پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۰۹ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۱۷۶۳
دانشگاه

تنفس مصنوعی به دانشگاه‌ها برای پرکردن صندلی‌های خالی؛

واژه‌سازی «تمدید ظرفیت» به جای «تکمیل ظرفیت»!

علت خالی ماندن صندلی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
وزارت علوم، سال گذشته بازه تکمیل ظرفیت را از دوره های مختلف حذف کرد و همین موضوع امسال بر مصائب دانشگاه های شهریه پرداز که حیاتشان به «جیب» دانشجو است، بیشتر کرده است، به طوری که دانشگاه آزاد در همان روزهای ابتدایی مهر که هنوز کلاس های درس خیلی از دانشگاه ها آغاز نشده بود اقدام به جذب دانشجو در تکمیل ظرفیت کرد که حواشی زیادی را در آن بازه زمانی بوجود آورد.

در سال های اخیر کشمکش بین دانشگاه ها برای جذب دانشجو بالا گرفته است، روزی جمعیت دهه شصتی تمامی صندلی کلاس های درس را پرکرده بود و جمعیت حدود ۵ میلیون نفری را به دانشگاه ها کشاند و حالا رفتن این موج گرفتاری زیادی را برای مراکز آموزش عالی که قارچ گونه تاسیس شده اند ایجاد کرده است؛ فقط کافیست به عدد و رقم های خالی ماندن صندلی امسال دانشگاه ها توجه کرد؛ دانشگاه علمی و کاربردی که در آستانه تعطیل شدن است از خالی ماندن ۷۵ درصد ظرفیت ها گفته، دانشگاه های غیرانتفاعی نیز از خالی بودن ۶۰ درصد صندلی ها خبر داده اند، دانشگاه آزاد نیز از آمار ۵۰ درصدی گفته است و دانشگاه های دولتی نیز به لطف «شیر نفت» دولت انگیزه ای برای اعلام صندلی های خالی ندارند.

از سوی دیگر وزارت علوم، سال گذشته بازه تکمیل ظرفیت را از دوره های مختلف حذف کرد و همین موضوع امسال بر مصائب دانشگاه های شهریه پرداز که حیاتشان به «جیب» دانشجو است، بیشتر کرده است، به طوری که دانشگاه آزاد در همان روزهای ابتدایی مهر که هنوز کلاس های درس خیلی از دانشگاه ها آغاز نشده بود اقدام به جذب دانشجو در تکمیل ظرفیت کرد که حواشی زیادی را در آن بازه زمانی بوجود آورد.

** آغاز ماجرا

ماجرای ممنوعیت تکمیل ظرفیت از دی ماه سال گذشته و با مصاحبه معاون وقت آموزشی وزارت علوم آغاز شد، جایی که مجتبی شریعتی نیاسر در یک نشست خبری با اشاره به حذف تکمیل ظرفیت گفت: از سال آینده مرحله تکمیل ظرفیت نداریم و دانشگاه ها تنها در دو مرحله بهمن و مهرماه دانشجو پذیرش خواهند کرد. بعد از آن بود که ابراهیم خدایی درباره این تصمیم گفت: "براساس مصوبه جلسه دهم شورای سنجش و پذیرش مقرر شد که از سال ۱۳۹۷ به علت برخی مسایل مانند جابجایی دانشجو، خالی ماندن ظرفیت‌ها و بهم ریختن برنامه ریزی آموزشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، تکمیل ظرفیت نداشته باشیم". وی گفت: "همه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، دولتی و یا غیردولتی برای هرگونه پذیرش باید با دبیرخانه این شورا که در سازمان سنجش آموزش کشور مستقر است، هماهنگی لازم را انجام دهند". 

علت خالی ماندن صندلی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

** دانشگاه آزاد راه خودش را رفت

این موضوع بدون توجه دانشگاه ها همراه شد و پس از پایان ثبت نام ورودی های جدید و توزیع دانشجو در دانشگاه ها و خالی ماندن صندلی ها، دانشگاه ها تازه متوجه شدند که دچار چه مسئله ای شده اند، دانشگاه آزاد در همان هفته اول مهرماه با انتشار فراخوانی از تکمیل ظرفیت در «تمامی» دوره ها خبر داد؛ مسئله ای که با ورود شورای سنجش و پذیرش همراه شد و همین موضوع با رفت و آمدهای زیادی از سوی دانشگاه آزاد و این شورا همراه بود و در نهایت شورای سنجش و پذیرش تصمیم گرفت به دوره های پزشکی این دانشگاه مجوز تکمیل ظرفیت دهد.

البته تلاش های این دانشگاه برای اخد مجوز دیگر دوره ها نیز ادامه داشت تا اینکه روزگذشته این دانشگاه در اطلاعیه ای از مجوز پذیرش دانشجو در تمامی دوره ها در تکمیل ظرفیت خبر داد؛ بهروز طهماسب کاظمی گفت: پیرو برگزاری جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در روز چهارشنبه اول آبان مقرر شد، دانشگاه آزاد اسلامی نیز مشابه سایر زیر نظام‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به پذیرش دانشجو به منظور تکمیل ظرفیت خود در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام کند. با هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور، زمان و چگونگی ثبت نام از داوطلبان در مرحله تکمیل ظرفیت مقاطع فوق متعاقباً اعلام و اطلاع‌ رسانی خواهد شد.

علت خالی ماندن صندلی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

** پذیرش در دانشگاه غیرانتفاعی با تغییر واژه!

از سوی دیگر دانشگاه های غیرانتفاعی نیز که در ابتدای مهرماه از انجام هرگونه تکمیل ظرفیت منع شده بودند اما توانستند با واژه سازی مجوز تکمیل ظرفیت بگیرند؛ رئیس اتحادیه دانشگاه‌های غیر انتفاعی روز گذشته در مصاحبه ای با رسانه ها  درباره تکمیل ظرفیت دانشگاه‌های غیرانتقاعی گفت: تکمیل ظرفیت نداریم بلکه تمدید ظرفیت است به این معنی که دانشجویی که ثبت نام کرده است نمی تواند جابه جا شود اما اگر ظرفیت مشخصی را به دانشگاه ارائه داده اند و نیمی از آن تکمیل شده، دانشگاه می تواند مابقی مانده از ظرفیتش را دانشجو پذیرش کند.

** دانشگاه علم کاربردی هم مجوز گرفت

البته این موضوع به اینجا ختم نشد و دانشگاه علمی کاربردی که مسئولانش از خالی ماندن دو سوم از صندلی های این دانشگاه خبر داده بودند اخیرا در اطلاعیه ای کوتاه اعلام کرد: موافقت شورای سنجش آموزش کشور برای تکمیل ظرفیت پذیرش این دانشگاه اعلام شد و بخشنامه های تکمیلی در این خصوص متعاقباً اعلام خواهد شد.

علت خالی ماندن صندلی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

** سنجش و پذیرش دلش سوخت!

 این فضا در نهایت منجر به این شد که شورای سنجش و پذیرش در جلسه آخر خود که اول آبان برگزار شد تکمیل ظرفیت را دوباره برای دانشگاه ها باز کند، در اطلاعیه این شورا آمده است: تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجو برای آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته، آزمون کاردانی به کارشناسی، آزمون فنی و حرفه ای، آزمون جامع علمی- کاربردی و آزمون سراسری ( فقط برای رشته محل های صرفاً براساس سوابق تحصیلی) اجرا می شود. مرحله تکمیل ظرفیت براساس برنامه زمانی هماهنگ شامل زمان ثبت نام، انتخاب رشته، اعلام نتیجه و زمان ثبت نام پذیرفته شدگان در هر آزمون صورت می پذیرد. برنامه زمانی ثبت نام یا انتخاب رشته و نحوه پذیرش این تکمیل ظرفیت ها در هریک از آزمونها، پس از هماهنگی با زیرنظام های آموزشی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور متعاقباً اعلام خواهد شد.

iusnews.ir
  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش