یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۱۳ - ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۶۸۳
انتخابات ریاست جمهوری

هیأت سه‌نفره؛ اختلافات قالیباف و رئیسی را حل‌وفصل می‌کند؟

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,رئیسی و قالیباف و میرسلیم
«هیأت علمایی سه نفره»؛ قرار است نقش مرجع داوری را میان قالیباف و رئیسی ایفا کند و نظرش فصل الخطاب باشد اما باید دید آیا اعضای این هیأت بدون اختلاف تعیین می‌شوند یا خیر.

به گزارش خبرآنلاین،عزم به وحدت کرده بودند، خاطرات انتخابات ۹۲ و ۹۴ برای اصولگرایان آنقدر تلخ بود که اینبار عزم به وحدت کنند، پاستور ۹۶ برایشان یک میدان رقابتی سخت و حیثیتی بود. همین هم بود که در آشکار و نهان درباره هرنوع تشتت و تفرقه هشدار می دادند، آنقدر که محمدرضا باهنر حتی به کنایه بگوید «عده‌ای برای نیامدن باید احساس تکلیف شرعی کنند». کنایه‌ای که البته خیلی از سوی هم طیفان آقای لابی‌گر اصولگرا جدی گرفته نشد و وقتی ائتلاف جدید در قالب عنوان جبهه مردمی رونمایی شد دردسر کاندیداهای بی شمار آنجا هم عیان شد، خاصه آن روزی که اولین مجمع عمومی برگزار شد تا از بین ۵۰ نامزد ثبت نام کرده به یک لیست ده نفره برسد اما خبری از آن لیست نشد.

 

زمزمه ها می گفت دلیل عدم اعلام اسامی اختلافات بوده است، گویی برخی حاضر به کناره گیری نبودند و برخی دیگر بدنبال سهم خواهی. دیگرانی هم بودند که از ابتدا خود را وارد سازوکار ائتلافی جدید نکردند چون سعید جلیلی ولی جمنایی ها در گام اول او را هم جز نامزدهای احتمالی قرار دادند. لیست اولیه جمنا در نهایت منتشر شد نه با ۱۰ نامزد که با ۱۴ نامزد، یک مهر تایید پررنگ بر اختلافات و سهم خواهی ها.

 

همه منتظر مجمع دوم بودند و ۵ نامزد نهایی که قرار بود با مجوز جمنا راهی وزارت کشور شده و ثبت نام کنند. اعلام اسامی ۵ نفر اما اختلافات پنهان را آشکار کرد، میرسلیم از جایگاه نامزد حزبی موتلفه حاضر به کناره گیری نشد، جلیلی که قبلتر راهش را جدا کرده بود. دیگر خروج کردگانی هم بودند که در روزهای ثبت نام راهی وزارت کشور شدند.

 

با پایان یافتن ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، رئیسی، زاکانی، قالیباف، حاجی بابایی از مجموعه جمنا و میرسلیم از موتلفه ۵ کاندیدای اصولگرایی بودند که مشخصا منتظر اعلام نظر شورای نگهبان ماندند. در نهایت از میان آنها رئیسی، قالیباف و میرسلیم احراز صلاحیت شدند و به مرحله اصلی و پایانی انتخابات راه یافتند.

 

هر چند رسیدن اصولگرایان ظرف ۲ ماه از ۵۰ شخصیت آماده کاندیداتوری به ۳ نامزد حاضر در صحنه انتخابات ریاست جمهوری با وجود این همه اختلاف دیدگاه و اجتهاد فردی، گامی بلند و باور نکردنی بود اما گویا آتش اختلاف در این اردوگاه آن هم در کمتر از ۴ هفته مانده به زمان انتخابات نمی‌خواهد فروکش کند.

 

نامزد حزبی موتلفه بدون توجه به مکانیزم جمنا همچنان راه خود را می رود و معتقد است پدیده انتخابات می شود و حتی تاکید دارد هیچ کسی نمی تواند او را تهدید به کناره گیری کند. از طرفی قالیباف و رئیسی که پیش از ثبت نام نامزدها اعلام می شد به فکر رقابت کردن با هم نیستند و حتی صحبت آن مطرح بود که قالیباف با قبول پیشنهاد معاون اولی در دولت رئیسی، فقط می خواهد در مناظرات تلویزیونی رئیسی را کمک کند و بعد به نفع او کنار رود، دیگر تعارفات سیاسی را کنار گذاشتند و برای همدیگر نمایش قدرت می دهند چراکه در تعریف مکانیزم تعیین نامزد نهایی جمنا اختلاف دیدگاه دارند، قالیباف و حامیانش با علم به موقعیت برتر خود در مقایسه با رئیسی در افکارسنجی ها معتقدند نظرسنجی در هفته منتهی به انتخابات باید ملاک تصمیم گیری قرار گیرد اما رئیسی و حامیانش نظر مجمع عمومی جمنا را معیار عمل می دانند و معتقدند قالیباف باید به آن نظر احترام بگذارد و بعد از زمان تبلیغات کنارگیری خود را اعلام کند.

 

بر همین اساس سیدکمال الدین سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره راهکار حل اختلافات میان رئیسی، قالیباف و میرسلیم به خبرنگار خبرآنلاین گفت: جمنا برای خود نقشه راه دارد، این مجموعه می خواهد نامزد نهایی خود را از پایین به بالا انتخاب کند، بر این اساس ۲ مجمع عمومی برگزار کرد و در هر دو مجمع آقای رئیسی با فاصله آرای زیادی از آقای قالیباف نفر اول شد. بنا این بود منتخبان مجمع عمومی ثبت نام کنند، کسانی که تأیید صلاحیت شدند، تا پایان مناظره ها بمانند و حرف های خود را بزنند، 

 

سپس شورای مرکزی جمنا براساس آرای مجمع عمومی و نظرسنجی هایی معتبر و روایی تصمیم می گیرد اما اگر روند تصمیم گیری به اختلاف برخورد کرد، هیأت علمایی ۳ نفره متشکل برخی بزرگان همچون آیت الله موحدی کرمانی کمک می کند تا اختلاف ها برطرف شود و حرف و حدیثی نماند. نظر هیأت علمایی فصل الخطاب خواهد بود. براساس شناختی که از آقایان رئیسی، قالیباف و میرسلیم دارم خلاف سازوکار اصولگرایان رفتار نمی کنند.

 

حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز نیز درباره راهکار حل اختلاف بین قالیباف و رئیسی و نحوه انتخاب نامزد نهایی اصولگرایان با توجه به اینکه قالیباف بر مکانیزم نظرسنجی تأکید می کند و رئیسی بر لحاظ نظر مجمع عمومی جمنا اصرار دارد، به خبرآنلاین گفت: جمنا تعیین می کند که چه کار باید انجام داد.

 

وی تعیین مرجع داوری برای تعیین نامزد نهایی جمنا را امری مثبت خواند و درباره هیأت علمایی ۳ نفره جمنا اظهار کرد: این از کارهای خود جمنا است و در عمل خواهیم دید چه می کنند چون هنوز به مرحله عمل نرسیده است. در مجموع مکانیزم درستی دارند چراکه همه چیز را پیش بینی کردند. سازوکار جمنا حَکَم می خواهد و حتما حَکَم مشخص خواهد شد.

 

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سئوال که جامعه روحانیت نیز نظر کمیته داوری جمنا را قبول خواهد داشت؟ گفت: حالا باید دید آنها چه کسانی هستند.

 

عضو جامعه روحانیت مبارز با تأیید آنکه یکی از اعضای کمیته سه نفره داوری آیت الله موحدی کرمانی است، یادآور شد: هر وقت اعضای کمیته مشخص شدند نام آنها اعلام خواهد شد.

 

گرچه بخش هایی از گفته های حسین ابراهیمی با صحبت های سجادی همخوانی دارد اما تفاوت آنجاست که درباره ترکیب هیأت «علمایی حل اختلاف» نیز اختلاف وجود دارد. با وجودی که به استناد سخنان ابراهیمی و سجادی یکی از اعضای این هیأت، آیت الله موحدی کرمانی خواهد بود اما نام دو نفر دیگر هنوز مشخص نیست و جامعه روحانیت در صورتی فصل الخطابی هیأت علمایی را می پذیرد که از ترکیب نهایی آن مطلع باشد. به عبارت بهتر جامعه روحانیت حاضر نیست بدون روشن شدن تمام جوانب کار چک سفید امضا به کسی دهد. باید منتظر ماند و دید دست اندرکاران جمنا می توانند با اجماع سایر سلایق اصولگرا ترکیب هیأت «علمایی حل اختلاف» را مشخص کنند یا آنکه این هیأت خود به محل دیگری از تشتت افکار و افتراق دیدگاه اصولگرایان بدل می شود.

 

 

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش