چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۳۵ - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۷۵۵
دانشگاه

زمان حضور دانشجویان کارشناسی ارشد مناطق سفید در دانشگاه ها/ جزئیات نحوه بازگشایی خوابگاه‌ها

آخرین وضعیت بازگشایی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
معاون آموزشی وزارت علوم از احتمال برگزاری ترم جدید آموزشی دانشجویان جدیدالورود از بهمن ماه سال آینده خبر داد..

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: دانشجویان کارشناسی ارشد مناطق سفید از هفدهم خرداد ماه می‌توانند برای انجام پروژه‌های عملی از جمله استفاده از آزمایشگاه در دانشگاه‌ها حضور یابند.

علی خاکی صدیق روز سه شنبه در نشست خبری ویدیوکنفرانس با خبرنگاران اظهار داشت: ستاد ملی مقابله با کرونا به تازگی شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه ها را فراهم کرده است و دانشگاه هایی که این شرایط را دارند، می توانند پذیرای دانشجویان باشند.

وی افزود: در زمان اعلام شده، اولویت با دانشجویان کارشناسی ارشد برای اتمام پژوهش ها و پروژه های عملی است؛ هم اکنون درصد قابل توجهی از دانشگاه ها با آموزش های غیرحضوری درس ها را جلو می برند و در حال پایان مباحث درسی هستند.

معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه الان با مشکل اتمام دروس مواجه نیستیم، گفت: این گروه از دانشجویان باید در مناطق سفید باشند و حضورشان مستلزم انتقال دانشجو از محل دیگری نباشد.

به گفته خاکی صدیق، استمرار آموزش الکترونیکی توصیه اول به دانشگاه ها است اما بخش عمده ای از کار دانشجویان کارشناسی ارشد پژوهش، نیاز به حضور در آزمایشگاه و کارگاه های عملی دارد که با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت، این امر امکان‌پذیر خواهد بود.

ممنوعیت حضور دانشجویان در مناطق قرمز

این مقام مسوول وزارت علوم در پاسخ به پرسش ایرنا درباره دانشجویانی که در مناطق قرمز حضور دارند، تاکید کرد: دانشجویانی که در شهرهای وضعیت قرمز حضور دارند، نمی توانند در دانشگاه حضور یابند و بخشی از آموزش که به صورت راه دور است، برای آنها ادامه می یابد و بخش های عملی و کارگاهی باید بماند تا ستاد کرونا برای آن تصمیم گیری کند.

خاکی صدیق درباره دانشجویانی که تحصیل شان در این ترم ادامه می یابد، گفت: هر دانشجویی که نتواند دروس را به پایان برساند، باید ترم را برای آنها افزایش دهیم و طول ترم بدون احتساب در سنوات انجام می شود تا لطمه ای به دانشجو وارد نشود. 

برگزاری امتحانات حضوری به شرط امکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی

وی درباره برگزاری امتحانات پایان ترم اظهار داشت: برای برگزاری امتحانات یک بخشنامه از ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شد، مبنی بر اینکه اگر امکان حضور دانشجویان با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی و مجوز این ستاد فراهم بود، آزمون‌ها حضوری برگزار شود.


به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، با این حال، اولویت اول ما سلامتی دانشجویان، کارشناسان و استادان است؛ البته اگر به هر دلیلی دانشگاه نتواند آزمون حضوری برگزار کند، باید بنا به شرایط تصمیم بگیرد.
خاکی صدیق درباره دانشجویانی که به هر دلیلی دسترسی به امکانات الکترونیکی ندارند، تاکید کرد: آن دسته از دانشجویانی که به هر دلیل نتوانستند از آموزش الکترونیکی استفاده کنند یا در جایی حضور دارند که نمی‌توانند به اینترنت یا موبایل دسترسی داشته باشند، طبق سند ۲۰ بندی امکان حذف ترم بدون احتساب در سنوات یا حذف درس برای آنها درنظرگرفته شود.


به گفته این مقام مسوول وزارت علوم، دانشگاه ها در این مدت سعی بر حفظ ترم تحصیلی داشتند و شرایط را برای دانشجویان و استادان فراهم کردند. با این حال یک ارزیابی علمی و دقیق تر از کلاس های الکترونیکی در تابستان صورت می گیرد.


معاون آموزشی وزیر علوم درباره وضعیت دانشجویان شهریه پرداز خاطرنشان کرد: هیأت امنای دانشگاه ها با نهایت انعطاف به دنبال کاهش دغدغه های دانشجویان در این زمینه هستند تا مشکل مضاعفی برای آنان ایجاد نشود.

احتمال آغاز سال تحصیلی دانشجویان جدیدالورود از بهمن ماه

به گزارش ایسنا، دکتر علی خاکی صدیق در نشست خبری مجازی که امروز به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص زمان بازگشایی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها در ترم آینده گفت: تصمیم ستاد آموزش عالی است که ترم آتی را در زمان مقرر خود بازگشایی کند اما برای دانشجویانی که جدیدالورود هستند وضعیت شروع آموزش این دانشجویان بستگی به تاریخ اعلام نتایج آزمون و امکانات دانشگاه‌ها برای پذیرش آنها خواهد داشت.

وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به شرایطی که ایجاد شد دانش آموختگی تعدادی از دانشجویان یک ترم به عقب می‌افتد و بسیاری از این افراد دانشجویان خوابگاهی هستند لذا این مشکل برای بسیاری از دانشگاه‌ها که درصد دانشجویان غیربومی آنها زیاد است و از خوابگاه‌ها استفاده می‌کنند یک مسئله جدی است و ممکن است نتوانند این را مدیریت کنند که دانشجویان جدیدالورود را اسکان بدهند.

معاون آموزشی وزیر علوم همچنین تاکید کرد: این یک گزینه است که ترم آینده دانشجویان جدیدالورود برای دانشگاه‌هایی که با مشکل اسکان خوابگاهی دانشجویان مواجه هستند را از بهمن ماه سال آینده شروع کنیم.

دکتر خاکی صدیق خاطرنشان کرد: پارامتر دیگر بازگشایی سال تحصیلی جدید دانشجویان، زمان اعلام نتایج آزمون‌ها است و به تبع آن تصمیم گیری خواهد شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان خبر داد: نحوه بازگشایی خوابگاه های دانشجویی/خدمات تغذیه ارائه نمی‌شود

رئیس سازمان امور دانشجویان نحوه بازگشایی خوابگاه‌ها را بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها تشریح کرد و گفت: برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها باید بر اساس نیاز حداقلی به خوابگاه باشد.

آخرین وضعیت بازگشایی دانشگاه ها,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

دکتر مجتبی صدیقی در گفتگو با مهر درباره وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: بر اساس مجوز ستاد ملی مبارزه با کرونا، دانشگاه‌ها این اختیار را دارند که از ۱۷ خرداد دانشجویان را به صورت حضوری بپذیرند.

وی ادامه داد: به طور طبیعی، دانشگاه‌ها با توجه به شرایط بهداشتی و ضرورت کنترل پروتکل‌های بهداشتی، از این امکان در حداقل ممکن استفاده می‌کنند، یعنی برای تکمیل فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی که در این نیم‌سال داشتند از این امکان که بتوانند دانشجویان هم حضور داشته باشند استفاده می‌کنند.

برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها باید بر اساس نیاز حداقلی به خوابگاه باشد

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: به دانشگاه‌ها اعلام شده است طوری برنامه‌ریزی کنند که نیاز به خوابگاه و خدمات رفاهی در حداقل ممکن باشد، به این معنی که دانشگاه‌ها آموزش مجازی را به طور کامل ادامه داده و به اتمام برسانند و اگر احیاناً برای رفع اشکال و برگزاری آزمون‌ها نیاز به حضور دانشجو باشد از این امکان استفاده کنند آن هم به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود و بازه امتحانات به گونه‌ای باشد که تا جایی که امکان دارد، نیاز به خوابگاه نباشد.

کنترل مسائل بهداشتی به شکل عادی در خوابگاه‌ها امکان پذیر نیست

وی افزود: چون خوابگاه‌ها برای این شرایط طراحی نشده‌اند، معمولاً در شرایط عادی خوابگاه‌های ما دارای تراکم هستند و تعداد دانشجویان در اتاق‌ها قابل توجه است، کنترل مسائل بهداشتی به شکل عادی در خوابگاه‌ها امکان پذیر نیست.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: بنابراین حتماً اگر دانشگاهی هم قصد استفاده از خوابگاه را داشته باشد، باید بحث فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند، در ورود دانشجویان به خوابگاه کنترل‌های لازم تا حدی که نیاز است صورت گیرد و مواظبت شود اگر علائمی پیدا شد، پیگیری شود تا مشکلی ایجاد نشود.

امتحانات حضوری با فاصله زمانی مناسب برگزار شود که نیاز به خوابگاه نباشد

صدیقی خاطرنشان کرد: سیاست وزارت علوم برنامه‌ریزی توسط خود دانشگاه‌ها است هر دانشگاه متناسب با شرایط اقلیمی و استانی خود که سفید است یا قرمز و با توجه به امکاناتی که دارند باید برنامه‌ریزی کنند به عنوان مثال به گونه‌ای بازه‌های امتحانی را باز کنند که دانشجویان بتوانند حتی‌المقدور بدون اقامت امتحان را برگزار کرده و باز گردند و امتحانات با فاصله برگزار شود که دانشجویان نیاز به خوابگاه نداشته باشند.

سلامت دانشجو، استاد و کارمند بالاتر از کیفیت است

وی ادامه داد: اولویت هم با دانشجویان تحصیلات تکمیلی است که دانشگاه‌ها طوری برنامه‌ریزی کنند که این اولویت هم مد نظر آنها باشد وزارت علوم تاکید دارد درست است که کیفیت آموزش مهم است ولی سلامت دانشجو، استاد و کارمند بالاتر از کیفیت است.

صدیقی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی ها توسط دانشگاه‌ها باید طوری انجام شود که اطمینان وجود داشته باشد که مشکلی ایجاد نمی‌شود، درست است برخی از دانشگاه‌ها در مناطق سفید هستند ولی دانشجویان از مناطق مختلف کشور در دانشگاه‌ها حضور می‌یابند، بنابراین نمی‌توان به این موضوع که دانشگاه در منطقه سفید قرار دارد اعتماد کرد که مشکلی پیش نمی‌آید.

استفاده از خوابگاه در مواقع اضطراری

وی ادامه داد: به دلیل این حساسیت‌ها اعلام کرده‌ایم، دانشگاه‌ها تلاش کنند تا جایی که امکان دارد بحث استفاده از خوابگاه مطرح نباشد مگر در حد ضرورت و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی.

اولویت ما ارائه خدمات تغذیه در دانشگاه‌ها نیست

صدیقی درباره نحوه ارائه تغذیه بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: اولویت ما در زمانی که دانشجویان برای تکمیل ترم و یا امتحان حضور می‌یابند ارائه خدمات تغذیه در دانشگاه‌ها نیست اگر نیاز به ارائه غذا باشد حتماً در ظروف یکبار مصرف در بسته و ترجیحاً بیرون بر ارائه خواهد شد.

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش