به گزارش ایلنا، سیدمصطفی هاشمیطبا در نشست خبری خود در باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به برخی از تهدیدهای داخلی و خارجی گفت: در جریان جنگ دشمن به ما حمله کرد اما شهیدان با خون خود مرزهای ما را مستحکم کردند. بعد از جنگ بجای اینکه راه شهیدان را برای حفظ ایران پیش ببریم، مشغول مصرف کردن شدهایم. مام وطن امروز تکیده شده که البته استخراج بخشی از نفت و گاز بخشی از روی ناچاری بوده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مصرف بیرویه، حفر چاه عمیق، نشست کردن زمین و خشک شدن روزنهها موجب شده حدود ۱۰ میلیون نفر به شهر و حاشیههای شهر بیابند و مشکلات ایجاد کنند.
او اولویتهای دولت خود را اجرای قانون مطرح کرد و گفت: باید براساس بودجه کشور که درآمد دولت در آن مشخص است، هزینه کرد. دولت نمیتواند خلاف قانون هزینه کند. راههای درآمد دولت گرفتن مالیات، فروش ارز برای واردات و گمرکات است.
معاون رییس دولت اصلاحات تاکید کرد: اگر کسی بگوید میخواهم درآمد اضافه کنم تا هزینه چنان کنم، مصداق حرفهایی است که نمیشود اجرا کرد. دولت چارچوب اجرایی مشخص دارد آنچه من استخراج کردم از دل قانون بوده است.
هاشمیطبا افزود: اولویت اول رسیدگی سرزمینی است. دولت باید در چند بخش حیاتی سرمایهگذاری کند. دوم رسیدگی به محرومان است. دولت پول خاصی برای این کار در نظر گرفته است. باید یارانه برای کمک به محرومان در نظر بگیریم و این کمک فقط پول نیست
او به ادعاهای برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: اینکه درآمد دولت را ۲.۵ برابر میکنم گزاف است و فراتر از قانون نمیتوانند انجام دهند. مثلا مالیات بیشتر بگیرد یا ارز را گرانتر بفروشد. ارز ۸۰۰ تومانی را ۳۰۰۰ تومان کردند حالا هم میخواهند آنرا به ۱۰ هزار تومان برسانند و عدهای را هم از این خبردار میکنند تا از این رانت استفاده کنند.
هاشمیطبا اظهار کرد: راحت کردن فضای کسب و کار باعث میشود اقتصاد مقاومتی شکل گیرد. این یک برنامه جامع است که اجرای آن زمانبر است. باید تولیدات خوب و قابل صادرات داشته باشیم.
او ادامه داد: ما سه میلیون بیمار داریم که سالی یک میلیون نفر به آن اضافه میشود. میتوان با گردشگری شغل ایجاد کرد. بحث فقط شغل ایجاد کردن نیست. میگویند ۱۰میلیون کار ایجاد میکنیم. من هم میتوانم در یک ماه، ۱میلیون شغل ایجاد کنم. مثلا میدهم قالب خشت درست کنند و به جوانها میگویم خشت بزنند. باید اشتغالزایی مفید و سازنده باشد و کالایی تولید شده خریدار باشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: موضوعات را به صورت کاریکاتور ارائه ندهیم و با مردم به صورت منطقی روبرو شویم. مسئولیت ریاست جمهوری سخت آست. البته به کاراکتر ریاستجمهوری بستگی دارد. این نیست که بگویم میکنم میکنم و بشود، کما اینکه عملکرد ها را دیدیم.
هاشمیطبا با تاکید بر اینکه باید کارها را منطبق با برنامه ششم توسعه و قانون پیش خواهیم برد، اگر میراث ما برای آیندگان یک سرزمین سوخته باشد خوب نیست. نادر شاه میراثش وحدت ایران بود. شاه سلطان حسین کشور راتسلیم بیگانه کرد. آیا میخواهیم مثل متکلمان خراسانی فقط شعر بگوییم یا میراثی برای نسل آینده بگذاریم؟
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پیشنهاد یکی از نامزدها مبنی بر ارائه لیست اموال اظهار کرد: من مخالف هستم زیرا نتیجه ندارد. فرض کنید یکی اموال ندارد و یکی دارا است و اعلام آن میتواند در انتخاب فرد تاثیر بگذارد زیرا ممکن مردم بگویند پولدار انتخاب کنیم چون سیر است یا بر عکس. طبق قانون افراد باید ابتدا و انتهای ماموریت، لیست اموال را اعلام کنند و این حرف فقط جوسازی است زیرا اصل عمل با حسن نیست و من هم گفتم که اعلام نمیکنم.
هاشمی طبا در خصوص جزئیات برنامه خود گفت: تخصص من مهندسی نساجی است. من خطوط اصلی را طرح میکنم و تصمیمگیری با متخصصان است. روحیه مردم باید همان روحیه دفاع مقدس باشد. نمیشود با روحیه مصرفطلبی به فکر حفظ ایران بود. من بلد نیستم بیشتر از آنچه که خطوط اصلی است را اشاره کنم. به ارگانها فرصت میدهم استان به استان برنامه دهند.
او در پاسخ به سوالی درباره برنامههایش در حوزه سیاست خارجی، امنیت ملی و موضوع سوریه گفت: مسائل امنیتی در شورای عالی امنیت ملی مطرح و آنجا تصمیمگیری میشود. در عمل باید در حوزه مصلحت وارد شد. سیاست کلی که نظام جمهوری اسلامی بر اساس آن حرکت میکند را قبول داریم. مجموعه نظام سیاست گذاری میکنند و رییس جمهور پشتیبان و مجری است.
ادامه دولت روحانی را به مصلحت میدانم
هاشمیطبا در پاسخ به این پرسش که آیا برای حضور در انتخابات با اصلاحطلبان مشورت کرده و نظرش درباره دولت روحانی چیست، اظهارکرد: من خودم آمدم و با کسی مشورت نکردم و ادامه دولت روحانی را نیز به مصلحت میدانم.
معاون رییس دولت اصلاحات درباره برجام گفت: هر معاهدهای که امضا شود مستلزم تلاش و کوشش است. مثال عینی آن معاهده صلح امام حسن است. معاویه از مستکبرین غرب شرق بیشتر است و امام (ع) نیز این را می دانست اما معاهده بست. در هر معاهده تلاش و کوشش است و طرفین خود را ذی حق میدانند. برجام یک پیروزی بزرگ برای ما بوده و شرایط را به نفع ما کرده و باعث شده ما از شرایط سخت بیرون بیاییم.
مالک معدن باید پاسخگو باشد نه دولت
او در ادامه این نشست خبری در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه در مراسم روز کارگر در حرم امام خمینی (ره) کارگران اعتراضاتی را مطرح کرده و روز گذشته نیز شاهد اعتراض کارگران معدن آزاد شهر به رییس جمهور بودیم. آیا ادامه روند فعلی میتواند در حوزه اقتصاد موثر باشد، اظهار کرد: هیچکدام از مسئولان ما وارد معدن ذغال سنگ نشدهاند. معتقدم معدن ذغال سنگ باید تعطیل شود. کار کردن در معادن ذغال سنگ مرگ حتمی است. من نمیدانم مالک معدن کیست اما اگر جایی اشتباه کند، مالک باید پاسخگو باشد نه دولت.
برخی نامزدها حرفهای رادیوهای بیگانه را میزنند
هاشمیطبا ادامه داد: بسیاری ممکن است ناراضی باشند. ما بخاطر حق خیلی جاها وارد شده و تحریم شدیم. اگر قرار است سیاست ما بر عکس آنها باشد، ما را تحریم میکنند و ما کالا را گرانتر میخریم. هر دولتی هم که باشد نمیتواند وضع کارگران و کارمندان را ارتقا دهد. مردم باید قدر چیزهایی که دارند را بدانند. امنیت کشور بسیار خوب است اما متاسفانه برخی نامزدها روح فداکاری را فراموش کردند و غر میزنند. مردم باید روح فداکاری داشته باشند. اینقدر سیاهنمایی نباید کرد حرفهایی که از گلوی رادیو بیگانه در میآید را برخی نامزدها میگویند.
او ادامه داد: ما به جای اینکه به محرومان برسیم پول بین همه تقسیم کردیم.
هاشمیطبا درباره راهاندازی سامانه ملی کارانه از سوی محمدباقر قالیباف گفت: بغیر از رییسجمهور فعلی از بقیه نامزدها برنامهای ندیدم. خرید رای ممنوع است اینکه من بگویم اگر پیروز شوم ماهی ۲۵۰ هزار تومان به شما میدهم بنظر من پسندیده نیست. نامزدها باید بگویند اگر قانون اجازه داد یارانهها را سه برابر میکنم اما اگر بگویید من میتوانم شما نمیتوانید، خوب نیست.
انشالله پولهایی که در ستادها خرج میشود، پاک است
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه امکان ورود پول فاسد به ستادها وجود دارد، اظهار کرد: من گفتم اگر توانستید منشا پول هایی که به ستاد ها می آید را مشخص کنید خوب است. انشالله همه پولهایی که خرج میشود، پاک است.
او در پاسخ به پرسشی درباره مخالفت رهبر انقلاب با سند ۲۰۳۰ یونسکو گفت: من قبلا این سند را مطالعه کرده و نقدها را خواندم و مطلب مغایر ندیدم. البته الان شنیدم لایههایی دارد که باید توجه کرد. مثلا بحت خانواده مطرح میشود. منظور خانواده همجنس باز است. فصل الخطاب ما رهبری است و نظر ما نظر رهبری است. ممکن است نظر شخصی وجود داشته باشد اما بحث اطاعت عینی و عملی است.
او افزود: اگر به نامزدها نگاه کنیم سه تیپ دیدگاه وجود دارد. روحانی و جهانگیری که میگویند مشی ما اعتدال است و نمیخواهیم به گذشته برگردیم. روش دیگر وعده دادن و سوال کردن است. سوال کردن که کار ندارد. مثلا آقای میر سلیم هشت تا سوال از من پرسید. سوالها بسیار است. یک روش هم روش وعده دادن و پاسخ ندادن به سوالات است. یک روش دیگر است که من پیشنهاد میکنم و آن حرف زدن بر اساس قانون و تقویتهای آن است.
افزایش سه برابری یارانهها عملی نیست
هاشمیطبا با تاکید بر اینکه حرفهای بیگانگان نباید از دهن ما بیرون آید، اظهار کرد: در پیشرفت همه باید جهادی کار کنند و توقع کم شود. سه برابر کردن یارانهها عملی نیست. اگر سهم اقتصاد ما بالا برود کشور بیشتر نفع میبرد. باید برخورد با فساد شدید تر شود.
- 16
- 2