یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۲۱ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۳۸۷
انتخابات ریاست جمهوری

جهانگیری:

با تاکید سران اصلاحات آمدم/نباید به دوران تحریم برگردیم/نفت۱۴۰دلاری تکرارنمی‌شود مگر با جنگ

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,اسحاق جهانگیری
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: کشور از نظر من در موقعیت حساسی قرار دارد، از نظر سیاست خارجی، اوضاع جهانی و منطقه ای که در آن قرار داریم، از نظر توسعه ای در یک پیچ تاریخی هستیم.

به گزارش خبرآنلاین، اسحاق جهانگیری در اولین برنامه انتخاباتی خود در رادیو ایران با اشاره به اینکه انتخاباتی بزرگ و سرنوشت ساز در پیش داریم، گفت: انتخاباتی که هرکسی در آن با ایفای نقش خود و با رای آگاهانه اش کاری می‌کند که در مقابل خداوند و ملت ایران پاسخگو باشد. من هم برهمین اساس می خواهم بگویم چرا به عنوان نامزد ریاست جمهوری آمده ام.

 

وی افزود: کشور از نظر من در موقعیت حساسی قرار دارد، از نظر سیاست خارجی، اوضاع جهانی و منطقه ای که در آن قرار داریم، از نظر توسعه ای در یک پیچ تاریخی هستیم، هم فرصت هایی کم نظیری داریم هم با مسائل، تنگناها و تهدیدهای مختلفی روبرو هستیم.

 

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: سابقه، تجربه و تخصص و توانایی دارم که احساس کردم که باید آن را در خدمت کشور و مردمم قرار دهم. من فرزند محرومیت های این آب و خاک هستم، فرزند ایران هستم، با تلخی ها و شیرینی های این ملت زندگی کرده ام، با هزینه های فراوان این ملت و کشور از سالهای سخت پیش انقلاب تا کنون تجربه آموختم و چیزها یاد گرفتم. آموخته ام که برای برداشتن قدم های رو به جلو و برنگشتن به گذشته های تلخ چه باید کرد و چه کاری نباید کرد.

 

وی با بیان اینکه کشور ۴ سال دشوار را با تدبیر و امید پشت سرگذاشته است، خاطرنشان کرد: دولت با استفاده از ظرفیت ملی و توان کارشناسان و نخبگان مخاطرات فراوانی که با تحریم‌ها و تهدیدهای بین المللی بوجود آمده بود کاهش داده است. ما نیازمند استمرار همان روش ها هستیم. امنیت خوبی داریم اما باید امنیت را پایدار کنیم.

 

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: ما در انقلاب تصمیم‌های مهمی اتخاذ کردیم و پایان جنگ تصمیم مهمی در کشور بود. درباره پایان جنگ نقدها و صحبت‌هایی است، اما هیچ کسی قبول ندارد که باید به زمان جنگ برگشت. چالش هسته‌ای تصمیم بزرگی بود و احتمالا نقدهایی هم داشته باشند، اما هیچ کسی قبول ندارد که باید به دوران تهدیدها و تحریم‌ها برگردیم.

 

جهانگیری با بیان اینکه گام‌های موثری در راه آزادی عدالت و توسعه برداشتیم، اما باید این قدم‌ها را بلندتر و محکم‌تر بر داریم، گفت: دولت در این سال‌ها واقعا مظلوم بوده و همه ظرفیت‌های کشور و همه توانایی‌های ملت برای رفع همه مشکلات هنوز به طور کامل به کار گرفته نشده است. ما هنوز در نیمه راه هستیم و نباید از راه عقلانیت، اصلاحات و اعتدال برگردیم.

 

عضو حزب کارگزاران تصریح کرد: با صلاح دید بزرگان اصلاحات و تاکید آقای روحانی برای ایفای همین مسئولیت به صحنه آمدم. به عنوان مکمل و یاوری برای دفاع و پیشبرد راه اصلاحات و اعتدال به میدان آمدم.

 

وی افزود: هیچ‌گاه خودم را طلب‌کار نظام و کشور ندانستم و تجربه کاری را از دولت شهید رجایی و در دولت‌های مهندس موسوی و هاشمی و دولت خاتمی و اکنون در دولت آقای روحانی سطوح مختلف مسئولیت از جهاد سازندگی دهستان، شهرستان، استان و نمایندگی مجلس، استاندار، وزارت و معاون اولی را پشت سر گذاشتم.

 

جهانگیری با بیان اینکه امروز توانسته‌ام به عنوان حلقه وصل نیروهای خدوم باشم و سیاست‌ها و دغدغه‌های رهبری در اقتصاد مقاومتی را با فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی پیش ببرم و عهده‌دار اجرای برنامه‌های توسعه‌ای رئیس جمهور باشم، افزود: امروز به برنامه‌های جاری و توسعه‌ای کشور اشراف دارم. وضعیت امروز کشور را سیاه و تیره و تار نمی‌بینم ولی مسائل جاری اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی را جدی می‌دانم. آینده را نامشخص و مبهم نمی‌بینم، ظرفیت‌های کنونی کشور و نقاط ضعف و قوت دستگاه‌های اجرایی را می‌شناسم و به اعتبار تجربه و دانسته‌ها و توانی که در میان نخبگان، زنان و جوانان و هرکس که فرصت خدمت نداشته‌اند یا امکان حضور نداشته‌اند، راه‌حل‌ها را می‌دانم.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه این برنامه رادیویی با بیان اینکه در خانواده‌ای معمولی متولد شدم، عنوان کرد: پدرم کارگر معدن بوده است. کسانی که با معدنکاری آشنا دارند، می‌دانند این شغل، جزو سخت‌ترین کارها است. تونل‌های طولانی و نان حلال کار سخت و دشواری است. تحصیلاتم را در سیرجان طی کرده و در انقلاب در سیرجان بودم. شهید نصیری - که از شهدای هفت تیر است - معلم ما بود.

 

جهانگیری اضافه کرد: دوران دانشگاه را در دانشگاه باهنر گذراندم و در مبارزات دانشجویی فعال بودم و در مبارزه مردم کرمان در برابر نظام ستمشاهی در مسجد ملک مورد هدف قرار گرفتم که سالم ماندم. تحصیل را در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی شریف و دکتری در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات گذراندم. در دوران انقلاب با کشیدن طعم فقر به همراه بخشی از دانشجویان به منطقه ریگان بم حرکت کردیم که در آن دوران دهستان بود و اینک به شهرستان تبدیل شده است. به همراه روستاییان خدمت در روستا را آغاز کردیم و این در حالی بود که هنوز امام فرمان تشکیل جهادسازندگی را صادر نکرده بود. با صدور فرمان جهاد در منطقه جیرفت و کهنوج که منطقه بسیار فقیر بود، ولی با مردمی مهمان‌نواز، مسئولیت جهاد را در شهرستان آغاز کردم.

 

عضو حزب کارگزاران افزود: در این دو سال مسئولیتم، با جوانان عزیز آشنا شدیم و فعالیت‌هایی را با همکاری یکدیگر انجام دادیم. بعد به کرمان آمدم و عضو شورای جهاد استان شدم و همزمان مسئول پشتیبانی جهاد سازندگی استان را عهده‌دار شدم. در دوره دوم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده جیرفت به مجلس راه یافتم و عضو کمیسیون برنامه و بودجه شدم.

 

جهانگیری ادامه داد: همزمان با عضویت در این کمیسیون با حکم آیت‌الله هاشمی که علاوه بر ریاست مجلس، فرمانده جنگ هم بودند، عضو گروه مشاوران مالی جنگ شدم که آقایان عبدالله نوری و علی آقامحمدی نیز عضو این گروه بودند.

 

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با یادآوری اینکه در دوره سوم نیز مجددا نماینده مجلس شدم، بیان کرد: علاوه بر عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه، در کمیسیون تخصیص ارز نیز پیگیر کارهای بزرگ کشور بودم. همزمان در بعثه امام نیز با حکم رئیس بنیاد شهید انقلاب حضور داشتم و در تدوین برنامه اول توسعه کشور در مجلس به دولت آیت‌الله هاشمی کمک ویژه‌ای کردم.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه در سال ۱۳۷۱ از سوی دولت به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شدم، گفت: یکی از بهترین دوران کاری‌ام را در اصفهان تجربه کردم. هنوز برخی اوقات که با اصفهانی‌ها روبه‌رو می‌شوم، آنها قدردان من و من شرمنده آنها می‌شوم. در این دوران، توسعه استان از سرعت خوبی برخودار بود و رابطه صمیمی با علما، هنرمندان و نخبگان از جریانات مختلف داشتم.

 

جهانگیری با بیان اینکه با انتخابات سیدمحمد خاتمی به عنوان رئیس جمهور با دعوت ایشان به عنوان وزیر معاون و فلزات انتخاب شدم، اظهار داشت: در این دوره تمرکز اصلی بر توسعه بخش معادن و فلزات بود. بخشی که در مناطق مختلف و محروم کشور قرار داشت از شمال تا جنوب و شرق تا غرب. در این دوران، قانون معادن اصلاح شد و در توسعه فولاد و مس و سایر فلزات قدم‌های بزرگی برداشته شد. در برنامه سوم توسعه دو وزارتخانه معاون و فلزات و صنایع در یکدیگر ادغام شدند، با ادغام وزارتخانه‌ها، وزارت صنایع و معادن با تصویب مجلس تشکیل شد و با حکم رئیس جمهور و رای مجلس به عنوان وزیر صنایع و معادن انتخاب شدم. در بیش ازپنج سال مسئولیتم، یکی از بهترین دوران صنعتی ایران پشت سر گذاشته شد.

 

این نامزد اصلاح طلب ادامه داد: برای اولین بار در این دوران، استراتژی توسعه صنعتی کشور با همکاری دانشگاهیان نوشته شد. در این دوران پنج سال به صورت مستمر رشد کشور دو رقمی بود و رشد سرمایه‌گذاری صنعتی در کشور بسیار بالا بود. بخش صنعت در این دوران در ایجاد اشتغال و حل مشکل بیکاری نقش بسیاری خوبی ایفا کرد، در این دوران، بخشی از گلوگاه‌های مهم شناسایی و برطرف شد که از جمله آنها، مهر عدم ساخت است. اینکه هرکس می‌خواهد کالایی وارد کند به وزارت صنایع می‌آمد و این وزارتخانه اجازه می‌داد با زدن این مهر مقدار قابل توجهی رانت وارد جبیب آن واردکننده شود. سیاست تجاری در این دوران، مهمترین سیاستی شد که براساس آن، مشخص بود که کدام رشته با تعرفه پایین قابل رقابت و کدام رشته نیازمند است که تعرفه بالاتری داشته باشد.

 

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه صنعت خودرو در دوران وزارتم تحولی اساسی را بخود دید، خاطرنشان ساخت: مردم تا قبل از این دوره برای تحویل خودرو تا دو سال منتظر می‌مانند و برای تعیین رنگ خودرو، ده‌ها واسطه می‌تراشیدند. با افزایش تیراژ خودرو تمام این اقدامات و واسطه‌ها برداشته شد تا جایی که خودروسازان برای خودرو را قسطی می‌فروختند. افزایش کیفیت و کاهش قیمت از جمله سیاست‌های وزارت صنایع و معادن در دوران مسئولیتم بود، در این راستا، با خودروسازان بزرگ دنیا به صورت مستقیم وارد مذاکره شدیم تا آنها در کشور سرمایه‌گذاری کنند. همچنین تولید برخی از خودروها مانند پیکان که به جز افزایش آلودگی و ضربه زدن به اعتبارات کشور تولیدشان نتیجه‌‌ای نداشت، متوقف شد.

 

وی گفت: یکی از تصمیمات مهم در این دوران، ایجاد حساب ذخیره ارزی بود. از محل این حساب، به بخش‌های مختلف صنعتی بودجه تخصیص داده شد. به طور مثال، با تخصیص بودجه به بخش سیمان، صنعت سیمان کشور دو برابر ظرفیت آن روز توسعه یافت و امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که یکی از مسائل اصلی این است که سیمان تولید شده به دنیا صادر شود. در سال ۸۴ تا ۹۲ از مسئولیت‌های دولتی کنار گذاشته شدم، در این دوره ماهنامه صنعت و توسعه را راه انداختم و برخی از ایده‌هایی که به نظرم برای توسعه کشور لازم است در این ماهنامه منتشر می‌کردم. البته بخشی از این زمان نیز صرف مسائل شخصی شد. با این حال، در هر جلسه‌ای که برای پیشرفت کشور از من دعوت شد، حضور یافتم.

 

جهانگیری با بیان اینکه از سال ۹۲ تاکنون به عنوان معاون اول کشور انتخاب شدم، یادآور شد: در این دوران، نیاز بود تا اولویت‌های کشور شناسایی شود. تمرکز دولت در این دوران، بر حل مسائل اساسی کشور تمرکز بود. در میان اولویت‌های کشور، اصلی‌ترین موضوع حل مسئله هسته‌ای بود که با انتخاب تیمی قوی از سوی رئیس جمهور از دیپلمات‌های برجسته و با مدیریت آقای روحانی و تحت رهبری مقام معظم رهبری پرونده هسته‌ای حل شد و برخی فرصت‌های جدید نیز ایجاد شد.

 

وی گفت: موضوع دیگری که دولت روی آن تمرکز کرد حل بحران اقتصادی بود.اقتصاد ما در شرایطی بود که در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بود و بحران های مالی و تورم مسئله ای اساسی برای ما بود. نیازمند حل مسئله تورم و حاکمیت انضباط پولی بودیم. برای رونق بخشی به اقتصاد گام های بلندی برداشتیم، آنچه که در این برهه بیش از هرچیز به کمک دولت آمد سیاست های اقتصاد مقاومتی بود،امروز در دولت تدبیر و امید با گذشت دو سال از به کارگیری اقتصاد مقاومتی دستاورد های بزرگی در بخش اقتصاد به دست آوردیم.

 

این چهره سیاسی اصلاح طلب در ادامه با بیان اینکه در میادین مشترک دنبال این بودیم که به سهم اصلی مان دست یابیم، گفت: به دنبال آن بودیم که به اندازه سهم مان برداشت کنیم هم در میادین نفتی و هم گازی.

 

وی ادامه داد: در زمان نفت ۱۴۰دلاری رییس‌جمهور می گفت سالی ۲میلیون شغل ایجاد می کنیم،اما اشتغال دردولتش صفر بود، نفت۱۴۰دلاری تکرارنمی‌شود مگر با جنگ.از رانتی برخودار نبوده‌ام.

 

 

 

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش