبت‌نام کنند. اعلام هم شده که اگر داوطلبان با آرامش خاطر تصمیم خود را عملی کنند، هیچ مشکلی پیش نمی‌آید. ظرفیت پذیرش دانشجو برای دانشگاه آزاد اسلامی پیش‌تر مشخص شده و شورا اعلام کرده که ما در هر رشته چقدر ظرفیت پذیرش دانشجو داریم. این ظرفیت هنوز تکمیل نشده و مانند همه سنوات قبلی تکمیل‌ظرفیت برگزار می‌کنیم و کسانی که حدنصاب لازم را داشته باشند می‌توانند ثبت‌نام کنند. این برداشت غلطی است که دوستان ما در سازمان سنجش از مصوبه شورا داشتند و یقین داریم این موضوع پس از طرح در شورای‌ سنجش‌وپذیرش حل خواهد شد.»

  • 40
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش