سه شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۰۵ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۲۳۲۲
دانشگاه

ماجرای رانت عجیب ۱۳۴ استادزاده

دام‌پزشکی قبول شوید پزشکی بخوانید!

رشته پزشکی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
یک نماینده مجلس در واکنش به ماجرای رانت عجیب  ۱۳۴ استادزاده می‌گوید: در این موضوع دست مجلس بسته است.

آقای استاد محترم دانشگاه آزاد! اگر فرزندتان توانمندی قبولی در رشته پزشکی را داشت که قبول می شد. بنابرکدام منطق حالا که نتوانسته در پزشکی قبول شود، چون پدرش استاد دانشگاه است برود سر کلاس پزشکی؟! واقعا منطق این «ویژه خواری» چیست؟

انتقال ۱۳۴ فرزند استادان دانشگاه آزاد از رشته دام پزشکی به پزشکی بدون حد نصاب نمره خبری تکان دهنده است که روزهای قبل در رسانه ها منتشر شد، چرا که بنابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فرزندان هیئت علمی دانشگاه ها می توانند با کسب درصد ۵/۹۲ نمره از دانشگاهی به دانشگاه مبدأ محل کار والدین منتقل شوند.همچنین مصوبه تغییر رشته منوط به کسب همین میزان نمره است اما فرزندان برخی افراد که علاوه بر استادی دانشگاه مسندهای دیگری هم دارند، توانسته اند با دور زدن کنکور پزشکی وارد دانشگاه شوند و در این رشته تحصیل کنند.

ماجرا چه بود؟

آن طور که بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته است، در سال ۹۶ اتفاقی عجیب در دانشگاه آزاد برای تغییر رشته گروهی خاص از دانشجویان اتفاق افتاده است که فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد بتوانند بنابر انتخاب خودشان، اما با شروطی تغییر رشته بدهند، برای مثال فرزند یک عضو خاص از هیئت علمی دانشگاه آزاد که در رشته دام پزشکی پذیرفته شده است، در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد.به گفته بنیادی این مصوبه مربوط به ریاست قبلی دانشگاه آزاد است، اما اجرایی‌شدن روند انتقال و تغییر رشته دانشجویان فرزند اعضای هیئت علمی در سال ۹۷ و ریاست جدید دانشگاه رخ می‌دهد.

انتقال همچنان ادامه دارد؟

لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره تخلف انتقال استادزاده ها از دام پزشکی به پزشکی در دانشگاه آزاد گفت: از یک سال و نیم پیش بدون اطلاع وزارت بهداشت نقل و انتقالاتی بدون حداقل شرط از رشته دام پزشکی به پزشکی انجام شده است، باید برای این کار امضای دو وزیر و رئیس دانشگاه را می‌داشتند که لااقل وزیر بهداشت این را امضا نکردند البته دکتر طهرانچی اشکالاتی به مصوبه دانشگاه آزاد گرفته بودند.

وزارت علوم موافق است!

وی ادامه داد: فرزندان اعضای هیئت علمی در طول یک سال و نیم برای گرفتن مجوز به ما مراجعه و مدارکی ارائه کردند که دانشگاه آزاد و وزارت علوم با انتقال موافق است و اگر وزارت بهداشت موافقت کند انتقال ها انجام می شودو در مسیر بررسی دریافتیم که نقل و انتقالاتی بدون مجوز وزارت بهداشت انجام شده است.

چیزی به عنوان سهمیه هیئت علمی نداریم

وزیر بهداشت هم  در واکنش به جنجال ها درخصوص  جا به جایی فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها به باشگاه خبرنگاران گفته است: چیزی به عنوان سهمیه هیئت علمی نداریم و فقط جابه جایی فرزندان اعضای هیئت علمی از دانشگاه و رشته به دانشگاه و رشته دیگر صورت می گرفت  و مواردی منتسب به این مقررات در حال انجام بود که از دو ماه پیش من دستور لغو آن را دادم چرا که هیچ کس حق ندارد خارج از بضاعت و پتانسیل خود از ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی استفاده کند.

پشت پرده انتقال از دام پزشکی به پزشکی

در حالی که معاون آموزشی وزارت بهداشت از ادامه درخواست های انتقال و وعده دانشگاه آزاد سخن گفته بود اما طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد  در گفت و گو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گفت: این مصوبه مربوط به سال ۹۶ بوده است و در سال ۹۷ و ۹۸ موردی برای انتقال نداشتیم.همچنین در مصاحبه ای طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد ضمن افشاگری، پای آقازاده‌های وزارت بهداشت را به میان کشید و گفت: در سال ۹۵ دو نفر از مدیران وقت وزارت بهداشت که فرزندان آن‌ها در رشته دام پزشکی قبول شده بودند، قصد تغییر رشته از دام پزشکی به داروسازی را داشتند که با توجه به نداشتن حداقل نمره این کار انجام نشد.

خواسته مدیران ارشد وزارت بهداشت!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: منشأ مصوبه درخواست برخی از مدیران ارشد وزارت بهداشت بوده است که حتی پیگیر اجرای خواسته خود در سال ۹۷ بودند که این اجازه به آن ها داده نشد و مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه در اسفند ماه ۹۷ لغو و با دستور دکتر نمکی وزیر بهداشت مبنی بر لغو مصوبه کمیسیون موارد خاص وزارت بهداشت در سال ۹۷، موضوع کاملاً منتفی شد.

ورود دیده بان شفافیت

دکتر احمد توکلی رئیس سازمان دیده بان شفافیت ضمن نامه ای  به رئیس دانشگاه آزاد به رئیس دیوان عدالت اداری نیز نامه‌ای نوشت و خواستار رفع تبعیض به نفع فرزندان استادان علوم پزشکی و لغو مجدد مصوبه کمیسیون خاص وزارت بهداشت شد.در نتیجه مرکزپژوهش های مجلس پس از اطلاع از ماجرای رانت و بررسی تخلفات رخ داده، موضوع را به رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گزارش می کند.رئیس کمیسیون نیز از وزیر بهداشت درخواست می‌کند که با توجه به این که دانشگاه آزاد اسلامی خارج از اختیارات و صلاحیت قانونی خود، با وضع ضوابطی مغایر با دستورالعمل اجرایی قانونی عمل کرده، مصوبه کمیسیون موارد خاص را لغو کند.

رأی دیوان عدالت به ادامه رانت تحصیلی

اما چندی بعد، جمعی از ذی نفعان امتیاز طلب شکایت خود را به دادرس شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری بردند و در نتیجه دادنامه ای با نامه شماره ۵۲۰.۵۰۵ مورخ ۹۸.۶.۱۱ صادر شد که متضمن دستور توقف موقت اعمال نامه معاون آموزشی وزارت بهداشت است. به عبارتی از رفع تبعیض جلوگیری شد تا رانت فعلا ادامه یابد!

البته گویا وزیر بهداشت، طی نامه ای به رئیس دیوان عدالت اداری رفع اثر از دستور موقت صادر شده را درخواست کرده است.

اما اکنون لغو رانت تحصیلی که در روزهای گذشته با نظر موافق وزرای علوم، بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد همراه بوده، به دستور شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری به صورت موقت متوقف شده است. باید منتظر ماند و دید که بالاخره تکلیف این اقدامات خلاف قانون چگونه مشخص می شود؟ آیا دانشجویانی که به گونه ای توانستند کنکور پزشکی را دور بزنند همچنان به تحصیل خود ادامه می دهند و همچنان با رانت والدین خود به تحصیل می‌پردازند و پزشک می شوند؟!

گفت وگو

نماینده مجلس:دست مجلس برای لغو این قانون خالی است

حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت دیروز در گفت وگو با خراسان درباره این موضوع  گفت: این از مجموعه قوانینی است که براساس مصوبه  شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرایی شده است بنابراین مجلس حق ورود و لغو آن را ندارد.وی افزود: از آن جایی که توصیه ها این است که مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصوبات یکدیگر تداخلی ایجاد نکنند لغو چنین مصوبه ای بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور بوده و دست مجلس در این زمینه خالی است.

نماینده زاهدان درمجلس با بیان این که موضوع ورود دیوان عدالت اداری به این پرونده هم مسئله ای است که لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی به آن رسیدگی کند اظهار کرد: ای کاش این اتفاق نمی افتاد و چنین مصوبه ای باعث بروز حاشیه هایی این چنین نمی شد اما باید توجه داشت که این تصمیم شورای عالی انقلاب  فرهنگی در راستای اهمیت قائل شدن به استاد و دلگرم کردن آن ها برای حضور در کشور و جلوگیری از فرار مغزها بوده نه اسبابی برای سوءاستفاده.

  • 18
  • 11
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۲۶
غیر قابل انتشار: ۲۸
جدیدترین
قدیمی ترین
لطفا در استان های محروم وتوسعه نیافته این معضل را هم دنبال کنید فقط دانشگاه آزاد نیست خیلیا الان در پردیس دانشگاه دولتی درس میخونند اونم از دامپزشکی به پزشکی با سهمیه پدرانشان لطفا سهمیه ها را اصلاح کنید بگذارید مبنای گزینش برتری علمی باشد پدر هرکسی درس خونده الان رفاه اجتماعی را درزندگی کسب کرده واز شرایط اجتماعی خوبی برخورداره قرار نیست فرزند مرفه بی دردش هم بی تلاش سر کلاس پزشکی بنشیند و بعدا داروها را اینترنتی تجویز کند !!!!
همین که ب جای برداشتن سهمیه ها بحث هیت علمی رو پیش کشیدید یعنی دارید سربچه ها رو گرم میکنید و واقعا کاری از دستتون برنمیاد این حرفا برای ماس مالی کردن امار پزشکان سهمیه ای ک بعد از اینکه گفتن ۶۰ درصد سهمیه ای بودن صدای همه در اومد
بجا حسادت تلاشکنید درس بخونید پدرم جز هیات علمی هست شب وروز مطاعه کرده به این جایگاه رسیده از تربیت ما کم گذاشته پس ماباید یه حقی داشته باشیم نسبت به بقیه
بجا حسادت تلاشکنید د...
سلام عزیزم حسادت نیست حق یک نفر را خورند حق دانش اموزان خوب را می خوری
بجا حسادت تلاشکنید د...
اولا پدر شما خودش این انتخاب رو کرده و داره بابت انتخابش هم پول میگیره ثانیا پدر من هم بالای سر من نبوده پدر خیلی ها ب خاطر مسائل مختلف بالای سر بچه هاشون نبودن دلیل نمیشه که فرد بی کفایت بره بشینه رشته ی مهمی مثل پزشکی بخونه که فردا با جون مردم سر و کار داره
اولا پدر شما خودش ای...
اول اینکه تو اکثر شغلها یه سهمیه ای چیزی برای فرد در نظر گرفته میشه که برای فرزندش یه نفعی داشته باشه خوب برای افراد هییت علمی که درجه بالایی هم هستش یه سهمیه ای هم برای فرزندش هست حالا شما (اون نزدیک پونصد شیشصد نفریکه تجربی امتحان میدن )ریختین سر پزشکی که باید پزشک بشیم بعد سر اون سهمیه دعوا میکنین که چرا همچین چیزی وجود داره بعدش اکثر اوناییکه فقط بخاطر پول و رقابت اومدن پزشکی وسط هاش دیگه با معدل ۱۳ یا ۱۴ جلو میرن و انگیزه ای ندارن چون فقط بخاطر اینکه بقیه پزشکی میخوان اینا هم اومدن پزشکی و نه بخاطر پزشک شدن و بخاطر همینه که با عربی و دینی حفظ کردن میخوان بیان پزشکی داداش پزشکی خیلی فرق داره (حتی با زیست )
اولا پدر شما خودش ای...
حالا شما از کجا میدونین ک اونایی ک بدون سهمیه یا هیت علمی قبول شدن پزشک با وجدان و خوبی میشن من ازشون خبر دارم اکثرا شب امتحانی هستن و بوی پول ک ب مشامشون میخوره همه چی یادشون میره اینکه کسی با کفایت باشه یا ن رو رتبه کنکور مشخص نمیکنه طرف باید انسان باشه
بجا حسادت تلاشکنید د...
پدرت هر کی میخواد باشه خودت باید تلاش کنی تا به جایی برسی نه اینکه دست بکنی تو جیب بقیه و بهشون حسود هم بگی
پدرت هر کی میخواد با...
تو خودت این سهمیه هارو داشتی باز هم این حرفا رو میزدی؟
بجا حسادت تلاشکنید د...
گیرم پرت فاضل از فضل ودر توراچه حاصل . بی تربیت
گیرم پرت فاضل از فضل...
من هم موافق این نظرم
بجا حسادت تلاشکنید د...
پدر منم درس خونده و تحصیلات عالیه داره ولی با افتخار میگم نظامی است وهیچگاه بالی سر من نبوده ومن بون رانت و ضایع کردن حقوق دیگران پزشکی قبول شدم. این عقده است که بگیم پدرمون در تربیت ما کم گذاشته و جایی دیگر باید جبران شه.
بجا حسادت تلاشکنید د...
گند زدی با این تحلیل کردنت.....
گند زدی با این تحلیل...
استدلال تو هم منو کشته
استدلال تو هم منو کش...
انشالله که سهمیه هیت علمی رابه زودی برمی دارند
بله دیگه دست شما خالیه حتما دست ما پره اخه ادم حسابی پس اونجا چیکار میکنین کی رای میده قانونای اینچنینی تصویب شه وامیذارمتون به همون خدایی ک عادل بینا و شنواست الهی ک هرچی پول مفت میخورین خرج سرطانتون شه
مجلس میگه کاری از دستش برنمیاد پس کی صاحب این مملکته رییس رؤسای مملکت همشون ذی نفع اند بهمین دلیل هیچ موقع رسیدگی نخواهند کرد و جلو هیچ سهمیه ای را نخواهند گرفت ما هم واگذارشون می کنیم به چوب عدالت خدا حق بچه های درسخوان پشت کنکور مانده را در همین دنیا ازشون بگیره
همتون کلاس ورانت خوارین خداخیرتون نده وجرایش رادراین دنبالبینید حق مظلوم خوردنی نیست
سلام آقا این نماینده های مجلس هم فرزندانشون تو کنکور سهمیه دارند ما کجا کاریم
ای خاک برسرمون به کجاهاداریم میریم؟؟؟؟؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش