شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۳۱ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۴۰۶
انتخابات ریاست جمهوری

کدخدایی:

احتمال الکترونیکی شدن انتخابات آتی کم است

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,سخنگویی شورای نگهبان
سخنگویی شورای نگهبان با اعلام آخرین صحبت‌ها با وزارت کشور در خصوص انجام الکترونیکی آن گفت احتمال اینکه انتخابات پیش‌رو الکتروینکی انجام شود کم است.

به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و تشکر از حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و تسلیت به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) در ابتدا به ارائه گزارشی اجمالی از طرح‌ها و لوایح بررسی شده توسط شورای نگهبان پرداخت و بعد از آن به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد و در رابطه با آخرین موارد مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، گفت: هیات‌های نظارت استانی تعیین شده، ۲۰۰ هیات نظارت شهرستانی هم تعیین شد و در این هفته اقداماتش تمام می‌شود. در خصوص هیات نظارت خارج از کشور هم بررسی‌ها انجام شده و کارهای مقدماتی شکل گرفته که آن هم در جلسه این هفته شورای نگهبان بررسی می‌شود و نظر شورای نگهبان اعلام می‌شود.

 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه توافقی بین مجلس و وزارت کشور برای زمان انتخابات شوراها ایجاد شده در این‌باره توضیح دهید، گفت: در رابطه با شوراها، شورای نگهبان دخالتی ندارد، اما در این باره مصوبه‌ای در مجلس تصویب و برای ما ارسال شده است؛ اگر در چارچوب قانون اساسی و شرع باشد تأیید می‌شود اما هنوز در دستور کار نیست.

 

کدخدایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر آخرین وضعیت فراخوان پیرامون رجل سیاسی، تصریح کرد: خود شورای نگهبان درگیر برنامه ششم بود، چرا که برنامه‌ای وقت‌گیر بود. همزمان کار کارشناسی بحث رجل سیاسی در پژوهشگاه شورای نگهبان در حال بررسی بود. امروز هم با کارشناسان این پژوهشگاه جلسه‌ای داشتیم و کارهای اولیه انجام شده است. سعی می‌کنیم هرچه زودتر این مورد را جمع کنیم، هنوز نتوانسته‌ایم این موضوع را در دستور کار قرار دهیم. تلاش داریم تا قبل انتخابات آن را نهایی کنیم.

 

کدخدایی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه سه ماه تا انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی است، آیا شورای نگهبان بر تبلیغات زودرس برخی افراد سیاسی نظارت می‌کند، گفت: به دلیل اینکه قانون برای گذشته است و هیچ ساز و کاری در این باره مشخص نشده و طبق قانون ابزار رصد درباره این مساله وجود ندارد، تا زمانی که وارد بررسی صلاحیت‌ها نشویم کاری نمی‌توانیم انجام دهیم. ولی اگر گزارشاتی در این باره در زمان بررسی صلاحیت‌ها به ما برسد، آنها را مدنظر قرار خواهیم داد.

 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آخرین نتایج نظارت شورای نگهبان بر فعالیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کجا رسیده است، تصریح کرد: این موضوع در سیاست‌های کلی انتخابات بود و تا زمانی که قانون نشود شورای نگهبان نمی‌تواند کاری انجام دهد. هرگاه مجلس و دولت قانونگذاری کنند شورای نگهبان نیز وظیفه قانونی خود را انجام می دهد.

 

خبرنگاری دیگر درباره اعلام نظر شورای نگهبان درباه مواد ۲۲ و ۴۸ قانون ثبت سئوال کرد که کدخدایی گفت: ای کاش سوال‌تان در این زمینه فنی‌تر بود. این موضوع درباره اعلام‌نظر فقهای شورای نگهبان نسبت به خلاف شرع بودن برخی بندهای مصوبه‌ای است که اشاره کردید. تکلیف شورای نگهبان بر اساس اصل ۴ قانون اساسی این است که اگر مصوبه‌ای خلاف شرع بود اعلام‌نظر کند. دیگر موارد وظیفه دوستان تقنین و اجرا است.

 

این عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت انتخابات الکترونیک چنین توضیح داد: ما قبلا هم گفته‌ایم نیازمند تامین شرایط مخصوصا شرایط امنیتی لازم هستیم. ما هنوز پیشنهاد جدیدی در راستای نامه نگاری‌ها از سوی وزارت کشور نداشته‌ایم، البته جلسات کارشناسی با رئیس ستاد انتخابات و معاون وزیر کشور داشته‌ایم، اما هنوز نتیجه جدید نداریم. تا انتخابات ریاست جمهوری زمان کم است و فکر نکنم این موضوع به نتیجه برسد.

 

خبرنگاری به موضوع تعطیلی هشتم ربیع الاول و مخالفت شورای نگهبان در این باره اشاره کرد و کدخدایی تصریح کرد: رئیس محترم مجلس شورای اسلامی اشاره کرده که هیات وزیران بار مالی را پذیرفته؛ مصوبه به دستمان رسیده و این هفته آن را مدنظر قرار می‌دهیم.

 

کدخدایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت استفساریه قانون انتخابات و احتمال ارسال آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: این مصوبه به دستمان رسیده، ولی هنوز بررسی نشده است و حق قانونی مجلس است که اگر دوباره ایراداتی به آن وارد شد بر حق قانونی خود پافشاری کند و این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود.

 

خبرنگار دیگری پرسید که علی مطهری معتقدند در صورت تصویب استفساریه قانون انتخابات ممکن است خانم مینو خالقی به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کنند در این باره توضیح دهید که کدخدایی گفت: قبلا هم به این موضوع پاسخ دادم، این مصوبه عطف به ماسبق نخواهد شد.

 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بر وحدت ملی همیشه تاکید شده و برخی تحلیل گران معتقدند رد صلاحیت‌های شورای نگهبان موجب کدورت‌هایی می‌شود، نظرتان را در این باره بگویید، گفت: فکر می‌کنم اتحاد ملی باید در چارچوب قانون اساسی، رعایت قوانین موضوعه و پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری پیگیری شود و شورای نگهبان هم در این چارچوب عمل می‌کند و فکر می‌کنم بهترین راه تمسک به قانون اساسی،‌ قوانین موضوعه و پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری است.

 

وی بار دیگر به موضوع رجل سیاسی اشاره کرد و گفت: این موضوع نیازمند بحث کارشناسی است و بعد از آن نظرمان را اعلام می‌کنیم که بعد از جمع بندی کارشناسی نیاز به مصوبه شورای نگهبان است. در بند ۵ ذکر شده اعلام این شرایط توسط شورای نگهبان است و به مفهوم مصوبه لازم الاجرا برای تمام دستگاه‌ها از سوی شورای نگهبان باشد.

 

وی در پاسخ به سئوالی در رابطه با نظارت شورای نگهبان بر هزینه‌های انتخاباتی گفت: متاسفانه در این باره امکان و ابزار خاصی نداریم، قانون هم حداقلی است. اگر گزارشی در این باره بدست ما برسد، ما آن را مدنظر قرار خواهیم داد.

 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به خبرنگاری که پرسید این روزها صحبت‌هایی مبنی بر رد صلاحیت رئیس جمهور به گوش می‌رسد، گفت: قبلا در این باره اظهار نظر کرده‌ام، شورای نگهبان در چارچوب قانون عمل می‌کند.

 

کدخدایی درباره آخرین بررسی‌های لایحه برنامه ششم گفت: ایرادات، خلاف قانون اساسی، خلاف شرع بودن و مغایرت با سیاست‌های کلی بود و برخی ابهامات متوجه آن بود که تمام این‌ها شامل ۳۸ بند بود که به مجلس اعلام شد. ۱۰ مورد هم تذکر داشتیم، اما از باب نظارت، مجمع تشخیص مصلحت نظام هم بر این موضوع نظارت دارد و همزمان با ما این موضوع را در دستور کار داشت. هفته پیش نظر نهایی‌اش را به ما اعلام کرد که ما در شورای نگهبان ایرادات مجمع تشخیص مصلحت نظام را به مجلس اعلام کردیم. این لایحه با توجه به اختلافات مجلس و دولت، مطابق فرمایش مقام معظم رهبری در مجلس مجددا دوباره بررسی شد و ما هم در شورای نگهبان آن را تلقی به لایحه داشتیم و ایراد بار مالی گرفته نشد، علاوه بر اینها مجلس در ذیل بندهای بار مالی گفته بود باید اینها در بودجه سنواتی ذکر شود که این خود مشکلات را کاهش داد و در برخی موارد که ذکر نشد، قرار است ذکر شود.

 

 

 

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش