یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۲۱ - ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۱۵۰
انتخابات ریاست جمهوری

ابراهیم رئیسی:

پخش زنده مناظره‌ها را لازم می‌دانیم/ آماده پاسخگویی هستیم

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,سیدابراهیم رئیسی
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما آماده پاسخگویی هستیم و همان‌طور که قبلا نیز اعلام کردیم، پخش مناظره‌ها را نه به صورت ضبط‌ شده بلکه به صورت زنده لازم می‌دانیم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، عصر امروز با حضور در همایش سراسری ستادهای استانی و کشوری که در محل شهادت شهدای هفتم تیر برگزار شد ضمن تبریک ایام و اعیاد رجبیه با بیان اینکه ان‌شاءالله به برکت این ایام و لیالی به ما توفیق بندگی حضرت حق را بدهند، اظهار داشت: انتخابات یکی از جلوه‌های حضور مردم، قدرت ملی، امنیت ملی و جلوه اعتنای نظام اسلامی به رای و اراده ملت است.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: تمام نهادها به موجب قانون اساسی و تمام اجزای نظام اسلامی مبتنی بر رای مردم هستند از این رو، رای مردم در نظام اسلامی تشریفاتی نیست و سرنوشت‌ساز است.

 

وی با بیان این که رای مردم در انتخابات مختلف از جمله خبرگان، ریاست جمهوری، مجلس و شوراها تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در نظام اسلامی را شکل می‌دهد، افزود: باید برای این که مردم در این عرصه حضور و مشارکت گسترده داشته باشند، این حضور همراه با بصیرت و آگاهی و نگاه به آینده نظام باشد.

 

رئیسی با اشاره به لزوم اجرای قانون اساسی و سیاست‌های مصوب و نیز قوانینی که در مجلس تدوین می‌شود، تصریح کرد: سخن ما تحقق آن چیزی است که در قانون آمده و خواسته ملت ایران نیز تحقق آرمان‌های بلند امام و شهیدان انقلاب اسلامی است که ما امروز در مشهد آنها (مجتمع شهدای هفت تیر) حضور داریم و آیت‌الله بهشتی و شهدای دولت همواره این موضوعات را فریاد کرده‌اند.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر این که سخن ما در باب اقدام و عمل است، یادآور شد: باید ببینیم آنچه در حوزه مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اداره امور جامعه وجود دارد، آیا در طراز این نظام هست یا خیر و اگر نیست چه باید کرد؟

 

وی با تاکید بر این که وضعیت موجود با اسناد بالادستی فاصله دارد و مردم از این فاصله رنج می‌برند، ادامه داد: مدیران دلسوز و خانواده شهیدان انتظار تحقق این قوانین و آرمان‌های شهدا و امام و باید و نبایدهایی را دارند که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کرده است.

 

رئیسی گفت: امروز مشکلات اقتصادی مشکل جدی مردم است و بیکاری و فساد اداری نیز از مسائل جدی است. لذا مردم نسبت به عدم اصلاح ساختارها و وجود ساختارهای فسادزا دغدغه دارند.

 

تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: وجود آسیب‌های اجتماعی که بسیار هم روشن است، انسان را رنج می‌دهد، مسئله دیگر نیز عزت و کرامت انسان در رابطه با خود، جامعه و دولت و مردم و همه نظامات بین‌المللی است که باید عزت‌آفرین و در شأن ملت ایران باشد و هیچ قراردادی بدون نگاه به کرامت این مردم قابل توجیه نیست. چرا که عزت و اقتدار فعلی این نظام به برکت خون شهیدان و ایثارگری جانبازان به دست آمده است.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که نظام ما یک نظام مقتدر و اثرگذار در منطقه و سطح جهانی است و این اعتراف دشمنان ما است، یادآور شد: این موضوع اقتضائاتی دارد و باید نگرش به مردم متفاوت شود. لذا نگاه به برنامه‌ریزی و اقدام باید با توجه به اولویت‌ها و مشکلات مردم باشد.

 

رئیسی با تاکید بر لزوم توجه به همه ظرفیت‌های مردمی، نه صرفاً یک جناح و جریان خاص، ‌خاطرنشان کرد: اگر به یک قشر و جناح خاصی صرفاً توجه کنیم در نگاه جامع ما به کشورداری خسارت وارد می‌شود.

 

وی افزود: در تمام این معادلات بین مردم و دولت و کشور و نظام و همه دولت‌ها و همچنین همکاری‌های بین‌المللی، خدمت‌رسانی به مردم و ارتباطات اجتماعی، کرامت انسانی باید مورد تاکید باشد.

 

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: اگر بخشی از دولت به اعتبار این که در یک جایگاه قدرتمندی است، تعهد خود را بصورت یک‌طرفه لغو کرد؛ این پیمان‌شکنی بد است و در نظام اسلامی که مبتنی بر کرامت است، امری بدتر است؛ مثلاً ایران‌خودرو قرار بر تحویل ماشین به مردم داشته باشد و بدون توجیه برای مردم به تعهد خود عمل نمی‌کند یا بد عمل می‌کند.

 

رئیسی با بیان این که نگاه به افراد باید مبتنی بر کرامت باشد و این با ابلاغ بخشنامه هم ممکن نیست و در میدان عمل محقق می‌شود، افزود:‌ نکته دیگر تغییر در مدیریت اجرایی کشور است که نگاه‌ها باید کاملاً علمی و مبتنی بر آخرین یافته‌ها به منظور افزایش بهره‌وری باشد.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر مدیریت در کشور به یک حلقه خاص مربوط می‌شود، این حلقه باید شکسته شود و مدیریت به افراد لایق و کارآمد واگذار شود.

 

وی با اشاره به لزوم روی کار آمدن مدیران شایسته و لایق و همچنین کارآمد،‌تاکید کرد: ما معتقدیم که باید اجماع‌آفرین باشیم لذا صحبت از هیچ گروه و جریان خاصی نیست و اصولگرا و اصلاح‌طلب اگر در خط امام باشند می‌توانند در عرصه مدیریت کشور با هم همکار و هم‌قسم شوند و ما نیز در این قضیه به دنبال اجماع هستیم.

 

رئیسی نکته مهم در حلقه مدیریتی را لزوم اعتماد به جوانان برشمرد و یادآور شد: زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید بنده ۲۰ سال داشتم و در آن زمان امام به کارآمدی جوانان اعتقاد داشتند و شهید بهشتی نیز برای ما وقت می‌گذاشتند و امروز هم مقام معظم رهبری بر لزوم اعتماد به جوانان تاکید دارند.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر این که ما معتقدیم در دولت کار و کرامت جوانان خلاق و مبتکر باید مورد حمایت قرار بگیرند، افزود: بیرون رفتن از بسترهای فسادزا بیشتر در جایی است که می‌خواهند امتیازی را از بخش دولتی به بخش خصوصی که اصطلاحاً به امضای طلایی مشهور است، واگذار کنند و این امر باید به افراد لایق و صاحب حق و بر اساس قانون داده شود. بنابراین اگر بسترهای فساد اصلاح شود ما هر روز شاهد یک فساد نخواهیم بود.

 

وی با اشاره به لزوم اصلاح نظام بانکی و نظام مالیاتی به برخی از فرارهای مالیاتی اشاره کرد و گفت: حتی مشتریان بدحساب وام می‌گیرند، اما اگر یک مولد، وام بخواهد باید بیرون بماند. لذا اگر تسهیلات به کسانی داده شود که نتوانسته‌اند حساب خود را تسویه کنند مشکلی را حل نمی‌کند.

 

رئیسی با تاکید بر این که ما برای تمام این حوزه‌ها برنامه داریم و جزئیات کار را می‌گوییم، یادآور شد: ارتباط بین قوا و تعامل بین دستگاه‌ها مورد توجه است، در قوه قضائیه بحث معاونت اول به ما محول نشده بود بلکه ارتباط بین دستگاه‌های کشور محول شده بود و عضویت در شوراهای مختلف از جمله شورای پول و اعتبار و شورای فضای مجازی برای این منظور بود.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر این که تطور زمان نباید مدیریت کشور را از ارزش‌های انقلاب و مردم دچار فاصله کند، افزود: نگاه اشرافی از مشکلاتی است که اگر مدیریت کشور به آن دچار شود مردم دچار مشکل خواهند شد، ما در جهت ارزش‌ها باید روبه‌جلو حرکت کنیم چون این ملت می‌خواهد تمدن و مدنیتی را به نام انقلاب اسلامی رقم بزند و حتماً توجه به مردم باید در قله قرار گیرد، لذا امکان انجام این موارد با اجماع و بسیج عمومی و همچنین مدیریت کارآمد جهادی ممکن است.

 

رئیسی با تأکید بر این که تغییرات به نفع انقلاب و به نفع مردم شدنی است و ما این تغییر را انجام خواهیم داد،‌ یادآور شد: بنده از کسانی که بنا بر حس وظیفه قبول زحمت کردند، تشکر می‌کنم، اما نکاتی را درباره مسائل ستاد باید عرض کنم؛ گروه‌های مختلفی از مردم با مراجعات بسیار برای همکاری با ستاد اعلام آمادگی کرده‌اند، لذا ستادها باید زمینه را برای پذیرش همه افراد و استفاده از همه امکانات مردمی و انسانی فراهم کنند.

 

وی تصریح کرد: برای پذیرش همکاری‌های مردمی در این عرصه مطلقاً نباید از امکانات غیرمجاز بهره گرفته شود؛ چراکه این موضوع خلاف شرع و خلاف قانون است.

 

رئیسی ادامه داد: شاید کسی طرفدار بخشی از گروه‌های کشور باشد، مثلاً بگوید ما طرفدار فلان هیأت هستیم، همان‌طور که دوستانی در گروه‌های مختلف و گروه‌های ارزشی اعلام آمادگی کرده‌اند، بنابراین باید از همه نیروهای انقلاب استفاده شود، این هیچ اشکالی ندارد و مسئله ملت بزرگ ایران هستند، اما افراد بد و شرور که متخلف هستند، خط قرمز ما هستند و این صحبت ما نیز یک بسته است که باید آن را در کنار یکدیگر مورد توجه قرار داد.

 

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با بیان این که نباید مردم را معطل نگه داشت، به لزوم استفاده از ابتکارات جوانان در این عرصه اشاره کرد و افزود: این که گفته شود بنده پولی را برای این بخش آماده کرده‌ام، این‌طور نبوده و اگر هم توقع دارند که بنده پولی برای بحث ستادها و استان‌ها بدهم، باید بگویم که مسئولیت بنده اقتضا نمی‌کرده که چنین پول‌هایی را جمع کنم.

 

وی با اشاره به حضورش در انتخابات خبرگان از استان خراسان جنوبی و تشکیل ستادهای مردمی در مغازه‌ها و منازل یادآور شد: این که از مرکز بخواهد پول یا وجهی برای استان‌ها در نظر گرفته شود برای بنده قابل تحقق نیست و کار در این رابطه با مردم است.

 

رئیسی با اشاره به لزوم تبیین افکار عمومی ادامه داد: بند  به صورت طبیعی و بر اساس اقتضای شغلی در همه جای کشور حضور فعال یا دائمی نداشته‌ام، لذا حق مردم است که شناخت کافی داشته باشند، بنابراین ارتباط چهره به چهره با مردم بسیار مهم است.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر لزوم سادگی و عدم تجمل در ستادها گفت: مردم و همسایگان به دلیل انجام کارهای ستاد نباید مورد اذیت قرار گیرند و کارناوال‌هایی که مطابق قانون نیست و مضر محسوب می‌شود، نباید باشد، باید در ستادها افراد خوشنام و خوش‌سابقه حضور داشته باشند که فاقد سابقه سوء هستند و بنابراین نظم و عدم استفاده از امکانات دولتی و عمومی باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

 

وی در همین زمینه با بیان این که افرادی که می‌خواهند در ستاد حضور داشته باشند باید مشکل اداری خود را حل کرده و حضورشان مجاز باشد، افزود: برخی شروع به کار تخریبی کرده‌اند، اما ما نمی‌خواهیم متقابل رفتار کنیم و دست به تخریب رقبا بزنیم،‌ البته تخریب برای آنها نیز مجاز نیست، اما کار ما اثباتی و ایجابی بوده و درصدد معرفی خود و برنامه‌های خود هستیم.

 

رئیسی با تأکید بر این که تخریب، امر نامناسب و غیرمجازی است و این کار برای کلان انتخابات امری مضر محسوب می‌شود، اظهار کرد: ارتباط نزدیک با طلاب و دانشجویان که موتور محرک جامعه هستند ضروری است.

 

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به برخی تخریب‌های صورت‌گرفته خاطرنشان کرد: برخی می‌خواهند نوعی هراس نسبت به رقبا ایجاد کنند که این امری مذموم و ناپسند است و افراد به جای این که با حجت سخن بگویند، دست به تخریب رقیب می‌زنند.

 

وی با بیان این که ما پیروزی در انتخابات را فقط رأی‌آوری نمی‌دانیم و در این زمینه توجه به مسائل اخلاقی را هم جزئی از پیروزی قلمداد می‌کنیم، افزود: با توجه به این که زمان آغاز تبلیغات به دلیل اعلام اسامی کاندیداها از سوی وزارت کشور تغییر کرده است، باید کار زودتر کلید زده شود و این نیاز به وقت دارد، لذا تلاش ما باید بر روی اجماع و وحدت‌آفرینی باشد.

 

رئیسی ابراز امیدواری کرد: ان‌شاءالله همه کارها و آنچه که می‌گوییم برای رضای خدا باشد و قبل و بعد از هر کاری باید خدا را مدنظر قرار دهیم، رمز موفقیت در کار اخلاص است و باید با اخلاص و انصاف رفتار کرد.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حضور خود در انتخابات را یک وظیفه الهی و سیاسی برای خدمتگزاری به مردم برشمرد و گفت: دولت‌ها بعد از پیروزی انقلاب خدمات درخوری داشته‌اند اما وضع موجود از دید هیچ‌کس پنهان نیست، اما خدمات دولت‌ها نباید مورد بی‌انصافی قرار گیرد.

 

وی تأکید کرد: سخن ما درباره وضع موجود است که از لحاظ اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی مورد توجه است و اِن‌شاءالله با نگاه وحدت‌آفرین و اجماع‌ساز کار خود را آغاز کنیم.

 

رئیسی در بخش سوالات و در پاسخ به سؤالی درباره نگرانی برخی از اعضای ستاد به دلیل گستردگی آرای خاکستری و عدم شناخته شدن لازم در سراسر کشور، گفت: بنده دیر آمده‌ام اما برنامه مکتوب خود را ارائه خواهیم داد و هنوز کسی برنامه مکتوب خود را ارائه نکرده است.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که یک برنامه ما در سطح صدا و سیماست و ما برای همه حوزه‌ها وقت گذاشته‌ و مسائل اصلی آنها را با حضور کارشناسان هر حوزه بررسی کرده‌ایم، یادآور شد: از کارهای مهم در جامعه امر قضا است و شئون این موضوع با بقیه شئون قابل مقایسه نیست، اما هیچ زمانی ارتباط مستقیم من با مردم قطع نشده است.

 

وی درباره سؤالی مربوط به اهل تسنن اظهار داشت: اهل سنت یک واقعیت در کشور ما هستند و نگاه ما به اهل سنت یک شهروند ایرانی است که برابر ما و از خود ما هستند، هزار سال است که سیستان و بلوچستانی‌ها (شیعه و سنی) با یکدیگر زندگی کرده‌اند اما آنچه فتنه می‌کند، نه سنی است نه شیعه.

 

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه اهل سنت شهروندان عزیز و باکرامت این کشور هستند،‌ خاطرنشان کرد: بنده یک‌بار به برادران اهل سنت خود گفتم ما که از فلسطین حمایت می‌کنیم مگر آنها شیعه هستند، ما اگر از موضوع فلسطین عقب‌نشینی کنیم، غرب درهای خود را به‌روی ما باز می‌کند، اما ما در این قضیه مبانی خود را داریم.

 

وی ادامه داد: بنابراین در این مسئله مالی وقتی ما با چنین چیزی برخورد کردیم، اقدام لازم را انجام دادیم اما اعلام نکردیم چون آستان قدس جای مقدسی است، البته ما اقدام بدون اعلام را مفید نمی‌دانیم و در واقع دزد دزد گفتن مشکل دزدی را حل نمی‌کند.

 

حجت‌الاسلام رئیسی تأکید کرد: آنچه برای مردم اعتماد آور است، این است که بگویند یک ساختار فساد را حل کردیم، نه این که دولت بگوید لیست مفسدان را به قوه قضائیه داده‌ایم و آنها هم بگویند چیزی به‌دست ما نرسیده است.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این موضوع که چنین حالتی بیشتر مردم را نگران می‌کند، یادآور شد: بنابراین در مسئله آستان قدس نیز ما اقدام لازم را انجام دادیم اما اعلام نکردیم و معتقد بودیم این مسئله باید توسط خود دستگاه گفته شود؛ چراکه حق مردم آن است که بدانند تا شبهات در ذهن آنها جای نگیرد.

 

وی ادامه داد: در این قضیه باید یک عزم راسخ داشت و ما آماده پاسخگویی هستیم و همان‌طور که روز گذشته نیز اعلام کردیم، ما مناظره‌ها را به صورت مستقیم لازم می‌دانیم نه به صورت ضبط‌شده.

 

رئیسی درباره تیم و برنامه‌های اقتصادی خود یادآور شد: ما در تیم اقتصادی تجربیاتی از دولت‌های گذشته داشته‌ایم و با نگاه به همه آنها تیم و برنامه‌های خود را ارائه می‌کنیم و با امید به خدا یک تیم آشنا به مسائل اقتصادی و مجرب خواهیم داشت.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ازجمله برنامه‌های دولت کار و کرامت شفافیت به‌ویژه شفافیت در امور اقتصادی است؛ چراکه این مسئله از فساد جلوگیری می‌کند.

 

وی در ادامه درباره بحث حقوق زنان که مورد سؤال یکی از حضار قرار گرفت، گفت: دم زدن از حقوق زنان برای کسب منافع بیشتر و جلب توجه در نگاه برخی رسم شده است که نزدیک انتخابات اسم زن و حقوق زنان را می‌آورند، درحالی‌که ما بالاتر از حقوق زن به کرامت زن معتقدیم و حقوق زن را بخشی از این موضوع می‌دانیم.

 

 

 

 

رئیسی در پایان تأکید کرد: وقت شعار نوشتن گذشته و اکنون نوبت اجرا است و ما بنا داریم شاهد اجرای این قوانین ازجمله قوانین مربوط به حقوق شهروندی و حقوق زنان باشیم و خود را مستلزم به اجرا می‌دانیم.

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش