دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۲:۴۴ - ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۷۲۳
انتخابات ریاست جمهوری

آغاز نبرد تیم های قالیباف و رئیسی / حامیان رئیسی:

حضور قالیباف گل به خودی است؛ هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد این فرد حتی کاندیدای پوششی باشد

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
پیش بینی ها درست بود؛ جنگ بدنه آغاز شد، حتی خیلی زودتر از زمانی که تصورش می رفت. حالا حامیان محمد باقر قالبیاف و سید ابراهیم رییسی تند ترین مواضع را نسبت به هم دارند. دو نامزد اصولگرایان که جمنا اصرار دارد آنها را کاندیدای این جبهه معرفی کند، اما آنها می گویند که مستقل آمده اند و خود را وابسته به هیچ دسته و گروهی نمی دانند .

به گزارش انتخاب، جدال بدنه این دو نامزد که البته قبل از مناظره اندکی نمایان شده بود حالا جدی تر از همیشه شده و به دردسری بزرگ برای تصمیم سازان اصولگرا تبدیل شده است. آنها در میانه یک تصمیم سرنوشت ساز قرار گرفته اند ، ماندن یا انصراف یکی به نفع دیگری.تمام مساله همین شده می دانند که در صورت ماندن هر دو در انتخابات شانس پیروزی حتما بسیار کمتر از آن خواهد بود که به تنهایی در صحنه باقی بمانند. می خواهند یکی برود تا تمام سرمایه اجتماعی به سمت آن یکی شیفت کند .

 

مناظره پر دردسر

جمعه ای که گذشت روز مهمی برای همه بود . هم برای دولت و حامیانش هم برای اصولگرایان و هم البته برای محمد باقر قالبیاف که تهاجمی و انتحاری عمل کرد .

 

او استراتژی خود را حمله یک نفس و همه جانبه به دولت و حسن روحانی تعریف کرده بود ، شاید و لابد حتما روی ابراهمی رییسی هم حساب باز کرده بود که در این میدان به کمک او آمده و بخشی از بار سنگین این «تک» سیاسی را بر دوش گیرد .

 

ابراهیم رییسی اما لبخند می زد، آرام تر از همیشه بود و رو به دوربین فرصتی یافته بود که شعارهایش را تکرار کند ، بدون اینکه سایشی با دو نامزد مهم اصلاح طلبان-اعتدال گرایان و دولت داشته باشد . قالیباف تنها مانده بود، آن هم وسط یک بازی که خودش شروع کرده بود . 

 

ابراهیم رییسی سکوت کرد؛ به همنی سادگی . او همه را غافلگیر کرد ؛بیشتر از همه محمد باقر قالیباف را .

 

مناظره که تمام شد حالا موج انتقادها بالا گرفت . محمد باقر قالیباف که با موج انتقادهای اجتماعی و سیاسی به دلیل نوع مواجهه شبیه به احمدی نژادش مواجه شده بود حالا با یک موج دیگر هم روبه رو شده بود ؛ انتقاد گسترده بدنه حامی ابراهیم رییسی .

 

رسانه هایی که نزدیک به سید ابراهیم رییسی هستند، در مطلبی نوشتند:« جریان روحانی در آغاز مناظره به کلی خود را باخته بود و کاملاً ضعیف ظاهر شد. رئیسی هم که در زمین آنها بازی نمی‎کرد تا این بازی تکمیل شود. قالیباف اما دقیقاً همان چیزهایی را گفت که آنها منتظر شنیدنش بودند و برایش پاسخ داشتند. آنها کوشیدند با نفی قالیباف خود را اثبات کنند. یکباره بعد از حملات قالیباف روحیه گرفتند.

 

احساس کردند دستشان پُر است. قالیباف حضورش گل به خودی بود. هیچ عقل سلیمی نمی‎پذیرد کسی که ده‎ها نقطه ضعف برای نقد شدن در مناظره دارد، حتی به عنوان کاندیدای پوششی حاضر شود. قالیباف یک ضربه می‎زد، چند تا می‎خورد. حاج آقای رئیسی هوشمندانه با او همراهی نکردند؛ آن هم به این دلیل که اساساً این جنس منازعات را قبول نداشتند و معتقد بودند از درد مردم در اینها خبری نیست. اگر این هوشمندی نبود و رئیسی حساب خود را جدا نکرده بود، تمام ضربه‎هایی که متوجه قالیباف شد، در واقع متوجه او نیز می‎شد و به مراتب بیشتر آسیب می‎دید.»

 

در ادامه این مطلب آمده بود :« احمدی‎نژاد خروس‎جنگی نبود. وقتی بحث می‎کرد، همه مردم ایران خود را جای او می‎دیدند. دردش درد مردم بود. مردم احساس می‎کردند او رگ گردنش برای آنهاست که بیرون زده. مسئله مردم همان چیزهایی شده بود که او می‎گفت و نماینده‎اش شده بود. در این مناظره نخست اما دعوا، دعوای مردم نبود. دعوای سیاسی بود و این را مردم خوب فهمیدند. مشاوران قالیباف و خود او اشتباه کردند.

 

تنها ثمره حضور قالیباف دودل کردن حزب‎اللهی‎ها و ایجاد تردید و عدم قاطعیت در آنهاست برای فعالیت و تبلیغ انقلابی. تا همین الان هم رئیسی از همین نقطه ضربه خورده است و این ضربه با رسیدن موعد تبلیغات و درگیری احتمالی ستادها تشدید نیز خواهد شد. در واقع بخش عمده‎ای از توان حزب‎اللهی‎ها در این ایام مصروف بحث بر سر رئیسی و قالیباف شده است و خواهد شد. این یعنی خسران آشکار. یک عده هم کودکانه و جاهلانه این وسط نشسته‎اند و به جای هزینه کردن از تمام وجودشان برای اصلح، فکر می‎کنند با حمایت از هر دو کاندیدا حتماً اصولگرایان پیروز خواهند شد!!»

 

این رسانه ها در مطلب دیگری آورده اند: «سبک مناظره حجت الاسلام رئیسی واکنش‌های بسیاری را با خود به همراه داشت؛ ولی آنچه تعجب انگیز و قابل توجه است، عصبانیت حلقه اول اطرافیان و حامیان قالیباف است.کافیست به صفحات شخصی و کامنت‌های حلقه دوم طرفداران قالیباف در فضای مجازی بنگرید تا شاهد انواع بی احترامی‌ها و توهین‌ها به سید ابراهیم رئیسی باشید.....حضور حجت الاسلام رئیسی تنها راه برای کنار زدن دیگر رقبای اصولگرای قالیباف در انتخابات به شمار می‌رفت و این هدف با حضور ایشان میسر شد؛ لیکن این همه مسیر نبود.

 

باید خود ایشان هم به نفع قالیباف کنار رود تا قالیباف بعنوان منجی باقی بماند و رییس جمهور شود. لذا کافی بود مابین آقای رئیسی و روحانی در مناظرات انتخاباتی بحث و جدلی صورت گیرد تا قالیباف از این میان بتواند با نشان دادن کارآمدی از خود، جان سالم به در برده و در نظرسنجی‌ها از آقای رئیسی پیشی گیرد و در نتیجه با فشار جمنا، وی را مجبور به انصراف کنند.»

 

در تحولی دیگر رسانه دیگری با عنوان «هواداران دکتر سعید جلیلی» با طعنه ای به قالیباف نوشت :« اگر تا قبل از این مناظره تردیدی وجود داشت، حالا با قطعیت میتوان گفت رئیسی شخصیتی فراجناحی و به دور از حاشیه هاست که صرفا بدنبال رفع درد مردم است و همانطور که خودش هم بیان کرد دوای درد مردم برنامه داشتن برای مسائلی همچون مسکن است نه دعوای اصلاح طلب و اصولگرا...»

 

نصرالله پژمانفر عضو شورای مرکزی جبهه پایداری هم قبل از این در واکنش نسبت به تبلیغات منفی برخی از طرفداران قالیباف علیه رئیسی گفته بود: در فضای رقابت انتخاباتی این قبیل موضوعات وجود دارد و طبیعتا افرادی که تصمیم نهایی را باید بگیرند نباید بر اساس این جوسازی‌ها تصمیم بگیرند چراکه به طور قطع واقعیت‌ها به غیر از تصویر این فضاهایی است که از طریق آن تبلیغات می‌کنند.پژمانفر افزوده بود: افرادی که علیه آقای رئیسی تبلیغات منفی می‌کنند که به توصیه ما گوش نمی‌دهند اما فکر می‌کنم خوب است که افراد در دشمنی و تخریب یکدیگر هم انصاف داشته باشند.

 

پیش تر در اظهار نظری مهم در این مورد الف ، سایت احمد توکلی نوشته بود :« مدتی پیش باقرقالیباف در جمع تعدادی از فعالان حوزه مجازی گفت برای تغییر این دولت هرکس هرکاری از دستش برمیاد باید انجام دهد. و البته هرکس در این مسیر با هر انگیزه و هدفی، خودی ها را تخریب سازد خیانت کرده است. این جمله قالیباف خطاب به هوادارانش مورد استقبال رسانه ها و اهل سیاست قرار گرفت. ماجرا این است که اگر تخریب نامزدهای اصولگرا توسط حامیان و هواداران کلید بخورد بدون شک سرنوشت این انتخابات شکست قطعی است.

 

اما متاسفانه مدتی است برخی بداخلاقی ها در میان هواداران دو نامزد جبهه انقلاب(رئیسی و قالیباف) آغاز شده است که باید از همین امروز نسبت به اصلاح آن اهتمام ویژه داشت.این رقابت متفاوت از گذشته است. باید این سطح از بلوغ در میان هواداران و طرفداران ایجاد شود که اثبات نامزد مورد علاقه شان با تحقیر و تضعیف دیگر نامزدهای اصولگرا میسر نیست.انتظاری که از ستاد انتخابات نامزدها می رود تذکر دادن به سرشبکه های تخریب و تضعیف نامزد رقیب است. چه ستاد آقای رئیسی و چه قالیباف.»

 

به نظر می رسد آغاز جنگ سنگین بدنه و حامیان رییسی و قالیباف در انتخابات بسیار تعیین کننده باشد . این جنگ هر دو نامزد را مصمم به ماندن خواهد کرد . این خبر خوبی نیست که به گوش اصولگرایان برسد. از آن مهمتر اینکه بخشی از حامیان سید ابراهیم رییسی ، یعنی آنجا که شاگردان آیت الله مصباح یزدی و جبهه پایداری قرار دارند انتقادها به محمد باقر قالیباف شاید حتی بیشتر از انتقادها به سایرین باشد .

 

رییس جمهرو شدن قالیباف برای آن ها اصلا خبر خوشحال کننده ای نیست. این مولفه برای محمد باقر قالیباف یک عنصر تعیین کننده است . او در واقع با سه رقیب سخت در انتخابات مواجه است . حسن روحانی ، اسحاق جهانگیری و از همه مهمتر شاید سید ابراهیم رییسی و حامیانش . روزهای تعیین کننده در راه است .

 

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش